Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ"
  • [02] Στους δρόμους οι μεταφορείς
  • [03] Περαίωση: Ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη
  • [04] "Μικρότερη από 4% η μείωση του ΑΕΠ"
  • [05] Με επιστολή η κατάθεση Καραμανλή
  • [06] Συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ
  • [07] "Πόθεν έσχες" για διαιτητές

  • [01] "Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ"

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέστη στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Στο περιθώριο των εργασιών, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από την ελληνική πλευρά ως «εθιμοτυπικού χαρακτήρα».

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μίλησε σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκεί από το Foreign Policy Association. Ο κ. Παπανδρέου έδωσει συνολική εικόνα για την οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές που διανοίγονται και για τη "μεγάλη αλλαγή" που επιχειρείται στη χώρα μας, με αλλαγή στο επενδυτικό περιβάλλον και στην ελληνική παρουσία στις διεθνείς αγορές.

    Ακολούθως, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ-Θάνι, με τον οποίο υπέγραψε μνημόνιο αναπτυξιακής συνεργασίας, και με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    Το βράδυ (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με συμμετοχή σε δεξίωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του προς τιμήν αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

    Ομιλία του Πρωθυπουργού στο World Leadership Forum

    Τη συνολική εικόνα που οδήγησε στην οικονομική κρίση, αλλά συνάμα και την αλληλεξάρτηση του χρηματοπιστωτικού και επενδυτικού κλίματος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, παρουσίασε με αρκετά στοιχεία και παραδείγματα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο «World Leadership Forum 2010» που διοργάνωσε το Foreign Policy Association, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν.

    «Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο πρόβλημα δικό μας, κι αυτό διαφάνηκε από τις εξελίξεις». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας. «Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα, με αξιόπιστη κυβέρνηση που εργάζεται με αποφασιστικότητα στο δρόμο της μακροπρόθεσμης σταθερότητας και ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

    Χθες, ο πρωθυπουργός παρέστη στη δεξίωση που οργάνωσε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ο οργανισμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο είχε 20λεπτη συνομιλία. Ο κ. Κλίντον ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Παπανδρέου για αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τη διεθνή κοινότητα.

    "Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ, αναζητούμε άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων", δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.

    Ενα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα είναι η φοροδιαφυγή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και για τον λόγο αυτό επιδιώκεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης που θα επιφέρει νέα έσοδα. "Επιδιώκουμε επίσης τη μείωση της φορολογίας σε ορισμένους τομείς, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις. Μας απασχολεί ταυτοχρόνως και το ζήτημα αυτό. Θεωρω μάλιστα ότι έτσι πρόκειται να προσελκύσουμε επενδυτές στην Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Ομιλία στο Economy Club

    Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Economic Club της Νέας Υόρκης σε ισχυρούς χρηματιστές και επενδυτές παρουσίασε την πραγματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της αντιμετώπισης των προβλημάτων της, τονίζοντας ότι πρέπει να προβληθεί η κατάσταση στη σωστή της διάσταση και να αποσαφηνισθεί το τί ακριβώς συμβαίνει, σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση που προκύπτει συχνά από μερικούς οικονομικούς αναλυτές.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των επενδυτών, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη ανταπόκριση που βρήκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και την απόφαση των ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα, σημειώνοντας ότι επιστροφή των επενδυτών οφείλεται στο ότι η ελληνική κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους που θέτει, και ξεπερνά τις προσδοκίες.

    Μίλησε για αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της ηλιακής ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού και των βιολογικών καλλιεργειών και αναφέρθηκε στην τεράστια εξοικονόμηση δαπανών από τον ορθολογισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του "Καλλικράτη", στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού συστήματος και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.

    Διεμήνυσε προς τους επενδυτές ότι η κρίση δεν ήταν η αρχή του τέλους, αλλά μια νέα αρχή, και τόνισε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της "νέας Ελλάδας" είναι η σταθερότητα στο πλαίσιο της οποίας η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να διατηρήσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για μια δεκαετία, ενώ από το 2011 η φορολογία στα μη διανεμόμενα κέρδη για όλες τις επιχειρήσεις θα μειωθεί από 24% στο 20%.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χρεοκοπία και εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι σύντομα η Ελλάδα θα επανέλθει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όπως συνέβαινε έως το 2008.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Στους δρόμους οι μεταφορείς

    Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον έως και σήμερα, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, και έτσι παρέπεμψαν το ζήτημα στην αυριανή κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.

    Οι μεταφορείς, πάντως, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, φέρονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Δημήτρη Ρέππα, για τα τρία βασικά αιτήματα, που είναι η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο, το ασφαλιστικό και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν πάρει άδεια τα τελευταία χρόνια.

