Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
  • [02] Επιστροφή στην Ελλάδα

  • [01] Αύριο η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων

    Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Μετά από πολύωρες συσκέψεις και συναντήσεις του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου με συνεργάτες του, στο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου γραφείο του στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Τάε Κβο Ντο, ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από το Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

    Καθβ όλη τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών στο Φάληρο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στις υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και ειδικότερα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, καθώς επίσης και στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου ακούγονται ονόματα ακόμα και υπουργών αλλά και άλλων στελεχών «πρώτης γραμμής».

    Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ακόμα και τα πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν ή αποδέχτηκαν την πρόταση που τους έγινε για μετατόπισή τους στην εκλογική μάχη για το χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα επιλεγούν τελικώς.

    Αύριο το πρωί, και πριν την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και του πολιτικού πλαισίου του κυβερνώντος κόμματος, θα υπάρξει η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σ. Ξυνίδη και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θ. Τσούρα.

    Στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τα μέλη του Σώματος και θα ακολουθήσει η σύνοψη των αποτελεσμάτων από τον κ. Ξυνίδη.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τα θεματικά Εργαστήρια τα οποία συνεδρίαζαν από το πρωί και τα οποία είχε επισκεφτεί.

    Την παρουσίαση των συμπερασμάτων παρακολούθησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Επιστροφή στην Ελλάδα

    Πρόωρα ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας ηττήθηκε 80-72 από την Ισπανία στην Κωνσταντινούπολη, σε αγώνα για τη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ, και επιστρέφει στην Ελλάδα χωρίς να καταφέρει να επαναλάβει πορεία ανάλογη με εκείνη του 2006. Οι «φούριας ρόχας» προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη τη Σερβία.

    Είναι η χειρότερη παρουσία της εθνικής ομάδας σε Μουντομπάσκετ μετά την παρθενική συμμετοχή της, το 1986 (10η), με εξαίρεση φυσικά τη διοργάνωση του 2002 στην Ινδιανάπολη, όπου η ελληνική ομάδα δεν είχε λάβει μέρος.

    Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-31, 52-51, 80-72

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 September 2010 - 20:30:23 UTC