Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στηρίζουμε τα μέτρα για έξοδο από την κρίση"
  • [02] Δήλωση Χ.Παμπούκη για δημοσίευμα
  • [03] Αϊτή: Συλλήψεις για μεταφορά ανηλίκων
  • [04] Ομπάμα: "Απειλή το έλλειμμα"
  • [05] Ανάκληση αυτοκινήτων από την Peugeot
  • [06] "Δεμένο" με την παράδοση του νησιού το πλατόνι (ελάφι) της Ρόδου
  • [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [08] "Ισχυρό λαϊκό μπλόκο"
  • [09] "Συστράτευση"
  • [10] "Αναγκαίο το συνέδριο"
  • [11] Στην Κύπρο ο γγ του ΟΗΕ
  • [12] Με το βλέμμα στο ντέρμπι

  • [01] "Στηρίζουμε τα μέτρα για έξοδο από την κρίση"

    H ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου, τονίζει σε δήλωσή του στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ο κ. Αντώνης Σαμαράς και υπογραμμίζει ότι "η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης".

    "Προτείναμε μέτρα. Στηρίξαμε κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία. Δεν κερδοσκοπήσαμε πολιτικά σε μέτωπα κοινωνικής αναταραχής, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση. Δεν καλλιεργήσαμε τον πανικό", αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για "σφάλματα στην διαχείριση της οικονομίας".

    [02] Δήλωση Χ.Παμπούκη για δημοσίευμα

    Ο Χάρης Παμπούκης, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» -σύμφωνα με το οποίο, στο ημερολόγιο επαφών του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μ. Χριστοφοράκου, βρέθηκε καταγεγραμμένο τουλάχιστον οκτώ φορές και το όνομα του σημερινού υπουργού Επικρατείας- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με τη διερευνώμενη υπόθεση.

    Προς άρσην οιονδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρία, ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρίας.

    Από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου, η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα.

    Κανείς και τίποτα δεν θα με καταβάλλει από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος γενικά και ιδίως κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

    Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας, αποπροσανατολίζει, παραπλανά και συσκοτίζει τις πτυχές που πρέπει να αναδειχθούν για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιον πρέπει».

    [03] Αϊτή: Συλλήψεις για μεταφορά ανηλίκων

    Η αστυνομία στην Αϊτή συνέλαβε 10 υπηκόους των ΗΠΑ, 5 άνδρες και 5 γυναίκες, και δύο Αϊτινούς χθες Σάββατο διότι επιχείρησαν να βγάλουν 31 παιδιά από τη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση την ομάδα της οποίας ηγείτο μια γυναίκα, η Σίλσμπι Λόρα Λαβόν, στην μεθοριακή ζώνη στο Μαλπάσο, κοντά στην Δομινικανή Δημοκρατία, ανέφερε το υπουργείο Διασποράς.

    "Η ιδέα ήταν να πάμε τα παιδιά κάπου όπου θα είχαν φροντίδα, τρόφιμα και ρουχισμό", είπε η Λαβόν σε δικαστή στο αρχηγείο της αστυνομίας, που χρησιμοποιείται, μετά το σεισμό, και ως προσωρινή έδρα της κυβέρνησης.

    Η Λαβόν είπε ότι αγόρασε πρόσφατα μια έκταση σε παράκτια πόλη της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου σχεδίαζε να κτίσει ορφανοτροφείο για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

    Η γυναίκα υποστήριξε ότι επρόκειτο να στεγάσει τα παιδιά σε ένα ξενοδοχείο στη βόρεια ακτή, κοντά στο Καμπαρέτε, ενόσω θα ανεγειρόταν το ορφανοτροφείο.

    Ο υπουργός Διασποράς Εντουίν Παρεζόν δήλωσε ότι μόνο το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων έχει την εξουσία να επιτρέπει την έξοδο ανηλίκων από τη χώρα.

    "Πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν σχετικά με τις προθέσεις των υπόπτων, έχουμε να κάνουμε με μια παραβίαση του νόμου της Αϊτής", σημείωσε.

