Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τέρμα στην εκλογολογία»
  • [02] Απέδρασαν και πάλι με ελικόπτερο
  • [03] "Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε"
  • [04] Συνεχίζει να ελπίζει

  • [01] «Τέρμα στην εκλογολογία»

    Το θέμα των πρόωρων εκλογών έκλεισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

    «Δεν μας αφορούν, δεν μας απασχολούν. Δεν σκέφτομαι εκλογές. Τέρμα η συζήτηση αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας σενάρια ανευθυνότητας τα περί εκλογολογίας τα οποία, όπως είπε, διακινεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2010. «Εμείς ξεκαθαρίσαμε τη στάση μας απέναντι στο θέμα αυτό, δεν μπορούμε να παίζουμε με κορυφαίους θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι, «όλα τα άλλα είναι χονδροειδείς ανευθυνότητες που εκθέτουν τους πρωταγωνιστές τους».

    Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης. "Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή, είπε, είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να περιορίσουμε τις αναπόφευκτες συνέπειές της. Αυτή είναι η έγνοια μας, δεν μας αφορούν τα άλλα, είναι άγχος άλλων κομμάτων και ζημιώνουν τον τόπο". Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης με έμφαση ότι, δεν παίζει με το μέλλον του τόπου και πως δεν θα υποχωρήσει σε εφήμερες σκοπιμότητες.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην κατάσταση του δημοσίου χρέους, που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε πολύ υψηλό και είπε ότι είναι μεγάλη πληγή της οικονομίας σήμερα. Τόνισε ότι τα πέντε χρόνια που βρίσκεται η ΝΔ στην εξουσία έγινε σημαντικό έργο. Τολμούμε τη σύγκριση, είπε ο πρωθυπουργός, και αναρωτήθηκε τί θα γινόταν αν σήμερα με την κρίση είχαμε την ανεργία του 2004.

    Ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει απτά αποτελέσματα και πρόσθεσε: Ας μην αφήσουμε τα αποτελέσματα αυτά να επισκιάζονται από την παραπολιτική, τη φημολογία και την ανεύθυνη σεναριολογία.

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται με λόγια και με νοοτροπίες του παρελθόντος και τόνισε ότι βλάπτει την οικονομία και την κοινωνία η στάση που επέδειξαν πολιτικές δυνάμεις στο πρόσφατο κλείσιμο των δρόμων και νωρίτερα στις ταραχές και πρόσθεσε ότι κάνουν ζημιά όσοι διαγκωνίζονται σε παραχολογία. Ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει και να ξεπεραστεί η κρίση.

    Ο κ. Καραμανλής αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην κρίση για την οποία είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος και την έκτασή της και τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες στην ευρωζώνη, αφού την ώρα που πανίσχυροι κολοσσοί καταρρέουν και οι απολύσεις στην Ευρώπη παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας η Ελλάδα προβλέπεται να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερο έλλειμμα και χαμηλότερη ανεργία συγκριτικά με την ευρωζώνη. Δεν έχουμε όμως περιθώρια ευελιξίας λόγω του τεράστιου χρέους, το οποίο είναι η ανοιχτή πληγή της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι επιλογή του είναι να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

    Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι απαιτείται διαρκής ισορροπία ανάμεσα στους αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς και κοινωνικούς στόχους. Απόφασή μας είναι να δώσουμε έμφαση στις ανάγκες του σήμερα χωρίς να υπονομεύσουμε τις αντοχές της οικονομίας, είπε ο πρωθυπουργός. Ανέφερε ότι το τρίπτυχο της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η ανάπτυξη, η δημοσιονομική εξυγίανση και η στήριξη των ασθενέστερων. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας στην αγορά με τα 28 δισ. ευρώ, ένα πρόγραμμα το οποίο, όπως είπε, υπονομεύτηκε. Επιτέθηκε, δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας τα εξής: «Συμφωνεί ή όχι στη μείωση των επιτοκίων, συμφωνεί ή όχι στην πιστωτική επέκταση επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων και αν συμφωνεί γιατί δεν στήριξε το πρόγραμμα;»

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διάλογο που πραγματοποιείται για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλεσε τους νέους να συνεισφέρουν στο διάλογο αυτό.-

    Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης δήλωσε ότι θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Θεωρώ αναγκαίο» να συνεννοούμαστε τουλάχιστον σε υποθέσεις εθνικής σημασίας, όπως είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. «Για το σκοπό αυτό θα ζητήσω αμέσως μετά το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα επιδιώξω και με αυτόν τον τρόπο συζήτηση ουσίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα αυτής της κρίσιμης περιόδου» είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

    «Σήμερα η οικονομία είναι εθνική υπόθεση. Δε ζητώ από την αντιπολίτευση να επικροτεί την κυβέρνηση. Δε νοείται όμως η στείρα αντιπολίτευση", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το "όχι" σε όλα ήταν πάντα μια λάθος νοοτροπία. Θεωρώ αναγκαίο να βάλουμε τέλος στην προσχηματική διαφωνία»

    Απαντώντας στην πρόταση του κ.Καρατζαφέρη για διακομματική κυβέρνηση υπό τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Λ. Παπαδήμο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση» και πως «διάφορες προτάσεις που διατυπώνονται τελευταία δεν συνιστούν υπεύθυνες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. Εκτοξεύονται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αποδεικνύουν πολιτικό καιροσκοπισμό. Χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις δεν αναζήτησαν παρόμοιες μεθοδεύσεις. Και δεν τις αναζήτησαν διότι έχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις. Δυνάμεις που νοιάζονται πραγματικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, και όχι δυνάμεις που νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να πάρουν ή να μοιραστούν εξουσία».

  • ** Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00 με την ΑΔΕΔΥ

    [02] Απέδρασαν και πάλι με ελικόπτερο

    Νέα θεαματική απόδραση με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

    Από τις φυλακές απέδρασαν και πάλι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζαϊ οι οποίοι είχαν αποδράσει και πάλι με ελικόπτερο τον Ιούνιο του 2006. Μάλιστα αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την υπόθεση αυτή.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σήμερα το ελικόπτερο κατέβηκε χαμηλά μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και οι επιβάτες του πέταξαν μια ανεμόσκαλα με την οποία ανέβηκαν οι δυο κρατούμενοι και εξαφανίστηκαν.

    Οι φύλακες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησαν χωρίς όμως να ματαιώσουν την απόδραση.

    Βρέθηκε το ελικόπτερο, με το οποίο απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάϊ, σε χωράφια ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.

    [03] "Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε"

    Εάν έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ «υποχρεούμεθα να μιλήσουμε» δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξή του στο βΈθνος της Κυριακήςβ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας σε πρόωρες εκλογές.

    «Ουαί και αλίμονο αν ξεκινάμε με το δεν μιλάμε με κανέναν, όπως προτείνει η Αριστερά. Υποχρεούμεθα να μιλήσουμε. Θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε βάσει της εντολής που έχει δώσει το εκλογικό σώμα για το τι πρέπει να γίνει. Αυτή η στείρα αντίληψη ότι δεν μιλάω, δεν συνεργάζομαι με κανέναν, δεν νομίζω ότι ωφελεί τον τόπο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν θα πάρει στις λίστες του ΛΑΟΣ κανέναν βουλευτή άλλου κόμματος εν ενεργεία, συζητά όμως -όπως λέει- με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν στηριχθεί από τη ΝΔ.

    Ο Γ.Καρατζαφέρης στον Πύργο

    Τον Πύργο της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επανέλαβε την θέση του περί διαλόγου σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα απαντώντας ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε ερώτηση αναφορικά με την σημερινή του συνέντευξη που δημοσιεύεται στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο αν θα μιλήσει με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τόνισε: «Αν ξεκινάμε με το δεν μιλάμε με κανένα, όπως προτείνει η Αριστερά, δεν βοηθάμε την πατρίδα και τον τόπο. Είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε και να συζητήσουμε βάσει της εντολής που θα έχει δώσει το εκλογικό σώμα για το τι πρέπει να γίνει.»

    Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρθηκε εκ νέου στην πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης υπό τον Λουκά Παπαδήμο «ώστε να βγει» όπως είπε «η χώρα από την κρίση» και πρόσθεσε: «Η αναιμική πλειοψηφία των 151 βουλευτών της ΝΔ δεν μπορεί να δώσει στην χώρα την δύναμη εκείνη που χρειάζεται για να βγει αλώβητη από την χειρότερη κρίση παγκοσμίως εδώ και εκατό χρόνια».

