Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα δεν θα βγεί από την ευρωζώνη"
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Η Ελλάδα δεν θα βγεί από την ευρωζώνη"

    Συνεχίζει τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Νωρίς το πρωί, θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση, η οποία έχει θέμα την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση και τα Εργαλεία για την Οικονομική και Κοινωνική ανάκαμψη. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ

  • Οι τελικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο, θα ληφθούν σε συνέδριαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνέλθει το απόγευμα, υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου.Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Συνάντηση με Μπαρόζο

    Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει σε σχέση με ότι συνέβαινε πριν μερικές εβδομάδες, λόγω των τεράστιων προσπαθειών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και η χώρα βρίσκεται στον δρόμο ώστε να επιτύχει την μείωση του ελλείμματός της κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2010, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Μπαρόζο είπε ότι δεν υπάρχει βιώσιμη κοινωνική προοπτική (για οποιαδήποτε χώρα) με ανεβασμένο το δημόσιο χρέος, ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό είπε ότι η προσπάθεια είναι απαραίτητη, όχι γιατί το θέλουν οι Βρυξέλλες, η Ευρώπη και οι αγορές, αλλά διότι έτσι εξασφαλίζεται το μέλλον του.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι κυβερνήσεις στην ζώνη του ευρώ έχουν συμφωνήσει να βοηθήσουν την Ελλάδα με ξεκάθαρο τρόπο, αν χρειαστεί, και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν συνεργάζεται με αυτές τις κυβερνήσεις για την δημιουργία του απαραίτητου μηχανισμού.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή οικονομική στήριξη, πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο, λέγοντας επίσης ότι η κρίση απαιτεί συντονισμό με την ευρωζώνη και επαναλαμβάνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εργάζεται νυχθημερόν και η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται.

    Από την μεριά του ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ καλή και εποικοδομητική την συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ευχαριστώντας τον παράλληλα για την αναγνώριση της προόδου που έχει επιτευχθεί αλλά και των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

    Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πλήρως ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της και επισήμανε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, καθώς μέτρα, η λήψη των οποίων είχε προβλεφθεί για τον Μάϊο, έχουν ήδη ψηφιστεί, ενώ έχουν προχωρήσει και μεταρρυθμίσεις όπως στο ασφαλιστικό.

    "Ζητήσαμε πολιτική στήριξη που δόθηκε, όμως ταυτόχρονα δανειζόμαστε με παράλογα επιτόκια και έτσι τίθεται και ηθικό ζήτημα" είπε ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "όταν ζητάς από τον άλλον να κόψει από το μισθό του, τα όποια χρήματα χάνονται λόγω των επιτοκίων".

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του είπε επίσης ότι όλη αυτή η κρίση αποτελεί ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την ευρωζώνη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα πήρε δύσκολες αποφάσεις, δείχνοντας ταυτόχρονα και την αξιοπιστία της, και πρόσθεσε ότι αν το ζήτημα είναι να δανειζόμαστε πολύ ακριβά, υπάρχουν δυνατότητες που δεν αποκλείουμε.

    "Θα προτιμούσαμε ευρωπαϊκή λύση και προσδοκούμε ότι αυτή η λύση θα υπάρξει" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν πει πως θα στηρίξουν την Ελλάδα αν χρειαστεί, επανέλαβε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ζήτησε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συντονίσει τον ανάλογο μηχανισμό.

    Ο κ. Μπαρόζο είπε επίσης ότι η ΕΕ συνεργάζεται με το ΔΝΤ, ενώ τόνισε την αποφασιστικότητα για λύση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

    Σε ότι αφορά την ερώτηση αν σε ενδεχόμενο καθυστέρησης της ΕΕ θα έχει δίκιο η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "όλες οι δυνατότητες είναι ανοιχτές, περιμένουμε ότι η ΕΕ και η ευρωζώνη θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην περίπτωση, και αυτό θα ήταν η καλύτερη εναλλακτική λύση", ενώ πρόσθεσε ότι είναι και μια ευκαιρία για την ευρωζώνη να αποδείξει την θέληση και την δυνατότητά της να στηρίξει τα κράτη-μέλη της.

    Από την μεριά του ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η οικονομική και νομισματική κρίση έχει ξεκαθαρίσει την αναγκαιότητα παρακολούθησης των διαφόρων οικονομιών, πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα επιβολής κανόνων στην ευρωζώνη, είπε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει, αλλά δεν επιθυμεί να εξυπηρετήσει κερδοσκοπικά παιχνίδια ανακοινώνοντας λεπτομέρειες και εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα κράτη-μέλη θα είναι σε θέση να εγκρίνουν το (ελληνικό) αίτημα αν υπάρξει, καθώς η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει τέτοιο αίτημα.

