Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο η οικονομική διακυβέρνηση
  • [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
  • [03] Η ατζέντα της Πέμπτης 16/9/2010

  • [01] Στο επίκεντρο η οικονομική διακυβέρνηση

    «Είμαστε σε καλό δρόμο, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. Με επώδυνο τρόπο, σημειώνουμε πραγματική πρόοδο, πραγματικές αλλαγές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποείται στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή και η Ευρώπη θα βγει επίσης πιο δυνατή».

    Στο επίκεντρο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βρεθούν οι σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους της ΕΕ, αλλά και το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης.

    Επιπλέον, οι "27" θα εξετάσουν τις επικείμενες Συνόδους της ΕΕ με την Κίνα, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ινδία, καθώς και την Ευρωασιατική Συνάντηση (ASEM) που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες.

    Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, ο Πρόεδρος Χ. Ρόμπαϊ θα παρουσιάσει στους "27" ηγέτες την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ομάδα Δράσης στο θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της αυτοματοποίησης των κυρώσεων προς τα δημοσιονομικώς απείθαρχα κράτη - μέλη, ενώ αναμένεται να εξεταστούν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις οικονομικών ζητημάτων.

    Η οριστική έκθεση της Ομάδας Δράσης, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, από τον Πρόεδρο Ρόμπαϊ.

    Κατά τη Σύνοδο θα εξεταστεί η θέση της ΕΕ στη Σύνοδο του G- 20 που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Νοεμβρίου στη Σεούλ, το θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενόψει της Συνόδου του Κανκούν στο Μεξικό και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ενόψει της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί με την ΕΕ, στις 20 Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα.

    Τέλος, δεν αποκλείεται να έρθει προς συζήτηση το θέμα των απελάσεων των Ρομά από τη Γαλλία, δεδομένης της έντονης αντίδρασης του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, μετά τις δηλωσεις της Αντιπροέδρου της Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία έκανε παραλληλισμό της κατάστασης που επικρατεί στη Γαλλία με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά της Γαλλίας, για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ απόψε το βράδυ ο Ν. Σαρκοζί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο θα συναντηθούν για το ζήτημα αυτό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

    Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με παράταξη των οχημάτων τους στις εθνικές οδούς, αλλά με πολυπληθέστερη παρουσία, αποφάσισαν οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, στη διάρκεια της σύσκεψης των προέδρων των Ομοσπονδιών απ΄ όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

    Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την κίνηση καλής θέλησης στην οποία προέβη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αύξηση της άυλης αξίας των βυτιοφόρων κατά 42.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι η αύξηση αυτή είναι άνευ αντικειμένου, αφού μετά την πάροδο της τριετίας η αξία της άδειας θα μηδενιστεί. Οι ίδιοι ζητούν η αξία της αδείας μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου να είναι το ένα τρίτο της σημερινής, κάτι που αποκλείει η κυβέρνηση.

    Μιλώντας χθες στην αρμόδια επιτροπής της βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο δεν προχωρά στο άνοιγμα ενός κλειστού επαγγέλματος, αλλά στο κλείσιμο των σπιτιών 130.000 οικογενειών.

    Υπενθυμίζεται ότι η αυτοκινητιστές συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς επίταξης.

    Τέλος στο πλαφόν

    Ομαλά γίνεται η τροφοδοσία της αγοράς υγρών καυσίμων, μετά την άρση της επιβολής του πλαφόν. Η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη την χώρα διαμορφώνεται στο 1,497 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου ένα λεπτό χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

    Ομαλά γίνεται η τροφοδοσία της αγοράς υγρών καυσίμων, μετά την άρση της επιβολής του πλαφόν.

    Η άρση του πλαφόν πραγματοποιήθηκε σε ευνοϊκή συγκυρία καθώς οι διεθνείς τιμές καυσίμων βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ευρώ.

    Η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη την χώρα διαμορφώνεται στο 1,497 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου ένα λεπτό χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Αθήνα διαμορφώνεται 1,484 ευρώ το λίτρο δηλαδή λίγο υψηλότερα του πλαφόν που είχε οριστεί και ίσχυσε μέχρι τις 12 χθες το βράδυ.

    Στο νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή είναι στα 1,471 ευρώ ανά λίτρο η χαμηλότερη είναι 1,399 ευρώ το λίτρο και η μέγιστη 1,590 ευρώ το λίτρο ενώ στην Αττική η ανώτατη τιμή στο νομό ανέρχεται στο 1,649 ευρώ το λίτρο και η κατώτατη στο 1,419 ευρώ το λίτρο.

    Οι έλεγχοι συνεχίζονται από τα συνεργεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και των νομαρχιών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πρατηριούχοι ενημερώνουν όπως έχουν υποχρέωση το Παρατηρητήριο Τιμών (μη εγγραφή τιμής, παραπλανητική ενημέρωση δηλ. διαφορετική τιμή αντλίας από την αναρτημένη στο Παρατηρητήριο τιμή κλπ) καθώς και για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι προχώρησαν σε αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής για να καλύψουν τυχόν απώλειες των προηγούμενων ημερών που δούλευαν με πλαφόν.

    Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι πρατηριούχοι είχαν κρατήσει τα καταστήματά τους κλειστά, τις προηγούμενες μέρες που ίσχυε το πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων προκειμένου, όπως είπαν, να μην πωλούν με ζημία καθώς η τιμή που αγοράς της βενζίνης ήταν στα ίδια ή υψηλότερα επίπεδα από αυτά του πλαφόν. Σημειώνεται ότι οι πρατηριούχοι εξ αρχής είχαν ζητήσει η τιμή του πλαφόν να διαμορφωθεί γύρω στα 4 λεπτά ακριβότερα από την τιμή που ανακοίνωσε το υπουργείο.

    Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των διεθνών τιμών καυσίμων, ενώ την Δευτέρα η τιμή του αργού βρισκόταν πάνω από τα 77 δολάρια ανά βαρέλι έχει υποχωρήσει περίπου κατά δύο δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα ενώ τις προηγούμενες ημέρες το ευρώ βρισκόταν κάτω και από τα 1,27 δολάρια, τώρα βρίσκεται στα επίπεδα των 1,30 δολαρίων, με όφελος τελικά για τους καταναλωτές, καθώς τα καύσιμα αποτιμώνται σε δολάριο.

    Η επιβολή του μέτρου της ανώτατης τιμής καταναλωτή (πλαφόν) πετρελαιοειδών ανεστάλη από τα μεσάνυχτα διότι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ''μετά τους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν και διενεργούνται, διαπιστώνεται ότι πλέον η αγορά λειτουργεί κανονικά και ως προς την τροφοδοσία των πρατηρίων και ως προς τη διαμόρφωση των τιμών. Συνεπώς, εκλείπει η ανάγκη συνέχισης της εφαρμογής του μέτρου''.

    Την πρόθεση της κυβέρνησης να επανέλθει αυστηρότερη αν επαναληφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας ανακοινώνοντας στους δημοσιογράφους την άρση του πλαφόν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Πέμπτης 16/9/2010

  • Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Βέλγιο/Βρυξέλλες

  • Το Δήμο Μεσσαπίας, στην Εύβοια, θα επισκεφθεί η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, συνοδευόμενη από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, Ανδρέα Ανδρεαδάκη και την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτα Καραβασίλη. Η Υπουργός θα συναντηθεί με το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσώπους του Δήμου Μεσσαπίων στο Δημαρχείο και στις 11:30 θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου στην περιοχή της Μεσσαπίας. Η παρουσίαση θα γίνει στο Λύκειο Μεσσαπίων

  • Τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Στην Αθήνα, καταλήψεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών (16/9) και των Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών, κατά τις ώρες των στάσεων.

  • Νέα Σκηνή Εθνικού Θεάτρου. Συνέντευξη Τύπου από το Εθνικό Θέατρο για το χειμερινό πρόγραμμα. Θα μιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Γιάννης Χουβαρδάς

    11:00:00 Συνέντευξη Τύπου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αθήνα/Αριστοτέλους 17

    11:30:00 Συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Μιχάλη Τρεμόπουλου με θέμα "Νέα περίπτωση κακοδιαχείρισης και διπλοπληρωμών σε έργα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης". Θεσσαλονίκη/γραφεία της αυτοδιοικητικής κίνησης "Οικολογία-Αλληλεγγύη" (Φιλίππου 51)

    11:30:00 Ερευνα του Monthly Review και της VPRC- Προβλήματα στις ενοπλες δυνάμεις. Αθήνα/Ενωση Ξένων Ανταποκριτών

    12:00:00 Η ΓΣΕΕ παρουσιάζει την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. H έκθεση τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο την πρόταση της Συνομοσπονδίας, για ένα μείγμα Οικονομικής Πολιτικής, που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ενίσχυση και διεύρυνση των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα τοποθετεί, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πάνω από τις αγορές και τα κέρδη. Αθήνα/Ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ" (Πανεπιστημίου 52)

    12:00:00 Συνέντευξη της Arsenal με τη Ν. Φωκίδας για εκδήλωση κατά του Καρκίνου. Αθήνα/Ξεν. Royal Olympic

    12:00:00 Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη, το σήμα και τα πρώτα ονόματα μελών του συνδυασμού του. Θεσσαλονίκη Ηλέκτρα Παλάς

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του Μουσείου Κινηματογράφου με θέμα την έκθεση "Θοδωρή, φέρε και τους δίσκους σουβ¦", ενώ θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες - προσεχείς δράσεις του φορέα. Θεσσαλονίκη/Λιμάνι/Αποθήκη Α

    14:00:00 Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Θεσαλονίκη/συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" (Περίπτερο 8) στην Αίθουσα Α.

    15:00:00 Συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ και βουλευτή Αιτωλοακαρνανία Μάριου Σαλμά, στην οποία θα αναφερθεί στα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Θεσσαλονίκη/γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους 4).

    Νωρίτερα θα επισκεφθεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

    16:00:00 Συνάντηση του προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Θεσσαλονίκη/ουζερί «Απρόοπτο» (Ρογκότη 3).

    18:00:00 Συνάντηση του ΥΦΕΞ Σπύρου Κουβέλη με τον γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας δρα Bernd Pfaffenbach. Αθήνα/Ζαλοκώστα 10 (8ος ορ.)

    19:00:00 Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή συνάντηση με τους δημότες της Αθήνας. Αθήνα/αίθριο χώρο της Βαρβακείου αγοράς (οδός Αθηνάς).

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (β` φάση)

    15:00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

    15:45 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    15:45 ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

    15:45 ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ

    20:00:00 Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (1η ημέρα, 4ος όμιλος): Μπριζ-ΠΑΟΚ

    20:00:00 Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (1η ημέρα, 2ος όμιλος): Αρης-Ατλέτικο Μαδρίτης

    22:05:00 Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκ (1η ημέρα, 7ος όμιλος): ΑΕΚ-Χάιντουκ Σπλιτ ΟΑΚΑ

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 September 2010 - 10:30:29 UTC