Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Εκλογές τώρα"
  • [02] "Απόρριψη του ευρωμονόδρομου"
  • [03] "Ανούσιο θέαμα"
  • [04] "Χωρίς όραμα και πρόταση"
  • [05] Ενεργειακή πολιτική και περιβάλλον
  • [06] Ομπάμα: "Βαθιά κρίση"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Εκλογές τώρα"

    Εκλογές μέχρι τον Ιούνιο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εφ' όλης της ύλης την οποία παραχώρησε στους πολιτικούς συντάκτες.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνουν μια καθαρή συμφωνία, όπως είπε, για εκλογές, είτε πριν είτε ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Η συμφωνία που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου περιλαμβάνει ακόμη ένα σκέλος που αφορά τη συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αναμένει από τον πρωθυπουργό στις αποψινές του δηλώσεις να κάνει αποδεκτή την πρότασή του.

    Σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι έχουμε έναν πετυχημένο πρόεδρο ο οποίος αν θελήσει να έχει δεύτερη θητεία θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση όταν έρθει η ώρα της εκλογής Προέδρου θα αξιολογήσει το συμφέρον της χώρας σχετικά με το ποιά θα είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που απορριφθεί η πρότασή του από τον πρωθυπουργό και δεν γίνουν εκλογές μέχρι τον Μάρτιο του 2010. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ο κ. Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ σέβεται τον θεσμό του Προέδρου και στηρίζει τον Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την αυτοδυναμία και συνέστησε υπομονή σε όσους δυσπιστούν ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει δήλωσε ότι είναι πιό έτοιμο και από το 1981 να κυβερνήσει διότι έχει και εμπειρία και γνώση και ξέρει πού πρέπει να πάει ο τόπος. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μη αποδοχή της διεξαγωγής εκλογών με τον εκλογικό "νόμο Παυλόπουλου" ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αυτό θα ήταν μεν εύκολη στάση αλλά ταυτόχρονα και πολύ ευκαιριακή. Και πρόσθεσε ότι ο κόσμος θέλει μια κυβέρνηση που να πιστεύει σε αρχές και όχι να παίζει με τους θεσμούς. Ανέφερε επίσης ότι ως κυβέρνηση θα φέρει αμέσως στη Βουλή νέα πρόταση εκλογικού νόμου.

    Σε ερώτηση πώς θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο, ενόψει εκλογών, να επιχειρήσει η κυβέρνηση συμψηφισμό μέσω της υπόθεσης Ζίμενς, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη προσθέτοντας εμφατικά ότι στη δικαιοσύνη δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Τόνισε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει δικαίωμα να παίξει προεκλογικά με αυτά τα θέματα. Και τον κατηγόρησε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για τη συγκάλυψη των υποθέσεων και τον διασυρμό του πολιτικού κόσμου.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην προϋπόθεση που είχε θέσει προ έτους περίπου για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με προηγούμενη εκκαθάριση των σκανδάλων, τόνισε ότι ο όρος αυτός δεν υφίσταται σήμερα λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης και της ξεκάθαρης επιλογής του κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε παραγραφή των εγκλημάτων και των σκανδάλων.

    Στην ερώτηση πώς αντιμετωπίζει το εύρημα των δημοσκοπήσεων περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας που βγαίνει υπέρ του κ. Καραμανλή ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά και όλους να κριθεί επί ίσοις όροις. Εξηγώντας ανέφερε ότι πρέπει να κριθεί ως υπουργός Παιδείας, ως υπουργός Εξωτερικών, από το αν κατάφερε να διαπραγματευθεί σωστά τα εθνικά συμφέροντα, εάν διαπραγματεύτηκε σκληρά και αποφασιστικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για το αν είναι ικανός πρωθυπουργός ή όχι ζήτησε να κριθεί αύριο. Επίσης ζήτησε να κριθεί από το αν θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του καθώς και να κριθεί ο κ. Καραμανλής με βάση το τι υποσχέθηκε και το τι έπραξε στα πέντε χρόνια που κυβερνάει τη χώρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι ο ίδιος συμμερίζεται την βαθιά ανησυχία του ελληνικού λαού για την πορεία της χώρας η οποία εντείνεται από επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν ως πρωθυπουργός θα συγκαλεί το Συμβούλιο Αρχηγών, τόνισε ότι εάν είχε να αντιμετωπίσει μια διεθνή κρίση όπως η σημερινή, θα είχε καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσει μαζί τους τρόπους εξόδου από αυτήν.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ το 2007 πήγε σε εκλογές για τον προϋπολογισμό, σήμερα δεν έχει προϋπολογισμό. Για όλα αυτά πρόσθεσε η χώρα χρειάζεται μια νέα πορεία που θα βγάλει την οικονομία και την κοινωνία από την κρίση. Χρειάζεται μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό και μια νέα κυβέρνηση η οποία θα δημιουργήσει συνθήκες ανάτασης, έμπνευσης και ευρύτερης συναίνεσης.

