Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση
  • [02] "Αγώνας για ανεξαρτησία"

  • [01] Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση

    "Οι επιλογές της κυβέρνησης ναρκοθετούν την ελληνική οικονομία. Ο κ. Καραμανλής δεν ασχολείται με την διάσωση της οικονομίας αλλά με την διάσωση της ΝΔ", ανέφεραν τα στελέχη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη, Δ. Κουσελάς και Ε. Κουτμερίδης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα: «Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης».

    Η κ. Κατσέλη "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ύφεση στην οικονομία και κύμα μαζικών απολύσεων, που δημιουργούν αίσθημα φόβου και ανασφάλειας στην κοινωνία" και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταθέσει ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα διάσωσης και αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας που βασίζεται σε τέσσερεις πυλώνες, και παρουσίασε τις προτάσεις ενός βραχυχρόνιου προγράμματος εξόδου από την κρίση με ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ασθενέστερων στρωμάτων και των ανέργων.

    Ειδικότερα η κ.Κατσέλη αναφέρθηκε σε 20 επιμέρους τομείς της οικονομίας με παραδείγματα, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013 κάνοντας λόγο για "μνημείο πολυπλοκότητας, αδιαφάνειας και σπατάλης φόρων", στα έργα με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), επισημαίνοντας ότι μετά τρία χρόνια δεν έχει αρχίσει η υλοποίηση ούτε ενός έργου καθώς στην πρωτοφανή προχειρότητα όσον αφορά την χορήγηση δανείων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) σε συνεργασία με τις τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας κ.Κατσέλη αναφερόμενη στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης επισήμανε ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε διαρροές και μισόλογα για επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την επέκταση της περαίωσης ακόμη και την κατάργηση του ΕΤΑΚ, δημιουργώντας σύγχυση στην αγορά. Επισήμανε επίσης ότι παρατηρείται δραματική υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού που για το 2008 φθάνει το ποσό των 3,5 δισ.ευρώ.

    Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου ο κ.Κουσελάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι παρατηρείται μεγάλη σπατάλη στις δημόσιες δαπάνες και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι στην πενταετία έγιναν στο δημόσιο τομέα περισσότερες από 120.000 προσλήψεις, ενώ την ίδια στιγμή συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 70.000, δηλαδή έγιναν 50.000 προσλήψεις περισσότερες από τις ανάγκες. Ο κ.Κουτμερίδης επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός που έγινε γρήγορα θα ακυρωθεί στην πράξη από την ίδια την κοινωνία καθώς θα βλέπει τα προβλήματα της να αυξάνονται και να διογκώνονται.

    Επαναφορά του αιτήματος για προανακριτική επιτροπή για Μ.Βατοπαιδίου

    Πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Βατοπαιδίου επανυπέβαλε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Α. Παπανδρέου.

    Οι 101 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος,το Ν. 3126/2003 " περί Ποινικής Ευθύνης Υπουργών" και τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής (α) για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος από τους τότε υπουργούς και υφυπουργούς: Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Γεώργιο Βουλγαράκη, (β) για την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία του τότε υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, (γ) για τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων ως συναυτουργων και συμμετοχών και (δ) για την ενδεχόμενη ευθύνη των ως άνω τότε υπουργών και υφυπουργών για ηθική αυτουργία στις πράξεις των εμπλεκομένων στη υπόθεση υπηρεσιακών παραγόντων και λοιπών συμπραττόντων.

    Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,"επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυση της, επείγει η κίνηση, της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις,που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο".

    Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι η διαδικασία της ολομέλειας της Βουλής επί της προηγούμενης σχετικής πρότασης τους,"δεν ολοκληρώθηκε λόγω της μη συμμετοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συζήτηση της πρότασης και στη διεξαγωγή επ' αυτής κατά τη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου 2008".

    [02] "Αγώνας για ανεξαρτησία"

    «Το ΚΚΕ δεν παλεύει για αναβολή, αλλά για ματαίωση της μεταφοράς των αμερικανικών όπλων, που προορίζονται για τον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού», τόνισε από το Μεσολόγγι, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Αιτωλοακαρνανία, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα, που βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή την αντίδραση του Κόμματος στο ενδεχόμενο χρήσης του λιμανιού του Αστακού για την τροφοδοσία του Ισραήλ, μέσω ΗΠΑ, σημείωσε ότι «ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα να παλέψει για την ελευθερία του και για μία κυρίαρχη και ανεξάρτητη πατρίδα».

    «Αξίζει να βάλουμε και τα κορμιά μας μπροστά για να μην περάσει ούτε ένας σάκος πυρομαχικών, που έχει σαν προορισμό το Ισραήλ», υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ και επανέλαβε πως «το Ισραήλ δοκιμάζει στις πλάτες του παλαιστινιακού λαού βόμβες λευκού φωσφόρου, η χρήση των οποίων είναι απαγορευμένη».

    Επαναδιατύπωσε δε, τη θέση του κόμματος για επίλυση του ζητήματος με την δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα εδάφη του '67, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και με αποχώρηση των ισραηλινών από όλα τα αραβικά εδάφη, χωρίς όρους.

    Αναφερόμενη στις διατυπωμένες θέσεις της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «δεν μας αποκοιμίζουν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, καθώς έχουμε ξαναζήσει ακριβώς τις ίδιες καταστάσεις στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ» και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «έχουν παραδώσει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές».

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόταση του υπουργού Παιδείας περί έναρξης διαλόγου με τα κόμματα, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε κανένα προσχηματικό διάλογο, όταν σειρά νόμων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος και των λαϊκών στρωμάτων. Ένας τέτοιος διάλογος μόνο στην νομιμοποίηση αυτών των κατευθύνσεων θα μπορούσε να συνεισφέρει».

    Σημείωσε ακόμη, πως το ΚΚΕ συζητά στο πλαίσιο της Βουλής και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για την Παιδεία, θα κατατεθούν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Βουλή.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «το ΚΚΕ δεν αποπροσανατολίζεται, προετοιμάζεται για τις εκλογές, παλεύοντας μέσα στις τάξεις των λαϊκών στρωμάτων και οργανώνοντας την πάλη τους. «Ας κάνει όποτε θέλει ο πρωθυπουργός τις εκλογές», κατέληξε.

    Η κ. Παπαρήγα συναντάται αυτή την ώρα με φορείς του Αστακού και στις 18.00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2009 - 15:30:15 UTC