Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ
  • [03] Όμιλος Προβληματισμού
  • [04] Πρόστιμα για ημιυπαίθριους

  • [01] Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

    Ξεκινά σήμερα η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η καταβολή των μισθών αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).

    H απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, θα συνδυαστεί με τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

    Με την κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής.

    Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ..

    Παράλληλα προβλέπεται η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, , αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.

    Μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ε.Α.Π., απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού.

    Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Α.Π. μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 (για Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. μεχρι 31 Δεκεμβρίου 2010).

    Όλες οι παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχουν ληφθεί υπόψη, σχετικά με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, σχετικά με την απόφαση 43/2010 της ανεξάρτητης αρχής «έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις της και τα στοιχεία, τα οποία συλλέγονται κατά την απογραφή, είναι σύμφωνα με αυτά που επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

    Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της απογραφής μσθοδοτούμενων από το Δημόσιο δίνονται στον δικτυακό τόπο http://apografi.gov.gr/.

    Αντιδρά η Ενωση Δικαστών

    Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με ανακοίνωσή της συνιστά στα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλλουν το δελτίο απογραφής, όπως κάνει το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου τομέα και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Τομέα.

    Όπως αναφέρει η Ένωση υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής (ηλεκτρονικά) με το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, αναφέρει η ΕΔΕ ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή καταλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

    Σύμφωνα πάντα με την ΕΔΕ η απογραφή δεν καταλαμβάνει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία κατά συνέπεια δεν καταλαμβάνει και τους δικαστές αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους.

    Παράλληλα, η ΈΔΕ υποστηρίζει ότι «πάσχει» η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή, καθώς δεν αναφέρει ποίος είναι ο σκοπός της.

    Τέλος, η Ένωση ζητάει την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

    [02] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση. στις Βρυξέλλες/Βέλγιο

    Ο Γ. Ραγκούσης θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για Διοργανικές Σχέσεις και Διοίκηση, με τον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO) κ. David BEARFIELD, με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, κο Νικηφόρο Διαμαντούρο και με το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρία Δαμανάκη.

  • Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας θα λάβει μέρος στη Σύνοδο των Προέδρων των κομμάτων-μελών του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Βρυξέλλες, Βέλγιο/Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • 13ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης. Πόρος

    10.00-14.00 Σύσκεψη της Επιτροπής της Διεθνούς Σοσιαλιστικής για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Υποθέσεις (υπό την προεδρία του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς και παρουσία της αρμόδιας Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, βαρώνης Κάθριν Αστον)

    20.00-23.00 Τελετή Έναρξης του 13ου Συμποσίου Σύμης- Καλωσόρισμα του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου - Σύντομος χαιρετισμός της Κ.Αστον

  • Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, στα γραφεία της Ένωσης. Αθήνα/ Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος ορ. - 11:00:00

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

    -Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου

    -Συζήτηση για τα οικονομικά θέματα των δήμων:

    -πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ", ΚΑΠ, ΣΑΤΑ,

    -απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τα δάνεια των ΟΤΑ,

    -πρόταση για δανεισμό των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

  • Συνάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη με Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Η αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, αποτελείται από τους Edi Rama, πρόεδρο του κόμματος, Fatmir Xhafaj, Γραμματέα Συντονισμού, Γραμματέα του κόμματος και Taulant Balla, Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων. Παρών θα είναι επίσης ο Βαγγέλης Ντούλες, Πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλβανίας. Αθήνα/Ιπποκράτους 22 - 13:00:00

    Βόρεια Ελλάδα

  • Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα Υγείας. - 09:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ για την αυτοδιοίκηση. Θεσσαλονίκη/Μέγαρο Μπίλλη/Κέντρο Ιστορίας - 11:30:00

  • Επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη.

    12:30:00 Συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της "Δημοκρατικής Αριστεράς". Κτίριο ΕΣΗΕΜΘ

    20:00:00 Ομιλία σε πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς. ξεν. Ηλέκτρα Παλλάς

  • Εκδήλωση για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου. Η παρουσίαση των προτάσεων από τους μελετητές, για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, θα γίνει στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μακέτες των προτάσεων θα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου. Θεσσαλονίκη/Αγγελάκη 13, 1ος όρ. - 19:00:00

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα-Κλήρωση νέου πρωταθλήματος

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα: Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο. Ξενοδοχείο Χίλτον - 12:00:00

    1. Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου - Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα.

    2. Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

    3. Κλήρωση Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2010 - 2011.

    4. Ενημέρωση επί θεμάτων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.

    5. Ενημέρωση για πρόοδο διαγωνισμού για εταιρεία security.

    6. Ενημέρωση για πρόοδο διαγωνισμού για κοινή προμήθεια εισιτηρίων και ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

    7. Ενημέρωση για πρόοδο διαγωνισμού για χορηγία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

    8. Ενημέρωση για αγορά περιοδικού "Referee".

    9. Διάφορα

  • Μπάσκετ-Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών (Β΄ Φάση, 1η Ημέρα, 5ος Όμιλος). Ζάγκρεμπ/Κροατία

    22:15:00 Ελλάδα-Λιθουανία

    -

    [03] Όμιλος Προβληματισμού

    Πρόσκληση, μέσω της ιστοσελίδας της, προς όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός φόρουμ για την Ελλάδα, απευθύνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στη δήλωσή της, που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Μπακογιάννη ουσιαστικά ανακοινώνει την ίδρυση ενός Ομίλου Προβληματισμού, ενώ περιγράφει την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, κάνοντας μάλιστα και την αυτοκριτική της.

    Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει πως «η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αν υπάρξει ενότητα και συνεργασία όλων, αλλά και αλληλεγγύη, έτσι ώστε να μην οδηγείται η μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη».

    Στις 2 το μεσημέρι η κ. Μπακογιάννη, θα συναντηθεί στην Αίγλη του Ζαππείου με τα πενήντα πρώτα στελέχη, που στηρίζουν την προσπάθειά της και προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών και τις δυνάμεις της αγοράς.

    [04] Πρόστιμα για ημιυπαίθριους

    Οι πολίτες, που προβαίνουν στην ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, θα πρέπει να προσκομίζουν, από σήμερα, το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει, συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.

    Με αυτό το έντυπο μπορούν να πληρώνουν στις τράπεζες (μέσω του ΔΙΑΣ): Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας), καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).

    Ο τρόπος είσπραξης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, οι κωδικοί πληρωμής και η διαδικασία απόδοσης των ποσών στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση με θέμα «Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο ΕΤΕΡΠΣ του ειδικού προστίμου του ν.3843/10» «Ταυτότητα κτηρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις - ΦΕΚ 62 Α΄28-04-2010», που υπογράφηκε στις 7 Ιουλίου.

    Η Απόφαση διευκρινίζει και λεπτομέρειες για τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι κωδικοί πληρωμής. Επιπλέον, αναφέρει ότι τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία «ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 July 2010 - 10:30:27 UTC