Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να εντείνουν την πάλη τους"
  • [02] Οι πρώτες κινήσεις

  • [01] "Να εντείνουν την πάλη τους"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει αύριο το βράδυ σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Εργατοϋπαλληλικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ στο γήπεδο «Σπόρτινγκ».

    Η συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια των εκατοντάδων περιοδειών και εξορμήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα σε εργασιακούς χώρους, με στόχο να μάθουν οι εργαζόμενοι την αλήθεια για την οικονομική κρίση και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

    "Να εντείνουν την πάλη τους"

    Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να δώσουν καμία σημασία στα λόγια της κυβέρνησης. Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες τους πρέπει μαζικά να συσπειρωθούν γύρω από το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ που διεκδικεί εγγυημένες κατώτερες τιμές για όλα τα προϊόντα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, να εντείνουν την πάλη τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Για την οικονομία

    Η ομολογία της Κομισιόν, ότι η ΕΕ οδηγείται σε μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, αποδεικνύει πόσο μεγάλοι και επικίνδυνοι είναι οι μύθοι που καλλιεργούσαν χρόνια τώρα για την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ευρώ τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ οφείλουν να απολογηθούν στο λαό, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Υποστηρίζει ότι "δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης που μπορεί να αναστείλει την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Ούτε τα εκατοντάδες δισ. που διοχέτευσαν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ στις τράπεζες και σε βιομηχανικούς ομίλους, ούτε οι κρατικοποιήσεις. Το μόνο αποτέλεσμα που είχαν, ήταν να μεγαλώσουν τη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων".

    Καλεί τους εργαζόμενους "να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς των βιομηχάνων και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Η κρίση που έρχεται είναι έκφραση των τεράστιων κεφαλαίων που συγκέντρωσαν τα μονοπώλια από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Είναι αποτέλεσμα της άναρχης και ανισόμετρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που δεν παίρνει γιατρειά. Καμιά θυσία των εργαζομένων δεν έχει αποτέλεσμα. Ο στόχος της ΕΕ, των κυβερνήσεών της είναι ένας: Να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης ξανά στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα".

    "Μονόδρομος για την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι η συμμαχία τους, η ταξική και πολιτική αντεπίθεση κατά των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κομμάτων της, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας", καταλήγει το ΚΚΕ.

    [02] Οι πρώτες κινήσεις

    Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα συναντηθεί και θα συνεδριάσει σήμερα με τους οικονομικούς του συμβούλους για να συζητήσουν το πρόγραμμά του για την τόνωση της οικονομίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται να επανεξετάσει τις διαδικασίες κράτησης στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο.

    Με βάση την εντολή του νέου προέδρου, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς ζήτησε σήμερα το βράδυ την αναστολή των δικών ενώπιον των έκτακτων δικαστηρίων του Γκουταντάναμο για 120 ημέρες ώστε να δοθεί χρόνος στο Πεντάγωνο να τις επανεξετάσει, ανέφερε ο Μπράιαν Ουίτμαν, εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας.

    Σύμφωνα με τον ίδιο το Πεντάγωνο αναμένει να λάβει προσεχώς από τον Λευκό Οίκο "επιπλέον εντολές για την μεγαλύτερη και πιο πλήρη επανεξέταση δικών που σχετίζονται με δραστηριότητες κρατουμένων στο Γκουαντάναμο".

    Τηλεφωνικές συνομιλίες Μπαράκ Ομπάμα με ηγέτες της Μέσης Ανατολής

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε να εργαστεί "ενεργά" για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή από την αρχή της θητείας του "στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με πολλούς ηγέτες της περιοχής σήμερα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ρόμπερτ Γκίμπς.

    Ο Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μπουμπάρακ, τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχουντ Ολμερτ, τον Βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο Γκίμπς.

    "Επωφελήθηκε από την ευκαιρία αυτή κατά την πρώτη ημέρα της εργασίας του, για να εκφράσει τη δέσμευση του να εργαστεί ενεργά για την αραβο-ισραηλινή ειρήνη από την αρχή της θητείας του και να ελπίζει ότι θα συνεχίσουν (οι χώρες αυτές) την συνεργασία τους με τις ΗΠΑ και ότι θα διατηρήσουν τον ηγετικό τους ρόλο", πρόσθεσε ο νέος εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 2009 - 19:30:13 UTC