    Τα 33 παιδιά μεταφέρθηκαν σε κυβερνητικό ορφανοτροφείο στο Κρουά ντε Μπουκέ, λίγο έξω από το Πορτ-ο-Πρενς. Αξιωματούχοι του προξενείου των ΗΠΑ επισκέφθηκαν τους κρατούμενους.

    Μετά το σεισμό, που άφησε αδιευκρίνιστο αριθμό παιδιών ορφανά, ο πρωθυπουργός Ζαν Μαξ Μπελρίβ και η UNICEF έχουν καταγγείλει την παράνομη μεταφορά ανηλίκων έξω από τη χώρα. Αξιωματούχοι της UNICEF στο Πορτ-ο-Πρενς και στην Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν το λαθρεμπόριο παιδιών, αυξάνοντας το επίπεδο της επαγρύπνησης στα έγγεια σύνορα αλλά και στο αεροδρόμιο.

    Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιβ Κρισταλέν είπε ότι στην υπόθεση φέρονται να ενέχονται και δυο πάστορες, ένας στην Αϊτή και ένας στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. "Πρόκειται για απαγωγή, όχι για υιοθεσία", τόνισε. Τα παιδιά ήταν από 2 μηνών έως 12 ετών και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας. "Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς στην Αϊτή είναι ότι ένα παιδί χρειάζεται να έχει εκδοθεί άδεια από το υπουργείο μας για να βγει από τη χώρα", είπε.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, μέλος της οικογένειας ενός από τους συλληφθέντες είπε πως πιστεύει ότι πρόκειται για παρεξήγηση σχετικά με τα απαραίτητα έγγραφα. Ο Κρισταλέν είπε ότι οι συλληφθέντες ανήκουν στην ΜΚΟ New Life Children's Refuge, μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει έδρα το Άινταχο. Η οργάνωση είχε ζητήσει online δωρεές για να μεταφέρει 100 παιδιά από την Αϊτή στην Δομινικανή Δημοκρατία και εθελοντές για να προσέχουν τα παιδιά.

    [04] Ομπάμα: "Απειλή το έλλειμμα"

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανανέωσε χθες Σάββατο την υπόσχεσή του να κάνει κορυφαία προτεραιότητά του κατά το 2010 τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όμως δήλωσε πως έχει επίσης κρίσιμη σημασία να συγκρατηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ που απειλεί την οικονομική ανάκαμψη.

    Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε την εβδομαδιαία ομιλία του από το ραδιόφωνο και το Ίντερνετ για να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τις διάφορες προτάσεις που έκανε την τελευταία εβδομάδα για να δώσει ώθηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και για να συγκρατηθεί το έλλειμμα που φτάνει το 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια.

    Όμως ενόψει της δημοσιοποίησης τη Δευτέρα του προϋπολογισμού που προτείνει για το οικονομικό έτος 2011, το οποίο αρχίζει την 1η Οκτωβρίου, υπογράμμισε σαφώς την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ελλείμματος.

    "Καθώς εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε δουλειές, έχει κρίσιμη σημασία να συγκρατήσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα που συσσωρεύουμε εδώ και υπερβολικά πολύ χρόνο -- ελλείμματα που δεν θα βαρύνουν απλώς τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά θα βλάψουν τις αγορές μας, θα ανεβάσουν τα επιτόκιά μας και θα θέσουν σε κίνδυνο την ανάκαμψή μας αυτήν ακριβώς τη στιγμή", δήλωσε.

    [05] Ανάκληση αυτοκινήτων από την Peugeot

    Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA ανακοίνωσε με τη σειρά της την ανάκληση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων Peugeot 107 και Citroen C1, τα οποία παρήχθησαν σε ένα εργοστάσιο κοινό με την Toyota, την ιαπωνική εταιρία που ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού.

    "Η PSA θα πραγματοποιήσει προληπτικά μία εκστρατεία ανάκλησης των οχημάτων αυτών, στις εκδόσεις που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα στο πεντάλ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος το γαλλικού ομίλου.

    Η ανάκληση αφορά τα Peugeot 107 και Citroen C1 που παρήχθησαν ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2005 και τον Αύγουστο του 2009 στο εργοστάσιο του Κολίν, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, δηλαδή το "10% του στόλου των κινούμενων C1 και 107, ήτοι τουλάχιστον 100.000 αυτοκίνητα" στην Ευρώπη.

