Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προτάσεις για ενίσχυση των ασθενέστερων
  • [02] "Πρόγραμμα ανατροπής"
  • [03] Προσφορές για την Ο.Α.

  • [01] Προτάσεις για ενίσχυση των ασθενέστερων

    Συνάντηση με το Γιώργο Παπανδρέου ζήτησε και θα έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

    Η συνάντηση ορίσθηκε για τις 5 το απόγευμα, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, και ο κ. Βγενόπουλος θα ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου σχετικά με την πρόταση, που υπέβαλε, για εξαγορά της Ολυμπιακής.

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    Το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί, αλλά ποιος θα πληρώσει την κρίση και ποιος θα κερδίσει λόγω της κρίσης, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πληρώσουν οι ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη.

    Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως μέσα στην κρίση πρέπει να τεθούν οι βάσεις ώστε η ελληνική κοινωνία να εξέλθει πιο δυναμωμένη από αυτήν. Ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εμφάνισης ακραίων μορφών περιθωριοποίησης φτώχειας και βίας.

    Ο κ. Παπανδρέου διερωτήθηκε για ποιο λόγο χθες ο πρωθυπουργός προκάλεσε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενόχους για την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησής του, αλλά και συναινέσεις για να παραμείνει στην εξουσία και όχι για τον τόπο.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ούτε και χθες ο πρωθυπουργός παρουσίασε σχέδιο για την οικονομία και επισήμανε ότι σε αντίθεση με όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις, οι οποίες και εξειδικεύονται πάνω στις βασικές του κατευθύνσεις, δηλαδή την ενίσχυση των ασθενέστερων, την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο - πράσινη ανάπτυξη- και την ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους δικαίου.

    Την επόμενη Κυριακή θα υπάρξει παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ σε ειδική εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τη χώρα, τόσο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και σε κοινωνικούς εταίρους, ενώ στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ειδικές εκδηλώσεις του Κινήματος με τις θέσεις του για την πράσινη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

    Ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τη συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα, η οποία θα είναι μία μεγάλη Κεντρική Επιτροπή καθώς και μία γραμματεία επικεφαλής της οποίας θα είναι ο κ. Παπανδρέου, ενώ θα συμμετάσχουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας, καθώς και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν έχουν ενταχθεί στους πρόσφατα δημιουργηθέντες με απόφαση του κ. Παπανδρέου επιτελικούς κύκλους. Επίσης θα συγκροτηθεί και μία επιτροπή εκλογικής προετοιμασίας με συμμετοχή των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος και άλλων στελεχών.

    Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είπε αναφερόμενος στη μεταφορά των γραφείων του Κινήματος στην Οδό Ιπποκράτους, ότι "το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι γεμάτο από μνήμες αγώνων και μεγάλων αλλαγών στην πατρίδα μας", και φωτογραφήθηκε μαζί με όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.

    Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι η τελευταία στο κτίριο αυτό, στο οποίο στεγάζεται το ΠΑΣΟΚ από το 1977, καθώς το Κίνημα μεταφέρεται σε καινούργια γραφεία, στην οδό Ιπποκράτους, κάτι που όπως είπε ο κ. Παπανδρέου σηματοδοτεί την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει πάντα αναφορά και σε αρχές και αξίες τις οποίες το Κίνημα "τιμά και σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση".

    Η προσφυγή στις κάλπες μέχρι τις ευρωεκλογές (ή ταυτόχρονα μβ αυτές) και η συναίνεση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, αποτελούν την μόνη δυνατή προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο, καθώς το κυβερνόν κόμμα έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση - υποστήριξε στην ομιλία του, στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σκιαγράφησε τις βασικές διαφορές που διακρίνουν την πολιτική του κόμματός του από εκείνην της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε πως η έξοδος από την κρίση, είναι εφικτή, με πολιτικές που αγκαλιάζουν το σύνολο της κοινωνίας και εξασφαλίζοντας την συναίνεσή της.

    «Παντού αποτύχατε» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κος Παπανδρέου. «Μέσα σε πέντε χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε στο μισό - πριν απβ την κρίση. Το κατά κεφαλήν εισόδημα παρέμεινε αμετάβλητο, θέτοντας τέρμα στην πραγματική σύγκλιση της οικονομίας. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 43%, επιβαρύνοντας με 80 δις συνολικά την ελληνική οικονομία. Η Αθήνα σκαρφάλωσε 40 ολόκληρες θέσεις στον πίνακα των πιο ακριβών πόλεων στην Ευρώπη. Δύο χρόνια μετά την έναρξη του ΕΣΠΑ, δεν έχει απορροφηθεί, ούτε ένα ευρώ».

