Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αξιολογούνται οι προσφορές για ΟΑ
  • [02] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] Επεισόδια στην Πάτρα μεταξύ φιλάθλων
  • [04] Συνελήφθη ο αδελφός του Ομπάμα
  • [05] Πάνω από 110 νεκροί σε πυρκαγιά

  • [01] Αξιολογούνται οι προσφορές για ΟΑ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που υπέβαλαν οι υποψήφιοι αγοραστές της "Ολυμπιακής", καθώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έληξε η προθεσμία που είχε τεθεί, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση και των τριών εταιριών του Ομίλου της "Ολυμπιακής", δηλαδή του πτητικού έργου, της επίγειας εξυπηρέτησης και της τεχνικής βάσης.

    Η αξιολόγηση των προσφορών γίνεται από τους συμβούλους ιδιωτικοποίησης που έχει ορίσει το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι θα ενημερώσουν την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για όλα τα στοιχεία των προσφορών, δηλαδή το τίμημα, το επενδυτικό σχήμα κάθε ενδιαφερόμενου και τους όρους που θέτει. Στη διαδικασία αυτή συμμετέχει και επίτροπος που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Εκτιμάται, πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

    [02] Νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα 4,1% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ,σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% και ακολουθούν ΝΔ με 27,8%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5% και ΛΑΟΣ 4%. Το 77,8% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, ενώ το 65,3% τάσσεται κατά του "κλεισίματος" των δρόμων.

    Επίσης, το 51,9% απαντά "ΟΧΙ" στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ "ΝΑΙ" λέει το 27,3%.

    Δημοσκόπη Public Issue

    "Ανησυχία για το δημόσιο χρέος" εκφράζει το 80% των πολιτών σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής", δηλώνοντας ότι εχει επηρεάσει την οικονομική του κατάσταση. Μόλις το 35% είναι πρόθυμοι να δεχθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου στους πιστωτές του.

    Παρά τη διάχυτη ανησυχία και την αμηχανία για το δημόσιο χρέος η πλειονότητα των ερωτώμενων πολιτών επικροτεί τις παροχές που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα, το 84% συμφωνεί με το έκτακτο επίδομα των 1000 ευρώ στους ανέργους και την επιδότηση των άγονων γραμμών στο Αιγαίο, το 82% συμφωνεί με το επίδομα θέρμανσης, το 67% με τη μείωση της θητείας και το 61% με την πρόσληψη 60.000 ανέργων στο δημόσιο με επιδότηση.

    Δημοσκόπηση Rass

    Υπέρ των μπλόκων των αγροτών τάσσεται το 55% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της RASS για το "ΠΑΡΟΝ", ενώ τη διαφωνία του εκφράζει το 44,1%. Το 45,1% θεωρεί ότι καλώς δόθηκαν τα 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες. Μάλιστα, το 36,7% πιστεύει πως πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα και μόνο το 8,9% εκτιμά ότι δεν έπρεπε να δοθούν ή έπρεπε να δοθούν λιγότερα.

    Το 51,5% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο αγροτικό, ενώ συμφωνία εκφράζει το 43,7%. Ωστόσο, δεν είναι καλύτερη η εικόνα της αντιπολίτευσης αφού με μεγάλα ποσοστά οι ερωτηθέντες εμφανίζονται καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τη στάση τους.

    [03] Επεισόδια στην Πάτρα μεταξύ φιλάθλων

    Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το κλειστό γήπεδο "Δ. Τόφαλος" στην Πάτρα, όπου διεξάγεται το final-8 του κυπέλλου Ελλάδος ανδρών στο βόλεϊ.

    Συγκεκριμένα λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, ανάμεσα στις ομάδες ΕΑ Πατρών και Ολυμπιακός, και ενώ είναι προγραμματισμένο να ακολουθήσει το παιχνίδι Ηρακλή - Παναθηναικού, οπαδοί συγκρούστηκαν μεταξύ τους, στούς εξωτερικούς χώρους του γηπέδου, εκτοξεύοντας πέτρες, σίδερα, ξύλα και βόμβες μολότωφ.

    Αμέσως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους οπαδούς.

    Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν σε επιφυλακή, για την αποφυγή τυχόν νέων εκτρόπων.

    [04] Συνελήφθη ο αδελφός του Ομπάμα

    Ο κενυάτης ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη σήμερα για κατοχή ποσότητας μαριχουάνας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο Τζορτζ Ομπάμα, ο οποίος ζει στη συνοικία Χουρούμα της κενυατικής πρωτεύουσας, Ναϊρόμπι, συνελήφθη να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα μαριχουάνας και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα. Εχει τον ίδιο πατέρα με τον αμερικανό πρόεδρο, αλλά οι δυό τους γνωρίζονται ελάχιστα.

    Ο κενυάτης πατέρας του Μπαράκ Ομπάμα, τότε κάτοικος ΗΠΑ, εγκατέλειψε τη μητέρα του προέδρου όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος.

    [05] Πάνω από 110 νεκροί σε πυρκαγιά

    Στους 111 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά από ανατροπή βυτιοφόρου φορτωμένου με καύσιμα στην κεντρική Κένυα, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

    Πρόκειται για μία από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. "Καταμετρήσαμε 91 πτώματα στην περιοχή ενώ άλλα 20 έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νεκροτομείο", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Το βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο ανατράπηκε κοντά στην πόλη Μόλο. Το πετρέλαιο που διέρρευσε στο δρόμο τυλίχτηκε στις φλόγες τη στιγμή που εκατοντάδες άτομα είχαν σπεύσει για να μαζέψουν δωρεάν καύσιμα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως μετά την ανατροπή του οχήματος πολλοί μοτοσικλετιστές και άλλοι οδηγοί το πλησίασαν ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ένα μέρος από το πολύτιμο φορτίο του. "Οι δυο γιοι μου ήρθαν στο σπίτι, πήραν μερικά δοχεία και έτρεξαν να μαζέψουν πετρέλαιο. Προσπάθησα να τους σταματήσω αλλά δεν με άκουγαν, είπαν πως όλοι πήγαιναν να πάρουν δωρεάν καύσιμα", είπε χαρακτηριστικά μια γυναίκα που αναζητούσε τα παιδιά της ανάμεσα στα θύματα.

    Οι διασώστες ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να ξεκίνησε κατά λάθος, όταν κάποιος από το πλήθος έριξε στο έδαφος ένα αναμένο τσιγάρο. Δεν αποκλείεται ωστόσο και η πιθανότητα κάποιος, οργισμένος επειδή η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, να έβαλε επίτηδες τη φωτιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2009 - 7:30:18 UTC