Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρικτό θέαμα
  • [02] "Βασιλικός γάμος"
  • [03] Νέα εμφάνιση Φιδέλ Κάστρο

  • [01] Φρικτό θέαμα

    Άγνωστος μοτοσυκλετιστής δηλητηρίασε τα περιστέρια της πλατείας Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας.

    Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες, Κυριακή, νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, στην έρημη, λόγω αργίας, ζέστης και καλοκαιριού, πλατεία της πόλης, εθεάθη μοτοσυκλετιστής, ο οποίος στάθμευσε τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο, και φορώντας κράνος, τάϊσε τα εκατοντάδες περιστέρια με σπόρους, προφανώς δηλητηριασμένους. Μισή ώρα μετά την αναχώρησή του, η πλατεία ήταν γεμάτη νεκρά πουλιά.

    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Ανδρέα Παπαδάκη, τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου περισυνέλεξαν περί τα 500 πουλιά.

    [02] "Βασιλικός γάμος"

    Η κόρη του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, Τσέλσι, παντρεύτηκε το Σάββατο τον εδώ και πολλά χρόνια σύντροφό της στο γραφικό χωριό Ρίνεμπεκ της Νέας Υόρκης, σε μια τελετή που χαρακτηρίστηκε ως ο "βασιλικός γάμος" της Αμερικής.

    Η Τσέλσι Κλίντον, το μοναχοπαίδι του πρώην προέδρου και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, παντρεύτηκε τον Μαρκ Μεζβίνσκι στο Άστορ Κορτς, ένα ιστορικό κτήμα πάνω στον ποταμό Χάντσον που απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης.

    "Σήμερα παραβρεθήκαμε με μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση, σε μια μοναδική τελετή στο Αστορ Κορτς, στο γάμο της Τσέλσι και του Μαρκ, οι οποίοι είχαν κοντά τους τις οικογένειες και τους στενούς φίλους τους", ανακοίνωσε ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον.

    "Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη ημέρα για να γιορτάσουμε την αρχή της νέας τους ζωής και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεχόμαστε τον Μαρκ στην οικογένειά μας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ζεύγους Κλίντον.

    Η δήλωση αυτή ουσιαστικά δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα και τις υποθέσεις σχετικά με το γάμ.

    Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δημοσιογράφοι και πολύς κόσμος συγκεντρώθηκαν στο Ρίνεμπεκ, όπου επικρατούσε εορταστική ατμόσφαιρα. Ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να μάθουν από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου Μπικαμ Αρμς ποιοι είναι καλεσμένοι στο γάμο, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε γιατί οι εργαζόμενοι είχαν δεσμευτεί με ειδικό συμβόλαιο ότι δεν θα αποκαλύψουν κανένα στοιχείο.

    Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει έκαναν λόγο για 400 με 500 καλεσμένους, ενώ για το νυφικό της Τσέλσι μάλλον είναι δημιουργία της Βέρα Γουάνγκ.

    Για να μην πλησιάσουν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι στο τεράστιο κτήμα, οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είχαν κλείσει και είχαν απαγορευτεί οι πτήσεις πάνω από την περιοχή.

    Το τεράστιο κτήμα Αστορ Κορτς άνηκε στον Τζον Τζέικομπ Αστορ ο οποίος χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού. Την διαμόρφωσή του είχε αναλάβει ο αρχιτέκτονας Σάνφορντ Γουάιτ.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο γάμος στοίχισε από τρία ως πέντε εκατομμύρια δολάρια.

    Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, μόνο τα συστήματα κλιματισμού στις τέντες στοίχισαν 600.000 δολάρια και ο στολισμός με λουλούδια που ανέλαβε ο "ανθοπώλης των σταρ" Τζεφ Λίθαμ, κόστισε 500.000 δολάρια.

    Η 30χρονη Τσέλσι και ο 32χρονος Μαρκ γνωρίστηκαν όταν ήταν έφηβοι σε κατασκήνωση που είχε οργανώσει το Δημοκρατικό Κόμμα.

    [03] Νέα εμφάνιση Φιδέλ Κάστρο

    Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο αφιέρωσε χθες των πρώτο τόμο των απομνημονευμάτων του «Η Στρατηγική Νίκη», ο οποίος πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του μηνός στα ισπανικά, στον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Γιανγκ Ζιεσί, ο οποίος τον επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στην κατοικία του στην Αβάνα.

    Ντυμένος με την παραδοσιακή χακί στολή του, ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, που στις 13 Αυγούστου συμπληρώνει τα 84 χρόνια του, προσέφερε επίσης στον κινέζο ΥΠΕΞ την κινεζική έκδοση του «Λεξικού των Σκέψεων του Φιδέλ Κάστρο», έπειτα από τη συζήτηση που είχε μαζύ του για τις διεθνείς εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cubadebate.cu.

    Ο Γιανγκ, που μετά τη συνάντηση αυτή αναχώρησε από την Κούβα, είχε συνομιλίες το Σάββατο με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, που ανέλαβε την ηγεσία μετά την αποχώρηση του βλίδερ μάξιμοβ από την ενεργό πολιτική. Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Κούβας μετά τη Βενεζουέλα.

    Το βιβλίο «Η Στρατηγική Νίκη» διηγείται τη νικηφόρο μάχη που δόθηκε το 1958 από τους αντάρτες του Φιδέλ Κάστρο κατά των δυνάμεων του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα στη Σιέρα Μάδρε. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης και μία «μικρή αυτοβιογραφία» του ιστορικού ηγέτη.

    Ο Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος έχει θεραπευθεί πλήρως από την ασθένεια, η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την εξουσία το 2006, έχει πολλαπλασιάσει πρόσφατα τις δημόσιες εμφανίσεις του, μιλώντας κυρίως για διεθνή ζητήματα, και χωρίς να θίγει τις εσωτερικές υποθέσεις για τις οποίες αποφασίσει ο αδελφός του Ραούλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 August 2010 - 6:30:20 UTC