    Στις ερωτήσεις για ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα αποφασίσουμε με βάση την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και της χώρας και πρόσθεσε ότι επιθυμούμε αυτές οι αποφάσεις μας να συμπέσουν με ευρωπαϊκή λύση.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι περιμένουμε θετικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας ότι όλες οι λύσεις είναι ανοιχτές.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι με ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα δείξει πως είναι η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ισχυρότερη οικονομική διακυβέρνηση κάτι που θα βοηθήσει και στον συντονισμό της ευρωζώνης.

    Σε ότι αφορά αναφορές της κ. Μέρκελ για αποβολή χωρών από την ευρωζώνη, ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από την ευρωζώνη, ούτε για "νομικούς" λόγους, αλλά και επιπλέον διότι τώρα βάζουμε την οικονομία σε τάξη.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να συζητηθεί η δημιουργία των μηχανισμών που θα είναι χρήσιμοι στο μέλλον για την στήριξη, αν χρειαστεί, αλλά και την παρακολούθηση των οικονομιών, επισήμανε ότι αυτά αφορούν όμως το μέλλον και ενδεχομένως απαιτούν αλλαγές συνθηκών, ο ίδιος, όπως ανέφερε, είναι υπέρ των αλλαγών, εξέφρασε την ικανοποίησή του που με αφορμή την Ελλάδα δίνεται η ευκαιρία για συντονισμό της ευρωζώνης, τόνισε όμως τέλος ότι τώρα συζητάμε το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο.

    ΕΕ: "Αναδιαμόρφωση" της χρήσης παραγώγων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την "αναδιαμόρφωση" ορισμένων παράγωγων τραπεζικών προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις επί του χρέους χωρών, κυρίως της Ελλάδας.

    "Θα προτείνω... ένα κείμενο για την αναδιαμόρφωση των ανοιχτών καθαρά κερδοσκοπικών πωλήσεων, και κυρίως των πωλήσεων που αφορούν τα Συμβόλαια Αντασφάλισης Κινδύνου (Credit Default Swaps, CDS) για ομόλογα χωρών ", δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Υπό την πίεση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Γερμανία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεσμεύθηκε εδώ και περίπου δέκα ημέρες να εξετάσει τη δυνατότητα απαγόρευσης των καθαρά κερδοσκοπικών και ανοιχτών πωλήσεων επί των CDS που συνδέονται με τα χρέη χωρών.

    Ο Μισέλ Μπαρνιέ διευκρίνισε σήμερα ότι οι προτάσεις του για τα CDS που συνδέονται με το χρέος χωρών θα υποβληθούν "λίγο μετά" την κατάθεση πακέτου μεταρρυθμιστικών προτάσεων για το σύνολο των αγορών παραγώγων, τον προσεχή Ιούνιο και επέμεινε για το σημαντικό μέγεθος των αγορών αυτών.

    "Μιλάμε για 600.000 δισεκατομμύρια δολάρια επί των συναλλαγών αυτών των προϊόντων, το 80% των οποίων διαφεύγει κάθε ελέγχου, διαφάνειας, πλαισίου κανόνων και καταγραφής. Οφείλουμε να μετατοπίσουμε αυτή την αναλογία προς την άλλη κατεύθυνση", είπε.

    Α.Μέρκελ: "Λάθος μια εσπευσμένη υποστήριξη στην Ελλάδα"

    Την αντίθεση της χώρας της στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα επανέλαβε σθεναρά η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, δηλώνοντας ότι μία εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι "η σωστή απάντηση", αλλά ότι πρέπει να "χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του".

    Η γερμανίδα καγκελάριος επέρριψε την ευθύνη των ελληνικών προβλημάτων στην ίδια την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι δεν είναι η κερδοσκοπία των οικονομικών αγορών που έφερε την Αθήνα σε δεινή θέση, αλλά "η παραβίαση επί σειρά ετών του Συμφώνου Σταθερότητας", και ότι οι κερδοσκοπικές κινήσεις απλά "επέτειναν" το φαινόμενο αυτό.

    "Μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση", δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές. "Αντίθετα, το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του", δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα δημόσια οικονομικά της, πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

    Δεν πρέπει να "δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο", σύμφωνα με την κα Μέρκελ.

