Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οδηγούμαστε στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ"

  • [01] "Οδηγούμαστε στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ"

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες "είμαστε μάρτυρες επικοινωνιακής εκστρατείας του κυβερνητικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη να δείξει δήθεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα στρέφεται στο ΔΝΤ".

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο πρωθυπουργός καταφεύγει στο λαϊκισμό, στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    "Ο κ. Παπανδρέου παραβλέπει σκοπίμως ότι δεν είχε τεθεί από καμία πλευρά, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα", πρόσθεσε, αναφέροντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε αυτό το θέμα στο τραπέζι.

    "Υποκρίνεται ότι φταίνε οι άλλοι", συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί με τις παραλείψεις του στον κλοιό, στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ. Αξίζει να θυμηθούμε, είπε, τις δηλώσεις περί "Τιτανικού" και περί δήθεν διεφθαρμένης, υπό χρεοκοπία, χώρας, με αποτέλεσμα να μας αποδοκιμάζουν οι αγορές και να ανεβαίνει το κόστος δανεισμού.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και ότι δεν αρνήθηκε ποτέ το μερίδιο των δικών της ευθυνών.

    "Ακόμα και αν τελικά μας βάλει στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός, η ΝΔ, ως μεγάλη υπεύθυνη παράταξη, θα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για να αντιμετωπίσει η χώρα τη νέα σκληρή πραγματικότητα, για να υπερασπίσει την κοινωνική συνοχή και να υποδείξει διέξοδο για να βγούμε από τον κλοιό των όρων που θα επιβληθούν στην Ελλάδα", επεσήμανε.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν και να εφαρμοστούν άμεσα τα 23 μέτρα-ανάσες που έχει προτείνει από το Φεβρουάριο η ΝΔ. Σημείωσε επίσης ότι μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η άρση του καμποτάζ που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση καθώς και άλλα δύο μέτρα.

    Σε ό,τι αφορά τα έσοδα και το έλλειμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως "αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στο χειρισμό της οικονομίας τόσο καλό όσο στην κατασκευή ενόχων, θα είχε αποκλιμακωθεί ήδη το κόστος δανεισμού".

    Επιπρόσθετα, έκανε δημόσια έκκληση προς όλους να μην κλείνουν ξενοδοχεία και μαγαζιά, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ αποδέχεται και σέβεται πλήρως το συνταγματικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος διαδήλωσης και διαμαρτυρίας. "Η εικόνα των κατεβασμένων ρολών σε κεντρικά ξενοδοχεία - χωρίς να το θέλουν οι συμπολίτες μας - θα χρησιμοποιηθεί από ανταγωνιστικούς σε εμάς κύκλους του εξωτερικού για να σπρώξουν το τουριστικό ρεύμα σε άλλες χώρες", συμπλήρωσε.

    Σε ερώτηση για το πλοίο που έκανε κρουαζιέρα και έφυγε από το Ηράκλειο για την Τουρκία, είπε πως έχει κάνει γενική τοποθέτηση για θέματα υποδομών.

    Σε άλλη ερώτηση για τις θέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το ΔΝΤ είναι μονόδρομος, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πως και οι δύο δεν αποκλίνουν από τις θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τον Αντώνη Σαμαρά. "Θα δείτε ότι λένε και εννοούν ότι ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να καταστήσει μονόδρομο για τη χώρα το ΔΝΤ", ανέφερε .

    Στην ερώτηση αν αποκλίνουν οι θέσεις του κ. Μ. Κεφαλογιάννη περί δημοψηφίσματος παρέπεμψε στα πρακτικά της Βουλής. "Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα για το ΔΝΤ. Επανέλαβε πάγιες θέσεις και προτάσεις του εδώ και πολύ καιρό σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να κινηθεί αυτή η διαδικασία του άρθρου 44 για να πάμε σε αναμόρφωση των θεσμών της ελληνικής πολιτείας. Δεν έχει σχέση με το ΔΝΤ. Ουδέποτε ο κ. Κεφαλογιάννης ή άλλο στέλεχος της ΝΔ είπε να πάμε σε δημοψήφισμα για το ΔΝΤ", δήλωσε.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα επισκεφθεί τη ΝΔ το κλιμάκιο του ΔΝΤ, ενώ τόνισε πως το τι θα κάνει σχετικά με τους ενδεχόμενους όρους, δεν υπαγορεύεται από το ποιος είναι επικεφαλής του ΔΝΤ. Δεν έχουμε εμπειρία αντίστοιχης κατάστασης σε χώρα της ευρωζώνης, συμπλήρωσε, αναφέροντας πως γι' αυτό η "λύση" του ΔΝΤ θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, κάτι που, όπως σημείωσε, θα ήταν εφικτό αν ο κ. Παπανδρέου είχε πάρει έγκαιρα μέτρα "και δεν περιφερόταν λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι δήθεν υπό χρεοκοπία".

    "Έπρεπε να πείσει τους υποψήφιους δανειστές για τη φερεγγυότητά μας και όχι να την καταρρακώνει όπως ο κ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να διαφυλάξει το πολιτικό του κύρος και την προσωπική του δημοφιλία", τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 April 2010 - 14:30:23 UTC