Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίωξη για τον "πιστολέρο"
  • [02] Εκτακτη επιχορήγηση στους ΟΤΑ
  • [03] Συνεχίζονται οι ταραχές στο Ιράν
  • [04] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη
  • [05] Ψάχνει την αλήθεια για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα της και τη ζωή της
  • [06] Προσφυγή του ΙΝΚΑ
  • [07] "Θα τιμωρηθούν"

  • [01] Δίωξη για τον "πιστολέρο"

    Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας για να απολογηθεί, ο 31χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για πέντε "τυφλές" επιθέσεις με όπλο σε βάρος πολιτών, μέσα από τζιπ που οδηγούσε.

    Εναντίον του 31χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δώξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες.

    Ο συνήγορός του, Νίκος Κανατάκης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του δεν "αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτές τις πράξεις που του αποδίδονται", ενώ πρόκειται να ζητήσει από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να εξακριβωθεί η ψυχική κατάσταση του 31χρονου.

    Ο 31χρονος είναι ιδιοκτήτης ταξί, κάτοικος Κολωνού και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών που χρησιμοποιούσε για τις επιθέσεις και το οποίο εργαστηριακά αποδείχθηκε ότι είναι το όπλο με το οποίο έχει πυροβολήσει τουλάχιστον δύο από τα θύματά του, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθυντής της ασφάλειας Αττικής Γιάννης Δικόπουλος.

    Συνολικά, όπως είπε ο κ. Δικόπουλος, ο συλληφθείς έχει πραγματοποιήσει πέντε επιθέσεις με τέσσερις τραυματίες, ενώ στις 26/10 είχε πυροβολήσει στον Κορυδαλλό με αποτέλεσμα η βολίδα να τρυπήσει τη σκεπή του σπιτιού μιας γυναίκας και βρέθηκε στο εσωτερικό.

    Οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει είναι: στις 20 Δεκεμβρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε 16χρονο Αφγανό, στις 10:30 το βράδυ, στη συμβολή των λεωφόρων Κωνσταντινουπόλεως και Αθηνών στον Κολωνό.

    Την επόμενη ημέρα, στην οδό Ορφέως 152 στο Βοτανικό, πυροβόλησε και τραυμάτισε στο χέρι 45χρονο Βούλγαρο.

    Μία ώρα αργότερα, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά 57χρονο Έλληνα στην οδό Θεσσαλονίκης 61 στο Μοσχάτο. Μία σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 57χρονου με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να είναι η κατάστασή του κρίσιμη.

    Αμέσως μετά, και πάλι στο Μοσχάτο, στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Μετσόβου, πυροβόλησε 42χρονη γυναίκα χωρίς να την τραυματίσει.

    Τέλος, στις 22 Δεκεμβρίου, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιά 47χρονη στη διασταύρωση των οδών Χειμάρρας και Βορείου Ηπείρου στον Κολωνό.

    Όπως είπε ο κ. Δικόπουλος, μετά τα περιστατικά αυτά τέθηκε σε εφαρμογή εκτεταμένο σχέδιο αναζητήσεων από την αστυνομία ενώ όλες αυτές τις μέρες εξετάστηκαν περισσότερα από 100 τζιπ με τα χαρακτηριστικά αυτού που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

    Τελικά προσήχθη τα ξημερώματα της Κυριακής, ύστερα από τηλεφώνημα γυναίκας, η οποία είπε ότι ένα τέτοιο τζιπ υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας.

    Αστυνομικοί της άμεσης δράσης έστησαν ενέδρα και όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να το παραλάβει τον συνέλαβαν. Το τζιπ, τύπου Τσερόκι, σκούρου πράσινου χρώματος, είναι ιδιοκτησίας του και στα πίσω καθίσματα βρέθηκαν δύο κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών που έχουν βληθεί από το ίδιο όπλο με το οποίο πυροβολήθηκαν οι πολίτες.

    Επίσης, μέσα στο τζιπ ανιχνεύθηκαν ίχνη πυρίτιδας από πυροβολισμούς, ενώ μετά από έρευνα εντοπίστηκε σε αποθήκη του σπιτιού του δράστη το εννιάρι πιστόλι που προκύπτει εργαστηριακά ότι είναι το πιστόλι των επιθέσεων.

    Ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες, αλλά όπως λένε οι αστυνομικοί τα στοιχεία σε βάρος του είναι συντριπτικά ενώ υπάρχει και βίντεο από τα σημεία των επιθέσεων που δεν αφήνει αμφιβολίες για τον δράστη.

    Ο κ. Δικόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πολίτες για το πλήθος πληροφοριών που έδωσαν αυτές τις μέρες μία από τις οποίες αποδείχθηκε καθοριστική για τη σύλληψη του δράστη.

    [02] Εκτακτη επιχορήγηση στους ΟΤΑ

    Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, κατανεμήθηκε σε δήμους και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις συνολικό ποσό έκτακτης επιχορήγησης 8.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες.

    Η κατανομή της έκτακτης επιχορήγησης έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, μετά από σχετική γνώμη του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, βάσει των σχετικών αιτημάτων που είχαν υποβληθεί.