    Περίπου 220.000 Peugeot και Citroen βγαίνουν κάθε χρόνο από το εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2005, αλλά [η ανάκληση] "αφορά μόνο ένα μέρος της παραγωγής", εξήγησε.

    Οι δύο ασπίδες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συναρμολογούνται στις γραμμές συναρμολόγησης της Toyota, η οποία παράγει στο Κολίν το μικρό Aygo. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα οκτώ τα οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να ανακαλέσει στην Ευρώπη για ένα ελάττωμα στο πεντάλ του γκαζιού.

    Σχεδόν το σύνολο των εξαρτημάτων των τριών μοντέλων ειναι τα ίδια, κάτι που εξηγεί γιατί η PSA είναι αναγκασμένη να ανακαλέσει επίσης τα αυτοκίνητα.

    Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα "εξετάσει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με την Toyota τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η εκστρατεία" ανάκλησης.

    [06] "Δεμένο" με την παράδοση του νησιού το πλατόνι (ελάφι) της Ρόδου

    Είναι σύμβολο του νησιού και "στολίδι" για τα δάση του. "Δεμένο" με την παράδοση του τόπου, το πλατόνι (ελάφι) της Ρόδου, ένα από τα μοναδικά είδη του πλούσιου ζωικού βασιλείου της χώρας μας, είναι ένα από τα λίγα είδη ελαφιών της Ευρώπης, που διασώθηκαν μέχρι σήμερα.

    Δύο αγάλματα ελαφιών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τοποθετημένα πάνω σε κίονες, βρίσκονται και στολίζουν τις δύο πλευρές της εισόδου του παλιού λιμανιού της πόλης. Το πλατόνι αποτελεί μέρος του φυσικού πλούτου και της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού της Ρόδου.

    Οι πληθυσμοί του είδους στη Ρόδο, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη (Ν. Θεοδωρίδης, Κ. Βούλγαρης, Κ. Παπαστεργίου, 2009) παρουσιάζουν διαχρονικά διακύμανση και ως προς την κατανομή στο χώρο και ως προς το μέγεθος του πληθυσμού.

    Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Σήμερα, ο αριθμός των πλατονιών στο νησί της Ρόδου υπολογίζεται σε 1.000 - 1.200 άτομα.

    Πολύ σημαντικός παράγοντας αύξησης του πλατονιού και της ορθολογικής διαχείρισης του βιοτόπου του υπήρξε η σύνταξη, εφαρμογή και υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος με θέμα, "Πλατόνι - Κάμειρος: Διερεύνηση των παραγόντων αξιοποίησης των φυσικών πόρων της περιοχής του Δήμου Καμείρου και ειδικότερα του πλατονιού, περιοχής Προφήτη Ηλία και στήριξη της τοπικής οικονομίας", που ανατέθηκε το 2002 από το Δήμο της Καμείρου Ρόδου στο ΑΠΘ, με επιστημονικό υπεύθυνο τον αείμνηστο καθηγητή Νικόλαο Στάμου, ο οποίος μαζί με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας και με Επιστημονική Ομάδα συνέταξε και τις μελέτες εφαρμογής.

    Η περιοχή της έρευνας, που έχει έκταση 211.900 στρέμματα, βρίσκεται στο βορειοδυτικό σημείο του νησιού της Ρόδου και οριοθετήθηκε μεταξύ του Δήμου Πεταλούδων, της Καλλιθέας, του Αφάντου, του Αρχαγγέλου, της Λίνδου και του Έμπωνα.

    Σύμφωνα με κ. Ι. Παπαδόπουλο υλοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης ενδιαιτήματος του πλατονιού, όπως σπορές ψυχανθών και άλλων ποωδών, σε μεγάλες επιφάνειες εντός δασικών εκτάσεων και σε καμένες εκτάσεις, σπορές και φυτεύσεις ποωδών και θαμνωδών ειδών σε πινάκια εντός δασικών και φρυγανικών εκτάσεων, εμβολιασμοί άγριων καρποφόρων δέντρων, καλλιέργειες και υδρομαστεύσεις πηγών, κατασκευή κρηνών και ποτιστρών. Ιδρύθηκε, επίσης, καταφύγιο 1.000 στρεμμάτων στο χώρο παρέμβασης, θέσεις παρατήρησης για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς και πυροφυλάκια, με σκοπό την πυροπροστασία καθώς και θέσεις θέας.

    Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν μία σημαντική αύξηση τόσο του αριθμού των πλατονιών όσο και του εύρους εξάπλωσής τους.

    Στοιχεία για το πλατόνι

    Σύμφωνα με την εργασία των Ν. Θεοδωρίδη, Κ. Βούλγαρη και Κ. Παπαστεργίου, η Ρόδος είναι το τελευταίο νησί της Μεσογείου που διατηρεί αρχαίο πληθυσμό πλατονιού. Ο πληθυσμός πλατονιού της Ρόδου, σύμφωνα με άλλη επιστημονική έρευνα (Massetti 2002) έχει ουσιαστικές διαφορές και από αυτόν της Μικράς Ασίας, με τον οποίο είναι φαινοτυπικά όμοιος.

    Το πλατόνι φαίνεται αρκετά μικρότερο, ειδικά όταν συγκριθεί με άτομα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αρσενικά πλατόνια, άνω των δύο ετών, δεν φτάνουν το ύψος των 80 εκ. μέχρι το ακρώμο, ενώ συχνά δεν ξεπερνούν τα 75 εκ. Το βάρος των ενήλικων θηλυκών κυμαίνεται από 45 έως 60 χλγ.

    Συγκριτικές αναλύσεις που έγιναν σε διάφορους πληθυσμούς πλατονιού απεικονίζουν ξεκάθαρα τη διαφοροποίηση του πληθυσμού της Ρόδου, από τους άλλους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

    Σύμφωνα δε με τη διεθνή βιβλιογραφία, η άριστη πυκνότητα πληθυσμού πλατονιών στις ελεγχόμενες περιοχές είναι 20-30 άτομα ανά 100 εκτάρια, ενώ ο ζωτικός χώρος που απαιτείται για τη σωστή διατήρηση των πλατονιών στο φυσικό περιβάλλον είναι 35 με 50 στρέμματα για κάθε ζώο.

    Η παραπάνω προσπάθεια, διαπιστώνει ο αναπληρωτής καθηγητής, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση από διάφορους φορείς για την προστασία και αποτελεσματική διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας. "Οι παράγοντες της γνώσης, της υπευθυνότητας και του σωστού ελέγχου είναι οι πλέον καθοριστικοί στην παραγωγή ενός πολύ καλού αποτελέσματος σε κάθε ενέργεια του ανθρώπου", τονίζει.

    [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Με εννέα κοινά αιτήματα πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπρόσωποι των αγροτών από είκοσι μπλόκα, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Άγκιστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, με πρωτοβουλία των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρχικά εκπρόσωποι από 23 μπλόκα. Στη συνέχεια, όμως, αποχώρησαν οι εκπρόσωποι τριών μπλόκων (Επανομής, Χαλκηδόνας-Θεσσαλονίκης και Πλατυκάμπου -Λαρίσης), λόγω της διαφωνίας τους στο θέμα για το Μητρώο Αγροτών.

    Συγκεκριμένα, οι αγρότες διεκδικούν:

    -Μη διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.

    -Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.

    -Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα

    -Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων

    -Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.

    -Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων

    -Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του

    -Μη φορολόγηση των χωραφιών

    -Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

    Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν αγρότες από τα μπλόκα: Προμαχώνα (Σερρών), Νίκαιας (Λάρισας), Μαλγάρων (Θεσσαλονίκης), Δοϊράνης (Κιλκίς), Γαλάτιστας, Νέας Τρίγλιας, Ορμύλιας και Καλυβιών (Χαλκιδικής), Σερβίων (Κοζάνης), Μελισσίου, Κρύας Βρύσης και Παραλίμνης Γιαννιτσών (Πέλλας), Λιτοχώρου (Πιερίας), Λούρου (Πρεβέζης), Ορμενίου και Κορνοφωλιάς (Έβρου), ενώ με τηλεφωνική επιβεβαίωση, δήλωσαν συμμετοχή τα μπλόκα από: Μαντούδι Ευβοίας, Κέρκυρα, Χανιά, Αίγιο και Ερμίτσα Αιτωλοακαρνανίας.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι αγρότες θα αποστείλουν τα αιτήματά τους στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, με την οποία θα διεκδικήσουν συνάντηση, «όταν θα το κρίνουν οι ίδιοι», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

    Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας τόνισε ότι «ο αγώνας πλέον θα είναι κοινός» και απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

    Εξάλλου, ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα, Κώστας Ανεστίδης, ανέφερε: «Πλέον δεν μας χωρίζει τίποτα. Μας ενώνει το χρώμα της γης και όχι των κομμάτων».

