Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στην εμπλοκή του ΔΝΤ"

  • [01] "Οχι στην εμπλοκή του ΔΝΤ"

    Την αντίθεσή του με την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο σχέδιο οικονομικής στήριξης που ενδεχομένως χρειαστεί η Ελλάδα εξέφρασε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη Σύνοδο του ΕΛΚ τόνισε ότι έδωσε τη μάχη για τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας τη στιγμή που η Ελλάδα παλεύει για μέτρα ανάσας για την τόνωση της οικονομίας.

    " Ως πολιτικός τους είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα σκληρά μέτρα. Ως οικονομολόγος τους είπα ότι είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο της ύφεσης. Πάντα θα χρειάζονται νέα μέτρα για να πετύχουμε τους στόχους. Ως ευρωπαίος τους είπα ξεκάθαρα ότι είμαι κατά της λύσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στους δημοσιογράφους τονίζοντας ωστόσο ότι η πλειοψηφία των ηγετών του ΕΛΚ ήταν υπέρ της εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας ότι θα είναι σε θέση να κάνει νέο σχόλιο όταν ληφθεί η απόφαση.

    Ο κ.Σαμαράς επικοινώνησε νωρίτερα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά και για τις διεργασίες στις συνόδους του ΕΛΚ και του ΕΣΚ, που διεξάγονται ταυτόχρονα σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της ΝΔ προκειμένου να τον ενημερώσει για πιό τεχνικά οικονομικά θέματα, πράγμα το οποίο και έγινε.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε την πρόθεσή του να υπερασπιστεί στη σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα εθνικά συμφέροντα "σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η ελληνική οικονομία".

    "Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι δύσκολη και δεν επιθυμώ να καλύψω τα λάθη του παρελθόντος ανέφερε ο κ. Σαμαράς", τονίζοντας παράλληλα ότι η σημερινή επιδείνωση οφείλεται στην απίστευτη αναποφασιστικότητα και στη μεταχρονολογημένη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αντιαναπτυξιακά και κοινωνικά άδικα και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει την υιοθέτηση άλλων μέτρων που θα τραυματίσουν την ψυχολογία της αγοράς και θα δημιουργήσουν πρόσθετα κοινωνικά προβλήματα.

    Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε επίσης απευθυνόμενος προς τους Έλληνες μετανάστες στο Βέλγιο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προωθήσει νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο ωστόσο δεν προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση η οποία σε αντιδιαστολή προωθεί μεταρρυθμίσεις για την ψήφο των μεταναστών στην Ελλάδα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 March 2010 - 15:30:16 UTC