Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη
  • [02] Απολογία Τ. Μαντέλη για την υπόθεση Siemens
  • [03] Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος
  • [04] Ομιλία Καντάφι σε Ιταλίδες

  • [01] Σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη

    Σύσκεψη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της 3ης Σεπτέμβρη και της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος για την πορεία προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Τα ζητήματα που τίθενται στη σύσκεψη αφορούν, μεταξύ άλλων, στο πολιτικό πλαίσιο της κυβερνητικής παράταξης και στη ρύθμιση διαδικαστικών θεμάτων, αναφορικά με την επέτειο της 3η Σεπτέμβρη, το Εθνικό Συμβούλιο, τη ΔΕΘ, καθώς επίσης και τις ερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την εφαρμογή του "Καλλικράτη".

    Διαβουλεύσεις με φορείς ενόψει ΔΕΘ

    Συνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη και των υφυπουργών Οικονομικών κ. Σαχινίδη και Εργασίας κ. Κουτρουμάνη ενόψει της ΔΕΘ.

    Τον προβληματισμό του εμπορικού κόσμου διότι αρκετοί επιχειρηματίες του χώρου δεν μπορούν να αποδώσουν το ΦΠΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης στη συνάντηση των εκπροσώπων του εμπορίου με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη Λούκα Κατσέλη.

    Οπως ανέφερε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Κορκίδης, αρκετοί έμποροι δηλώνουν ότι δεν ''έχουν λεφτά να αποδώσουν το ΦΠΑ, καθώς με τις εισπράξεις τους πληρώνουν άλλες υποχρεώσεις, όπως μισθούς, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ" και συμπληρώνουν ότι "περιμένουν να έρθουν τα πρόστιμα καθώς δεν μπορούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους''.

    Ο κ. Κορκίδης σημείωσε στους υπουργούς ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, ότι μια νέα ρύθμιση περαίωσης θα έπρεπε να περιλαμβάνει τις χρήσεις για τα έτη 2000 μέχρι και το 2009 και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αλλά να προχωρήσει η θέσπιση νομοσχεδίων-''σκούπα'' για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

    Ακόμα, αναφέρθηκε στη σημασία επιδότησης της εργασίας και διατήρησης υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και ζήτησε να μην υπάρξουν αλλαγές στα παραγωγικά υπουργεία που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Στη συζήτηση για την επικαιροποίηση του Μνημονίου ζήτησε να παραστούν με τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπρόσωποι του εμπορίου, καθώς όπως ανέφερε, η τρόικα είναι μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και αντί για τολμηρά μέτρα μεταρρύθμισης ''επέλεξε μέτρα έκτακτης ανάγκης μιας χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας''.

    Για τον αναπυξιακό νόμο ανέφερε ότι οι έμποροι εκτιμούν ότι πρόκειται για σωστή πρωτοβουλία και σε αυτό το πλαίσιο ζητούν κάποια επιχειρηματικά πάρκα που αδρανούν να αλλάξουν χρήση και να αξιοποιηθούν από εταιρείες χονδρεμπορίου και logistics.

    Ανέφερε, τέλος, ότι η ΕΣΕΕ πραγματοποιηεί αυτό τον καιρό έρευνα ''ηλεκτρονικής γεώβασης'' για να ξέρουν οι επιχειρήσεις που ενδεχομένως προχωρούν προς το κλείσιμο αν πρέπει να αλλάξουν περιοχή ή δραστηριότητα, αντί να βάλουν λουκέτο.

    Τέλος, οι έμποροι ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες δράσεις από τις τράπεζες ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα.

    Μέτρα για να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά ζήτησε και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Π. Πολιτάκης στην ίδια συνάντηση.

    Ειδικές ρυθμίσεις ζήτησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

    Eιδικές ρυθμίσεις για την είσπραξη ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της κρίσης στις υποχρεώσεις τους, άμεση εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου - πριν το 2011 - και ρύθμιση περαίωσης για τρία τελευταία χρόνια, ώστε να πάρουν ενημερότητα οι επιχειρήσεις, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης.

