Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα"
  • [02] Ένσταση της Κύπρου
  • [03] Κόκκινη η κορυφή!

  • [01] "Δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα"

    Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος 'Ολι Ρεν, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας είναι ικανά να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί και να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά 4% έως το τέλος του 2010.

    Την αποφασιστικότητα της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.

    Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η ΕΕ μπορεί και θα προβεί στις σωστές ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει μια αποτελεσματική απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο με την κ.Μέρκελ και στις 9 Μαρτίου στο Λευκό Οίκο με τον κ.Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ο κ.Ομπάμα ανυπομονεί να συζητήσει με τον κ.Παπανδρέου ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι μόνιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στις κοινές προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας τόσο στην περιοχή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Καμία άλλη χώρα δεν θα πληρώσει τα δικά μας χρέη τόνισε, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα μέσα και έξω από τη χώρα. Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας".

    Ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι κόποι θα πιάσουν τόπο και η χώρα θα βγει από την καταιγίδα με το κεφάλι ψηλά. Ασκησε οξεία κριτική στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι "λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της και τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για το πλιάτσικο".

    [02] Ένσταση της Κύπρου

    Η Κύπρος εμπόδισε προσπάθεια του ΝΑΤΟ να επιτραπεί στην Τουρκία να συμμετέχει σε ασκήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σχετική πρόταση υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών ¶μυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών, στη Μαγιόρκα. Την κυπριακή ένσταση στήριξαν η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία.

    Ο Κύπριος υπουργός ¶μυνας, Κώστας Παπακώστας, δήλωσε ότι με παρέμβασή του προς το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, επισήμανε ότι τα εμπόδια στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- ΝΑΤΟ δεν είναι θεσμικά, αλλά αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της Τουρκίας, που αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο κ.Παπακώστας σημείωσε ότι η πρόταση τα Ρασμούσεν δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, τη στιγμή που η Τουρκία θέτει βέτο στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πολλούς οργανισμούς.

    [03] Κόκκινη η κορυφή!

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 2-0

    Με γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ στο 18' και του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη και να νικήσει 2-0, σε αγώνα για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ: 2-0

    Στην 5η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας παρέμεινε ο Αρης, που επικράτησε εύκολα 2-0 της Λάρισας στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Ναφτί στο 32΄ και ο Κάμπορα στο 35΄ πέτυχαν τα γκολ των "κίτρινων", απέναντι στους φιλοξενούμενους που αγωνίζονταν με 10 παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, λόγω αποβολής του Ραντοσάβλιεβιτς στο 16ο λεπτό.

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 4-1

    Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε ο Λεβαδειακός, καθώς συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των «πράσινων» σημείωσαν οι Μπάρκογλου (13΄), Αγκάλι (40΄, 71΄) και Γκονζάλες (59΄), ενώ ο «¶γιαξ της Ηπείρου» πέτυχε το «γκολ της τιμής» με τον Μπακαγιόκο στο 87΄.

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ _ ΚΑΒΑΛΑ: 1-3

    Την τέταρτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πέτυχε η Καβάλα, καθώς επικράτησε στην Κομοτηνή του ουραγού Πανθρακικού με 3-1, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική. Η ομάδα του ¶αντ ντε Μος πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Σμολάρεκ (6΄), Ονουάτσι (11΄) και Ρινκόν (45΄), ενώ οι «πράσινοι» μείωσαν προσωρινά με τον Μπέλεκ στο 27΄.

    ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ 0-3

    Στην κορυφή της βαθμολογίας σκαρφάλωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ, καθώς την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα πέρασε με τρόπο θριαμβευτικό από την Ξάνθη, την οποία νίκησε 3-0 και περιμένει πλέον την αυριανή ημέρα για να δει τι θα κάνουν ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο. Δύο γκολ σημείωσε ο Βιεϊρίνια (7΄, 66΄) κι ένα ο Ιβιτς (13΄).

    ΑΕΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

    Με ένα γκολ του Τζιμπούρ στο 12' η ΑΕΚ πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 από τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: 4-0

    Ασταμάτητος ο Ηρακλής, πέρασε με εντυπωσιακή νίκη 4-0 από την Τρίπολη επί του τοπικού Αστέρα, πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα. Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 24ης ημέρας και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ιάκομπ (20΄,72΄), Κονέ (56΄), Μιλάνο (59΄ με πέναλτι).

    Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, με την ψυχολογία της στα... ουράνια μετά την σπουδαία επιτυχία στη Ρώμη επί της Ρόμα, θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 February 2010 - 17:30:19 UTC