Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική στην οικονομία
  • [02] Το ν/σ για τη διαφάνεια στο δημόσιο
  • [03] Στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς
  • [04] Τουρκία: Συλλήψεις για συνωμοσία
  • [05] Ένα σχολείο για τα παιδιά στην Καμπούλ
  • [06] Αύριο η απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • [07] "Παλλαϊκός ξεσηκωμός"
  • [08] Ενημέρωση Γ. Καρατζαφέρη
  • [09] "Μαζικοί αγώνες"
  • [10] Υποδέχεται τη Μπορντό

  • [01] Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική στην οικονομία

    Κατατέθηκε στη Βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (πλην των μελών της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής) η πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης των τροποποιημένων δημοσιονομικών στοιχείων κατά την περίοδο 2004-2009.

    Στο δεκασέλιδο κείμενο της πρότασης τονίζεται - μεταξύ άλλων - ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) κατά την περίοδο 2004-2009, εκδήλωσαν έντονη ανησυχία για τον τρόπο παραγωγής και δημοσιοποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων (έλλειμμα και χρέος) και για το λόγο αυτό η Eurostat πραγματοποίησε 10 επισκέψεις στη χώρα. «Η Ελλάδα, είναι η μόνη χώρα στην οποία η Eurostat έχει πραγματοποιήσει τέτοιες επισκέψεις» προσθέτει.

    Επισημαίνεται ότι μετά τη διαδικασία της «απογραφής» και παρά τις μεθοδολογικές αναντιστοιχίες με τους κανόνες της Eurostat στην καταγραφή συγκεκριμένων στοιχείων που οδήγησαν σε διόγκωση των ελλειμμάτων των προηγούμενων περιόδων, όπως η καταγραφή των αμυντικών δαπανών, τα στοιχεία αυτά έγιναν αποδεκτά από τις Ευρωπαϊκές αρχές.

    «Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε με απόλυτο και οριστικό τρόπο, τόσο από τις εθνικές αρχές, όσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ακρίβεια των στοιχείων με τα οποία πιστοποιήθηκε η επίτευξη των κριτηρίων της Συνθήκης για την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση», σημειώνεται επίσης.

    Υπογραμμίζεται ακόμη πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι κατά την περίοδο 2007-2009 υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον Ελληνικό λαό και τις Ευρωπαϊκές αρχές.

    Αφού η πρόταση επικαλείται ενδεικτικά παραδείγματα τονίζει ότι «προκύπτει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επέδειξε μια ανεύθυνη πολιτικά και καταστροφική για την οικονομία της χώρας πρακτική, η οποία θυσίασε στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας, το δημόσιο συμφέρον. Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ αποδοκιμάστηκε με την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση και τις ενέργειες προσώπων, που είχαν λειτουργικά, θεσμικά και πολιτικά την ευθύνη να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και να τηρήσουν τις θεσμικές υποχρεώσεις της χώρας. Με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους απέκρυψαν την αλήθεια τόσο από τον Ελληνικό λαό όσο και από τους εταίρους της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την καταρράκωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας, που αποτελούν κρίσιμα εργαλεία διαπραγμάτευσης στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στις διεθνείς αγορές».

    Καταληκτικά η πρόταση αναφέρει ότι ο Ελληνικός λαός απαιτεί την πλήρη διερεύνηση αυτού του θέματος και απόδοση ευθυνών και για τους λόγους αυτούς συντρέχουν οι προϋποθέσεις και είναι αναγκαία η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κατά το άρθρο 68 του Συντάγματος και 144, και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για την αποκάλυψη των πραγματικών δεδομένων και της αλήθειας. «Η εξεταστική Επιτροπή που προτείνουμε θα έχει την ευκαιρία να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις με την υλοποίηση των οποίων θα θωρακιστεί η θεσμική αξιοπιστία της χώρας» προσθέτει.