    Και στα τρία αυτά αιτήματα αναφέρθηκε και πάλι ο κ. Ρέππας, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από τα αρμόδια υπουργεία, αρχής γενομένης από τον αναπτυξιακό νόμο, που κατατίθεται τον Οκτώβρη στη βουλή και στον οποίο θα ενταχθούν και οι μεταφορείς.

    Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, τα πράγματα σήμερα είναι πιο ήρεμα, καθώς η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς διεξάγεται κανονικά, με εξαίρεση, ένα δεκάλεπτο, το μεσημέρι, όπου μεταφορείς έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Βέροιας - Σκύδρας, όπου από τις 2.30 μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών δημοσίας χρήσης απέκλεισαν με τα οχήματά τους το δρόμο, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί στη Νάουσα.

    Αντίθετα, από τις 4.30 το απόγευμα, συνάδελφοί τους από την ανατολική Μακεδονία έχουν στήσει δύο μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Νέου Πετριτσίου Σερρών, στους κόμβους Σταυροχωρίου και Βαρδακίου. Στα συγκεκριμένα σημεία οι αυτοκινητιστές επιτρέπουν τη διέλευση μόνον ΙΧ αυτοκινήτων.

    Στο μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης, με τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

    Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

    Εξάλλου, αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οδηγοί ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Περαίωση: Ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων , σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

    Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί στα κόμματα τη Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, θα συζητηθεί την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στο Τμήμα επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου την Πέμπτη.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Μικρότερη από 4% η μείωση του ΑΕΠ"

    Η μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας μπορεί να είναι εφέτος μικρότερη από την πρόβλεψη που είχε γίνει, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    "Βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια από πρόδρομους δείκτες της οικονομίας, που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να έχουμε ένα ελαφρά καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτό που είχαμε προβλέψει", είπε ο Υπουργός στο περιθώριο του συνεδρίου που οργάνωσε το περιοδικό Economist στο Βερολίνο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

    Σημειώνεται, ότι η πρόβλεψη ήταν για μείωση του ΑΕΠ κατά 4%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Με επιστολή η κατάθεση Καραμανλή

    Με επιστολή θα ανταποκριθεί την επόμενη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής, στην κλήση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δ. Τσιρώνη, ο πρώην πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως την επόμενη εβδομάδα, θα αποστείλει επιστολή, με την οποία θα τοποθετηθεί για την υπόθεση.

    «Ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, η μαρτυρία του πρώην πρωθυπουργού θα είναι κάτι πολύ σημαντικό» σημείωσε ο κ. Τσιρώνης. «Ό,τι και να πει, και μία σειρά κι αν γράψει, το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά τις εκλογές επέλεξε να μιλήσει, έστω και με επιστολή, είναι σημαντικό και τιμά την Επιτροπή μας» συμπλήρωσε.

    Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, διευκρίνισε πάντως, πως «όλοι μας θα προτιμούσαμε να έλθει αυτοπροσώπως ο κος Καραμανλής. Δεν προσάγεις όμως βιαίως πρώην Πρωθυπουργό».

    Ερωτηθείς τέλος, για το πώς είναι δυνατόν να καλείται ένας πρώην πρωθυπουργός ενώπιον μιας Προανακριτικής Επιτροπής, για μια υπόθεση, της οποίας η ζημία για το Δημόσιο δεν έχει υπολογιστεί, ο κος Τσιρώνης απέρριψε τις αιτιάσεις αυτές: «Η κριτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Ακόμα και με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, η ζημία είναι επιπέδου κακουργήματος. Άλλωστε, το θέμα της επανεκτίμησης των ακινήτων για τον προσδιορισμό της ζημίας, τέθηκε στην 2η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ενημερωθήκαμε για τους οίκους των εκτιμητών και τώρα τους έχουμε επιλέξει» ανέφερε ο κος Τσιρώνης.

    Σημειώνεται πάντως, ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, επέμεναν στην αυτοπρόσωπη κατάθεση του πρωθυπουργού.

    Στο μεταξύ, το πάγωμα των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζητούν σε δηλώσεις τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετείχαν στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή.

    Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζουν στην δήλωσή τους, πως από την πρώτη ημέρα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει την διενέργεια νέας έκθεσης αποτίμησης της ανταλλάξιμης περιουσίας ξαι ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία της Προανακριτικής «έως ότου κριθεί κατά τρόπο αναμφισβήτητο, εάν υπάρχει ζημία του Δημοσίου».

    Οριστικά όχι στην κλήτευση Σημίτη

    Κλείνει το θέμα της κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens, που ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέλος τη επιτροπής, Κώστας Αϊβαλιώτης.