    « Ό,τι άγγιξε η κυβέρνηση της ΝΔ, έγινε αντικείμενο κακοδιαχείρισης, εκμετάλλευσης, διχαστικής και επικοινωνιακής πολιτικής, λεία για τους ''ημέτερους'' - και τώρα ζητά ο κος Καραμανλής να συναινέσουμε στο εθνικό του σχέδιο. Ποιο εθνικό σχέδιο;» αναρωτήθηκε ο κος Παπανδρέου, δίνοντας μόνος του την απάντηση:

    «Δεν έχετε εθνικό σχέδιο. Δεν το λέω εγώ, αλλά υπουργοί και κορυφαία σας στελέχη. Το μόνο για το οποίο έχετε πείσει, είναι πως έχετε σχέδιο μικροκομματικό. Το ξέρουν πολύ καλά στη Ρηγίλλης, που καταρτίζουν λίστες ρουσφετολογικών προσλήψεων, για να εξαγοράσουν συνειδήσεις νέων ανθρώπων για μια μπουκιά ψωμί».

    Έξοδος από την κρίση, κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου, με επενδύσεις στην παιδεία, το ανθρώπινο δυναμικό και την πράσινη ανάπτυξη. Ελλείμματα στην οικονομία, είναι δυνατόν να υπάρχουν, εφβ όσον προκύπτουν από τις επενδύσεις αυτές - και όχι για την οικονομική τακτοποίηση των «ημετέρων». Συναινέσεις μπορούν να γίνουν, πάνω σε ένα πρόγραμμα που δεν θα αγκαλιάζει τους δυνατούς και τους ισχυρούς, αλλά το σύνολο της κοινωνίας.

    «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει απβ την κρίση με αναμασημένες τις αποτυχημένες πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών. Αποτύχατε, αποτύχατε παντού. Η χειρότερη λύση για τον τόπο, είναι να παραμείνετε στην εξουσία» είπε ο κος Παπανδρέου απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

    «Η χώρα δεν έχει κόστος για τις εκλογές. Εσείς δεν πήγατε σε εκλογές εν μέσω πυρκαγιών για να καταρτίσετε έναν Προϋπολογισμό που δεν μπορέσατε να καταρτίσετε επί δύο χρόνια; Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στο λαό, μέχρι, ή μαζί με τις ευρωεκλογές και η συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

    «Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα κύριοι της ΝΔ. Μια νέα Ελλάδα με βούληση, αξιοπιστία και φερεγγυότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Δευτερολογία Γ. Παπανδρέου

    «Είστε η μόνη κυβέρνηση που αλλάζει θέσεις, από το άσπρο στο μαύρο, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ψάχνετε να βρείτε πότε θα πάτε σε εκλογές, με περισσότερους πολίτες εξαρτημένους από τα ρουσφέτια σας. Η ΝΔ, όχι μόνον δεν αποκλείει τις εκλογές, αλλά τις προετοιμάζει. Την εκλογολογία την έχετε δημιουργήσει εσείς, με τη διγλωσσία των υπουργών σας», απάντησε στη δευτερολογία του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    «Ο τόπος δεν αντέχει διγλωσσίες και σύγχυση.Δεν ζητούμε εκλογές για να πάρουμε την εξουσία, αλλά για να βγει η χώρα από την θεσμική, οικονομική κρίση, την κρίση των αξιών», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για αναξιοπιστία,ο κ.Παπανδρέου υπενθύμισε πως όταν εξαγγέλθηκαν οι εκλογές, η Πάρνηθα καιγόταν («δεν ξέρω βέβαια τι βλέπατε εσείς από τη Ραφήνα»,είπε) ότι η κυβέρνηση ισχυριζόταν πως η χώρα μπαίνει θωρακισμένη στην οικονομική κρίση («αλλά αλλάξατε τον υπουργό που την θωράκισε», είπε) ότι στις 21 Δεκεμβρίου δήλωνε πως δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι για να ακολουθήσουν, όπως ανέφερε,φόροι στα τσιγάρα και τα ποτά.

