Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώσεις ως και 50% στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων
  • [02] Μέχρι τις 30/9 η διόρθωση λαθών στο ΕΤΑΚ
  • [03] Επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου κίνησης στους αγρότες
  • [04] Αναπροσαρμογή χρηματικών ποσών στους ΟΤΑ
  • [05] Αντιμέτωπη με την Ισπανία

  • [01] Μειώσεις ως και 50% στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

    Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gr) η ανάρτηση των τιμών 7295 φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο νέο δελτίο και καλύπτουν το σύνολο της εθνικής κατανάλωσης.

    Όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς, στις τιμές των προϊόντων του νέου δελτίου υπάρχουν μειώσεις που φτάνουν και στο 50% ενώ οι αυξήσεις είναι περιορισμένες και δεν ξεπερνούν το 10%.

    Οι νέες τιμές αφορούν 4676 αντίγραφα (γενόσημα) φάρμακα και 2619 πρωτότυπα προϊόντα και μεταξύ αυτών υπάρχουν και οι τιμές για νέα φάρμακα.

    Σημειώνεται ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για να συζητήσει τυχόν ενστάσεις και να προχωρήσει, εφόσον αυτό απαιτείται, στην έκδοση συμπληρωματικού διορθωτικού δελτίου τιμών, το οποίο θα ισχύσει από τις 27 Σεπτεμβρίου 2010.

    Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ανατιμολόγησης ολοκληρώθηκε μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων ενώ με τη νέα Αγορανομική Διάταξη 08/2010 που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2010 εξειδικεύτηκε η εφαρμογή του νέου τρόπου τιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΑΔ προκύπτει πλαφόν μειώσεων μέχρι και 40% στις τιμές χονδρικής των φαρμακευτικών προϊόντων ανά κατηγορία τιμής και αυξήσεων μέχρι και 10%.

    Όπως αναφέρει η αγορανομική διάταξη, μέχρι τις 31/03/2011 οι μέγιστες μεταβολές στις τιμές χονδρικής των φαρμακευτικών προϊόντων που θα προκύψουν από την έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα ποσοστά ανά τιμή που ορίζονται στην ακόλουθη κλίμακα:

    Συγκεκριμένα για χονδρική τιμή φαρμακευτικού προϊόντος όπως ίσχυε μέχρι την έκδοση του 01/2010 Δελτίου Τιμών Φαρμάκων έως 3 ευρώ το ανώτατο όριο μείωσης ορίζεται στο 15% έναντι της τιμής όπως ίσχυε μέχρι την έκδοση του 01/2010 Δελτίου Τιμών Φαρμάκων και το ανώτατο όριο αύξηση στο +10%.

    Από 3,01 ευρώ έως 5 ευρώ το ανώτατο όριο μείωσης ορίζεται στο -20% και αύξησης στο 10%, από 5,01 ευρώ έως 10 ευρώ το ανώτατο όριο μείωση ορίζεται στο 25% και αύξησης στο 5% ενώ από 10,01 ευρώ μέχρι 15 ευρώ το ανώτατο όριο μείωση ορίζεται στο 30% και αύξησης στο 5%, από 15,01ευρώ έως 40 ευρώ το ανώτατο όριο μείωση ορίζεται στο 35% και αύξησης στο 5%, από 40,01 ευρώ έως 50 ευρώ το ανώτατο όριο μείωση ορίζεται στο 40% και αύξησης στο 5%. από 50,01 ευρώ και άνω σύμφωνα με τα οριζόμενα στα αρ. 336, 337, 338 και 342 του Αγορανομικού Κώδικα (δεν ισχύει ανώτατο όριο ποσοστού μείωσης) ενώ το ανώτατο ποσοστό αύξησης ορίζεται στο +5%.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μέχρι τις 30/9 η διόρθωση λαθών στο ΕΤΑΚ

    Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι που πήραν πρόσφατα το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ του 2009 ( που η εκκαθάριση έγινε στις 22 Ιουνίου) να προχωρούν στη διόρθωση τυχόν λαθών σε αυτό χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Για όσους λάβουν εκκαθαριστικό στο εξής θα μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία καταβολής του φόρου.

    Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπ. Οικονομικών, η δήλωση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων για το έτος 2009 δημιουργείται από το υπουργείο, με βάση τη δήλωση ενιαίου τέλους ακινήτων έτους 2008 και την τυχόν υποβληθείσα δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2009, η οποία περιλαμβάνει τις μεταβολές της οικογενειακής ή περιουσιακής κατάστασης του υπόχρεου.