    [03] Συνεχίζονται οι ταραχές στο Ιράν

    Περισσότεροι από δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στην Τεχεράνη, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της αντιπολίτευσης και στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

    Η ιρανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος υποστηρικτών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του ανηψιού του κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

    "Ομάδα υποστηρικτών του Μουσαβί συγκεντρώθηκε μπροστά από το νοσοκομείο Εμπν ε Σινά όπου έχει μεταφερθεί η σορός (του ανηψιού του). Η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να τους διαλύσει", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Norooz.

    Παράλληλα, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν δύο στενούς συνεργάτες του πρώην προέδρου του Ιράν , του μεταρρυθμιστή Μοχάμαντ Χαταμί, καθώς και τρεις στενούς συνεργάτες του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, ανακοίνωσε η ιστοσελίδα του βουλευτών της αντιπολίτευσης Parlemannews.ir.

    Οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν επίσης τρεις συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί. Πρόκειται για τους Αλί Ρεζά Μπεχεστί, Γορμπάν Μπεχζαντιάν-Νετζάντ και Μοχάμαντ Μπαγεριάν, αναφέρεται στο Parlemannews.ir.

    Ο Μέχντι Καρουμπί, ένας από τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου και εν συνεχεία στέλεχος της ιρανικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε επίθεση ενώ εξερχόταν από τέμενος στην ανατολική Τεχεράνη, μεταδίδει η ιστοσελίδα του κόμματός του.

    «Ο Μέχντι Καρουμπί, ο οποίος παρευρισκόταν μαζύ με την οικογένειά του σε τελετή πένθους σε τέμενος στην ανατολική Τεχεράνη, δέχθηκε επίθεση από κακοποιούς», τονίζεται στην ιστοσελίδα Sahamnews.org.

    «Το όχημά του δέχθηκε επίθεση και το παρμπρίζ του θρυμματίσθηκε. Οι δράστες διέφυγαν όταν επενέβη ο κόσμος», τονίζει η ιστοσελίδα, χωρίς να διευκρινίζει εάν ο Καρουμπί τραυματίσθηκε.

    Νωρίτερα, ο Καρουμπί είχε καταγγείλει το καθεστώς, που «έστειλε μία ομάδα αγρίων να καταστείλει τον κόσμο», αναφερόμενος στην βίαια κατάπνιξη των διαδηλώσεων την Κυριακή από τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Επιπλέον, η αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του γυναικείου περιοδικού Ιραντόχτ, που διευθύνει η σύζυγος του Καρουμπί, και κατέσχεσαν τους υπολογιστές του, τονίζεται στην ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Advarnews.

    [04] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη

    Προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Νέο Κόσμο, αργά την Κυριακή, δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο.

    Αν και οι «Πυρήνες της φωτιάς» δεν έχουν δώσει δείγματα αναλόγου μεγέθους και μεθοδολογίας επιθέσεων στο παρελθόν, πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι η προκήρυξη εξετάζεται με σοβαρότητα.

    Οι «Πυρήνες της φωτιάς» ξεκίνησαν με μπαράζ εμπρησμών και σταδιακά έφτασαν στην τοποθέτηση ωρολογιακών μηχανισμών τους οποίους τοποθετούσαν σε κατσαρόλες.

    Eάν η προκήρυξη αποδειχθεί γνήσια, θα ενισχύσει τη θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων», καθώς γίνεται λόγος για «αναβάθμιση» ύστερα από συνεργασία με άλλη οργάνωση.

    [05] Ψάχνει την αλήθεια για τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα της και τη ζωή της

    Ήταν μόλις τεσσάρων ετών, όταν είδε τη ζωή της να αλλάζει με κινηματογραφική ταχύτητα και μαζί μ' αυτή να αλλάζει ο ρους της ιστορίας μιας ολόκληρης χώρας, ενός ολόκληρου λαού. Η Ιζαμπέλα Νταρλέσκου έπαιζε αμέριμνη στο σπίτι της, στις 23 Δεκεμβρίου του 1989, στο Σίμπιου της κεντρικής Ρουμανίας, όταν τα ελικόπτερα που πετούσαν από πάνω τους ξεκίνησαν έναν ανηλεή καταιγισμό πυρών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της θείας της και τον δικό της τραυματισμό.

    Η 23χρονη σήμερα Ιζαμπέλα είναι ευρύτερα γνωστή ως το μικρότερο σε ηλικία παιδί της εξέγερσης κατά του Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, τη χώρα που βίωσε την πλέον αιματηρή ίσως μετάβαση από τον κομμουνισμό σε άλλα μορφής καθεστώτα, στην ανατολική Ευρώπη.

    Σήμερα, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική, έχει βάλει στόχο να γίνει εισαγγελέας προκειμένου να αναζητήσει με κάθε μέσο την αλήθεια για τα αιματηρά εκείνα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας, πριν από μια 20ετία.

    Μην μπορώντας να ξεπεράσει ακόμη την εικόνα της νεκρής θείας της, η Ιζαμπέλα δηλώνει αποφασισμένη να βρει τους υπαίτιους για το θάνατό της, αλλά και για το αίμα που χύθηκε εκείνες τις ημέρες.

