Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδήλωση κατά του Πάπα

  • [01] Διαδήλωση κατά του Πάπα

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Βρετανία ο πάπας Βενέδικτος.

    Η αστυνομία έκανε λόγο για 2.000-3.000 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Χάιντ Παρκ, αλλά σύμφωνα με τους οργανωτές οι συμμετέχοντες ξεπερνούσαν τις 10.000. Οι διαδηλωτές αναμένεται στη συνέχεια να κάνουν πορεία μέχρι την Ντάουνινγκ Στριτ όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

    Την κινητοποίηση οργάνωσε ένας συνασπισμός ετερόκλητων οργανώσεων: προασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και του δικαιώματος των γυναικών να χρίζονται ιερείς, αλλά και πολίτες που διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος (περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ) της παπικής επίσκεψης

    "Είναι σκανδαλώδες, το ποσό που ξοδεύεται για αυτό", δήλωσε χαρακτηριστικά η 62χρονη Αντέλε Μακντόναλντ-Χιούσον, η οποία διαμαρτυρόταν για την απαγόρευση των αντισυλληπτικών από το Βατικανό.

    "Η αντίθεση του πάπα στα προφυλακτικά σκοτώνει" και "Αρχηγός της μεγαλύτερης συμμορίας βιαστών παιδιών", έγραφαν ορισμένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών.

    Η Αμερικανίδα Μπάρμπαρα Ντόρις ήθελε να καταγγείλει τα σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μέλη του κλήρου. "Ο πάπας ζητά συνέχεια συγγνώμη, όμως αυτό δεν αρκεί", είπε η γυναίκα που κρατούσε μια φωτογραφία της σε ηλικία επτά ετών, την εποχή που την κακοποίησε ένας ιερέας.

    Αναφερόμενος στη διαδήλωση, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι "δεν εκπλήσσεται ιδιαίτερα και δεν αισθάνεται σοκαρισμένος". "Το περιμέναμε, ξέραμε ότι υπάρχουν ομάδες που επικρίνουν τον πάπα και το Βατικανό και έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη διαφωνία τους", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι "μεγάλο μέρος του πληθυσμού χαίρεται ιδιαίτερα που συναντά τον πάπα".

    Συνάντηση Πάπα με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

    Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' συνάντησε στο Λονδίνο, κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία, "μια ομάδα προσώπων που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου" ανακοίνωσε το Βατικανό.

    Το Σάββατο στην Αποστολική Νουντσιατούρα στο Λονδίνο "ο 'Αγιος Πατέρας συνάντησε μια ομάδα προσώπων-θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ο Πάπας "εξέφρασε βαθιά θλίψη και ντροπή για τα δεινά που υπέστησαν τα θύματα και οι οικογένειές τους".

    "Προσευχήθηκε μαζί τους και τους διαβεβαίωσε ότι η Καθολική Εκκλησία συνεχίζει να εφαρμόζει δραστικά μέτρα για να προστατεύει τους νέους, ότι κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ερευνηθούν οι κατηγορίες, για να συνεργαστεί με τις πολιτικές αρχές και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τα μέλη του κλήρου και τους μοναχούς που κατηγορούνται για τα ακραία αυτά εγκλήματα", προσθέτει το Βατικανό.

    "Όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις, προσευχήθηκε ώστε σε όλα τα θύματα κακοποίησης να επουλωθούν οι πληγές και με συμφιλίωση να μπορέσουν να ξεπεράσουν το παρελθόν, αντιμετωπίζοντάς το με γαλήνη και ελπίδα για το μέλλον".

    Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, ο Ποντίφικας συνάντησε πέντε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, από καθολικούς ιερείς.

    Η δημοσιοποίηση το Νοέμβριο του 2009 έκθεσης που αποκάλυπτε εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, από ιερείς στην Ιρλανδία και τις οποίες κάλυπτε η ιεραρχία της Εκκλησίας, προκάλεσε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Παρόμοια σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν κυρίως στη Γερμανία, και πολύ πρόσφατα στο Βέλγιο με εκατοντάδες νέα κρούσματα.

    Σήμερα το πρωί σε ομιλία του στον καθεδρικό ναό του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, ο Πάπας μίλησε για τον "τεράστιο πόνο που προκάλεσαν οι κακοποιήσεις παιδιών".

    "Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τα αθώα θύματα των ανείπωτων αυτών εγκλημάτων ελπίζοντας ότι με τη δύναμη και τη χάρη του Χριστού και τη θυσία του για συμφιλίωση, θα γνωρίσουν την ίαση και την ειρήνη", πρόσθεσε.

    Από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, την Πέμπτη, ο Ποντίφικας παραδέχτηκε ότι "η αρχή της Εκκλησίας (ο Πάπας και οι επίσκοποι) δεν ήταν σε επαρκή επαγρύπνηση" για τη διαχείριση των υποθέσεων αυτών. Η Εκκλησία "δεν επέδειξε επαρκή αποφασιστικότητα ώστε γρήγορα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα", είχε τονίσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 September 2010 - 6:30:32 UTC