    Ο Μ. Κεφαλογιάννης

    Προηγουμένως, από την Ολομέλεια - όπου συζητείται επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το Λιμενικό - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Κεφαλογιάννης είχε επισημάνει: «Είναι απαράδεκτο να διασαλεύεται η εθνική συνεννόηση για τα θέματα της Οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο, διχάζοντας τον λαό και καταθέτοντας μία πρόταση για την περίοδο 2004-2009».

    Αφού σημείωσε «αν το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να πάμε από το 1981», διερωτήθηκε «θα καταθέσει την πρόταση, θα την συζητήσει κιόλας;». Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ακόμη ότι η πρόταση για την εξεταστική για τα δημοσιονομικά κατατίθεται για λόγους επικοινωνίας, εξειδικεύοντας: «Και σήμερα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλος σήμερα μίλησε για την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση θέλει συμψηφισμό».

    «Ας ξεκαθαρίσει την θέση της η κυβέρνηση για την μονιμότητα και ας φέρει πρόταση για Εξεταστική από το 1981» κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε: «Θα έχει πάρα πολλά για να απολογηθεί».

    [02] Το ν/σ για τη διαφάνεια στο δημόσιο

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης παρουσία της λοιπής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα, και ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου για το "πόθεν έσχες" και των διατάξεων του ποινικού κώδικα που αφορούν τα εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το πρόσωπο που εισφέρει στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλου σε πράξη διαφθοράς και η συμβολή του βοηθά στην αποκάλυψη της διαφθοράς, τότε αυτό έχει ως συνέπεια την ατιμωρησία του. Το ίδιο ισχύει και για τον καταγγέλλοντα υπάλληλο όταν συμβάλλει στην αποκάλυψη κυκλώματος διαφθοράς, ή στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς των προϊσταμένων του.

    Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε περίπτωση που οι καταγγελίες αφορούν αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων που εμπλέκεται δεν θα απαλλάσσεται αλλά θα μειώνεται η ποινή του.

    Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έχει πλέον το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να ζητά εξατομικευμένο έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεως (πόθεν έσχες) συγκεκριμένων προσώπων στις περιπτώσεις που υπάρχει καταγγελία σε βάρος τους από οιονδήποτε πολίτη, ή έχει υποβληθεί η καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη ή ακόμη και στον ίδιο τον υπουργό, ή ακόμα όταν έχουν δημοσιοποιηθεί με κάθε τρόπο στοιχεία σε βάρος τρίτου.

    Επίσης, με άλλη διάταξη μετατρέπεται σε κακούργημα ο παράνομος πλουτισμός των υπόχρεων σε δήλωση "πόθεν έσχες" προσώπων, όταν υπερβαίνει το ποσόν των 73.000 ευρώ.

    Παράλληλα, η συμμετοχή των υπόχρεων σε δήλωση "πόθεν έσχες" σε off shore εταιρίες απαγορεύεται σήμερα, αλλά σύμφωνα με το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα η συμμετοχή αυτή επιφέρει αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις off shore εταιρίες.

    Προβλέπεται, επίσης, ότι η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επιφέρει έκπτωση από το αξίωμα ή την κατεχόμενη θέση αυτοδικαίως με τη δημοσίευση της αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο μετατρέπεται σε κακούργημα η συμμετοχή σε απιστία δημοσίου υπαλλήλου, εφοριακού ή τελωνειακού, με προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης αντί πλημμελήματος που ήταν σήμερα.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα θα συνδυαστούν και με την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

    Τέλος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι σύντομα δέκα στρέμματα από το χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα δοθούν προς χρήση στο δήμο Κορυδαλλού.

    [03] Στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

    Συνάντηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε το βράδυ στα Σκόπια, ενόψει της επίσκεψης του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στα Σκόπια, σήμερα και αύριο.

    Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Αμπντουλακίμ Αντέμι, (προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα, DUI, του Αλί Αχμέτι) και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία και πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ, Ζόραν Γιόλεφσκι.

