Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε "εύθραυστη" θέση
  • [02] Νέος ηγέτης των Εργατικών
  • [03] Είναι...47 εκατ. ετών
  • [04] Στην κορυφή ο Ολυμπιακός

  • [01] Σε "εύθραυστη" θέση

    Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι τρεις περιφερειακές γερμανικές τράπεζες βρίσκονται σε "εύθραυστη" θέση, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel χθες Σάββατο.

    Επιστολή της Κομισιόν στον υφυπουργό Οικονομικών Γιεργκ Άσμουσεν εκθέτει τις ανησυχίες της για το γεγονός ότι οι WestLB, BayernLB και HSH Nordbank ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για τη "σταθερότητα της αγοράς".

    "Για την επιτροπή είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι χρηματοοικονομικοί θεσμοί που διασώθηκαν είναι βιώσιμοι μακροπρόθεσμα και ότι δεν αντιπροσωπεύουν μια μόνιμη απειλή για τη σταθερότητα των χρηματαγορών", αναφέρει η επιστολή, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Σπίγκελ.

    Χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες επιδόσεις των τριών τραπεζών "απογοητευτικές", η επιστολή προσθέτει: "δεδομένων των καλών τρεχουσών συνθηκών, αυτά τα μεγέθη, στις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι πειστικά".

    Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν οι εφαρμοζόμενες διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου, όπως θα ήθελαν το Βερολίνο και οι τοπικές κυβερνήσεις.

    "Η επιτροπή δεν μπορεί να σταματήσει τη συνέχιση της παρακολούθησης όσον αφορά το εάν τα προχωρημένα σχέδια αναδιοργάνωσης αυτών των τραπεζών μπορούν να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους για άλλη μια φορά", σημειώνεται στην επιστολή, σύμφωνα με το Σπίγκελ.

    Οι επτά περιφερειακές κρατικές τράπεζες της Γερμανίας, που θεωρούνται από πολλούς αναλυτές ως η Αχίλλειος πτέρνα του χρηματοοικονομικού συστήματος της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής οικονομίας, επλήγησαν σκληρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Την Δευτέρα, οι BayernLB και WestLB ανακοίνωσαν ότι θα αποφασίσουν σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους έως το τέλος του έτους.

    Το δημοσίευμα έρχεται στο φως μια ημέρα αφότου ο Χοακίν Αλμούνια, επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα ανταγωνιστικότητας, εξέφρασε αμφιβολίες για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα άλλης μιας Γερμανικής τράπεζας, της Hypo Real Estate.

    Η HRE, η οποία παραλίγο να οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2009 και εθνικοποιήθηκε, ήταν η μόνη Γερμανική τράπεζα η οποία απέτυχε στα "στρες τεστ" του Ιουλίου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέος ηγέτης των Εργατικών

    Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία εξέλεξε τον πρώην υπουργό Ενέργειας, Εντ Μίλιμπαντ, ως νέο ηγέτη του έπειτα από μία ψηφοφορία με αγωνία μέχρι το τέλος.

    Ο Μίλιμπαντ, 40 ετών, νίκησε το μεγαλύτερο αδελφό του Ντέιβιντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών, με πολύ μικρή διαφορά, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία του κεντροαριστερού κόμματος.

    Διαδέχεται τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν που παραιτήθηκε έπειτα από την ήττα του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου, αφού παρέμεινε για 13 χρόνια στην εξουσία.

    Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είχε την εύνοια των κεντρώων του κόμματος, ενώ ο Εντ έχει ελαφρώς πιο αριστερές απόψεις και κέρδισε την υποστήριξη των μεγάλων συνδικάτων που βοηθούν στη χρηματοδότηση του κόμματος.

    Ο Μίλιμπαντ κέρδισε στον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας, με μία διαφορά λίγο πάνω από 1%, για να κλέψει το βραβείο που φαινόταν να κερδίζει ο μεγαλύτερος αδελφός του στο μεγαλύτερο μέρος της εκστρατείας για την ηγεσία.

    "Ντέιβιντ, σε αγαπώ τόσο πολύ ως αδελφό και έχω τόσο ασυνήθιστο σεβασμό για την εκστρατεία που κάνεις -- τη δύναμη και την ευγλωττία που επέδειξες", ανέφερε ο Μίλιμπαντ σε ένα εγκάρδιο μήνυμα προς τον αδελφό του.