    «Είμαστε η μοναδική χώρα που πετάει δισ. χωρίς στόχους.Όλοι οι Έλληνες είδαμε να δικαιολογείτε επιπλέον φόρο 7,5 δισ. ευρώ λέγοντας ότι έρχονται δύσκολοι καιροί. Θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να μας λέει «καλύτερα να είμαι χρήσιμος παρά ευχάριστος» και πως «δεν έχουμε δικαίωμα να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα». Πώς μπορεί να πείσει ότι έχει σχέδιο για την κρίση,όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει, μέσα σε 10 μέρες ένα όργιο αποσπασματικών ημιμέτρων, στέλνοντας τα δικά τους προεκλογικά έξοδα στην επόμενη κυβέρνηση;», ρώτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας εκ νέου «να πάμε στο λαό να αποφασίσει ποιο δρόμο θέλει να διαλέξει η χώρα».

    [02] "Πρόγραμμα ανατροπής"

    Θεωρώντας ως δεδομένο ότι τον τελευταίο χρόνο «ανατράπηκε η ηγεμονία του δικομματισμού και γεννήθηκαν νέες ελπίδες στους εργαζόμενους και στη νεολαία, για μια ριζική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα και στη ζωή τους», ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας απόψε τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης «στο πρόγραμμα της Αριστεράς, σε ένα πρόγραμμα ανατροπής, διεξόδου από την κρίση, για μια λύση της Αριστεράς, που έχει ανάγκη ο τόπος».

    Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα εμπεριείχε ιδεολογικά και προγραμματικά στοιχεία, που συνθέτουν την συνολική αντιπαράθεση του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και το ΚΚΕ, κατά του οποίου, άσκησε επίσης έντονη κριτική.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι «σήμερα, μπροστά σε μια νέα διεθνή πραγματικότητα κατάρρευσης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, που βασίστηκε στην απληστία και στην υπερσυσσώρευση κέρδους, αισθανόμαστε όλοι ότι βιώνουμε ένα τέλος εποχής».

    Για την κυβέρνηση είπε ότι «κρύβεται διαρκώς πίσω από το σύμφωνο σταθερότητας και την απειλή της επιτήρησης για να περισώσει τις κεντρικές της επιλογές και ταυτόχρονα καταρρέει, υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας, των μεγάλων σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης. Ο ορίζοντάς της έχει εξαντληθεί, το ίδιο και οι προσδοκίες και η υπομονή του κόσμου».

    Για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν έχει να αντιτάξει τίποτα διαφορετικό».

    «Δεν έχει εναλλακτική πρόταση και το μόνο που φροντίζει επιμελώς είναι να μην παίρνει σαφή θέση στις μεγάλες συγκρούσεις, στις μεγάλες αντιθέσεις. Να φαίνεται όσο το δυνατό λιγότερο και να καρπώνεται την λαϊκή δυσαρέσκεια, χωρίς να παίρνει μέρος σε συγκρούσεις και την ίδια στιγμή στο εσωτερικό του διατυπώνονται όλες οι δυνατές αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, χωρίς τελικά να ακούγεται καθαρά τίποτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Απαντώντας αναλυτικά στη συζήτηση περί συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας υπγράμμισε τις διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων για να επιχειρηματολογήσει, ακολούθως, κατά οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας επισημαίνοντας ότι: «Μας λένε ότι η Αριστερά, τώρα που δυναμώνει, οφείλει να δείξει υπεύθυνη στάση. Να ενδιαφερθεί για τη διακυβέρνηση του τόπου. Και τι εννοούν; Στην ουσία, εννοούν να στηρίξουμε τον δικομματισμό, βοηθώντας το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει στην εξουσία.

    Εννοούν επίσης να στηρίξουμε την πολιτική, που ο δικομματισμός έχει συνομολογήσει, την πολιτική που φορτώνει στην κοινωνία όλο το βάρος της κρίσης. Να παραιτηθούμε από τις πολιτικές μας θέσεις και τις κοινωνικές μας αναφορές για ένα κομμάτι εξουσίας και αυτό να το ονομάσουμε "προγραμματική σύγκλιση". Τώρα που ο δικομματισμός και οι πολιτικές, που ακολούθησε, δεν μπορούν να βρουν ίχνος ανοχής, ίχνος εμπιστοσύνης από την κοινωνία, ζητούν ανοχή και εμπιστοσύνη από την αριστερά. Ε, λοιπόν να το πούμε ξεκάθαρα. Η αριστερά αυτές τις πολιτικές, που έχουν φέρει τη κοινωνία στο απροχώρητο, θα τις αλλάξει».

