Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή - Περικοπές για βουλευτές και υπαλλήλους

  • [01] Βουλή - Περικοπές για βουλευτές και υπαλλήλους

    Την ψήφο της Ολομέλειας, ζήτησε και έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, για τις επιπρόσθετες περικοπές εισοδηματικού χαρακτήρα που εξήγγειλε προ ημερών και που αφορούν τα εισοδήματα των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής.

    Ο κος Πετσάλνικος επισκόπησε τις περικοπές που εξήγγειλε στην βουλευτική αποζημίωση (μείωση εξόδων κίνησης και του επιδόματος οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%, μείωση κατά 15% της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, παράταση της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5% και 30% μείωση στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών), όπως επίσης και στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής (μείωση κατά 12% των επιδομάτων υπερωριών και κίνησης, μείωση του ειδικού επιδόματος έκτακτης αποζημίωσης από 12% έως 17% ανάλογα με το ύψος και υπαγωγή του στην κανονική φορολόγηση στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου).

    «Όλβ αυτά, σημαίνουν μηνιαίες μειώσεις της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι κοντά στα 900 ευρώ - μειώσεις διπλάσιες από τις αντίστοιχες που αποφασίστηκαν για τις οποιεσδήποτε άλλες κοινωνικές κατηγορίες» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Σχετικά δε, με τους εργαζομένους στη Βουλή, βλέπω ακόμη και τις προηγούμενες μέρες, έστω και σποραδικά, κείμενα και τοποθετήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Εγώ ο ίδιος είχα πει πως δεν θα συμφωνούσα με μια προνομιακή μεταχείρισή τους, παρότι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, παρότι δεν υπάρχει ωράριο. Το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης (που διάφοροι θέλουν να το χαρακτηρίζουν «μισθό» χωρίς να είναι, αφού δεν επηρεάζει τις υπερωρίες και την σύνταξή τους) θα περικοπεί κατά 12% εάν δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως και κατά 17% όταν τα υπερβαίνει - και ως γνωστόν δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1320 για τους Διευθυντές, ενώ στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, τα ειδικά επιδόματα μειώνονται κατά 12%, ανεξάρτητα από το ύψος τους, σε μηνιαία βάση. Δεν είναι το μεγαλύτερο επίδομα που υπάρχει στο Δημόσιο, ωστόσο εμείς προχωρούμε».

    Μετά τις αναφορές του Προέδρου της Βουλής, το λόγο ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος κατήγγειλε ότι ανάμεσα στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο καθημερινά, παρά να συκοφαντούν τους βουλευτές, να λένε ότι λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα αποδοχές και άλλα απαράδεκτα πράγματα. Θα ήθελα να στείλετε μια επιστολή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που η Βουλή φιλοξενεί. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε βορά των δημοσιογράφων» ανέφερε ο βουλευτής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 March 2010 - 19:30:15 UTC