    "Θα πρέπει να ενώσω αυτό το κόμμα και θα το κάνω", είπε ο νικητής, που έφθασε στη νίκη χάρη στην ισχυρή υποστήριξη των συνδικάτων, ενώπιον των μαχητικών υποστηρικτών του κόμματος που συγκεντρώθηκαν για το ετήσιο συνέδριό τους στη βορειοδυτική πόλη Μάντσεστερ.

    "Σήμερα ξεκινά η εργασία της νέας γενιάς", είπε.

    Στο επίκεντρο των προσπαθειών του νέου ηγέτη θα βρεθεί η μάχη κατά των μεγάλων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που σχεδιάζει ο κυβερνών συνασπισμός και που σύμφωνα με τους Εργατικούς απειλούν τις δημόσιες υπηρεσίες και θα πλήξουν πολύ περισσότερο τους φτωχούς.

    Ο συνασπισμός των Συντηρητικών και των Φιλελευθέρων, που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Μαΐου, επιρρίπτει στους Εργατικούς την ευθύνη για το μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας σε περίοδο ειρήνης και δηλώνει πως πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση για το ξερίζωμά του, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Βρετανία.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Είναι...47 εκατ. ετών

    Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι.

    "Η ηλικία αυτής της απολιθωμένης μαργαρίτας είναι 47 εκατομμύρια έτη", δήλωσε ο Κορσολίνι, το Μουσείο του οποίου βρίσκεται περίπου 1.600 χλμ.νοτιο-δυτικά του Μπουένος Αϊρες, πολύ κοντά στη μεθόριο με τη Χιλή.

    Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας "Πίσι Λεουφού", που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ.

    Έκτοτε, οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν--επιστημονικά--την ηλικία του ευρήματος και η επιστημονική ανακοίνωση που έγινε φέτος περιλήφθηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού "Science".

    Το απολίθωμα είναι σε άριστη κατάσταση και είναι πολύ περίεργο, επειδή τα λουλούδια σπάνια απολιθώνονται, ανακοίνωσε ο Κορσολίνι, που είδε το απολίθωμα πάνω σε λίθο, καθώς έκανε περίπατο με τον γιο του Τζούλιαν...

    Με τις έρευνες κατοχυρώθηκε η "οικογένεια" της μαργαρίτας αυτής, που πλέον θα λεξικογραφείται "Μαργαρίτα (Asteraceae) της Παταγονίας" και θα είναι η αρχαιότερη του πλανήτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στην κορυφή ο Ολυμπιακός

    Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς με τέρματα των Πάντελιτς (37'), Φουστέρ (62') και με αυτογκόλ του Φυτανίδη (72'), νίκησε στο γήπεδο Καραϊσκάκη 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης, σε αγώνα για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν το τελευταίο μισάωρο με δέκα παίκτες, αφού στο 61' αποβλήθηκε ο Μπαρτολίνι με 2η κίτρινη κάρτα και στο 90' έμειναν με εννιά, καθώς αποβλήθηκε και ο Μπαστία.

    Επιστροφή στις νίκες, όχι, όμως, και στις καλές εμφανίσεις για τον Παναθηναϊκό. Με γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 44΄ και του Κώστα Κατσουράνη στο 63΄, οι "πράσινοι" στο ΟΑΚΑ επικράτησαν 2-1 του Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

    Ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό στο Περιστέρι.

    Δύσκολο έργο θα έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ στη Ξάνθη κόντρα στην τοπική ομάδα, αλλά και η ΑΕΚ στο Βόλο, κόντρα στον δυναμικό Ολυμπιακό.

    Ο Αρης λογικά έχει τον πρώτο λόγο στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Εργοτέλη, ενώ ο πρωτοπόρος Ηρακλής θα παίξει στο Καυταντζόγλειο απέναντι στην Καβάλα.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα:

    4η αγωνιστική

    Κυριακή 26/09/10 Ηρακλής-Καβάλα ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 16:00 NOVA

    Κυριακή 26/09/10 ΑΕΛ-Κέρκυρα ΑΛΚΑΖΑΡ 16:00 NOVA

    Κυριακή 26/09/10 Αρης-Εργοτέλης ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 18:15 NOVA

    Κυριακή 26/09/10 Ξάνθη-ΠΑΟΚ ΠΗΓΑΔΙΑ 18:15 NET

    Κυριακή 26/09/10 Ολυμπιακός Β.-ΑΕΚ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ 20:30 NOVA

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 September 2010 - 4:31:10 UTC