Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομάδες δράσης για τη φοροδιαφυγή
  • [02] Τύχη-βουνό Video
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 18/8/2010
  • [04] Ομολόγησε 16 εμπρησμούς
  • [05] Προβλήματα ρευστότητας
  • [06] Πτώχευση εταιρίας ταξιδίων
  • [07] Νέες κατολισθήσεις

  • [01] Ομάδες δράσης για τη φοροδιαφυγή

    Πέντε ειδικές ομάδες δράσης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα συσταθούν από τον Σεπτέμβριο από το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννη Καπελέρη.

    Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 50 υπαλλήλους και θα στελεχωθεί από μετατάξεις και μετακινήσεις ελεγκτών, που αναμένεται να γίνουν στο ΣΔΟΕ από τις εφορίες και αντίστροφα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι ομάδες θα εστιάζουν τους ελέγχους τους σε πέντε τομείς:

  • στα μεγάλα εισοδήματα,

  • στους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία,

  • στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμών χρεών προς το δημόσιο,

  • στην επώνυμη φοροδιαφυγή,

  • στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες, με στόχο την είσπραξη του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων.

    Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από διασταυρώσεις που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών

    Εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους κόλπους των φυσικών προσώπων που λαμβάνουν επιχειρηματική αμοιβή ως ομόρρυθμα μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών και κοινωνίας κληρονομικού δικαίου, στις οποίες μεταξύ των κοινωνών περιλαμβάνονται και ανήλικα μέλη, αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλη , δείχνουν ότι πλήθος φορολογουμένων αν και έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή από την εταιρία στην οποία συμμετείχαν, δεν δήλωσαν ή δήλωσαν μικρότερη αμοιβής στη φορολογική τους δήλωση.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν είχαν καν υποβάλλει φορολογική δήλωση. Σε άλλες περιπτώσεις, δηλώθηκε μικρότερη επιχειρηματική αμοιβή, αν και είχε εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει παράβαση, αφού η επιχειρηματική αμοιβή πρέπει να δηλωθεί στο σύνολό της καθώς συμμετέχει στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2010 (υπολογισμός έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων 2010, κάλυψη τεκμηρίων, κ.τ.λ.). Οι φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν από τη διασταύρωση με παρατυπίες, θα κληθούν άμεσα από την εφορία για εξηγήσεις και για τον καταλογισμό των πρόσθετων φόρων και προστίμων.

    Από τα ευρήματα των διασταυρώσεων, χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις.

    1.Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ.Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 8.623,86 ευρώ.

    2. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ ομοίως. Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 25.923,14 ευρώ.

    3. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 60.726,29 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 6.076,29 ευρώ.

    Αντίστοιχες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν στο οικονομικό έτος 2009 και οι οποίες φαίνονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.

    Ειδοποιητήρια σε μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

    Ειδοποιητήρια για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα λάβουν τις επόμενες ημέρες 90 φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο 35,9 εκατ. ευρώ την ώρα που κατέχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκατ. ευρώ.

    Εντοπίστηκαν κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η οποία έδειξε παράλληλα ότι ο καθένας εξ αυτών χρωστάει περισσότερα από 200.000 ευρώ και συνολικά διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια με σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας: 1/1,5 τουλάχιστον.

    Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους οφειλέτες, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού. Ταυτόχρονα, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης καλούνται στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο.

    [02] Τύχη-βουνό Video

    Τυχη-βουνό είχε ένας 22χρονος πιλότος στην Αργεντινή, όταν στη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στην πόλη Σαντα Φε κόπηκε το φτερό του μονοκινητήριου αεροσκάφους του.

    Το αεροσκάφος άρχισε να πέφτει στο εδαφος και ο νεαρός πιλότος επιχειρησε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του. Το αλεξίπτωτο μπλέχτηκε όμως στην άτρακτο με αποτέλεσμα ο πιλότος να παγιδευτείο. Για καλή του τύχη το αλεξίπτωτο άντεξε στο βάρος του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα η πρόσκρουση στο έδαφος να είναι ομαλή.

