Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με Ντ.Μπακογιάννη

  • [01] Συνάντηση με Ντ.Μπακογιάννη

    Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αλέκος Αλαβάνος με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στη Γάζα ύστερα από αίτημα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, σε ανακοίνωσή του, τονίζει την ανάγκη αλλαγής πολιτικής "προς όφελος των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων". Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, που πλήττει την παγκόσμια οικονομία και την χώρα μας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε την σύσταση μιας διυπουργικής επιτροπής για να ασκήσει την ίδια πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι περισσότεροι «αρχιτέκτονες» για την άσκηση της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά μια ριζικά διαφορετική αρχιτεκτονική στο οικονομικό μοντέλο προς όφελος των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων και του περιβάλλοντος", καταλήγει η ανακοίνωση.

    "Σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής"

    Την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητούν, με επιστολή τους προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης.

    Στην επιστολή τονίζεται ότι γεννούν ανησυχίες οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο για τις οποίες απαιτείται ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση και προσθέτει ότι: "η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, απαιτούν κατά τη γνώμη μας την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν από τη χώρα μας χωρίς καθυστέρηση, για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και τη δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ".

    Συνάντηση Τσίπρα με Διπλωματικούς Υπαλλήλους

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ν. Τσαμαδό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΝ οι εκπρόσωποι της Ένωσης, αφού ευχαρίστησαν για το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματος για τα προβλήματα των διπλωματών, αναφέρθηκαν στα σοβαρά μισθολογικά αιτήματά τους στο ειδικό πρόβλημα των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων και στην ανάγκη ανάδειξης του ρόλου τους ως εκπροσώπων της χώρας μας στο διεθνές επίπεδο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να μην απαξιώνει έναν κλάδο που παίζει, αντικειμενικά, σημαντικό ρόλο στα διεθνή θέματα, ιδιαίτερα στην σημερινή πολύ σύνθετη παγκόσμια κατάσταση.

    Διαβεβαίωσε επίσης τους εκπροσώπους των διπλωματών ότι ο ΣΥΝ θα σταθεί στο πλευρό τους στη διεκδίκηση των δίκαιων οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2009 - 23:30:11 UTC