    Ο κ. Μιλόσοσκι, ανέφερε ότι η συνάντηση είχε διαβουλευτικό χαρακτήρα και πρόσθεσε:

    «Συμφωνήσαμε, στις συναντήσεις που θα έχουμε με τον κ. Νίμιτς, να επιδείξουμε εποικοδομητική και δραστήρια διάθεση, με στόχο να συμβάλλουμε, το προσεχές διάστημα, στην εξεύρεση λύσης ή τουλάχιστον στην επίτευξη προόδου για το διμερές θέμα που επέβαλε η Ελλάδα και το οποίο σχετίζεται με το συνταγματικό όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

    Ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ακόμη ότι αναμένει από την Ελλάδα να επιδείξει ανάλογη εποικοδομητική διάθεση για την υπέρβαση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

    Σε ερώτηση αν αναμένεται ο κ. Νίμιτς να κομίσει νέα πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι κάτι τέτοιο εναπόκειται στον ίδιο τον κ. Μιλόσοσκι και πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ θα καλωσορίσει και θα εξετάσει σοβαρά οποιεσδήποτε ιδέες και πρωτοβουλίες οι οποίες κινούνται προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο θέμα του ονόματος.

    Ο κ. Νίμιτς, μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια, θα μεταβεί στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, στις 26 Φεβρουαρίου.

    Ο κ. Νίμιτς επισκέφθηκε τελευταία φορά τις πρωτεύουσες των δύο χωρών, τον Ιούλιο του 2009.

    Η τελευταία γραπτή πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2008 και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, προτεινόταν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για διεθνή χρήση.

    [04] Τουρκία: Συλλήψεις για συνωμοσία

    Περισσότερα από 40 άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης, ανακοίνωσε στη Μαδρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    "Οι δυνάμεις ασφαλείας μας προχώρησαν σήμερα σε μια επιχείρηση προσαγωγών. Μέχρι τώρα, περισσότερα από σαράντα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτησιν", είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ισπανική πρωτεύουσα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία στο πλαίσο των διεξαγόμενων ερευνών.

    [05] Ένα σχολείο για τα παιδιά στην Καμπούλ

    Οι συνθήκες ζωής, δραματικές από μόνες τους, επιβαρύνονται από τη χέρσα, όλο πέτρα γη, και τους σεισμούς. Η φτώχεια και η πείνα θερίζουν. Ακόμη πιο δύσκολος είναι ο χειμώνας, με θερμοκρασίες στέπας, όταν μάλιστα δεν επαρκεί ο κατάλληλος ρουχισμός. Ανύπαρκτες είναι ακόμα και οι στοιχειώδεις εγκαταστάσεις σχολείων. Εδώ και τρεις δεκαετίες μαίνεται ένας πόλεμος, που κανείς δεν ξέρει για ποιον λόγο γίνεται. Η ζοφερή αυτή εικόνα, που επικρατεί στην Καμπούλ και την οποία απέδωσαν, με τον γλαφυρό αυτό τρόπο, οι άνδρες του Ελληνικού Τάγματος που εδρεύει- για ειρηνικούς σκοπούς- στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ευαισθητοποίησε τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ).

    «Στη ΧΑΝ πιστεύουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο καλύτερο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, πόσο μάλλον για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες δυστυχίας, φτώχειας, φόβου, χωρίς οργανωμένη κοινωνική πρόνοια. Για τον λόγο αυτό, στηρίζουμε προσπάθειες που αφορούν την εκπαίδευση παιδιών, σεβόμενοι την αρχή των ίσων ευκαιριών για την ανάπτυξη των ικανοτήτων, για να γίνει το κάθε παιδί χρήσιμο μέλος στην κοινωνία», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της ΧΑΝΘ, Χρήστος Τριγωνάς.

    Και συνεχίζει:«Από δημοσιεύματα στον Τύπο μάθαμε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνδρες του Ελληνικού Τάγματος να συνδράμουν το Σχολείο Κωφών, με 280 παιδιά χωρίς ακοή και ομιλία. Το Τάγμα προσφέρει τρόφιμα, γραφική ύλη, ρουχισμό και τακτικά φιλοξενεί ορισμένα παιδιά για φαγητό. Αυτή η εικόνα δεν μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Έτσι, πήραμε την απόφαση και πριν από δύο μήνες ήρθαμε σε επαφή με τους αξιωματικούς του Ελληνικού Τάγματος».