    Απάντηση Ευ. Αντώναρου

    «Δεν μας αφορά καθόλου η εκλογολογία, στην οποία επιδόθηκε σήμερα για μια ακόμη φορά, όπως κάνει μονότονα το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου.

    «Θα περίμενε κανείς, σήμερα, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, για την αντιμετώπιση των συνεπειών, που προκαλεί η διεθνής οικονομική κρίση. Να πει ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα τι λύσεις προτείνει για όσα απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Αντίθετα, γίναμε όλοι - για μια ακόμη φορά - μάρτυρες μιας άκρατης κενολογίας, ενός μικροκομματικού λαϊκισμού, μιας ασυγκράτητης παροχολογίας. Όμως, με τα λόγια τα προβλήματα δεν λύνονται», τόνισε ο κ. Αντώναρος και και κατέληξε: «Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στο έργο και την αποστολή της. Στην επεξεργασία και την εφαρμογή συγκεκριμένων λύσεων για τα ζητήματα που προκύπτουν από τη διεθνή κρίση και για τη χώρα μας. Στην εξεύρεση τρόπων που θα περιορίσουν ουσιαστικά τις συνέπειες της κρίσης για όλους. Και κυρίως για εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με κοινωνική ευαισθησία. Με αίσθημα ευθύνης προς τη χώρα και τους πολίτες της. Αυτό είναι το κύριο μέλημα μας».

    [02] "Απόρριψη του ευρωμονόδρομου"

    "Ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απαντήσει στη δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ως υπεύθυνη στάση του λαού απέναντι στην επερχόμενη κρίση τη συναίνεση προς την πολιτική της κυβέρνησης", αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού.

    "Υπεύθυνη στάση για το λαό είναι να απορρίψει την πολιτική του «ευρωμονόδρομου», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και με την οποία συμφωνεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στόχο έχει να φορτώσει τις συνέπειες και της κρίσης στις πλάτες του", τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι "η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν και οι δύο τη δημαγωγία και την τρομοκρατία για να εξαπατήσουν το λαό. Η απάντηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στο εισόδημα, στη ζωή".

    "Μονόδρομος είναι όχι μόνο να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αποφασιστικά να αντιπαλέψουν και την πολιτική τους, τις απειλές και την τρομοκρατία των καπιταλιστών στους χώρους δουλειάς. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να συσπειρωθούν και να δράσουν για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] "Ανούσιο θέαμα"

    Η ελληνική κοινωνία, με τα τόσα προβλήματα και αδιέξοδα, υπέστη για άλλη μια φορά το ανούσιο θέαμα μιας δικομματικής φιέστας. Ο ένας μας είπε τι ωραία που θα τα κάνει και ο άλλος, απαντώντας, μας είπε τι ωραία που τα κάνει, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τϋπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την οικονομία.

    Η εν λόγω φιέστα θα ήταν ανάξια σχολιασμού αν δεν προκαλούσε κρύο ιδρώτα η σκέψη ότι υπάρχει η περίπτωση να συνεχίσουν να έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους και στο μέλλον, επισημαίνει ο ΣΥΝ.

    [04] "Χωρίς όραμα και πρόταση"

    «Το μόνο σίγουρο μετά το διάγγελμα Καραμανλή είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία. Μία έκθεση ιδεών χωρίς όραμα και πρόταση», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού.