    Ο εκπρόσωπος των αγροτών από τα μπλόκα του Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα των αγροτών για την εκπλήρωση των εννέα βασικών αιτημάτων τους, ενώ ο εκπρόσωπος των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του Προμαχώνα επεσήμανε ότι "σήμερα οι αγρότες ζούνε μία ιστορική στιγμή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό τους".

    Εκτός των εννέα αυτών βασικών αιτημάτων, κατά τη συζήτηση των αγροτών, επισημάνθηκε ότι το κάθε μπλόκο διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει εξίσου τα ιδιαίτερα τοπικά αιτήματά του.

    Παραμένουν στα μπλόκα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

    Την απόφασή τους να παραμείνουν στα μπλόκα στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας, το Κάστρο της Βοιωτίας, την Ελάτεια και τις Λιβανάτες, πήραν οι αγρότες σε γενικές τους συνελεύσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν σε κλιμάκωση κλείνοντας και παράδρομους.

    Σύμφωνα με τα όσα εξελίχθηκαν στις γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, οι αγρότες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος στην τελευταία συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισαν ότι τα ζητήματα της βιωσιμότητας δεν αντιμετωπίζονται και υποστήριξαν ότι «ακόμα και τα θεσμικά θέματα βρίσκονται μέσα σε θολό τοπίο, το οποίο δεν ξεκαθαρίστηκε, παρά το γεγονός ότι εκτιμήθηκε αρχικά ότι υπήρχε προσέγγιση».

    Όπως οι εκπρόσωποι των αγροτών ανακοίνωσαν την απόφασή τους αυτή, θα την εισηγηθούν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, που θα συνέλθει σήμερα, Κυριακή και θα λάβει την τελική απόφαση.

    Ολιγόλεπτη συζήτηση με τους αγρότες είχε στο μπλόκο της Αλαμάνας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης. «Και μόνο ότι το αγροτικό θέμα μπήκε επάνω στο τραπέζι, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στην κυβέρνηση και μάλιστα αυτό τον χρόνο τον δικαιούται», δήλωσε ο κ. Σαλαγιάννης σε συζητήσεις με τους αγρότες, που στο σύνολό τους απέρριψαν την έκκληση του βουλευτή.

    Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων

    Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε για τις 6 Φεβρουαρίου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), ενόψει και της διεθνούς αγροτικής έκθεσης AGROTICA (3-7/2). Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με αιτήματα -μεταξύ άλλων- την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο και την άμεση καταβολή της συνδεδεμένης και αποσυνδεμένης επιδότησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του διαχωρισμού σε αγρότες κατά κύριο και μη επάγγελμα.

    «Για τρίτη συνεχή χρονιά οι τιμές σε όλα τα προϊόντα είναι εξευτελιστικές, με συνέπεια μεγάλη μείωση στο εισόδημα μας. Τα χρέη είναι υπέρογκα, ενώ το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο. Από τις ενισχύσεις του ΟΣΔΕ πήραμε μόνο 60%, ενώ μεγάλος αριθμός αγροτών δεν παίρνει την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Αλλα αιτήματα είναι η προστασία της ντόπιας παραγωγής από ανεξέλεγκτες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, το τριετές πάγωμα των χρεών προς την ΑΤΕ και η δεκαετής ρύθμιση των χρεών χωρίς πανωτόκια και η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, με αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

    [08] "Ισχυρό λαϊκό μπλόκο"

    Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει το μεσήμερι στο Γκάζι εκδήλωση - συνεστίαση στην οποία έχουν προσκληθεί φίλοι, οπαδοί και συνεργαζόμενοι με το Κόμμα. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    "Για να αποκρούσουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που μαζί προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ, έχοντας την συναίνεση της ΝΔ, είναι επείγον και χρειάζεται να συγκροτηθεί τώρα ένα ισχυρό λαϊκό μπλόκο. Με σημαία: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Υπεύθυνη θέση για το λαό είναι να μην δεχθεί να τον καταδικάσουν μόνιμα και οριστικά στη φτώχεια", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία.