    Μετά και τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της ΝΔ να μη ζητήσει την κλήτευση του Κ.Σημίτη δήλωση έκανε κι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης:

    "Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία συμφώνησε, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί,διότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία, που να συνηγορούν γι' αυτό από τα μέχρι τώρα δεδομένα".

    Απάντηση Βαλυράκη σε δημοσίευμα

    Επίθεση κατά της Δικαιοσύνης και της σημερινής διοίκησης του ΟΤΕ εξαπέλυσε με δήλωσή του κ. Βαλυράκης, με αφορμή πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Αυριανή». Η εφημερίδα θεωρεί «ηχηρό ράπισμα από τη Δικαιοσύνη, στην ανευθυνότητα των πολιτικών που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens» το ότι «οι δικαστές αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη κατά του διοικητή του ΟΤΕ, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του κ. Βουρλούμη».

    Όπως σημειώνει ο κ. Βαλυράκης, το ράπισμα από τη Δικαιοσύνη με την μη άσκηση ποινικής δίωξης κατά της διοίκησης Βουρλούμη, αφορά στο σύνολο των μελών της εξεταστικής «η οποία ομόφωνα απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη για το θέμα της διοίκησης Βουρλούμη, που ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη συνεχίζει να εγκληματεί και να συγκαλύπτει τη ζημία σε βάρος του ΟΤΕ, του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού».

    Ο κ. Βαλυράκης κάνει λόγο για ομόφωνη πορισματική αναφορά της εξεταστικής επιτροπής προς τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, για να συμπληρώσει ότι «τυχόν άρνηση άσκησης ποινικής δίωξης κατά Βουρλούμη αποτελεί ύβρη κατά της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού εν ονόματι του οποίου ασκείται η Δικαιοσύνη».

    Ο Ελληνικός λαός, καταλήγει η ανακοίνωση παρακολουθεί προβληματισμένος ένα διεθνές σκάνδαλο, όπως αυτό της Siemens, να έχει διερευνηθεί σε όλες τις χώρες εκτός της Ελλάδας και μένει εμβρόντητος, διότι μετά από επτά χρόνια κυκλοφορούν ελεύθεροι οι όποιοι ένοχοι».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Συνεργασία Ελλάδας-Κατάρ

    Ενα γενικό πλαίσιο συμφωνίας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ υπογράφεται στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν τη συμφωνία σε σχέση με το Ελληνικό, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για επενδύσεις» και διευκρίνισε ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα «και φυσικά και σε αναπτυξιακό».

    Εξάλλου, τις δυνατότητες αύξησης των επενδύσεών της στην Ελλάδα συζήτησαν οι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας της Λατινικής Αμερικής BTG Pactual, που έχει έδρα τη Βραζιλία και εκπροσωπήσεις στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ.Χαρ. Τσαρδανίδης καθώς και με επιχειρηματίες σε κλειστή συνάντηση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [07] "Πόθεν έσχες" για διαιτητές

    Την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες", ώστε να περιλαμβάνονται και οι διαιτητές στους υπόχρεους υποβολής, θα προτείνει η ΕΠΟ. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωσνταντίνο Σιμιτζόγλου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο ομόλογός του της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Οι διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, συμφώνησαν στην ανάγκη να "πέσουν οι τόνοι" και δεσμεύτηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι, σε περιπτώσεις προκλητικών δημοσιευμάτων, θα εφαρμόζεται ο σχετικός αθλητικός νόμος που προβλέπει διαδικασία αυτοφώρου.

    Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα για "στημένα παιχνίδια" στο ποδόσφαιρο, αλλά και για φαινόμενα υψηλών καταθέσεων παραγόντων του ποδοσφαίρου που καταγγέλονται στον Τύπο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Την έρευνα θα διενεργήσουν δύο εισαγγελείς αρμόδιοι γαι οικονομικά εγκλήματα, οι οποίοι έλαβαν εντολή αύριο να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ, ώστε το Σώμα ταχύτατα να τους κοινοποιήσει στοιχεία που έχει συλλέξει από ελέγχους του για την υπόθεση.

    Εξελίξεις υπάρχουν όμως και σε ό,τι αφορά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ποντίκι", που εμφανίζει εν ενεργεία διαιτητή ποδοσφαίρου να έχει αποκομίσει υπέρογκα κέρδη από το στοίχημα. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν.Κανελόπουλος, κάλεσε για την προσεχή Τρίτη τον εκδότη της εφημερίδας, Αντώνη Δελατόλα, καθώς και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, προκειμένου να καταθέσουν όποια στοιχεία έχουν για ύποπτες συναλλαγές διατητών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 September 2010 - 22:30:59 UTC