Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: O Β. Κικίλιας για την περιφέρεια Αττικής
  • [02] "Ανάκαμψη της οικονομίας"
  • [03] Εκτός ΚΟ ο Χ. Μαρκογιαννάκης
  • [04] Μάχες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

  • [01] ΝΔ: O Β. Κικίλιας για την περιφέρεια Αττικής

    Ο Βασίλης Κικίλιας θα είναι ο υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής.

    Στην υποψηφιότητα αυτή κατέληξε η Ρηγίλλης μετά από έρευνες που είχε κάνει και θεωρεί ότι ο κ. Κικίλιας μπορεί να κερδίσει την περιφέρεια.

    Ο κ. Κικίλιας είναι γιατρός, πρώην μπασκετμπολίστας, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη στις προηγούμενες εκλογές και τώρα είναι αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα θέματα αθλητισμού στον δήμο Αθηναίων.

    «Εγώ έχω μια εντολή, για ανανέωση με αξιοσύνη. Να, λοιπόν, στη μεγαλύτερη Αυτοδιοικητική Περιφέρεια της χώρας, την Αττική, Βασίλης Κικίλιας. Νέος, γιατρός, αθλητής, Αυτοδιοικητικός, άφθαρτος. Καλή επιτυχία από την καρδιά μου. Να πάνε όλα καλά», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

    «Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι μεγάλη η ευθύνη αλλά και μεγάλη η ευκαιρία για μένα και κυρίως για τους ανθρώπους της γενιάς μου, αλλά και τα πιο νέα παιδιά που έρχονται. Ξέρετε, και σαν αθλητής και σαν γιατρός, έτεινα το χέρι μου σε όλους. Αυτό θα κάνουμε και τώρα, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν πολιτικό χρώμα, έχουν κοινή αφετηρία τον άνθρωπο και εμείς καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις».

    [02] "Ανάκαμψη της οικονομίας"

    Την πεποίθηση ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει με τους ίδιους και ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, το 2012 θα υπάρξει ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και αύξηση της επιχειρηματικότητας, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως "αυτοδιοικητική μάχη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά", εξηγώντας ότι έχουμε να κάνουμε με μια καινούρια, πλέον, αυτοδιοίκηση με το νέο θεσμό του "Καλλικράτη", ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να ξεκινήσει με πρόσωπα που θα πιστέψουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη αλλαγή.

    Ακόμη, χαρακτήρισε "δημοσιογραφική" τη συζήτηση που γίνεται περί "απροθυμίας" υπουργών να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι "πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

    Παράλληλα, επισήμανε ότι αν και "επικοινωνιακά" είναι μια μεγάλη μάχη εκείνη για την Περιφέρεια Αττικής, οι μάχες σε όλες τις Περιφέρειες έχουν την αξία τους.

    Όσον αφορά δε στη συζήτηση περί ανασχηματισμού, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι "εάν προκύψει θέμα αναγκών με τις περιφερειακές εκλογές και τις τοπικές εκλογές, τότε θα συμπληρωθούν τα κενά που θα υπάρξουν και τουλάχιστον μέχρι στιγμής αυτό είναι". Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συζήτηση αυτή "φιλολογική" και επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να παράγει έργο. Διευκρίνισε δε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης.

    Ειδικότερα, σχετικά με την ύφεση και την ανεργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει προοπτική όχι με τα λόγια αλλά με αριθμούς και συγκεκριμένο πλάνο.

    Εκτίμησε δε ότι "αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, τηρώντας τους όρους του μνημονίου, που δεν είναι αλυσίδες, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά μια σειρά δεσμεύσεων και αυτοδεσμεύσεων -κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό-, θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μια άλλη φάση".