    Σχετικά με τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και τις απειλές που εκτοξεύονται, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «αυτή τη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο είδος» και συμπλήρωσε πως «ενώ κάποιοι κραυγάζουν, εμείς κάνουμε πως δεν ακούμε και όσο εμείς δεν ακούμε, τόσο αυτοί θα κάνουν πιο εκκωφαντική την παρουσία τους.»

    Μένοντας στο θέμα της τρομοκρατίας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι «πρέπει να περάσουμε μια περίοδο ηρεμίας», και όπως ανέφερε «αυτό θα γίνει δίνοντας τα χέρια και όχι αντιπαλεύοντας ο ένας τον άλλο.»

    Μάλιστα στο σημείο αυτό ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για «αλαζονεία και την στείρα αντίληψη» και πρόσθεσε πως «σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από αυτή που προτείνουμε».

    [04] Συνεχίζει να ελπίζει

    Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανσερραϊκός, στη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη κατηγορία, επί του Λεβαδειακού με 1-0, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μιλένκοβιτς στο 67ο λεπτό, ενώ οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Ο Λεβαδειακός από το 33' μετά την αποβολή του Ντιμπαλά, μ' απευθείας κόκκινη κάρτα, και η ομάδα των Σερρών από το 63', λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του διαιτητή Κάκκου στον Παπάζογλου.

    ΛΑΡΙΣΑ-ΑΡΗΣ: 1-1

    Δύο πέναλτι έκριναν τον αγώνα Λάρισα-Αρης 1-1 στο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζουράφσκι στο 77΄ άνοιξε στο σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Κόκε ισοφάρισε στο 88΄, με αποτέλεσμα η μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ, να παραμένει ανοιχτή για τους δύο σημερινούς αντιπάλους.

    ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: 0-2

    Ο Πανθρακικός «έσπρωξε» τον Θρασύβουλο πιο κοντά στο «γκρεμό» της Β' εθνικής, καθώς νίκησε μέσα στην Φυλή με 2-0, στο πλαίσιο της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδας της Θράκης πήρε τη νίκη χάρη στο πέναλτι του Ριέρα στο 76ο λεπτό και το αυτογκόλ του Μαυρογενίδη στο 87'.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 2-1

    Πανέτοιμος για την πρώτη μάχη με τη Βιγιαρεάλ (25/02) στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, χάρη σε τέρματα των Σαλπιγγίδη (66΄) και Πετρόπουλου (72΄) με ισάριθμες κεφαλιές. Οι "κυανέρυθροι" μείωσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ του Εστογιάνοφ.

    ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ: 1-0

    Τις πιθανότητες κατάκτησης της δεύτερης θέσης διατήρησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος με γκολ του Κοντρέρας στο 79΄ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Ξάνθη-ΟΦΗ 0-0

    Ο ΟΦΗ άντεξε στην πίεση της Ξάνθης (κυρίως στο β' ημίχρονο) και κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (0-0) μέσα στα Πηγάδια, ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές προσωπικές μονομαχίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα έντεκα παίκτες να δεχτούν την κίτρινη κάρτα!

    Σήμερα, στο «Αλκαζάρ», η Λάρισα θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων και με νίκη επί του Αρη θα αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα για τα πλέι-οφ. Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης, που επί των ημερών του Μαζίνιο, παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένοι.

    Παράλληλα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Οι Κρήτες θέλουν βαθμούς για να απομακρυνθούν το ταχύτερο δυνατό από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι πρωταθλητές καλούνται να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ από την εντός έδρας ήττα με 3-1 που γνώρισαν από την Σεντ Ετιέν για το κύπελλο UEFA.

    Τέλος, η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Αστέρα Τρίπολης σε μία ανοικτή αναμέτρηση, όπως είναι και ο αγώνας του ουραγού Θρασύβουλου με τον Πανθρακικό, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 19:00 Αστερας Τρίπολης-ΑΕΚ ΝΕΤ

    19:00 Εργοτέλης-Ολυμπιακός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 February 2009 - 17:30:23 UTC