Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οφειλέτες του δημοσίου
  • [02] Διορίζονται 2.825 εκπαιδευτικοί
  • [03] Αποστολή βοήθειας στο Πακιστάν
  • [04] "Σαφάρι" για ανασφάλιστους

  • [01] Οφειλέτες του δημοσίου

    Διακόσιοι εβδομήντα εννέα οφειλέτες του δημοσίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ ο καθένας, συνολικού ύψους 2,68 εκατ. ευρώ είναι κάτοχοι 1.641 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι και Ομόνοια), αξίας 175,48 εκατ. ευρώ και κάτοχοι 3.635 ακινήτων αξίας 349,04 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από τις διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

    Τα συγκεκριμένα στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους από αυτούς τους οφειλέτες, που χρωστάνε άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Αυγούστου.

    Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, όπως σημειώνει το υπουργείο, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανομένων και πλειστηριασμών των ακινήτων τους.

    [02] Διορίζονται 2.825 εκπαιδευτικοί

    Δύο χιλιάδες οκτακόσιοι είκοσι πέντε (2.825) εκπαιδευτικοί διορίζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και με βάση τις εγκυκλίους του.

    Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διορίζονται 1.400 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 1045 είναι δάσκαλοι και οι 355 νηπιαγωγοί. Από αυτούς οι 1278 εκπαιδευτικοί είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα διοριστούν και 122 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια από τις Ειδικές Κατηγορίες (σύνολο 1.400).

    Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση διορίζονται 1.425 εκπαιδευτικοί.

    Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, αναμένεται εγκύκλιος και για το διορισμό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας από τις Ειδικές Κατηγορίες.

    Στο μεταξύ συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Βασίλη Κουλαϊδή, η ειδική ομάδα συντονισμού δράσεων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με θέμα την υλοποίηση των επόμενων βημάτων (συντονισμός για την υλοποίηση των διορισμών, συμπληρωματικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών, πρόσληψη αναπληρωτών).

    Επιπλέον, στη συνεδρίαση εξετάστηκε η πορεία του συνόλου των αναγκαίων διοικητικών διαδικασιών και διαπιστώθηκε η ομαλή εξέλιξή τους σύμφωνα με τα αρχικώς προσδιορισμένα χρονοδιαγράμματα.

    [03] Αποστολή βοήθειας στο Πακιστάν

    Το Υπουργείο Εξωτερικών θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 100 χιλιάδων ευρώ στο πληγέν από καταστροφικές πλημμύρες Πακιστάν, με απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη.

    Η ανθρωπιστική βοήθεια θα δοθεί μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ και θα διατεθεί για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των δοκιμαζομένων περιοχών, με έμφαση στην περιοχή Citral όπου διαβιεί η φυλή των Καλάς.

    [04] "Σαφάρι" για ανασφάλιστους

    Τη διαβεβαίωσή του ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μισθοί 13ος και 14ος στον ιδιωτικό τομέα, ούτε και η διαιτησία, επανέλαβε από το Ηράκλειο της Κρήτης ,ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τα Εργατικά Κέντρα και φορείς του νησιού.

    Προανήγγειλε,δε, εντός των επόμενων ημερών ελέγχους στην αγορά για την ανασφάλιστη εργασία, από μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από τοπικά συνεργεία και επιθεωρητές από τα κεντρικά.

    Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους προέδρους των εργατικών κέντρων Ηρακλείου και Χανίων, τον πρόεδρο των ξεναγών Ηρακλείου - Σαντορίνης και τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος της ΟΤΟΕ για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη γύρω από τα εργασιακά.

    Ο κ.Λοβέρδος σημείωσε ότι πουθενά στον νομό δεν αναφέρεται απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε πως " αυτό, που μένει είναι να καθοριστεί ο τρόπος προσφυγής στη διαιτησία" η οποία "πρέπει να βασίζεται στην αρχή της αμεροληψίας και να απευθύνονται όλοι εκεί, νιώθοντας ότι θα βρουν δίκιο".