    Ερωτηθείς σχετικά με το κοινωνικό πακέτο που αναμένεται ότι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ακριβώς να αναδείξει πλέον, εκείνα τα στοιχεία της κοινωνικής της πολιτικής που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και βεβαιότητας που λείπει από τον πολίτη και που "θα έχει να κάνει τόσο με την υπόστασή του ως άτομο μέσα στην κοινωνία, όσο και με την υπόστασή του σε ένα οικονομικό και αναπτυξιακό περιβάλλον".

    Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την "πειραγμένη στατιστική", που παρουσίασε και αφορούσε και στο ύψος της ανεργίας, καθώς επίσης και προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά, ο οποίος "όταν μιλάει για κυβέρνηση του μνημονίου, διά των εκπροσώπων του, μόνο υποκρισία μπορεί να θεωρηθεί ότι επιδεικνύει".

    [03] Εκτός ΚΟ ο Χ. Μαρκογιαννάκης

    Στην αποπομπή του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

    Παράλληλα, παραπέμπει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος".

    Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

    [04] Μάχες για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

    Στρον δρόμο που χάραξε ο Αρης θέλουν να συνεχίσουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι "δικέφαλοι" ρίχνονται σήμερα στην μάχη του Γιουρόπα Λιγκ και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους.

    Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν στην Τούμπα την Φενέρμπαχτσέ 21:30 και ο Παύλος Δερμιτζάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόκριση. «Στη συνέχεια των ευρωπαϊκών προκλήσεων, μετά τον Άγιαξ, που ήταν μεγάλος αντίπαλος, έχουμε τη Φενέρ. Πρόκειται για σπουδαία και ιδιαίτερα παιχνίδια. Στο τέλος της διπλής αναμέτρησης με τον Άγιαξ είπα ότι αφήσαμε παρακαταθήκη, το ίδιο ισχύει και τώρα, με τη διαφορά ότι, πλέον, είμαστε πιο βελτιωμένοι, πέρασαν οι μέρες και δουλέψαμε σε πράγματα ώστε να μπορέσουμε με τη Φενέρ να παρουσιαστούμε καλύτερα και να δείξουμε την ομάδα που θέλουμε όλοι μας" τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

    "Η Φενέρ διαθέτει πλούσιο ρόστερ, τεράστιο μπάτζετ, αλλά τις ομάδες δεν τις κάνουν τα λεφτά και οι πολλοί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αντιπαραθέτουμε πίστη, θέληση που έχουμε για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Είμαστε ομάδα που μας αρέσουν τα δύσκολα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη κόσμου, η ομάδα είναι κομμάτι τους μεταφορικά και ουσιαστικά. Εύχομαι αύριο να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι, να πάρουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή το μηδέν στην άμυνα και να πετύχουμε γκολ που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε καλύτερα το δεύτερο παιχνίδι την Κωνσταντινούπολη"

    Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα αναχώρησε χθες η αποστολή της ΑΕΚ για τη Σκωτία, όπου σήμερα (22.00) θα αναμετρηθεί με τη Νταντί Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Κατά την αναχώρηση της αποστολής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει το αποτέλεσμα που θα της δίνει το προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

    «Είμαστε έτοιμοι. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει και από την απόδοση στα φιλικά παιχνίδια, με εξαίρεση το τελευταίο ματς με την Καλλιθέα. Πιστεύω πως αν η ΑΕΚ είναι αυτή που ήταν στα φιλικά, θα πάρουμε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα.

    Σε ερώτηση σχετική με την αγωνιστική κατάσταση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, αλλά και τη δυναμικότητα της Νταντί ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε: «Ο Ντιόπ δεν είναι 100% έτοιμος. Τον έχουμε μαζί μας, αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα αρχίσει στο παιχνίδι. Η Νταντί είναι επικίνδυνη ομάδα και δυνατή, με πολύ καλή φυσική κατάσταση και πάθος. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα δυο-τρεις παίκτες, όπως ο Ντέιλι, που είναι γρήγορος επιθετικός, ο Ντίξον και ο Κένεθ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 August 2010 - 16:30:29 UTC