    Η γερμανίδα Καγκελάριος τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα "έσχατο μέτρο", σε περίπτωση που "μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά", πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

    Οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δήλωσε επίσης η κα Μέρκελ, "στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα".

    Α.Αλταφάζ: "Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο"

    Η Επιτροπή συνεργάζεται με τα κράτη μέλη της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης, αν χρειαστεί, όχι μόνο της Ελλάδας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

    Ο Α. Αλταφάζ σημείωσε ότι το Συμβούλιο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, διευκρίνισε τα τεχνικά ζητήματα της συντονισμένης βοήθειας προς την Ελλάδα και επανέλαβε την απόφαση του Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία: «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεσμεύονται να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση για την ελληνική οικονομία, η οποία θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί άμεσα εφόσον χρειαστεί».

    Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι το χθεσινό Συμβούλιο Ecofin ενέκρινε τα πρόσθετα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4% του ΑΕΠ, έως το τέλος του 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στο σωστό δρόμο». Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα καθήκοντά της, έχει λάβει θαρραλέες αποφάσεις, εφαρμόζοντας δύσκολα οικονομικά μέτρα για τον ελληνικό λαό.

    Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο, ο Α. Αλταφάζ δήλωσε ότι η βάση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα είναι οι προσπάθειες της ίδιας της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο εξελίσσονται και οι αποφάσεις από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

    Στη συνέχεια, ο Α. Αλταφάζ, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να ζητήσει βοήθεια η ίδια η χώρα και η σχετική απόφαση να ληφθεί από τους 27 ευρωπαίους ηγέτες σε Σύνοδο Κορυφής.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των τεχνικών πτυχών του σχεδίου στήριξης, ο Α. Αλταφάζ επανέλαβε ότι το Συμβούλιο Eurogroup διευκρίνισε τα τεχνικά ζητήματα του πακέτου ενίσχυσης προς την Ελλάδα, αλλά η επεξεργασία τους δεν έχει ολοκληρωθεί.

    Ντομινίκ Στρος-Καν: " Για την Ελλάδα θα υπάρξει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο"

    Διακριτικές αποστάσεις από την ιδέα της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, κράτησε από τις Βρυξέλλες ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αναφορικά με την Ελλάδα δήλωσε ότι τα προβλήματά της είναι πολύ πιο άμεσα και δεν πρόκειται να επιλυθούν στο πλαίσιο ενός συζητούμενου ακόμα Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

    Οι δηλώσεις του Στρος-Καν έγιναν στο πλαίσιο μιας ανοιχτής συζήτησης που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τον «εκσυγχρονισμό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», στην οποία έλαβαν επίσης μέρος ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ και ο πρόεδρος του Συμβουλίου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ΕΕ Μάριο Ντράγκι.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδυματά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι για την Ελλάδα θα υπάρξει λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με την υποστήριξη που χρειάζεται, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την ικανοποίησή του για τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση. Σε ότι αφορά τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, ο Στρος-Καν τόνισε ότι "εάν πρόκειται για έναν μηχανισμό που θα διασφαλίζει την δυνατότητα να διατεθούν κονδύλια ώστε να βοηθηθεί μία χώρα εντός της ζώνης του ευρώ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα".

    Αναφορικά με την Ελλάδα στο ίδιο μήκος κύματος με τον επικεφαλής του ΔΝΤ κινήθηκε και ο Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία από εδώ και στο εξής είναι η εφαρμογή των ελληνικών μέτρων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν ανάλογα και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να δανειστεί με λογικά επιτόκια. Ωστόσο, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα έχει άμεσες ανάγκες ρευστότητας, οι οποίες δεν απαιτούν την δημιουργία νέων θεσμών όπως το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο για να αντιμετωπιστούν.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κερδοσκοπικών παιχνιδιών με εργαλεία τα Credit Default Swaps (CDS), δηλαδή τα ασφάλιστρα για την κάλυψη του κινδύνου πτώχευσης της Ελλάδας, τόσο ο Μάριο Ντράγκι, όσο και ο Ντομινίκ Στρος-Καν σημείωσαν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να καταστεί σαφές ποιο ρόλο διαδραμάτησαν στην περίπτωση της Ελλάδας.

    Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να υποβάλει νέες νομοθετικές προτάσεις για το ρόλο αυτών των ασφαλίστρων, κατά τρόπο ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες διενέργειας κερδοσκοπικών παιχνιδιών με αντικείμενα τα κρατικά χρέη.

