Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι"
  • [02] "Ελλειμμα αξιοπιστίας της ΝΔ"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Συνεχίζεται ο εμπαιγμός"

  • [01] "Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι"

    Θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης θα συζητηθούν στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    "Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι δρόμοι" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται η κοινωνία με τον ιδρώτα της οποίας βρίσκονται οι πόροι για τους αγρότες.

    Μιλώντας στην κοπή της πίττας του Τομέα Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι δεν πρέπει από τις κινητοποιήσεις να προκληθούν ζημιές σε επαγγελματίες και να επιβαρύνεται η οικονομία.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας. Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Η κυβέρνηση εργάζεται για τη μακρόπνοη και ουσιαστική ενδυνάμωση του αγροτικού εισοδήματος. Υπάρχει και η βούληση και ο χρόνος για διάλογο και από κοινού σχεδιασμό. Σύντομα ενεργοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, είπε.

    Ανέφερε, ακόμη, ο κ. Καραμανλής, ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, το 80% των πόρων του εθνικού στρατηγικού πλαισίου κατευθύνεται στην περιφέρεια. Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα, έχει αυξηθεί η επιδότηση των νέων αγροτών, ενώ είναι αυξημένη και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο διάλογο που γίνεται στην παιδεία. Ζητούμε τη συμμετοχή όλων για την αναμόρφωση του λυκείου και για την αλλαγή του συστήματος εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, ότι αυτά είναι προϋπόθεση για ένα αυτόνομο ποιοτικό λύκειο, για την αντιμετώπιση της παραπαιδείας, για την αναβάθμιση συνολικά της εκπαίδευσης.

    Εκτεταμένη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην οικονομική συγκυρία, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ένταση και τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που πλήττει με σφοδρότητα και τις πιο ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, είπε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει τα αντανακλαστικά και η ελληνική οικονομία διαθέτει αντοχές. Όλοι έχουμε υποχρέωση, είπε ο πρωθυπουργός, πρώτα η κυβέρνηση, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στα αιτήματα που διατυπώνουμε.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι καταγγέλλοντες εκείνοι που τριπλασίασαν το δημόσιο χρέος και ανέβασαν την ανεργία από το 3% στο 11%.

    Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν χωρούν ανευθυνότητα και στείρες αντιπαραθέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Δεν είναι ένα πρόβλημα κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά ένα πρόβλημα που μειώνει συνολικά τις αντιστάσεις της χώρας. Το μέλλον εξαρτάται από τη σύγκρουση υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Εμείς, ακολουθούμε το δρόμο της υπευθυνότητας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Εξαντλούμε τις δυνατότητες για τη στήριξη των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων, ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά στο τέλος του δρόμου υπάρχει μία καλύτερη μέρα, είπε με κατηγορηματικότητα ο κ. Καραμανλής.

    Η κυβέρνηση ακολουθεί στοχευμένα προγράμματα για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων, για την τόνωση του δείκτη κοινωνικής προστασίας, εξαντλεί τα περιθώρια της οικονομίας, είπε.

    Ειδική αναφορά έκανε στην πολιτική της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας, σημείωσε ότι πήρε μέτρα για τη στήριξη των πολυτέκνων, ανέφερε ότι το επίδομα των 2000 ευρώ δίνεται πια από το τρίτο παιδί και μετά, και ότι επεκτάθηκε το πολυτεκνικό επίδομα και στους τρίτεκνους.

    Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Στυλιανίδης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κεντρικός στρατηγικός στόχος είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημαντικό διεθνές διαμετακομιστικό εμπορευματικό και επικοινωνιακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, με τρεις βασικές προτεραιότητες:

    Η πρώτη προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από το υπουργείο.

    Η δεύτερη, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, με στόχο την εναρμόνιση και την εξυγίανση των επιχειρήσεων του δημοσίου, με τα νέα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα και η τρίτη είναι η συνεχής και συστηματική συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους κλάδους των ελευθέρων επαγγελματιών που συνεργάζονται με το υπουργείο, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη διεθνή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Ολυμπιακής, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι έχουν προσδιοριστεί τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στα τέλη της εβδομάδας.

    Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, πρόσθεσε ο υπουργός. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον ΟΣΕ, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι οι προτεραιότητες είναι γνωστές και κάθε φορά που θα ωριμάζει ένα θέμα θα γίνονται λεπτομερείς ανακοινώσεις.

    Τέλος, στην ερώτηση πότε θα γίνουν εφάμιλλα των ευρωπαϊκών τα ελληνικά τρένα, ο υπουργός απάντησε ότι "γίνεται συστηματική προσπάθεια".

    [02] "Ελλειμμα αξιοπιστίας της ΝΔ"

    Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί ο κ.Γ.Παπανδρέου. Το βράδυ, θα μιλήσει θα εκδήλωση Ελλήνων μεταναστών. Αύριο, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Peer Steinbruck και τον πρόεδρο του SPD, Frank Muntefering.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, Νίκο Αναλύτη, τονίζοντας ότι η πορεία του Ταμείου δείχνει «το έλλειμμα αξιοπιστίας της ΝΔ», σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος, Γ.Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου επισήμανε στον κ. Αναλυτή την φτώχεια και την ανασφάλεια που πλήττει όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες, προσθέτοντας ότι η πορεία αυτού του Ταμείου "αναδεικνύει το έλλειμμα αξιοπιστίας της ΝΔ, καθώς το Ταμείο ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2008, τον Νοέμβριο 2008 ορίστηκε ο κ. Αναλυτής ως πρόεδρός του, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ούτε σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης, ούτε σε επίπεδο οργάνωσης του, καθώς το ταμείο δεν διαθέτει ούτε γραφεία, ούτε αποσπασμένους υπαλλήλους, ούτε επιστημονικούς συνεργάτες".

    Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ενώ έχουν εγκριθεί για το Ταμείο 350 εκατομμύρια ευρώ για το 2009, από αυτά δόθηκαν ως επίδομα θέρμανσης τα 260, τα οποία "βαφτίστηκαν κοινωνική αλληλεγγύη" και το Ταμείο έχει μείνει με 90 εκατομμύρια ευρώ και διερωτήθηκε: "πώς θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού η ΝΔ;".

    Γ. Παπακωνσταντίνου για αγροτικά

    Για αναξιοπιστία επέκρινε την κυβέρνηση με αφορμή την αγροτική της πολιτική ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, διερωτώμενος κατ' αρχήν "ποιά είναι τα πραγματικά ποσά που θα δοθούν στους αγρότες, αν αυτά είναι αυτοτελή ή συμψηφίζονται με αποζημιώσεις, καθώς και σε ποιους θα δοθούν και με ποια κριτήρια".

    Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου διερωτήθηκε αν η ΝΔ πέραν της συγκυρίας διαθέτει σχέδιο αγροτικής πολιτικής.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στη κυβέρνηση, σύγχυση, αμηχανία και πανικό, αναφερόμενος δε στα περί "υποκινούμενων αγροτικών κινητοποιήσεων" είπε ότι η ΝΔ πρέπει να ψάξει στην πολιτική της, ως κυβέρνησης και στο παρελθόν της ως αντιπολίτευσης, για να δει ποιος υποκινεί και πρόσθεσε ότι η προοπτική και οι λύσεις των αγροτικών ζητημάτων βρίσκονται στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ερωτηθείς για την θέση του ΠΑΣΟΚ έναντι των "μπλόκων" ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτή είναι "πολύ καθαρή" και συνίσταται στην στήριξη των αγροτών, με σεβασμό στις αποφάσεις τους, χωρίς καμία διάθεση υπόδειξης πρακτικών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ως πάγια θέση ότι κάθε κοινωνική ομάδα που κινητοποιείται πρέπει να έχει στο μυαλό της το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας.

