Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άδεια λειτουργίας στα κολέγια
  • [02] Ακυρώσεις συναυλιών
  • [03] Τα βλέμματα στη Ν. Αφρική

  • [01] Άδεια λειτουργίας στα κολέγια

    Υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η απόφαση για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, όπως χαρακτηρίζονται πλέον τα λεγόμενα «Κολέγια».

    Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, καθώς όπως ορίζεται από την αρχή, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας, στην οποία καταγράφονται μεταξύ άλλων, για κάθε διδακτικό έτος, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία παρέχονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, το πρόγραμμα και η γλώσσα των σπουδών, εκτιμώμενος αριθμός σπουδαστών, διδακτικό προσωπικό και η ακριβής σύνθεση και κατανομή του, κατά ειδικότητα, ο αριθμός των θέσεων και οι ειδικότητες του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η κινητή και ακίνητη περιουσία, οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις, οι εκτιμώμενες λειτουργικές δαπάνες και ο τρόπος κάλυψης τους.

    [02] Ακυρώσεις συναυλιών

    "Θύματα" των αντίξοων οικονομικών συνθηκών και οι συναυλίες του καλοκαιριού που ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Μετά τη Γκρέις Τζόουνς και ο Έλβις Κοστέλλο ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου συναυλία του στην Αθήνα, λόγω της χαμηλής προπώλησης εισιτηρίων.

    Επίσης, το Φεστιβάλ Πάτρας ενημέρωσε το κοινό ότι λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των εταιρειών παραγωγής, οι προγραμματισμένες συναυλίες του Θανάση Πολυκανδριώτη, των Χάλκινων της Ηγουμενίτσας, των Active Member και της Sadahzinia.

    Την ίδια ώρα μειώνονται οι παραστάσεις της «Εβίτα», ενώ το φεστιβάλ Σινκ θα διαρκέσει δύο και όχι τρεις ημέρες.

    [03] Τα βλέμματα στη Ν. Αφρική

    Με την αναμέτρηση της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής με το Μεξικό, ανοίγει αύριο η αυλαία του Μουντιάλ 2010. Στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, που για τις επόμενες 30 ημέρες θα απασχολήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ και στον αγωνιστικό χώρο θα παραταχθούν δύο ομάδες, που θεωρούνται -και αντικειμενικά είναι- αουτσάιντερ στην διοργάνωση. Το δεύτερο ματς της ημέρας είναι εκείνο μεταξύ Γαλλίας και Ουρουγουάης.

    Η Εθνική Ελλάδος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το Σάββατο απέναντι στην ομάδα της Νότιας Κορέας.

    "Ποντικοί" στο ξενοδοχείο της Εθνικής

    Κλοπή περίπου 3.000 ευρώ (30.000 ραντ), με θύματα μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, σημειώθηκε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το πολυτελές Beverly Hills στην περιοχή Ουμλάνγκα, όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας του Ντέρμπαν "Mercury". Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την αστυνομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 June 2010 - 10:30:25 UTC