    Συγκινητικές είναι και οι αφηγήσεις του Συνταγματάρχη Συρμόπουλου και του αξιωματικού Νάρη, από το Ελληνικό Τάγμα της Καμπούλ, τούς οποίους προσκάλεσε η ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. «Το ελληνικό φιλότιμο και η ευαισθησία της καρδιάς, δεν υπολογίζει εκρήξεις βομβών, ελεύθερους σκοπευτές. Η παραμονή των Ελλήνων είναι για τέσσερις μήνες, οπότε αντικαθίστανται από άλλους, αλλά πάντα με κίνδυνο και φόβο μήπως κάποιος είναι το επόμενο θύμα των εκδηλώσεων μίσους. Οι προφυλάξεις (που λαμβάνουν) τεράστιες και αποφεύγουν εξόδους από τη μονάδα. Στρατιώτες από άλλες χώρες πάνε για να προσφέρουν βοήθεια, με πλήρη στρατιωτική εξάρτηση. Αντιλαμβάνεται κανείς τα συναισθήματα που κυριαρχούν και η καχυποψία που εκείνη τη στιγμή βασιλεύει. Οι δικοί μας, για τον ίδιο σκοπό, αφήνουν έξω στο θωρακισμένο αυτοκίνητο τον εξοπλισμό τους», μας λέει ο κ. Τριγωνάς.

    Ακολούθησε η πρώτη προσπάθεια της ΧΑΝΘ να συνδράμει τα παιδιά του Σχολείου Κωφών στην Καμπούλ. Αποστάλθηκαν, σε πρώτη φάση, πέντε παλέτες με διάφορα είδη, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, είδη καθαριότητας, σχολικά, που πρόσφεραν το προσωπικό, σύμβουλοι, εταιρείες, εκκλησίες κ.ά.

    «Αυτά βέβαια δίνουν μια ανακούφιση προσωρινή, αλλά δεν λύνουν προβλήματα», σημειώνει ο κ. Τριγωνάς. «Έτσι- συνεχίζει- σκεφτήκαμε να βάλουμε υψηλότερους στόχους, να προωθήσουμε το θέμα της μόρφωσης αυτών των παιδιών και να χτίσουμε ένα σχολείο για τα παιδιά της Καμπούλ. Ελπίζουμε, μέχρι το καλοκαίρι να ευοδωθεί η προσπάθειά μας για την κατασκευή σχολικού κτιρίου, 15 - 20 αιθουσών διδασκαλίας, στην Καμπούλ, που θα στεγάσει πάνω από 2.000 μαθητές του δημοτικού, καθώς και η αγορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού για την εκπαίδευση των 280 Αφγανών μαθητών του Σχολείου Κωφών».

    Για τον σκοπό, αυτό η ΧΑΝΘ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, με στόχο την ενημέρωση συμπολιτών και των μελών της, ευελπιστώντας στην έμπρακτη συμπαράσταση ατόμων και φορέων για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

    Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη διάρκεια ενημερωτικού διημέρου, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, με προβολές βίντεο και έκθεση φωτογραφιών-ντοκουμέντο από τη ζωή των μαθητών στην Καμπούλ και κατάθεση προσωπικής μαρτυρίας Ελλήνων στρατιωτικών που υπηρέτησαν εκεί.

    «Στόχος μας είναι, πρωτίστως, να καλλιεργήσουμε σε όλα τα παιδιά μας την αγάπη και ευαισθησία για προσφορά σε αυτή τη δυστυχία, οπότε δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο και μια κοινωνία περισσότερο ανθρώπινη», καταλήγει ο κ. Τριγωνάς.

    Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τάγμα Στρατού στην Καμπούλ.

    Κείμενο: Ριμπά Δ.

    [06] Αύριο η απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, καθώς και οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ, δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης εως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

    Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό, εξαιτίας της απεργίας.

    Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στην ουσία κλείνει ο εναέριος χώρος της Ελλάδος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια.

    Η AEGEAN και η OLYMPIC AIR ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν την Τετάρτη, ημέρα της απεργίας, όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις των δικτύων τους, ενώ επέρχονται ορισμένες αλλαγές και σε άλλες πτήσεις. Συγκεκριμένα, η AEGEAN ανακοίνωσε ότι επέρχονται οι εξής αλλαγές:

    - A3 137 Θεσσαλονίκη- Αθήνα, Αναχώρηση στις 22:45 αντί 23:20

    - A3 136 Αθήνα-Θεσσαλονίκη Αναχώρηση στις 22:45 αντί 23.30

    - A3 606/607 Αθήνα-Λονδίνο-Αθήνα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 14:45 αντί 17:20 και αναχώρηση από Λονδίνο στις 17:45 αντί 20:20 (τοπική ώρα).

    Από την πλευρά της η OLYMPIC AIR ανακοίνωσε ότι τροποποιούνται οι πτήσεις:

    - ΟΑ 207/8 Αθήνα - Παρίσι - Αθήνα: Aναχώρηση από Αθήνα στις 15.00 αντί για 16.15. Αναχώρηση από Παρίσι 19.20 αντί για 20.35.

    - ΟΑ 918 Αθήνα - Θεσσαλονίκη: αναχώρηση 22.30 αντί 23.30

    - ΟΑ 147/148 Αθήνα - Βρυξέλλες - Αθήνα: αναχώρηση 15.30 (δηλαδή 60΄νωρίτερα) και από Βρυξέλλες αναχώρηση 18.45 (τοπική ώρα). Αφιξη στην Αθήνα 23.00 (τοπική ώρα)

    - ΟΑ 245/246 Αθήνα - Μιλάνο - Αθήνα: αναχώρηση από Αθήνα στις 17.30 (δηλαδή 1 ώρα και 50 λεπτά νωρίτερα). Αναχώρηση από Μιλάνο στις 19.50 (τοπική ώρα). Αφιξη στην Αθήνα στις 23.10 (τοπική ώρα).

    - ΟΑ 718/719 Αθήνα - Ρόδος - Αθήνα: Aναχώρηση από Αθήνα στις 20.40 αντί για 21.40 και από Ρόδο στις 22.15 αντί για 22.50.

    Την ίδια ημέρα (23 Φεβρουαρίου) ματαιώνονται οι πτήσεις ΟΑ 463 & 464 Αθήνα - Βυρητός - Αθήνα και ΟΑ 520 & 521 Αθήνα - Ηράκλειο - Αθήνα,

    Η πτήση ΟΑ266 Λονδίνο - Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της 23ης προς 24η Φεβρουαρίου ακυρώνεται επίσης λόγω της απεργίας. Το αεροσκάφος θα παραμείνει στο Λονδίνο και θα αναχωρήσει την 25η Φεβρουαρίου με αριθμό πτήσεως ΟΑ 2260 από το Χίθροου, στις 07.00 (τοπική ώρα) και θα φτάσει στην Αθήνα στις 12.45(τοπική ώρα).

    Σε ότι αφορά τα επίγεια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα τρόλεϊ, το Μετρό, το Τραμ και ο Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στην ουσία ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού θα πραγματοποιηθούν ελάχιστα δρομολόγια τα λεγόμενα "κοινωνικών αναγκών"

    Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν ορισμένες ώρες της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα κάνουν στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

    Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

    Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, κατά την ημέρα της απεργίας θα κυκλοφορήσουν 73 λεωφορεία (σ.σ. κατά περίπτωση έως δύο ανά γραμμή) με το προσωπικό ασφαλείας.

    Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο. 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά.

