Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ψήφος ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές"

  • [01] "Ψήφος ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές"

    «Η υπερψήφιση του ασφαλιστικού έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης από όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στις επόμενες γενιές», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καλώντας τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων να ψηφίσουν και εκείνοι το νομοσχέδιο, αφήνοντας πίσω «τα μικροκομματικά παιχνίδια», καθώς «παίζεται η τύχη της χώρας μας».

    Ο κ. Παπανδρέου κάνει σαφές ότι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι «όλοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο, είτε εργάζονται στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα», δεδομένου ότι πρόκειται για την «τομή, που βοηθάει στην εξοικονόμηση δαπανών και στον εξορθολογισμό του συστήματος». Σε ό,τι δε αφορά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου, δηλώνει πως το Συνέδριο «έχει συγκεκριμένη θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένω εκφράζει μη δεσμευτική γνώμη», την οποία «θα μελετήσουμε και θα λάβουμε σοβαρά υπόψη».

    Ο πρωθυπουργός εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση ότι «λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν» και διευκρινίζει πως «υπήρχαν, αλλά κατασπαταλήθηκαν στη διαφθορά, την αδιαφάνεια, το κομματικό κράτος, τις πελατειακές σπατάλες, τα κάθε λογής συμφέροντα» και «υπάρχουν, αλλά κληρονομήσαμε ένα κράτος, που δεν φορολογούσε τον πραγματικό πλούτο, γιατί έκανε τα στραβά μάτια εδώ κι εκεί.[...]. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα καταχρεωμένο κράτος, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και αυτό αναγκαστικά άλλαξε τα σχέδιά μας».

    Εντοπίζει στη διαφθορά τη ρίζα του προβλήματος και γι άλλη μια φορά δηλώνει: «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου πίσω από ποια πολιτική σημαία κρύβονται αυτοί που ενέδωσαν στον πειρασμό της διαφθοράς. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

    Επαναλαμβάνει στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες του «αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο», καθώς η κυβέρνηση είναι «στον σωστό δρόμο» και διαβεβαιώνει πως «θα περάσουμε όλοι μέσα από δυσκολίες, όμως, στόχος είναι, στο τέλος της τετραετίας ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ασφάλεια και διακιώματα, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είναι».

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει ρητά και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Σε καμία περίπτωση», τονίζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 July 2010 - 8:30:14 UTC