Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [02] Κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. - Αποφάσεις ΚΥΣΕΑ

  • [01] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Με κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι στην απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να «παγώσει» όλες τις συντάξεις για το 2010, αρχής γενομένης από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Ηρώδου Αττικού, όταν οι συνταξιούχοι έσπασαν το φραγμό που είχε δημιουργήσει η αστυνομία και έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου έξω από το οποίο βρίσκονται αυτή την ώρα, ενώ Επιτροπή επρόκειτο να παραδώσει ψήφισμα.

    Σήμερα, επίσης, αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι παράσταση διάβημα στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των νέων κινητοποιήσεων που προανήγγειλε η Ομοσπονδία, αντιδρώντας στα νέα κυβερνητικά μέτρα.

    Χωρίς ταξί και σήμερα λόγω της 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών.

    Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλο το δημόσιο στις 16 Μαρτίου εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτική μείωσης του εισοδήματος και των αποδοχών καθώς και για επιβάρυνση του κλίματος στα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

    Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις έντεκα το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει διαδήλωση.

    Η ΑΔΕΔΥ προτείνει ακόμα νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ σε ημερομηνία αμέσως μετά το συνέδριο της γενικής συνομοσπονδίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άμεσου συντονισμού των δύο Ομοσπονδιών, ανάλογα με τις εξελίξεις.

    Ακόμα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε επίσης τις εξής παρεμβάσεις.

    - Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρέμβαση για το Ασφαλιστικό με αιχμή τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Την ημέρα αυτή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Εσπέρια.

    - Την Τετάρτη 10 Μαρτίου παράσταση διάβημα αντιπροσωπείας συνδικαλιστικών στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια τα οικονομικά μέτρα, αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχει προαναγγείλει η ΑΔΕΔΥ, ενώ για αύριο Πέμπτη θα συμμετέσχουν σε συλλαλητήριο, που θα παραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια και στο οποίο θα συμμετέχουν και Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία.

    Τέλος, η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη μετάθεση της προγραμματισμένης απεργίας της 8ης Μαρτίου για τη 16η του μήνα, ώστε να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Στο μεταξύ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς τη ΓΣΕΕ «απαιτούν την κήρυξη Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 10 Μάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης από την κυβέρνηση».

    Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα πικετοφορείες στην Ομόνοια και σε συνοικίες της Αθήνας και αύριο Πέμπτη συλλαλητήρια στην Αθήνα (6 μ.μ., Σύνταγμα) και τη Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης), καθώς και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.

    Για τη Δευτέρα 8 Μάρτη καλεί νέο συλλαλητήριο στο Πεδίο του Άρεως στις 6.30 το απόγευμα.

    Από την πλευρά του, το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με σύνθημα «Πάρετε πίσω τα μέτρα - Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας- Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια», καλεί «τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά σε μία πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα μείωσης των μισθών, παγώματος των συντάξεων, αύξησης των έμμεσων φόρων, που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα την Πέμπτη, 4/3, στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια».

    -

    [02] Κρίσεις σε ΕΛ.ΑΣ. - Αποφάσεις ΚΥΣΕΑ

    Αρχισαν οι τακτικές ετήσιες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με την αποστρατεία εννέα αξιωματικών με τους βαθμούς του υποστρατήγου και αντιστρατήγου.

    Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε, χθες το βράδυ, υπό την προεδρία του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου με τη συμμετοχή δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του, τον αντιστράτηγο Παναγιώτη Χριστοφιλάκη και διατηρητέους στον ίδιο βαθμό τους αντιστρατήγους Γιάννη Ραχωβίτσα, Νίκο Παπαγιαννόπουλο και Κώστα Κασαπάκη.

    Αμέσως μετά, το ίδιο συμβούλιο με τη συμμετοχή των αντιστρατήγων Γιάννη Ραχωβίτσα και Νίκο Παπαγιαννόπουλο έκρινε τους 21 υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας, διατήρησε στη θέση τους τους 12 και αποστράτευσε εννέα.

    Αποστρατευτέοι κρίθηκαν οι υποστράτηγοι Κουμαντάνος, Κυριακόπουλος, Παππάς, Μπεσίρης, Δασκαλάκης, Μπιτζής, Νικολαΐδης και Κούρβας.

    Διατηρήθηκαν στο βαθμό του υποστρατήγου οι υποστράτηγοι Καμαρινόπουλος, Σερέτης, Μπαλάκος, Σταματάκης, Τούζος, Μπαλάγκας, Γεωργόπουλος, Στίγκας, Παπαδόπουλος, Χρονόπουλος, Σκαλτσάς και Χαλιάσος. Στο βαθμό του αντιστρατήγου προήχθη ο υποστράτηγος Γεώργιος Γαλιάτσος. Οι κρίσεις στην Αστυνομία θα συνεχισθούν με το βαθμό του ταξιάρχου.

    Αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

    Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων σχετικές με τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στους ανώτατους βαθμούς, το ΚΥΣΕΑ προχώρησε στις τοποθετήσεις των αντιστρατήγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων και υποπτεράρχων, ως ακολούθως:

    ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

    (1) Τον Αντιστράτηγο Παπαδάκη Σπυρίδωνα, ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.

    (2) Τον Αντιστράτηγο Λυμπέρη Δημήτριο, ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και Β' Υπαρχηγό ΓΕΣ.

    (3) Τον Αντιστράτηγο Μπασδάνη Ιωάννη, ως Διοικητή Α' ΣΣ.

    (4) Τον Αντιστράτηγο Ρουσάκη Θεόκλητο, ως Διοικητή Β' ΣΣ.

    (5) Τον Αντιστράτηγο Νακόπουλο Γεώργιο, ως Διοικητή Γ΄ΣΣ / NDC - GR.

    (6) Τον Αντιστράτηγο Αγγελούδη Δημήτριο, ως Διοικητή Δ' ΣΣ.

    (7) Τον Αντιστράτηγο Ζάρα Ιωάννη, ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

    (8) Τον Αντιστράτηγο Θεοφανίδη Κωνσταντίνο, ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

    (9) Τον Αντιστράτηγο Τσολακίδη Παναγιώτη, ως Α' Υπαρχηγό ΓΕΣ.

    (10) Τον Αντιστράτηγο Ξιφαρά Σαμπάτη, ως Υπαρχηγό Επιτελείου ΓΕΕΘΑ.

    ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

    (1) Τον Αντιναύαρχο Δημητριάδη Γεώργιο, ως Αρχηγό Στόλου.

    (2) Τον Αντιναύαρχο Ορφανό Ιωάννη, ως Υπαρχηγό Στρατηγείου ΓΕΕΘΑ.

    (3) Τον Αντιναύαρχο (Μ) Χατζηδάκη Φωκίων ως Γενικό Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού (ΓΕΠΝ).

    ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

    (1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Ατματζάκη Αντώνιο ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC - 7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).

    (2) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Δούμου Γεώργιο, ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

    (3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Τσαντηράκη Αντώνιο, ως Διοικητή ΔΑΥ.

    (4) Τον Υποπτέραρχο (ΜΗ) Λέλλα Αχιλλέα, ως Γενικό Επιθεωρητή Πολεμικής Aεροπορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 March 2010 - 11:30:37 UTC