    [07] "Παλλαϊκός ξεσηκωμός"

    "Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της πλουτοκρατίας επιχειρούν με απάτες και με εκφοβισμό να κρύψουν από το λαό ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα τα παίρνουν για να δώσουν διέξοδο υψηλής κερδοφορίας στα αμύθητα συσσωρευμένα κεφάλαια που έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Η ελεγκτική επιτροπή της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έρχεται για να πιέσει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα που δεν θέλει, αλλά για να στηρίξει τα βάρβαρα μέτρα που έχουν συναποφασίσει", τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ και προσθέτει:

    "Η συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι τόσο μαζική ώστε να αποστομώσει όσους μιλούν για λαϊκή συναίνεση. Το ταξικό πατριωτικό καθήκον είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός για να αποκρουστούν τα αντιδραστικά σχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακό, μισθούς και φόρους".

    [08] Ενημέρωση Γ. Καρατζαφέρη

    Για θέματα εξωτερικής πολιτικής θα ενημερώσει σήμερα το κ. Γ. Καρατζαφέρη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας.

    Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, θα παραχωρήσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, στο Ξενοδοχείο LEDRA MARRIOT, με θέμα: "Η κρίση στην Οικονομία και οι προοπτικές αντιμετώπισής της".

    [09] "Μαζικοί αγώνες"

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, θα συναντηθεί σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ).

    Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) και θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο.

    "Η μόνη λύση για την ελληνική κοινωνία είναι οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες. Και το μήνυμα αυτό θα δοθεί από την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στην αυριανη απεργία. Θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα. Ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ένα ισχυρό μήνυμα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

    "Δεν θα γίνει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι το πειραματόζωο στα σχέδιά τους για να εφαρμόσουν μια πολιτική που θα αναδιανέμει ακόμα πιο άδικα τον πλούτο. Δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι το πειραματόζωο για να συνεχίζουν να κερδίζουν όσοι κέρδιζαν και την περίοδο της ανάπτυξης και να φορτώσουν την κρίση στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό. Και το μήνυμα αυτό θα είναι τόσο ισχυρό ώστε να τους αναγκάσει να ανακόψουν τα σχέδια τους".

    [10] Υποδέχεται τη Μπορντό

    Σε ευρωπαϊκή τροχιά, μπαίνει και πάλι από σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τη Μπορντό (21:45), στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του τσάμπιονς λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά θέλει ένα καλό αποτέλεσμα, προκειμένου να ενισχύσει τις ελπίδες της και να διεκδικήσει τη πρόκριση στην επόμενη φάση, ενόψει και της ρεβάνς στην έδρα της γαλλικής ομάδας.

    Στον αγωνιστικό τομέα, μπορεί ο Ντουντού να δήλωνε αισιόδοξος για την πορεία του τραυματισμού του και τη συμμετοχή στο πρώτο ματς με την Μπορντό, ωστόσο η πράξη άλλα έδειξε... Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα και ως αναμενόταν έμεινε εκτός της αποστολής την οποία ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Εκτός έμεινε και ο Ντιόγκο ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τον Εργοτέλη.

    Από εκεί και πέρα, το αγωνιστικό πρόγραμμα του επόμενου διημέρου περιλαμβάνει μεγάλα παιχνίδια, με σημαντικότερο την μάχη στο Μιλάνο μεταξύ της Ιντερ και της Τσέλσι. Κεντρικό πρόσωπο βέβαια ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος θα βρεθεί κόντρα στην ομάδα του Λονδίνου, με την οποία είχε σπουδαίες επιτυχίες στα χρόνια που ήταν στη τεχνική της ηγεσία.

    Δύσκολη αποστολή θα έχει η Μπαρτσελόνα στη Γερμανία κόντρα στη φορμαρισμένη Στουτγκάρδη, ενώ η Σεβίλλη θέλει το θετικό αποτέλεσμα στην Ρωσία κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να κάνει το πρώτο βήμα για τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Συνοπτικά το πρόγραμμα:

    ΤΡΙΤΗ

    Στουτγκάρδη (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    Ολυμπιακός-Μπορντό (Γαλλία)

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    Ιντερ (Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία)

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Σεβίλη (Ισπανία)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 February 2010 - 7:30:28 UTC