    "Ζητούν θυσίες από το λαό"

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στις δυσοίωνες προβλέψεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε:

    «Η Κυβέρνηση από το 2004 μίλησε για περιστολή κρατικών δαπανών.Σήμερα εν έτει 2009, η κυβέρνηση της επανίδρυσης του κράτους, έχει 800 κρατικοδίαιτους οργανισμούς, 800 10μελή συμβούλια, χρυσοκάνθαρα "golden boys", 50.000 κρατικά αυτοκίνητα και χιλιάδες αργόμισθους κρατικοδίαιτους.

    Και ζητούν από τον ελληνικό λαό, να κάνει θυσίες και να πληρώσει τα σπασμένα, με το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας του κ. Παπαθανασίου.

    Μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες, περιμένει τη ΝΔ, για το ρεκόρ της κρατικής σπατάλης αλλά και της συνεχιζόμενης ανευθυνότητας».

    Αναφερόμενος στο θέμα της Ολυμπιακής τόνισε ότι "η Ολυμπιακή, ως νέα Πηνελόπη, διεκδικείται από τους μνηστήρες έναντι πινακίου φακής.Η Ν.Δ. έστω και την ύστατη στιγμή, πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο του Οδυσσέα, δίνοντας μια σοβαρή και βιώσιμη λύση που να μην οδηγεί στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής έναντι πινακίου φακής".

    [05] Ενεργειακή πολιτική και περιβάλλον

    "Η αποτελεσματική θωράκιση του περιβάλλοντος και η διασφάλιση βιώσιμων συνθηκών για τις επόμενες γενιές αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας στις μέρες μας, ιδίως εν όψει της τεράστιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που έχει υποστεί ο πλανήτης τα τελευταία χρόνια", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της επιστημονικής διημερίδας με τίτλο "Φυσικές Καταστροφές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Οικονομική και Περιβαλλοντική Σημασία για την Ελλάδα".

    Η ημερίδα, την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα ενεργειακής διαχείρισης.

    Οι ρυπογόνες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προκαλέσει μια "οικολογική ανισορροπία" στον πλανήτη, έναν κίνδυνο "άρρηκτα συνδεδεμένο με την εκδήλωση ολοένα αυξανόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, τα οποία απειλούν την ανθρώπινη ζωή και πλήττουν καίρια την οικονομία και την ανάπτυξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος.

    Επισήμανε δε ότι επιβάλλεται η χάραξη και η εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης των φυσικών πόρων, εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, η προώθηση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνιστά καθοριστικό βήμα προς την εξασφάλιση ενέργειας και θωράκισης του περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για "επιλογή με σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη".

    "Οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας συμβάλλουν στην εκτόνωση εντάσεων της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, και κατ' επέκταση στην οικονομική ασφάλεια, πράγμα που, την περίοδο που διανύουμε, είναι επιτακτικό ζητούμενο", ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία της χώρας μας είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη, "όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει τα τελευταία χρόνια, σε στιγμές πρωτόγνωρων κινδύνων", πρόσθεσε δε ότι αναπτύσσονται ισχυρές διμερείς συνεργασίες και πως η πλήρης ένταξη της χώρας μας, με σημαντικό ρόλο, στο νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, είναι ήδη γεγονός.

    "Απαιτείται η σύμπραξη και η ουσιαστική συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών, με στόχο την εγκατάλειψη όλων εκείνων των πρακτικών και συνηθειών της καθημερινότητας που επιβαρύνουν αλόγιστα το περιβάλλον", κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    "Η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για αυτά τα κρίσιμα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα των ημερών μας, όπως επίσης και για τα τεχνικο-οικονομικά θέματα της εθνικής ενεργειακής πολιτικής, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την επίτευξη των εθνικών και κοινοτικών στόχων για το Περιβάλλον και την Οικονομία", είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΔΔΑ του υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Βούτσινος.

    Αφού περιέγραψε το φάσμα των καιρικών και φυσικών καταστροφών που καλείται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης και αναφέρθηκε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Βούτσινος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει και αναμένεται να αναλάβει ακόμη μεγαλύτερες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του λεγόμενου "ενεργειακού και κλιματικού πακέτου νομοθετημάτων".