    Ο υπόχρεος λαμβάνει γνώση της τελικής διαμόρφωσης του περιεχομένου της δήλωσης και των βεβαιωθέντων ποσών ενιαίου τέλους ακινήτων αλλά και της έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων για το έτος 2009, με τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και Έκτακτης Εισφοράς έτους 2009. Οι διορθώσεις που αφορούν στο έτος 2008 και δεν έγιναν από τον υπόχρεο πραγματοποιούνται μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΤΑΚ έτους 2009. Οποιαδήποτε δε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του υπόχρεου που αφορά τα έτη 2005 έως και 2008 πραγματοποιείται με την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2009.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου κίνησης στους αγρότες

    Στα 160 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης στους αγρότες. Ειδικότερα, υπεγράφη και έχει ήδη αποσταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία καθορίζονται, για το έτος 2010, οι διαδικασίες επιστροφής στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

    Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (ενεργοί και συνταξιούχοι), κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τις αιτήσεις τους για την ενιαία ενίσχυση. Το πόσο της επιστροφής θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα, ενώ το συνολικά επιστρεφόμενο πόσο του ειδικού φόρου θα ανέλθει στα 160 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, μετά την υλοποίηση της δέσμευσής της για αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 7% στο 11%, ενισχύει και πάλι τον έλληνα αγρότη, αυξάνοντας το συνολικό ποσό επιστροφής του ΕΦΚ κατά 40 περίπου εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος .

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Αναπροσαρμογή χρηματικών ποσών στους ΟΤΑ

    Αναπροσαρμόζονται τα χρηματικά ποσά για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων(εκτέλεσης έργων, προμηθειών, παροχής υπηρεσιών) με απευθείας ανάθεση και συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό), για τους ΟΤΑ αβ βαθμού με εκείνα που ισχύουν στο Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

    Συγκεκριμένα, για δημόσιες συμβάσεις έργων στην περίπτωση συνοπτικής διαδικασίας (πρόχειρου διαγωνισμού) 60.000 β¬ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και για δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών εκτός του πεδίου του Ν. 3316/2005 60.000 β¬ προκειμένου για συνοπτική διαδικασία (πρόχειρο διαγωνισμό) και 20.000 β¬ για απευθείας ανάθεση (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης) μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Αντιμέτωπη με την Ισπανία

    Αντίστροφη μέτρηση για τον σημερινό νοκ άουτ αγώνα, της φάσης των "16" του Μουντομπάσκετ, ανάμεσα στην δευτεραθλήτρια κόσμου Ελλάδα και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, από το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτό του 2006. Στη Σαϊτάμα, Ελλάδα και Ισπανία ήταν το ζευγάρι του τελικού. Στην Τουρκία και στο κλειστό "Σινάν Ερντέν" σήμερα στις 21:00, οι δύο ισχυρές ομάδες αναμετρώνται νωρίς και μία εκ των δύο δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο αποκάλεσε μεγάλη ομάδα την Ελλάδα υπενθυμίζοντας πως εν συγκρίσει με τον μεταξύ μας ημιτελικό στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, οι πρωταθλητές Ευρώπης Ίβηρες ήρθαν στην Τουρκία χωρίς το μεγάλο αστέρι τους Παού Γκασόλ, αλλά και τον βασικό τους πλέι μέικερ, Καλντερόν. Αντίθετα, όπως δήλωσε η Ελλάδα έχει αυτή τη φορά έναν από τους καλύτερους παίκτες της, ο οποίος είχε απουσιάσει στην Πολωνία, τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

    Οι δύο τραυματίες, Χουάν Κάρλος Ναβάρο (μέση) και Χοσέ Γκαρμπαχόσα (γόνατο) θα αγωνιστούν σύμφωνα με τον Ιταλό τεχνικό, καθώς ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός και οι παίκτες ηγέτες πάντα "σφίγγουν τα δόντια" και βοηθούν στο τέλος την ομάδα τους. Αμφότεροι ακολούθησαν χαλαρή προπόνηση στο κλειστό "Αχμέτ Κορμέτ" που βρίσκεται δίπλα στο νεόδμητο "Σινάν Ερντέν" όπου θα φιλοξενηθούν από σήμερα, όλοι οι αγώνες του Μουντομπάσκετ.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 September 2010 - 8:30:50 UTC