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα της Αριστεράς, διότι, όπως είπε, αποτελεί πρόγραμμα διεξόδου, που έχει ανάγκη ο τόπος, και ταυτόχρονα κάλεσε το ΚΚΕ «που κάνει ό,τι μπορεί, το τελευταίο διάστημα, για να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» να απαντήσει «με ποιο σχέδιο θα αλλάξουν τα πράγματα, εκτός και αν επιμένει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο στο σοσιαλισμό».

    Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στην προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι η σημασία τους είναι πάρα πολύ μεγάλη και αυτό γιατί «οι πολιτικές επιλογές, που διαμορφώνονται σε διεθνές και δη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παίζουν το ρόλο του "πλαισίου", μέσα στο οποίο οι εθνικές πολιτικές πρέπει να κινηθούν».

    Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «η θέση και το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, με όρους πραγματικής σύγκλισης και ισοτιμίας και αυτό γιατί ο ΣΥΝ απορρίπτει τις αντιλήψεις εθνικού απομονωτισμού, που είναι εντελώς παρωχημένες στις πραγματικότητες του 21ου αιώνα».

    Ως προς τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου της παράταξης, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την ελπίδα ο ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει τέσσερις ευρωβουλευτές και ζήτησε να γίνει δεκτή η ακόλουθη πρόταση:

    Να καταλάβουν τη πρώτη, την τρίτη θέση και την πέμπτη θέση στη λίστα, οι τρείς πρώτοι που θα αναδειχτούν στο εσωκομματικό δημοψήφισμα του Συνασπισμού. Στην δεύτερη, την τέταρτη και την έκτη να εκπροσωπηθούν αυτοί που θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Το θέμα του ευρωψηφοδελτίου θα συζητηθεί αύριο και μεθαύριο από τους συνέδρους. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχουν από κοινού στην Ενωτική Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL).

    Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με ψηφοφορίες.

    [03] Προσφορές για την Ο.Α.

    Προσφορά 62,4 εκατ. ευρώ για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ο.Α. κατέθεσε η MIG, ενώ 44,8 εκατ. ευρώ δίνει η Swissport για την επίγεια εξυπηρέτηση.

    O υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Οι επενδυτικοί σύμβουλοι της Kυβέρνησης έλαβαν σήμερα δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία MIG για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 45,7 εκατ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, καθώς και δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία SWISSPORT για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης ύψους 44,8 εκατ. ευρώ.

    Οι παραπάνω προσφορές μαζί με την εξαγορά των κεφαλαίων της ΠΑΝΘΕΟΝ, της νέας εταιρείας τεχνικής βάσης και της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αντιστοιχούν με ποσό 177,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από την πώληση των πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής (π.χ. αεροπλάνα, εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής βάσης) που αποτιμήθηκαν ξεχωριστά από τους ανεξάρτητους εκτιμητές. Η κυβέρνηση, αφού έλαβε υπ΄ όψιν :

    - τις δεσμευτικές προσφορές των εταιρειών ΜIG και SWISSPORT για την Ολυμπιακή

    - τα σχετικά τιμήματα που τις συνοδεύουν και τα οποία ισοδυναμούν με τις αποτιμήσεις των ανεξάρτητων εκτιμητών

    - τα αιτήματα των εταιρειών για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις

    - την εισήγηση των επενδυτικών και νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης

    - τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου Παρακολούθησης που ορίσθηκε από κοινού από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Αποφάσισε οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει να συνεχιστούν με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έως τριών (3) εβδομάδων, με τις εν λόγω εταιρείες, χωρίς βεβαίως να προδικάζεται το τελικό τους αποτέλεσμα.

    Κατά την περίοδο αυτή, δεν αποκλείονται άλλοι ενδιαφερόμενοι από την υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα εξετασθούν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

    Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση της MIG που πρώτη απάντησε στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η διϋπουργική επιτροπή, καθώς και της SWISSPORT που ανέβασε την αρχική προσφορά της στα όρια που έθεσε η Κυβέρνηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι μία υγιής αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2009 - 17:30:19 UTC