Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβουλεύσεις με φορείς ενόψει της ΔΕΘ
  • [02] Τέλος εποχής για το κάπνισμα
  • [03] Δεν υπάρχουν λύσεις "φαστ φουντ"

  • [01] Διαβουλεύσεις με φορείς ενόψει της ΔΕΘ

    Συνεχίζονται σήμερα οι συναντήσεις των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη και των υφυπουργών Οικονομικών κ. Σαχινίδη και Εργασίας κ. Κουτρουμάνη ενόψει της ΔΕΘ.

    Το πρωί, στο υπουργείο Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών και των υφυπουργών με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και θα ακολουθήσει η συνάντηση με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

    Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον ΣΕΒ , στην οποία θα συμμετάσχουν, εκτός των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας και οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και οι προαναφερθέντες υφυπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

    Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά, λέει ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι εις το εξής η ανόρθωση της χώρας θα γίνει με την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως με την ανάπτυξη.

    Η επανένταξη της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης είναι μονόδρομος και προς τα κει οδεύουμε, προσθέτει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. "Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μια ευημερούσα Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα δυνατή που μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την εξωτερική μας πολιτική".

    Ο κ Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάταση, ενώ το τί πρέπει να γίνει θα αποφασιστεί μετά τις αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να ολοκληρωθούν ως τον Απρίλιο του 2011.

    Αρνείται,όπως λέει, να μπει σε δημόσια συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, λέει ότι τέτοιοι θέμα δεν τίθεται σήμερα, σημειώνοντας ότι "διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ τη λαϊκή εντολή για την εκπροσώπηση των πολιτών στην Εθνική Αντιπροσωπεία".

    Τέλος σε αυτούς που θέτουν κέντρο του πολιτικού τους λόγου το μνημόνιο, απαντά ότι "η Ελλάδα για να ξεπεράσει το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο".

    [02] Τέλος εποχής για το κάπνισμα

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

    Η συνέντευξη θα δοθεί στο κτήριο του Υπουργείου στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ. Νωρίτερα, στο ίδιο κτήριο θα γίνει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα στελέχη του μηχανισμού ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος.

    Από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η χρήση καπνού σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα πρόστιμα για τις παραβάσεις καπνιστών καθορίζονται από 50 έως 500 ευρώ, ενώ για τους καταστηματάρχες από 500 έως 10.000 ευρώ.

    Παράταση οκτώ μηνών θα δοθεί σε καζίνα και σε κέντρα με "ζωντανή" μουσική άνω των 300 τ.μ. έως τις 31 Μαΐου του 2011 ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις.

    Καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.

    [03] Δεν υπάρχουν λύσεις "φαστ φουντ"

    Στην Παιδεία δεν υπάρχουν λύσεις "φαστ φουντ", χρειάζεται χρόνος, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι "δεν μου αρέσει να αφήνω προβλήματα χωρίς λύση" και επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι θέλει να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας.

    Σε συνέντευξή της στο Εθνος της Κυριακής, "δεσμεύεται" ότι δεν θα υπάρξουν "στοιβαγμένοι" μαθητές, 40 ανά τάξη, τονίζοντας ότι "αν υπάρξει κάτι τέτοιο και δεν αντιμετωπιστεί σε μια μέρα θα παραιτηθώ".

    Η κα Διαμαντοπούλου επιμένει στην ανάγκη να θεωρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως κρίκοι μας αλυσίδας. Πρώτα θα διαμορφώσουμε μια πραγματικότητα στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, θα ολοκληρώσουμε το νέο Λύκειο, που ήδη ξεκινήσαμε και μετά θα προσδιορίσουμε τους όρους της μεταξύ τους σχέσης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν μπορούν να υφίστανται την ίδια εξεταστική δοκιμασία ο υποψήφιος για γεωπόνος με τον υποψήφιο για ανθοκόμο. διευκρινίζει. "Διακριτές ακαδημαϊκές στοχεύσεις θα οδηγούν σε διαφορετικές διαδικασίες πρόσβασης", λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν και το σύστημα του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB).

    Ως προς την κυβερνητική λειτουργία, επισημαίνει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι στην ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα επιλογών και συντονισμένων δράσεων σε όλα τα υπουργεία, ενώ σε σχέση με το μνημόνιο τονίζει ότι οι υπουργοί δεν είναι μάνατζερ του μνημονίου, αλλά υλοποιούν την εντολήν του πρωθυπουργού, για μια Ελλάδα που θα αφήνει πίσω της παθογένειες και πρακτικές δεκαετιών.

    Τέλος ερωτηθείσα, αν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ανακοινώσει κοινωνικό πακέτο, όταν "δεν υπάρχει σάλιο", απαντά ότι η κοινωνική δικαιοσύνη "είναι ρεαλιστική και στην πιό δύσκολη στιγμή" όταν επιλέγεις στοχευμένα αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και μάλιστα όταν γίνεται με όρους οικονομικής αποδοτικότητας, "αποτελεί συνιστώσα ανάπτυξης".

    Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα δώσει το φθινόπωρο σε διαβούλευση τις προτάσεις του σχετικά με τις αλλαγές στα σχολεία αλλά και στα Πανεπιστήμια, όπως επίσης και για το νέο σύστημα εξετάσεων που αναμένεται να εφαρμοσθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

    Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την "Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις".

    Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στοχεύει στη ρύθμιση του χώρου, που βρίσκεται πέρα από τα όρια του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, στις οποίες δραστηριοποιούνται, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

    Με το νομοσχέδιο:

    " δημιουργείται πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης στους φορείς παροχής εκπαίδευσης

    " τίθεται το πλαίσιο πιστοποίησης των προσόντων των πολιτών

    " δίδεται η δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος

    " θεσπίζεται Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 August 2010 - 4:30:52 UTC