Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
  • [02] Η Κρήτη χορεύει... πεντοζάλη
  • [03] Νέα μέτρα

  • [01] Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

  • Παγκόσμιο Συνέδριο των Απανταχού Νέων Φλωρινιωτών. Το συνέδριο διοργανώνουν: το Συμβούλιο Απανταχού Φλωρινιωτών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος, η Μητρόπολη Φλώρινας, η Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας κ.α. τοπικοί φορείς. Φλώρινα

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Υδατοσφαίριση-Διεθνές τουρνουά νέων ανδρών. Καζάν/Ρωσία

    09.00 Σερβία-ΕΛΛΑΔΑ

    16:00 ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία

  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου (4η ημέρα). Βουδαπέστη/Ουγγαρία

    ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    11:00 Τελικός σόλο (Σολωμού)

    19:00 Τελικός ομαδικό

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

    11:00 25 χλμ. ανδρών

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νεανίδων (ημιτελική φάση). 18:00:00

  • Μπάσκετ-Εθνική Ανδρών-Διεθνές τουρνουά Κύπρου

    21:00 Ελλάδα-Ρωσία

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Παίδων (3η ημέρα)

    22:00 Λιθουανία - Ελλάδα

    [02] Η Κρήτη χορεύει... πεντοζάλη

    H Κρήτη ... χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς του πεντοζάλη.

    Σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, από τα Χανιά μέχρι και το Λασίθι, θα δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ενώσει όλους όσοι δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη που γράφτηκε ειδικά για την αυριανή ημέρα και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι όσοι λάβουν μέρος, αγκαλιασμένοι, να ενώσουν το νησί.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο "Πλανήτης Κρήτη", θα στείλει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί και θα κλείσει στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, όπου Κρητικοί καλλιτέχνες θα δώσουν τον "τόνο" της γιορτής.

    Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προταθεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης να ονομαστεί "Οδός των λαών της γης", με παράλληλη πρόταση αναβάθμισής του, δεδομένου ότι κάθε χρόνο θα γίνονται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις. Ακόμα, ο βασικός άξονας θα χωριστεί νοητά σε ίσα τμήματα, όσες και οι χώρες που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, και σε κάθε τμήμα θα δοθεί με αλφαβητική σειρά και το αντίστοιχο όνομα της χώρας και αντί για σύνορα θα υπάρχει ένα γλυπτό, το οποίο θα απεικονίζει δύο ανθρώπους, αγκαλιασμένους, να χορεύουν αργό πεντοζάλη, με τα χαρακτηριστικά των χωρών που αντιπροσωπεύουν.

    Στόχος των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες, παίρνοντας το βραβείο "Πλανήτη Κρήτη". Σε περίπτωση που αυτό συμβει, όσοι συμμετάσχουν στην κύρια εκδήλωση θα λάβουν αντίγραφο του "Βραβείου Γκίνες" στο όνομά τους.

    Επιπλέον, δοθεί επιπλέον και το Βραβείο "Πλανήτης Κρήτη" στους συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα, στην εκδήλωση από οποιανδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται.

    Η προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο το πλανήτη, η αύξηση, κάθε χρόνο, της τουριστικής κίνησης σε Κρήτη και Ελλάδα η συμβολή της Κρήτης στη συναδέλφωση των λαών της γης, αποτελούν τους βασικούς στόχους της προσπάθειας.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Χανιά, παρουσιάσθηκαν οι τελικές οδηγίες για αυτούς που θα συμμετάσχουν:

    Η συμμετοχή όλων που θα χορέψουν είναι δωρεάν και χωρίς προϋποθέσεις. Δεν απαιτείται εγγραφή για τη συμμετοχή στον χορό. Συμμετέχουν, πλην των Ελλήνων, όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Τόπος προσέλευσης, ο πλησιέστερος από το χώρο διαμονής εκείνης της ώρας. Οι χορευτές δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουν σιγανό πεντοζάλι. Η ενδυμασία των χορευτών είναι ελεύθερη χωρίς να προκαλεί. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ προ και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Απαγορεύεται η συμμετοχή ανηλίκων κάτω των 16 ετών εκτός και αν συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η τελευταία ώρα προσέλευσης στο ΒΟΑΚ είναι στις 19.00. Η ώρα έναρξης του χορού στο ΒΟΑΚ είναι στις 19:30 - και όχι στις 20.00 όπως αρχικά είχε ορισθεί. Η διάρκεια του χορού ορίστηκε σε 15 λεπτά. Απαγορεύεται η οπλοκατοχή και οι πυροβολισμοί. Όσοι βρίσκονται στο χορό θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις εντολές της Τροχαίας, των εθελοντών, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, όπου και όταν χρειαστεί.

    [03] Νέα μέτρα

    Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, τονίζουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως σκοπεύει μέχρι την Δευτέρα να υποβάλει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού εξοπλισμού καθώς και προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη εναντίον των πυρκαγιών, γράφει η εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

    Ειδικά ο Πούτιν θα προτείνει την αύξηση του αριθμού των πυροσβεστικών αεροσκαφών και την αποτελεσματικότερη φύλαξη επικίνδυνων εγκαταστάσεων.

    Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση ότι δεν καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και εβδομάδες, είναι έντονη.

    Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να θεωρεί την κατάσταση "καταστροφική".

    Και σήμερα η Μόσχα είναι πνιγμένη στους καπνούς από τις φωτιές στις γύρω περιοχές.

    Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως υπογραμμίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ η κατάσταση προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.

    Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η προεδρία θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίση. "Η ανάγκη είναι πραγματικά μεγάλη. Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε", είπε χαρακτηριστικά.

    Στην δημοκρατία του Νταγκεστάν στην περιοχή του Καυκάσου από τις φωτιές καταστράφηκαν 60 σπίτια ενός χωριού.

    Μέχρι τώρα, πενήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες εγκατάλειψαν τις εστίες τους.

    Οργανισμοί αρωγής και παρατηρητές πιστεύουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις υποβαθμίζουν τον αριθμό των θυμάτων και το μέγεθος της καταστροφής.

    Αναφορές στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ζημιές ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις καλλιέργιες και για χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων καταστραμμένα.

    Ο αριθμός των νεκρών στη Μόσχα τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά περίπου 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με επιπλέον περίπου 5.000 θανάτους που αποδίδονται στον καύσωνα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στην Μόσχα.

    "Καταγράφηκαν 14.340 θάνατοι στην Μόσχα τον Ιούλιο, δηλαδή 4.824 θάνατοι περισσότεροι απ΄ό,τι τον Ιούλιο του 2009", δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας Εβγκενία Σμιρνόβα.

    "Η αύξηση του αριθμού των θανάτων άρχισε τον Ιούλιο. Αντίθετα, τον Ιούνιο οι αριθμοί ήταν μάλλον οι συνήθεις", τόνισε η ίδια εκπρόσωπος.

    "Ο καύσωνας είναι βέβαιο ότι επηρέασε την κατάσταση", πρόσθεσε η Σμιρνόβα χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για τα αίτια των θανάτων ούτε για τον αριθμό των νεκρών κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

    Ο χωρίς προηγούμενο καύσωνας που πλήττει από τις αρχές Ιουλίου τη δυτική Ρωσία, εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Μόσχα από τους καπνούς των πυρκαγιών στην περιοχή, που έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

    Οι αρχές αρνούντο ως τώρα ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της θνησιμότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 August 2010 - 10:30:26 UTC