    Ο κ. Κασιμάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απογοητευμένος από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί όπως προκύπτει από τα στοιχεία του εξαμήνου, ενώ είναι προβληματισμένος και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Για τον αναπτυξιακό ζήτησε να ενταχθούν σε αυτόν και εμπορικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την οικοδομή.

    Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα αύξηση στον ΦΠΑ, να γίνει προσπάθεια για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης και σημείωσε ότι θα οδηγηθούμε σε οικονομική συρρίκνωση εάν την φοροεισπρακτική πολιτική δεν συνοδεύει και αναπτυξιακή δραστηριότητα.

    Τέλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των εκπτώσεων ανέφερε ότι η μείωση των πωλήσεων φτάνει μέχρι και το 50% σε σχέση με πέρυσι.

    Συνάντηση με ΣΕΒ

    Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον ΣΕΒ , στην οποία θα συμμετάσχουν, εκτός των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας και οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και οι προαναφερθέντες υφυπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

    Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά, λέει ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι στο εξής η ανόρθωση της χώρας θα γίνει με την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως με την ανάπτυξη.

    Η επανένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης είναι μονόδρομος και προς τα κει οδεύουμε, προσθέτει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. "Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μια ευημερούσα Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα δυνατή που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την εξωτερική μας πολιτική".

    Ο κ Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάταση, ενώ το τί πρέπει να γίνει θα αποφασιστεί μετά τις αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Απρίλιο του 2011.

    Αρνείται,όπως λέει, να μπει σε δημόσια συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, λέει ότι τέτοιοι θέμα δεν τίθεται σήμερα, σημειώνοντας ότι "διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία".

    Τέλος σε αυτούς που θέτουν κέντρο του πολιτικού τους λόγου το μνημόνιο, απαντά ότι "η Ελλάδα για να ξεπεράσει το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο".

    [02] Απολογία Τ. Μαντέλη για την υπόθεση Siemens

    Απολογείται από το πρωί ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας, Μαρίας Νικολακέα, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens, πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης.

    Ο κ. Μαντέλης λογοδοτεί για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά χρηματικά ποσά που φέρεται να έλαβε ως δώρο από τη Siemens, το 1998 και το 2000.

    Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει λάβει ήταν 450.000 μάρκα, το οποίο κατατέθηκε με έμβασμα σε ελβετική τράπεζα σε λογαριασμό που είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος πλέον του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης, με την κωδική ονομασία "Α. Ρόκος".

    [03] Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος

    Ακόμη και με την απειλή του Αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη.

    Οπως έγινε σήμερα σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.

    Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής "υποτροπιάσουν" αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.

    Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών, ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.

    Εγινε, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι μετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα "σφραγίζονται" προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη, θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

    Στους καπνιστές, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ, ενώ όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.

    "Πήγαμε στο ήμισυ τα πρόστιμα, γιατί αυτό είναι πιο λογικό, καθώς πιο εύκολα επιβάλλονται και εισπράττονται", τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Οι καπνιστές που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το μέτρο, δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με το Αυτόφωρο εκτιμούν οι υπεύθυνοι, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

    Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από το Λιμενικό Σώμα, τη δημοτική αστυνομία, την αστυνομία, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.

    Αντιδράσεις φορέων

    «Με τον αντικαπνιστικό νόμο συμφωνούμε επί της αρχής και επί της ουσίας. Διαφωνούμε, όμως, με τον χρόνο που επελέγη από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εταιριών Εστίασης εν Ελλάδι, Γιώργος Καβαθάς, και εξηγεί: «Δεν γίνεται, τη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και ήδη έχουμε στα καταστήματά μας πτώση του τζίρου κατά 20 έως 25% να εφαρμόσουμε έναν νόμο, που θα μας οδηγήσει σίγουρα σε κλείσιμο των επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Γαλλία, όπου εφαρμόστηκε ο νόμος, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής σημειώθηκε πτώση του τζίρου των καταστημάτων εστίασης κατά 30%, κάτι το οποίο, όπως συμπλήρωσε, δεν θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην παρούσα χρονική συγκυρία.

    Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νόμου, είπε ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να την τηρήσουν, τονίζοντας ότι «θα υποστούμε όλοι μαζί τις συνέπειες. Εμείς, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε τους πελάτες μας, να αφαιρέσουμε τα σταχτοδοχεία και να κάνουμε συστάσεις σε αυτούς, που δεν συμμορφώνονται».

    «Τα πρόστιμα είναι μεγάλα για μας, που επιπλέον δεν θα φταίμε, καθώς μας αναγκάζουν να γίνουμε αστυνομικοί και να έρθουμε αντιμέτωποι με τους πελάτες μας», λέει ο Καβαθάς και σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις του νόμου, σημειώνει πως «ζητήσαμε να εξαιρεθούν όλα τα κέντρα διασκέδασης και τα παραδοσιακά καφενεία. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να εξαιρέσει μόνο τα κέντρα διασκέδασης, άνω των 300 τμ. που έχουν ζωντανή μουσική, και τα καζίνο».

    Σχολιάζοντας τον αντίστοιχο νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κ. Καβαθάς σημείωσε πως «δημιουργούσε καταστήματα δύο... ταχυτήτων. Ήταν αυτοί που μπορούσαν να κάνουν την επένδυση και να δημιουργήσουν χώρους καπνιστών και οι άλλοι που δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Και τότε ενημερώσαμε ότι δεν έπρεπε να γίνει έτσι ο νόμος, αλλά η Πολιτεία ποτέ δε ακούει την αγορά»

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, Ηλίας Καλιώρας, συμπληρώνει πως «πολλοί από τους επαγγελματίες, με βάση τον προηγούμενο νόμο, είχαν προχωρήσει σε μία επένδυση στα καταστήματά τους 30 ή 40 χιλιάδων ευρώ, για να δημιουργήσουν χώρους καπνιζόντων. Τώρα, αυτή η επένδυση πηγαίνει χαμένη».

    Αν και χαρακτήρισε το μέτρο «θετικό», ο κ. Καλιώρας διατύπωσε την εκτίμηση πως θα οδηγήσει σε κλείσιμο περίπου 20% των επιχειρήσεων.

    Υποστηρίζει πως η εφαρμογή του νόμου γίνεται για εισπρακτικούς λόγους. «Τώρα που οι δήμοι χάνουν το ποσοστό από το ανταποδοτικό τέλος, τους δίνεται ένα άλλο έσοδο, αφού μεγάλο μέρος των προστίμων θα πηγαίνει σβ αυτούς και αναμένουμε να έχουμε μια λυσσαλέα επίθεση από τη δημοτική αστυνομία, με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα των δήμων», λέει.

    Το συντονιστικό των επαγγελματιών cafe-bar-resto, στην ιστοσελίδα του τονίζει: «θέση μας είναι, η επιλογή: όπου είναι υποχρεωτική η προσέλευση πολιτών (πελατών) να υπάρχει απαγόρευση, όπου είναι προαιρετική να επιλέγουν. Αυτό, άλλωστε, κάνει κανείς στην καθημερινότητά του. Επιλέγει τι θα φάει, τι θα πιει ,τι θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο θα δει, σε ποιο μαγαζί θα καθίσει κ.ο.κ.».

    Δυσφορία επικρατεί και στους χώρους για τους οποίους προβλέπεται μεταβατική περίοδος.

    Η διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της Regency Entertainment SA, Δέσποινα Γιαννούλη, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εμείς θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα ό,τι λέει ο νόμος, ξέροντας πως θα "τρίβουν τα χέρια" τους οι παράνομες χαρτοπαιχτικές λέσχες. Ακόμη και στην Αμερική, όπου υπάρχει η πιο αυστηρή αντικαπνιστική νομοθεσία, τέτοια μέτρα ανακλήθηκαν λίγο καιρό μετά την εφαρμογή τους».