    Οι 3.000 θεατές της αεροπορικής επίδειξης που πίστεψαν αρχικά ότι ο πιλότος είχε σκοτωθεί, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές μόλις τον είδαν να βγαίνει σώος και αβλαβής από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 18/8/2010

    [04] Ομολόγησε 16 εμπρησμούς

    Ομολόγησε 16 εμπρησμούς ο Βούλγαρος που κρατείται στη Μεσσηνία. Ο 33χρονος άντρας συνελήφθη στις 6 το πρωί από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας σε απόσταση αναπνοής από εστίες πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης. Νωρίτερα είχε εντοπισθεί από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές.

    Το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

    Παράλληλα, σοβαρές υπόνοιες εμπρησμού υπάρχουν και για τις φωτιές σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, όπου έσπευσαν ήδη κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού και διεξάγουν έρευνες.

    Το μεσημέρι, δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, 14:25 και 14:35, στις περιοχές Καρνάση και Δεσύλλα του Δήμου Ανδανίας στην βόρεια Μεσσηνία, ενώ υπάρχει ακόμα ένα πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Βρύσες στην Κυπαρισσία.

    Τα τρία πύρινα μέτωπα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλο το νομό και πολίτες δίνουν μάχη να θέσουν τις πυρκαγιές υπό έλεγχο, ενώ επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα και αεροσκάφη.

    Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

    [05] Προβλήματα ρευστότητας

    Απογοητευτικά χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το ΚΕΜΕ - ΕΒΕΑ μέσω της ιστοσελίδας του επιμελητηρίου στο διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις - μέλη του.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις που στην συντριπτική τους πλειονότητα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

    Συγκεκριμένα:

    Το 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

    Το 89% ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.

    Το 82% ότι διαπιστώνουν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη των επιχειρήσεων τους σε ποιοτικά ή ειδικά προγράμματα.

    Το 93% ότι έχουν πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις της λόγω οικονομικής κρίσης.

    Το 91% ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών τους προς την επιχείρησή τους.

    Αναταραχή στην αγορά

    Αναταραχή επικρατεί στην αγορά για επικείμενες αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής εξαιτίας των τοποθετήσεων μέρους των αλευροβιομηχάνων να προχωρήσουν σε αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων, λόγω των αυξημένων τιμών που επικρατούν στη διεθνή αγορά, μετά το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές σιταριού, που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Αυγούστου.

    Ηδη από χθες, κάποιες μικρές αλευροβιομηχανίες άρχισαν να πωλούν άλευρα σε αρτοποιεία και βιομηχανίες τροφίμων με νέες αυξημένες τιμές, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για να ανακόψουν κερδοσκοπικές συμπεριφορές.

    Οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες ενώ με το θέμα έχει δοθεί εντολή να ασχοληθεί και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Oι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας διενεργούν κοστολογικούς ελέγχους στις αλευροβιομηχανίες, ενώ βρίσκονται σε συνεργασία και με τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αποθέματα σιταριού.

    ''Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προεξοφλεί αυξήσεις ή να δίνει κατεύθυνση στα μέλη του'' δηλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας κ. Στ. Κομνηνός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Οι αρτοποιοί, ήδη λαμβάνουν αυξημένα τιμολόγια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ όπως δηλώνουν κάποιοι από αυτούς έχουν ενημερωθεί από τους προμηθευτές τους ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα αύξηση μέσα στις επόμενες μέρες. Ωστόσο δηλώνουν ότι πρόθεσή τους είναι να απορροφήσουν την αύξηση στην τιμή των αλεύρων αλλά παρακολουθούν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις.

    Ταυτόχρονα, την ανησυχία του για την πορεία των τιμών εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ο οποίος δηλώνει ότι οι τιμές των ζωοτροφών έχουν διπλασιαστεί την περίοδο αυτή.

