Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πλήγμα στα δικαιώματα"
  • [02] Πλήρωσε... την εφορία

  • [01] "Πλήγμα στα δικαιώματα"

    «Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις θέσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για να πάρει μέτρα μακροπρόθεσμα και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι «είναι μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τη συνταξιοδότηση, τα κοινωνικά δικαιώματα».

    Η κα Παπαρήγα είπε πως «η κυβέρνηση βρήκε μεγάλη ευκαιρία, όπως και η ΝΔ, να πάρει τη ρεβάνς στις κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι μετά τον πόλεμο και στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

    Η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι «για το μόνο που ενδιαφέρεται, είναι να αποκτήσει μια καλή φήμη απέναντι στους κερδοσκόπους, δηλαδή απέναντι στις ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις και τα ανταγωνιζόμενα κράτη μέλη της ΕΕ με έναν στόχο και μοναδικό. Να διευρύνει το πεδίο της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που δρουν στην Ελλάδα, είτε αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις, είτε και μεικτές με ξένα κεφάλαια. Αυτή την υπηρεσία προσφέρει η κυβέρνηση».

    Διαμαρτυρία για τον ρόλο του ΝΑΤΟ

    Μέλη του ΚΚΕ μπήκαν στην αίθουσα που επρόκειτο να διεξαχθεί συνέδριο με θέμα «το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ», στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης, και διαμαρτυρήθηκαν για τον ρόλο του ΝΑΤΟ.

    Με πανό και συνθήματα κατέλαβαν για λίγη ώρα την αίθουσα με αποτέλεσμα να αναβληθεί η έναρξη του συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. Μόλις αποχώρησαν άρχισαν και οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Ατλαντικών και Στρατηγικών Μελετών, υπό την αιγίδα του τομέα Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ, με την υποστήριξη των προξενείων των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

    -

    [02] Πλήρωσε... την εφορία

    Ένας άνδρας που πιθανολογείται ότι ήταν εξοργισμένος με τις φορολογικές υπηρεσίες, έριξε ένα μικρό αεροπλάνο πάνω σε κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται η εφορία, στο Όστιν του Τέξας, σε μία ενέργεια που αξιωματούχοι περιγράφουν ως εσκεμμένη επίθεση.

    Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τραυματισμένοι μετά τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου στο κτίριο, ενώ ο πιλότος ανασύρθηκε νεκρός. Η συντριβή του αεροπλάνου προκάλεσε πυρκαγιά στο στο επταόροφο κτίριο. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κάποιος πως υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

    Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι δράστης της επίθεσης ήταν ο Τζόζεφ Άντριου Στακ. Ήταν πιθανώς "μία εσκεμμένη επίθεση από ένα άτομο που έδρασε μόνο του", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Όστιν, Αρτ Ακεβέδο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να γίνουν κι άλλες τέτοιες ενέργειες.

    Οι αρχές διερευνούν σε σχέση με την υπόθεση αυτή , ένα σημείωμα που άφησε στο Ίντερνετ κάποιο άτομο που υπογράφει ως "Τζο Στακ", περιγράφοντας προβλήματα που είχε με την Εσωτερική Υπηρεσία Φορολογίας.

    "Λοιπόν, κύριε Μεγάλε Αδελφέ της Εσωτερικής Υπηρεσίας Φορολογίας, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: πάρε κομμάτια από τη σάρκα μου και κοιμήσου καλά", ανέφερε ο "Τζο Στακ" στο σημείωμα στο Ίντερνετ, που είχε ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου. Ωστόσο είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η ταυτότητα του "Τζο Στακ" και η σχέση του με το δράστη της επίθεσης στο Όστιν. Ο συντάκτης του σημειώματος πάντως αναφέρεται σε προβλήματα που είχε με την εφορία.

    Το CNN μεταδίδει πως ο πιλότος είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του στο Όστιν, πριν οδηγήσει το μικρό αεροπλάνο στο κτήριο όπου στεγάζονται και υπηρεσίες της εφορίας.

    Το μικρό αεροπλάνο, ένα μονοκινητήριο Πάιπερ Τσερόκι, απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο κοντά στο Τζορτζτάουν και πετούσε σε συνθήκες που δεν επιβάλλουν στον πιλότο να είναι σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 February 2010 - 9:30:18 UTC