    Είπε ακόμη ότι στα καζίνο οι πελάτες είναι άνω των 23 χρόνων και κατά κύριο λόγο καπνιστές και τόνισε ότι οι επιχειρήσεις αυτού του είδους έχουν μπροστά τους οκτώ μήνες για να δουν πώς θα πείσουν τους πελάτες να μην καπνίζουν στους χώρους των καζίνο.

    [04] Ομιλία Καντάφι σε Ιταλίδες

    Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λίβυου Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι κατά την συνάντησή του, αργά χθες το απόγευμα, με πεντακόσιες νεαρές Ιταλίδες, στην έδρα του Λιβυκού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Ρώμης. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αιώνια Πόλη, ο Καντάφι, όπως και πέρυσι, θέλησε να συναντήσει όμορφες και νέες κοπέλες, για να τους μιλήσει για την αξία και τις αρχές του Ισλάμ. Όπως δήλωσαν όμως οι παρευρισκόμενες στην συνάντηση, αυτή την φορά, ο Λίβυος συνταγματάρχης, προχώρησε σε πιο συγκεκριμένες αναφορές και συμβουλές.

    "Ακολουθήστε τον Μωάμεθ. Το Ισλάμ θα έπρεπε να γίνει η θρησκεία όλης της Ευρώπης", τόνισε, κατά το "μάθημά" του, προκαλώντας την άμεση αντίδραση πολλών ιθυνόντων της Καθολικής Εκκλησίας. "Πρόκειται για προπαγανδιστικούς εντυπωσιασμούς", δήλωσε ο επίσκοπος της Ματζάρα Ντελ Βάλλο (Σικελία), Ντομένικο Μογκαβέρο. Ο Μογκαβέρο θα συναντήσει σήμερα το απόγευμα τον Λίβυο Πρόεδρο στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης και έχει κάνει γνωστό ότι "θα του ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αναγκάζονται να ζουν οι λαθρομετανάστες, στα στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί στην Λιβύη". Από το κεντροαριστερό "Δημοκρατικό Κόμμα", δε, η βουλευτής Ρόζι Μπίντι δηλώνει ότι "για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προσφέρει προβολή σε άτομα, που κάνουν απλώς και μόνο προπαγάνδα, περιστοιχιζόμενα από όμορφες κοπέλες". Ο πανεπιστημιακός Φράνκο Καρντίνι, ο οποίος διδάσκει Ιστορία του Μεσαίωνα, προσθέτει επίσης ότι "κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον Καντάφι ότι το Ισλάμ δεν θέλησε ποτέ, στην πραγματικότητα, να αλώσει ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται ακόμη και από την πολιορκία της Βιέννης". Ο Λίβυος συνταγματάρχης, πάντως, θέλησε να συναντήσει και σήμερα το πρωί, άλλες διακόσιες κοπέλες, για ένα νέο "εντατικό σεμινάριο" σχετικά με την μουσουλμανική θρησκεία. Το βράδυ, πρόκειται να παρακολουθήσει ιταλο-λιβυκά ιππικά γυμνάσια στην σχολή των Καραμπινιέρων της Ρώμης και να παρακαθίσει σε γεύμα που θα προσφέρει προς τιμήν του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Όπως τονίζει ο ιταλικός τύπος, η οικονομική παράμετρος συνεχίζει να είναι, πάντως, η σημαντικότερη της όλης αυτής επίσκεψης . Η Ιταλία έχει δεσμευθεί να στηρίξει την Τρίπολη με πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σε διάστημα είκοσι ετών, "ως αποζημίωση για την περίοδο της αποικιοκρατίας". Το 70% του εν λόγω ποσού, πρόκειται να επενδυθεί στην δημιουργία νέου αυτοκινητόδρομου χιλίων επτακοσίων χιλιομέτρων, ο οποίος θα συνδέει όλες τις παράκτιες περιοχές της Λιβύης. Οι ιταλικές επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ανάθεση του έργου, έχουν ήδη ξεπεράσει τις είκοσι.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 August 2010 - 14:30:21 UTC