    Από την πλευρά των αλευροβιομηχάνων αναφέρεται ότι οι αυξήσεις είναι επιβεβλημένες γιατί πλέον αγοράζουν ακριβά, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά, καθώς, όπως αναφέρει, ο κ. Δημήτρης Χαλάτσογλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων, πλέον και οι εγχώριοι συνεταιρισμοί και εμπορικοί οίκοι κρατούν τις ποσότητες που έχουν και προσφέρουν τιμές σχεδόν διπλάσιες από αυτές που έδιναν προ μηνός.

    Όπως αναφέρει η αλευροβιομηχανία, κανένας μύλος δεν μπορεί να έχει αποθέματα πέραν των δύο μηνών κυρίως λόγω του ότι οι περισσότερες αλευροβιομηχανίες είναι μικρού μεγέθους και δεν έχουν τους ανάλογους χώρους αποθήκευσης αλλά και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που δεν τους επιτρέπει να δεσμεύουν υψηλά αποθέματα. Σημειώνουν δε ότι το επιχειρημα των αγροτών ότι έχουν ήδη πουλήσει την παραγωγή τους δε σημαίνει ότι τα σιτάρια έχουν πάει στην αλευροβιομηχανία. Μεγάλοι συνεταιρισμοί και εμπορικές εταιρειες, κρατούν αποθέματα προσβλέποντας σε περαιτέρω άνοδο τιμής.

    "Αδικαιολόγητες οι όποιες αυξήσεις"

    «Αδικαιολόγητες» χαρακτηρίζει τις όποιες αυξήσεις των αλεύρων, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «οι αυξήσεις των αλεύρων, αυτή τη στιγμή, δεν είναι δικαιολογημένες. Ενώ έχουν αγοράσει το σιτάρι από τον Έλληνα αγρότη από 8 έως 12 λεπτά, βρήκαν ως ευκαιρία το εμπάργκο της Ρωσίας, που εκτίναξε την παγκόσμια αγορά στα ύψη, για να δικαιολογήσουν αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων».

    Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι «ενώ η ελληνική παραγωγή μαλακού σιταριού είναι επαρκέστατη μέχρι τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2011, μερικοί πιέζουν να κάνουν αυξήσεις στα άλευρα έως και 20%».

    «Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές των αλευροβιομηχανιών και ζητάμε από την Πολιτεία να πάρει θέση», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση και σε αυτές τις πρακτικές, αυτή τη χρονική στιγμή».

    Μηδαμινές επιπτώσεις

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών μας προέρχεται από χώρες της ΕΕ και συγκεκριμένα από Γαλλία και Γερμανία. Μικρότερες ποσότητες εισάγουμε από Μαύρη Θάλασσα (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν) και Ουγγαρία. Μάλιστα, η Κομισιόν ανακοίνωσε χθες ότι η ΕΕ έχει αυτάρκεια σε σιτηρά και οι επιπτώσεις από το εμπάργκο θα είναι μηδαμινές, ωστόσο ούτε αυτή η δήλωση ούτε τα υψηλά αποθέματα των ΗΠΑ έχουν επηρεάσει τις χρηματιστηριακές τιμές του προϊόντος, που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

    Δηλώσεις Π. Παναγιωτόπουλου

    Την άμεση λήψη μέτρων για την ανάπτυξη και την τόνωση της αγοράς, ζήτησε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι "η πτώση του τουριστικού συναλλάγματος, των ξένων επενδύσεων και του τζίρου των καταστημάτων, δείχνει ότι η ύφεση θα γίνει πιο βαθιά και θα είναι παρατεταμένη. Το κυνήγι των εσόδων κινδυνεύει να αποδειχθεί χαμένη υπόθεση, αν δεν υπάρξουν εδώ και τώρα μέτρα για την τόνωση της αγοράς".