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

    -Ομιλία στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του ΕΚ για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση, η οποία έχει θέμα την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση και τα Εργαλεία για την Οικονομική και Κοινωνική ανάκαμψη (09:00:00)

    -Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ (11:00:00)

  • Διμερή συνάντηση θα πραγματοποιήσουν , η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, και αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο του Hellenic & United Arab Emirates Business Forum, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων των δύο χωρών και έχει ως θέμα την προώθηση επενδύσεων στους εξής τομείς: Λιμάνια και υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και πολιτισμός και τουρισμός (10:00:00 Αθήνα)

    -Αμέσως μετά, στις 10:30 π.μ., η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Hellenic & United Arab Emirates Business Forum, απευθύνοντας χαιρετισμό.

    -Το μεσημέρι της ίδια ημέρας ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος και η ΥΠΟΙΑΝ θα παραθέσουν γεύμα στην αντιπροσωπεία, παρουσία θεσμικών φορέων που σχετίζονται με θεματικές ενότητες του Forum.

    -Το βράδυ της Πέμπτης, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα παραθέσει δείπνο, σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, προς τιμήν της αντιπροσωπείας.

  • Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο (11:00:00 Αθήνα )

  • Ενημέρωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα (11:30:00 Αθήνα)

  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συναντηθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) (11:30:00 Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου ΤΕΕ, ΕΜΠ, ΓΕΩΤΕΕ (12:00:00 Αθήνα)

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί:τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (14:00:00 Αθήνα)

  • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο (16:00:00 Αθήνα)

  • Έναρξη εργασιών συνεδρίου ΕCO - week 2010 από τον ΥΦΕΞ Σπύρο Κουβέλη (17:00:00)

  • Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος θα ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2009 (17:30:00 Αθήνα)

  • Διάλεξη του πρώην πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Γκάρετ Φιτζέραλντ με θέμα "Η ΕΕ μετά την οικονομική κρίση" (18:00:00 Αθήνα)

  • Εναρξη εργασιών 6ου τακτικού συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΝ - Ομιλίες γραμματέα ΚΣ Δημήτρη Τζανακόπουλου και προέδρου ΣΥΝ Α. Τσίπρα (18:30:00 Αθήνα)

  • Συνέδριο με θέμα το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κοινοβουλίου. Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή των Ευ. Βενιζέλου, Ν. Αλιβιζάτου, Κ. Μαυριά και Ξ. Κοντιάδη (19:00:00 Αθήνα)

    Θεσσαλονίκη

    Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι η υπηρεσία διοργανώνει συγκέντρωση-ομιλία με θέμα «Ενεργειακές καλλιέργειες-εναλλακτικές καλλιέργειες», στην Άσσηρο (10:30:00 Θεσσαλονίκη )

    Πρώτη επαφή του νέου δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, με τους δημοσιογράφους στην ταβέρνα "Πινελίκια" (12:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (14:00:00 Θεσσαλονίκη)

    H Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ), στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού του επιστημονικού έργου της στην Ελλάδα, διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση στο Α.Π.Θ. όπου θα παρουσιαστούν το αρχαιολογικό έργο και οι δραστηριότητες της Σχολής κατά το 2009 (19:00:00 Θεσσαλονίκη)

    Η ΓΣΕΕ διοργανώνει το 34ο Πανελλαδικό της Συνέδριο στο συγκρότημα του "Athos Palace", στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (Καλλιθέα Χαλκιδικής)

    Το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» -ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας», με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει (Θεσσαλονίκη)

    Η ημερίδα "Ιστορικές Προσεγγίσεις Πολυπολιτισμικότητας" διοργανώνεται από τον Τομέα Γλώσσας και Ιστορίας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. (17:30:00 Θεσσαλονίκη )

    Ο ΣΥΝ διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα "Διοικητική Μεταρρύθμιση- Σχέδιο Καλλικράτης" και ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (19:30:00 Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

    Γιουρόπα Λίγκ: Στάνταρ Λιέγης-Παναθηναϊκός (20:00 ΑΝΤ1)

    Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (13η ημέρα): Πανιώνιος-Γλυφάδα

    20:30:00 Αθήνα Ελλάδα

    Μπάσκετ-EuroCup Γυναικών (Ημιτελική Φάση, Β΄ Αγώνας)

    Αθηναϊκός-Ντιναμό Κουρσκ (Ρωσία)

    20:30:00


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 March 2010 - 5:30:18 UTC