    "Δεν είναι ο ρόλος μας να πούμε ναι ή όχι στα "μπλόκα", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας την κυβέρνηση να επιλύσει τα ζητήματα και προσθέτοντας ότι τα "μπλόκα" εμποδίζουν την οικονομία και είναι φανερό ότι δεν γίνεται να συνεχιστούν επ' αόριστον, ενώ από την άλλη πώς να σταματήσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις όταν οι απαντήσεις της κυβέρνησης είναι τέτοιες που οι ίδιοι (οι αγρότες) δεν έχουν εννοήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

    Ερωτηθείς για ποιο λόγο πηγαίνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα "μπλόκα", ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε "για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα αιτήματα των αγροτών, ενώ δεν πήγαμε από την αρχή για να μην δώσουμε την αίσθηση ότι υποκινούμε "μπλόκα".

    Στο ερώτημα αν "η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει το ξεφούσκωμα των ελαστικών των τρακτέρ στο οποίο είχε προβεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες κινητοποιήσεις", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο για την πολιτική του απέναντι στους αγρότες, πολιτική που αν συνεχιζόταν επί ΝΔ, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη" και πρόσθεσε ότι "πάντα κοιτάμε κριτικά το παρελθόν μας, όμως συνολικά η σχέση μας με τους αγρότες ήταν σχέση εμπιστοσύνης, την οποία πάντα προσπαθούμε να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Απονομή βραβείων σε αριστεύσαντες φοιτητές του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου από τον ΥΠΕΣΔΔΑ Π Παυλόπουλο (09:30:00, Αθήνα/Αμφιθ. Υπ.Τύπου)

  • Συνάντηση του ΥΠΕΘΟ Γ.Παπαθανασίου με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα (10:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΘΟ)

  • Συνάντηση Μπακογιάννη με τον ιρακινό ομόλογό της Η. Zebari (10:30:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με θέματα υπουργείου Ανάπτυξης (Θέματα του Υπ. Ανάπτυξης)

  • Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο

  • Συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την παρουσίαση της παράστασης "Επιστροφή στον Παράδεισο" του Φίλιπ Ρίντλεϊ, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης θα τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων που χάθηκαν στα κρεματόρια του Γ' Ράιχ, στο χώρο του μνημείου. (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου με τους δημοσιογράφους. (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης, στον ημιόροφο του κτιρίου της ΕΔΟΘ (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου του Κ. Σκανδαλίδη, στα γραφεία της δημοτικής παράταξης "Η Αθήνα αλλάζει" (12:00:00, Αθήνα)

  • Γενικό Συμβούλιο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Εσπέρια")

  • Συνέντευξη Τύπου της Ελένης Καραΐνδρου για την παρουσίαση του νέου μουσικού έργου της "Η σκόνη του χρόνου" - της μουσικής για την ομώνυμη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου (12:30:00, Αθήνα/"Ιανός" - Σταδίου 24 )

  • Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η ανάγκη της Ορθολογικής Χρήσης των Αντιβιοτικών στην Ελλάδα» οργανώνει το υπουργείο Υγείας (13:00:00, Αθήνα/υπουργείο Υγείας)

  • Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα το βούλευμα του Συμβολαιογράφου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με το οποίο απαλλάχθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος για παραβίαση τηλεφωνικού. (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Δικαστικό Μέγαρο)

  • Από τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα και το Ίδρυμα της Βουλής θα βραβευθούν πέντε διακεκριμένοι δημοσιογράφοι (13:15:00, Αθήνα/Εντευκ. Βουλής)

  • Γεύμα ΕΒΕΘ στο εστιατόριο "7 Θάλασσες" για θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για στήριξη των μελών του. (13:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση του ΥΠΕΘΟ Γ.Παπαθανασίου με τη ΓΣΕΕ (16:30:00, Αθήνα)

  • Η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά θα παρουσιάσει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου με τίτλο «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (17:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Divani Caravel")

  • Ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του London Business School, με θέμα "Το Οικονομικό Τοπίο μετά την Κρίση" (18:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία"), Ομιλίες:Helene Rey, Ν. Καραμούζης, Α. Ταμβακάκης και Γ. Στουρνάρας

  • Κινητοποιήσεις αγροτών στη βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλονίκη

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο (5η φάση, επαναληπτικοί): Προαγγελία

  • Μπάσκετ-EuroCup (φάση των «16»-1ημέρα)

    , Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Πανελλήνιος 18:30 ώρα Ελλάδας

    Μαρούσι-Κίμκι (Ρωσία) 19:00

  • Μπάσκετ-EuroChallenge (φάση των «16»-1η ημέρα)

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα Γυναικών (Φάση των «16»-Α' Αγώνες)

    [04] "Συνεχίζεται ο εμπαιγμός"

    Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τη μικρομεσαία αγροτιά καθώς αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της που είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα, η τιμαριθμοποίηση των επιδοτήσεων που βρίσκονται στα επίπεδα του 2001, η κατάργηση του ΦΠΑ κλπ. Ταυτόχρονα η απαίτησή της να εγκαταλείψουν οι αγρότες τα μπλόκα σημαίνει ότι απαιτεί από αυτούς υποταγή και αποδοχή του ξεκληρίσματός τους, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    "Η απάντηση στον εμπαιγμό και τις απειλές της κυβέρνησης είναι η συνέχιση με πείσμα και η μαζικοποίηση του αγώνα. Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα όσο περισσότερο και πιο αποφασιστικά αντιπαλεύει την ΚΑΠ της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ", υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

    Επίσκεψη στα μπλόκα

    Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα στο πλαίσιο των επισκέψεων σε αγροτικά μπλόκα επί της Εθνικής Οδού. Η κ. Παπαρήγα αφού αντάλλαξε απόψεις με τους αγρότες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Σε όλη την Ελλάδα από το Βορρά μέχρι το Νότο και φυσικά εδώ στη Θεσσαλία υπάρχουν μπλόκα αγροτών, που είναι μπλόκα φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών που υποφέρουν από την κοινή αγροτική πολιτική και την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις υπακούοντας πειθήνια σε οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ.

    Για μας, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής. Ο ένας είναι αυτός που ακολουθείται τώρα όπου εκτοπίζεται βίαια από την γη και την παραγωγή ο μικρομεσαίος αγρότης για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια και ο άλλος είναι ο δρόμος που λέει ότι : βεβαίως χρειάζεται να οργανωθεί η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τους συνενωμένους μικρούς φτωχούς αγρότες οι οποίοι πρέπει να γίνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της συνεταιριστικής ομαδικής ανάπτυξης σε αντίθεση με τις οδηγίες της ΕΕ.

    Για μας, τόνισε η κ. Παπαρήγα δεν υπάρχουν γαλάζια, πράσινα και κόκκινα μπλόκα. Βεβαίως μέσα σε αυτά υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν διαφορετικές γραμμές, ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα, και μπορεί και ανάμεσα στα μπλόκα να υπάρχουν ορισμένες διαφορές στα αιτήματα. Αυτό όμως είναι ζήτημα που θα το λύσουν οι αγρότες μεταξύ τους. Εμείς κατέληξε κινηθήκαμε στηρίζοντας όλα τα μπλόκα από την Αθήνα έως τη Λάρισα και δεν κάνουμε τέτοιου είδους διαχωρισμούς.

    Εξάλλου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταδίκασε τα αγροτοδικεία και τόνισε ότι και αυτός ο αγροτικός αγώνας πρέπει να συνδεθεί και με την πάλη για τις δημοκρατικές και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

    Η κ.Παπαρήγα χαρακτήρισε τις ηγεσίες του αγροτικού κινήματος, σε επίπεδο κορυφής, χρεοκοπημένες γιατί δεν μπορούν να δείξουν το δρόμο και να προσανατολίσουν τους αγρότες για τα επόμενα χρόνια και κάλεσε τους αγρότες να εντείνουν την αγωνιστική τους προσπάθεια.

    Η κ.Παπαρήγα είχε έντονο διάλογο με τους αγρότες που βρέθηκαν στο μπλόκο της Αλαμάνας απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Η κ. Παπαρήγα σχολιάζοντας την κοινοτική πολιτική στον τομέα των ενισχύσεων πρόβλεψε ότι τα δύσκολα έπονται και κάλεσε τους αγρότες να διαμορφώσουν συνθήκες που θα θεμελιώνουν την αγωνιστική τους παρουσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2009 - 5:30:18 UTC