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τις ανατιμήσεις στα προϊόντα της αλευροβιομηχανίας, αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

    "Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει το ακριβότερο αλεύρι στην Ευρώπη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πώς δεν καταλαβαίνει. Πρέπει να προστατευθεί άμεσα ο καταναλωτής, ο οποίος βλέπει το εισόδημά του να μικραίνει μέρα με τη μέρα και την ακρίβεια να καλπάζει στα ράφια".

    [06] Πτώχευση εταιρίας ταξιδίων

    Εντολή να διευκολυνθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα γραφεία του ΕΟΤ, όσοι τουρίστες έχουν έρθει στη χώρα μας μέσω της βρετανικής εταιρίας οργάνωσης ταξιδίων Flight Options, η οποία κήρυξε πτώχευση έδωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

    Στο μεταξύ σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) Γιώργος Τελώνης, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις για τη χώρα μας από την πτώχευση της βρετανικής εταιρίας οργάνωσης ταξιδίων, Flight Options, που λειτουργούσε υπό τον τίτλο Kiss Flights.

    Όπως αναφέρει ο κ.Τελώνης από την ενημέρωση που έχει λάβει, οι 13.000 πελάτες της εταιρίας, που βρίσκονται σε τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατρισθούν, ενώ τα προβλήματα θα μετριασθούν για την Ελλάδα, καθώς μικρός είναι ο αριθμός των τουριστών που βρίσκεται στη χώρα μας από το συγκεκριμένο γραφείο την τρέχουσα χρονική περίοδο.

    Ο κ.Τελώνης αναφέρει επίσης ότι και οι τουρίστες που έχουν προγραμματίσει να έρθουν στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου γραφείου διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για τα αεροπορικά τους εισιτήρια, γεγονός που επίσης θα μετριάσει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις που ενδεχομένως θα προέκυπταν για την Ελλάδα από την πτώχευση του βρετανικού γραφείου ταξιδίων.

    Ο κ.Τελώνης εκφράζει πάντως την ανησυχία του για τις γενικότερες επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει το κλείσιμο ξένων εταιριών οργάνωσης ταξιδίων, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, στην ψυχολογία των τουριστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η εταιρία πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Κανάρια Νησιά και προσέφερε επίσης πακέτα διαμονής. Η Flight Options έχει κάνει επίσης 60.000 κρατήσεις για πτήσεις ή πακέτα διαμονής, για την πλειοψηφία των οποίων θα γίνει επιστροφή χρημάτων.

    Πρόκειται για τη δεύτερη πτώχευση σε διάστημα μιας εβδομάδας στον τομέα οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία. Η εταιρία Sun4U έκλεισε την περασμένη Τετάρτη, τη στιγμή που 1000 πελάτες της βρίσκονταν σε διακοπές, οι περισσότεροι στην Ισπανία. Και τον περασμένο μήνα, πτώχευσε η εταιρεία Goldtrail, που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές.

    Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία η σειρά των πτωχεύσεων αυτών αποδίδεται στη ζημία που υπέστησαν οι εταιρίες από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη, δίνοντας τη χαριστική βολή στις περισσότερο ευάλωτες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εταιρίες.

    [07] Νέες κατολισθήσεις

    Περισσότεροι από 67 άνθρωποι αγοούνται έπειτα από νέες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Κίνα κόβοντας δρόμους, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην επαρχία Γιουνάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην πόλη Πουλάντι, μία ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βιρμανία, για να αναζητήσουν τους 67 αγνοούμενους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

    Αυτές οι κατολισθήσεις είναι η συνέχεια των κατολισθήσεων που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 1.287 ανρθώπων στις 7 Αυγούστου στην επαρχία Γκανσού, ενώ ακόμα 457 άνθρωποι αγνοούνται στην επαρχία Ζούκου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

    Η Κίνα αντιμετωπίζει φέτος τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, κυρίως στο νότιο και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

    Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι, χωρις να υπολογίζονται οι αγνοούμενοι της Ζούκου, έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται, ενώ περίπου 12 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 August 2010 - 16:30:35 UTC