    Σε ότι αφορά τους μισθούς 13ο και 14ο, ο υπουργός Εργασίας,υπογράμμισε ότι δύο φορές απέκρουσε το ενδεχόμενο κατάργησής τους.

    Είπε ακόμη ότι για το υπουργείο Εργασίας τα προβλήματα είναι πολλά και καθημερινά. Υπάρχει όμως η θέληση, η πίστη ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο".

    Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός δεν ανήκει σε χώρους και είναι για τα προβλήματα και τα θέματα των εργαζομένων.

    Παράδοση κατοικιών

    Η παράδοση των κατοικιών του νέου οικισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στους Κουνάβους Ηρακλείου,πραγματοποιήθηκε χθές στο χώρο του οικισμού,από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο,παρουσία του υφυπουργού ανταγωνιστικότητας Σ. Αρναουτάκη,του ΓΓ της περιφέρειας Κρήτης,βουλευτών,της Νομάρχη και της προέδρου του ΟΕΚ.

    Ο Α. Λοβέρδος σε χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι η κρίση θα ξεπερασθεί: Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία,είπε.

    Εξέφρασε την ικανοποίηση του που 20 εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι με από την απόκτηση των κατοικιών τους και στόχος, είπε, είναι να υπάρξουν πολλοί ακόμη. Αναφέρθηκε στα σχέδια του υπουργείου του,τονίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα προγράμματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

    Μίλησε επίσης για ανασυγκρότηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ώστε τον επόμενο χρόνο να είναι εντάξει σε πολύ περισσότερες υποχρεώσεις του.

    Παράλληλα,πρόσθεσε,όλες οι υποχρεώσεις του ΟΕΚ που έχει αναλάβει για το 2009 θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

    Ακομη ανέφερε ότι θα υπάρξει μια περιστολή το 2010, αλλά όλα αυτά θα είναι μια παρένθεση που θα ξεπερασθεί.

    Σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο ΙΚΑ, τόνισε ότι έχουν συμφωνήσει στις πολιτικές που είναι συνδυασμένες, καθώς και στον πολλαπλασιασμό των ελέγχων.

    Ακόμη είπε ότι βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη για να μεταφέρει το μήνυμα του Πρωθυπουργού που είναι μήνυμα πίστης στον εαυτό μας: Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές, είπε.

    Ο νέος οικισμός "Κουνάβοι Ι" που κατασκεύασε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας αποτελείται από σύγχρονες κατοικίες επιφανείας από 68 τ.μ. ως και 105 τ.μ., δύο, τριών και τεσσάρων κυρίων δωματίων,οι οποίες βρίσκονται σε διώροφα κτίρια που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις άνεσης και αισθητικής και διαθέτει όλα τα δίκτυα υποδομής.

    Κατά την διάρκεια της παράδοσης των κατοικιών υπήρξε διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα από εργαζόμενους και συνταξιούχους για τα μέτρα της Κυβέρνησης, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Γ. Σκουλατάκης σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πλήγματα που, όπως είπε,δέχονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, προσθέτοντας πως αυτές οι πολιτικές δεν βοηθούν και ότι οι εργαζόμενοι θα είναι απέναντι.

    Ο υπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα το ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο και συναντήθηκε με την Διευθύντρια του κ. Βελιγραδή, όπου συζητήθηκε το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας και τόνισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τη μείωσή της. Ανέφερε ότι άμεσα, τοπικά συνεργεία άλλα και άλλα συνεργεία θα ξεκινήσουν ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα της ανασφάλιστης εργασίας.

    Μετά την παράδοση των παραχωρητηρίων ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα,υπάρχει μια ταχύτατη αύξηση των προγραμμάτων του Οργανισμού από το 5% της υλοποίησης του στο 7,5% και έχουν διατεθεί 250 εκατ. στην αγορά.

    Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε επίσης με τις Διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων. Κατά την άφιξη του στα γραφεία του ΕΚΗ τον υπουργό περίμεναν με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας μέλη του ΠΑΜΕ που εξέφρασαν τη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα και τα εργασιακά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 August 2010 - 6:30:21 UTC