    [09] "Συστράτευση"

    Τη συστράτευση όλου του πολιτικού κόσμου "για να μπορούμε να ελπίζουμε αμυδρά ότι θα βγάλουμε τον τόπο από την κρίση", ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Σε δηλώσεις του λίγο πριν την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "προσπάθησε να κάνει τη νύχτα μέρα στο Νταβός και πέρασε επώδυνες στιγμές".

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Siemens, τόνισε ότι "αποφάσισαν να χύσουν πολύ αίμα στην αρένα και νομίζω ότι είναι και άκαιρο".

    "Σε μια εποχή -πρόσθεσε- που χρειάζεται συστράτευση όλων, το ``διαίρει και βασίλευε`` το οποίο θα επιχειρήσουν κάποιοι μέσα από τις εξεταστικές επιτροπές, δεν βοηθάει κανέναν".

    Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ακόμη ότι βλέπει μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων μέσα από την καταστροφή τόσο του Κώστα Σημίτη και του περιβάλλοντός του όσο και του Κώστα Καραμανλή και της οικογένειας Μητσοτάκη.

    Σε ό,τι αφορά τους αποκλεισμούς δρόμων από τους αγρότες, είπε ότι γίνεται παραβίαση του νόμου και ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

    Εξάλλου, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα έχει το 100% της στήριξης του ΛΑΟΣ αν κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης.

    "Εμείς -είπε- ψάχνουμε υποψήφιους για τις άλλες περιφέρειες".

    Με τον κ. Ψωμιάδη συναντήθηκαν σε ώρα φαγητού "και τι πιο απλό για δύο καλούς φίλους να φάνε μαζί και να συζητήσουν", όπως ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για το θέμα των μεταναστών και παρουσίασε την πρότασή του να γίνει δημοψήφισμα. Οπως είπε, η πρόταση αυτή έχει συναντήσει μεγαλύτερη ορμή από ό,τι ανέμεναν και από αυτούς που έχουν υπογράψει το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το 18% ανήκουν στο ΛΑΟΣ και το υπόλοιπο 82% σε άλλα κόμματα.

    [10] "Αναγκαίο το συνέδριο"

    «Δεν θα κάνουμε συνέδριο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», διαβεβαίωσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και προτείνοντας τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. Παράλληλα, ανέπτυξε σειρά επιχειρημάτων για την αναγκαιότητα του συνεδρίου, ενώ αναφερόμενος στην κρίση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Έχουμε κουράσει τον κόσμο της αριστεράς».

    Κάνοντας μια αποτίμηση της πορείας του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές έως σήμερα, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα και τις αδυναμίες, που έχουν εμφανιστεί, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «σήμερα δεν υπάρχει το δίλλημα να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή να ενσωματωθούμε σε αυτόν».

    Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελιξεις, κυρίως στην κατάσταση της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης «απογοητευτική». Πρόσθεσε δε, ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι «μια ολομέτωπη επίθεση στο επίπεδο ζωής, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι «επειδή αυτή η επίθεση έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί απόγνωση και οργή στη κοινωνία, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα "εθνικής συνεννόησης", ενθαρρύνοντας τη συναίνεση της Ν.Δ. στην κυβερνητική πολιτική. Και ο εκλογικός νόμος που προωθείται από την κυβέρνηση, προσπαθεί να "δέσει" την ανεμπόδιστη δικομματική εναλλαγή, να προστατεύσει εκλογικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αδιαφορώντας για τη δημοκρατία, την ισονομία, την αναλογικότητα κ.λ.π.».

    Ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Νταβός, είπε ότι προκάλεσε θλίψη η προσπάθειά του «να κατευνάσει τους κερδοσκόπους. Έκανε έναν απολογισμό, που θα εξόργιζε τους πολίτες, αν γινόταν στον ελληνικό δημόσιο χώρο. Είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διακόψει χιλιάδες συμβάσεις υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα και κάνει περικοπές μισθών».

    Στο ερώτημα αν υπάρχει διέξοδος ο κ. Τσίπρας απάντησε καταφατικά. Είπε ότι «είναι αριστερά των κοινωνικών αντιστάσεων, μια αριστερά που θα ηγεμονεύσει στους δρόμους, στη βουλή και στις ιδέες».

    Από το σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τα προβλήματα και αναφέρθηκε εκτενώς στη κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ίσως ακούγεται πια μονότονο και κοινότοπο, αλλά η εικόνα που δίνουμε το τελευταίο διάστημα, απέχει πολύ από τις ανάγκες της συγκυρίας, απέχει πολύ από τις απαιτήσεις των μελών μας και από τη διάθεση του κόσμου, που μας στηρίζει και μας παρακολουθεί. Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο καλοκαίρι περάσαμε μια βαθιά κρίση. Κρίση ηθική και αξιακή. Κρίση που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου μας στο πολιτικό μας σχέδιο».

    Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε κουράσει πια τον κόσμο της αριστεράς. Αυτόν τον κόσμο, που σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όπως στις τελευταίες εκλογές, μπαίνει στο προσκήνιο δυναμικά για να σηκώσει την υπόθεση στις δικές του πλάτες. Αυτός ο κόσμος δε μας χρωστάει τίποτα να του ανταποδίδουμε διαρκώς μια εικόνα άγονων συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Σε αυτό τον κόσμο χρωστάμε».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρουσιάζοντας την εικόνα των σημερινών προβλημάτων του ΣΥΝ, τόνισε:

    «1. Υπάρχει αδυναμία πολιτικής σύνθεσης στα όργανα.

    2. Υπάρχει αδυναμία να ξεκαθαρίζουμε τις επιλογές μας και τις επιδιώξεις μας.

    3. Υπάρχουν φαινόμενα γραφειοκρατικής λειτουργίας.

    4. Υπάρχει πρόβλημα αποτελεσματικότητας, που αφυδατώνει την πολιτική μας δράση και την στερεί από την αναγκαία δυναμική.

    5. Υπάρχει δυσκολία να ορίσουμε και να εκφράσουμε, με ολοκληρωμένο τρόπο, την πολιτική μας ταυτότητα και να προχωρήσουμε πιο σοβαρά τις πολιτικές και ιδεολογικές μας επεξεργασίες».

    Απαντώντας σε θέσεις στελεχών του ΣΥΝ ότι το συνέδριο θα οδηγήσει σε εσωστρέφεια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η άποψή τους είναι σεβαστή, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως «η μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσα από μια σοβαρή ενασχόληση με τα προβλήματα, που μας ταλανίζουν για να βρούμε λύσεις».

    Απαντώντας, επίσης, στον προβληματισμό άλλων στελεχών του κόμματος, είπε ότι «δεν θα κάνουμε συνέδριο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», γιατί «ποτέ στην ιστορία μας δεν έχει γίνει τέτοιο συνέδριο και ούτε πρόκειται να γίνει. Αυτό, που θα κάνουμε, είναι ένα συνέδριο το οποίο θα κουβεντιάσει πολιτικά, πάνω σε όλα τα σοβαρά προβλήματα της συγκυρίας και στις απαντήσεις, που πρέπει να δώσουμε».

    Είπε ακόμη, ότι «σήμερα δεν υπάρχει το δίλημμα να διαλυθεί ο ΣΥΡIΖΑ, ή να ενσωματωθούμε σε αυτόν», ενώ για το θέμα της λειτουργίας των τάσεων μέσα στο κόμμα είπε ότι «σήμερα, το δίλημμα δεν είναι αν θα υπάρχουν τάσεις, ή όχι, μέσα στο κόμμα, αλλά αυτό, που πρέπει να γίνει, είναι να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο πολιτικής λειτουργίας. Και μαζί να διευκρινιστούν οι τρόποι, με τους οποίους οι δημοκρατικά αποφασισμένες πολιτικές θέσεις του κόμματος θα βγαίνουν με τρόπο ισχυρό και αποτελεσματικό προς τα έξω και δεν θα αυτοακυρώνονται από τα εσωτερικά προβλήματα λειτουργίας».

    Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε:

    «Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, το νεαρόν της ηλικίας του προέδρου, δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες αυτές. Αντίθετα, τον επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τα στοιχεία κριτικής, που ενδεχομένως θα ακουστούν σήμερα, θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητικά για τη συζήτηση. Και εξίσου εποικοδομητική θα είναι και η αυτοκριτική μας. Ας την τολμήσουμε, λοιπόν, έχοντας συναίσθηση ότι είμαστε μπροστά σε μια σημαντική καμπή της πορείας του κόμματος. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τα μεγάλα βήματα, που απαιτούνται, ώστε να αντιστοιχηθούμε με τις απαιτήσεις των καιρών, για μια Αριστερά που πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία».

    [11] Στην Κύπρο ο γγ του ΟΗΕ

    Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι - μουν. Λίγη ώρα μετά την άφιξη του θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, αύριο το πρωί θα συναντηθεί αρχικά με το προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και θα επισκεφθεί την «πράσινη γραμμή» στη Λευκωσία. Ακολούθως, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, πρώτα με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Χριστόφια.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες, στην οικία του ειδικού του αντιπροσώπου στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο κ. Μπαν θα παραστεί σε δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης, στο οποίο έχουν προσκληθεί πολιτικοί, διπλωμάτες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τρίτης.

    Στο μεταξύ, σε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τα αποτελέσματα των εντατικών συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, προχωρά ο Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια πρώτη ενημέρωση αναφορικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και ότι σύντομα θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.

    [12] Με το βλέμμα στο ντέρμπι

    Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ δεσπόζει από το πρόγραμμα της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θέλει μόνο τη νίκη για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη κατάκτηση του τίτλου, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα.

    Στα αγωνιστικά, με τον Σεμπάστιαν Λέτο στο βασικό σχήμα αναμένεται να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός. Ο Νιόπλιας στηρίζει πολλά πάνω στον Αργεντινό, ενώ θα παίξει κανονικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και υπάρχουν ελπίδες για συμμετοχή και του Νίνη.

    Στην ΑΕΚ, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Καράμπελας, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο πολύ δύσκολα δεν θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Από την άλλη, οι δύο θέσεις παίζονται ανάμεσα σε τρεις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, οι Γιάχιτς, Ζεράλντο και Μάκος διεκδικούν τις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού χαφ που απομένουν.

    Από εκεί και πέρα, δύσκολη αποστολή θα έχει στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά, μετά το σοκ της εντός έδρας ήττας από τον ΠΑΟΚ, θέλει μόνο τη νίκη για να ενισχύσει τη ψυχολογία του, κόντρα στον Πανιώνιο, ο οποίος θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι μετά την παραίτηση του Φερέρα.

    Πολύ δύσκολη αποστολή θα έχει ο Αρης στην Ξάνθη κόντρα στη τοπική ομάδα. Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 14:30 (ΝOVA)

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Εργοτέλης 14:30 (ΝOVA)

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Άρης 14:30 (ΝΕΤ)

    (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Ολυμπιακός 16:45 (ΝOVA)

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19:00 (ΝOVA)

    Αποτελέσματα του Σαββάτου

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε με το... αγαπημένο του σκορ στην Τούμπα, 1-0, τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Την σημαντική νίκη «σφράγισε» η χρυσή αλλαγή του Φερνάντο Σάντος, ο Θανάσης Παπάζογλου, στο 88ο λεπτό του αγώνα.

    Μεγάλη νίκη-ανάσα για τον Ηρακλή με 1-0 επί της Καβάλας. Στο ντεμπούτο του Μπουμπένκο στη τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο «Γηραιός» πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, χάρη στο γκολ του Ιάκομπ στο 17ο λεπτό της συνάντησης.

    Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ, ο οποίος επικράτησε της Λάρισας με 2-0. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά την τιμωρία της έδρας του ΠΑΣ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Άρη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μίρνε Σίσιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα (55', 66').


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 January 2010 - 7:30:33 UTC