    Ειδικότερα, ο γγ του ΕΚΔΔΑ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από το Γ' ΚΠΣ, έχουν διατεθεί, από το 2006, 3,5 εκατ. ευρώ για επιμορφωτικά προγράμματα του Τομέα Περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, με το 98% της χρηματοδότησης να έχει ήδη αξιοποιηθεί.

    Στην τριετία 2006-2008 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 440 επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία παρακολούθησαν περίπου 10.809 υπάλληλοι από υπηρεσίες περιβάλλοντος όλης της χώρας, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν 13 επιμορφωτικά προγράμματα Περιβάλλοντος σε όλη τη χώρα με 274 εκπαιδευόμενους υπαλλήλους.

    Ο κ. Βούτσινος επισήμανε ότι σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης "διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο, αφού συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον αναπτυγμένων και υψηλού κύρους ανάλογων ιδρυμάτων, όχι μόνο στον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και παγκοσμίως", ενώ η σημερινή ετοιμότητα του Κέντρου οφείλεται "καταρχήν στην πολιτική που χαράχτηκε τον Απρίλιο του 2004 από τον υπουργό Εσωτερικών και έγινε άμεσα πράξη".

    "Η κλιματική αλλαγή αποτελεί -κατά τις εκτιμήσεις όχι μόνο της έκθεσης Στερν αλλά και άλλων εκθέσεων, όπως της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, στην οποία η Ελλάδα έχει σημαντική συμμετοχή- μια οικονομική βόμβα η οποία συμπίπτει με τη διεθνή οικονομική κρίση", είπε ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Έδρας UNESCO Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός.

    "Η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να παράγει σημαντικό έργο και να βοηθήσει ώστε να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι έχει συνεισφορά στην κλιματική αλλαγή", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζερεφός, εξηγώντας ότι η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να μεταφέρει στον κόσμο την παιδεία εκείνη σχετικά με την εξοικονόμηση της ενέργειας.

    Ο κ. Ζερεφός εξήρε την ανάγκη να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις διεθνείς επιστημονικές κοινότητες γεωεπιστημόνων, τον πολιτικό κόσμο, τους επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ προκειμένου να εφαρμοστεί μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας.

    Εξ άλλου, ο κ. Ζερεφός ανέγνωσε χαιρετισμό της προέδρου της εθνικής επιτροπής UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα.

    [06] Ομπάμα: "Βαθιά κρίση"

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία είναι κάθε μέρα και "πιο άρρωστη", για να διατηρήσει την πίεση στο Κογκρέσο και στους αντιπάλους του τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το γιγαντιαίο σχέδιο ανάκαμψης.

    "Η οικονομία μας είναι πιο άρρωστη κάθε ημέρα και τώρα πρέπει να χορηγήσουμε το φάρμακο που θα ξαναβάλει τους Αμερικανούς στη δουλειά, θα κάνει να ξεκινήσει και πάλι η οικονομία μας και θα επενδύσει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη", αναφέρει ο Ομπάμα σε έκκληση του που δημοσιεύεται στην Ουάσινγκτον Πόστ τη στιγμή που οι Δημοκρατικοί φίλοι του και οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάσσονται στο Κογκρέσο σε ένα τέτοιο σχέδιο ανάκαμψης.

    "Δεν διαφεύγει πλέον σε κανένα ότι η οικονομική κρίση την οποία κληρονομήσαμε είναι η πιο βαθιά και η πιο τρομερή που έχουμε γνωρίσει από την εποχή της μεγάλης ύφεσης", της δεκαετίας του 30, δήλωσε.

    "Αν δεν γίνει κάτι, αυτή η ύφεση μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Η οικονομία μας θα χάσει επιπλέον πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η ανεργία θα φθάσει το 10%. Η χώρα μας θα βυθιστεί πιο βαθιά στην κρίση και σε μια δεδομένη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε (την οικονομική κρίση) εκ των έσω", τονίζει ακόμη ο αμερικανός πρόεδρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 February 2009 - 19:30:21 UTC