    "Ελπίζω πως θα βρω ποιοι ευθύνονται για το θάνατο της θείας μας. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα", δήλωσε η Ιζαμπέλα.

    Η θεία της, Ντανιέλα, καθόταν δίπλα της στον καναπέ, παίζοντας μαζί της και παρακολουθώντας τηλεόραση, όταν δέχθηκε τα θανατηφόρα πυρά.

    Η γιαγιά της 23χρονης, Ελιζαμπέτα Ραντουτίου, 71 ετών πλέον, σήμερα, θυμάται χαρακτηριστικά: "Άκουσα έναν τρομερό θόρυβο και είδα την Ιζαμπέλα και την Ντανιέλα μέσα στο αίμα. Η Ντανιέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο αμέσως, αλλά πέθανε τελικά στην εντατική. Η Ιζαμπέλα ήταν τυχερή. Ο πατέρας της, ξυπόλητος, τη μετέφερε στα χέρια στο κοντινότερο νοσοκομείο. Σήμερα, έχει μόλις ένα σημάδι στο λαιμό της, από τη σφαίρα που τη χτύπησε".

    Η Ιζαμπέλα θυμάται πως τα παιδιά την πείραζαν και τη ρωτούσαν συνέχεια, εάν έχει φωτογραφίες της, να τρέχει στο δρόμο κρατώντας ένα αυτόματο όπλο.

    Η ειρωνεία είναι πως οι γονείς της Ιζαμπέλας είχαν αποφασίσει να την αφήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα σε συγγενείς τους, επειδή πίστευαν πως το σπίτι τους είναι πολύ εκτεθειμένο σε πυρά.

    Ο 50χρονος Νικολάι Νταρλέσκου, πατέρας της Ιζαμπέλας, εξακολουθεί να μετανιώνει για την απόφασή του αυτή. "Εάν μέναμε σπίτι- λέει- τίποτα δεν είχε συμβεί. Αλλά αποφασίσαμε να μετακομίσουμε σε συγγενείς, επειδή πιστεύαμε ότι το σπίτι μας, που βρισκόταν απέναντι από μια στρατιωτική μονάδα και τη Σεκιουριτάτε (σ.σ. μυστική αστυνομία του καθεστώτος Τσαουσέσκου), ήταν πολύ εκτεθειμένο στις σφαίρες. Στο τέλος, η κόρη μου και η αδελφή μου χτυπήθηκαν από σφαίρες".

    Η Ιζαμπέλα, αν και "κουβαλά" μέσα της την τραγική αυτή εμπειρία, δεν θυμάται πολλά άλλα πράγματα από την αιματηρή εξέγερση του '89 στη χώρα της, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από χίλιους ανθρώπους.

    Θυμάται, ωστόσο, πολύ καλά τον φριχτό πόνο που ένιωσε έναν χρόνο αργότερα, όταν ένας φίλος της τη χτύπησε, κατά λάθος, με μια πέτρα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να τρέχει αίμα η πληγή της. Για μια ακόμη φορά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε συρραφή της πληγής, χωρίς τη χρήση αναισθητικούβ¦

    Η Ιζαμπέλα αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της νομικής επιστήμης προκειμένου να φέρει δικαιοσύνη σ' έναν αλλόκοτο, όπως λέει, κόσμο. "Αυτή η ιδέα, το να βρω δηλαδή την αλήθεια για την επανάσταση, είχε κολλήσει εδώ και καιρό στο μυαλό μου", παραδέχεται η 23χρονη.

    Σε αντίθεση με άλλους ήρωες της επανάστασης, που απέκτησαν πολλά οφέλη από τη δράση τους εκείνες τις "πληγωμένες" ημέρες του '89, η Ιζαμπέλα έχει αρκεστεί σε μια κάρτα ελεύθερης μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εντός της πόλης, έχει το δικό της μέρος στο β¦ νεκροταφείο κι ένα κομμάτι γης.

    Άλλωστε, όπως λέει, ποτέ δεν αναζήτησε οφέλη από το γεγονός ότι ήταν μεταξύ των ανθρώπων που υπέστησαν τα δεινά των γεγονότων εκείνων των ημερών.

    Πριν από είκοσι χρόνια, άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περιουσίες καταστράφηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών, που επέσπευσαν την πτώση του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Νικολάι Τσαουσέσκου.

    Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις ημέρες, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που θεωρούν πως όσα συνέβησαν τότε δεν ήταν μια λαϊκή εξέγερση αλλά ένα άλλο είδος πραξικοπήματος από μια ισχυρή ελίτ.

    Είκοσι χρόνια μετά, η Ρουμανία είναι μια δημοκρατική χώρα, οι κάτοικοι της οποίας δεν φαίνεται, ωστόσο, να ενδιαφέρονται πολύ να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια οικονομικής ανάκαμψης, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ύφεσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πολιτικής αστάθειας των τελευταίων μηνών.

    Ο Σίλβιου Μπρουτσάν, κομμουνιστής και πρώην πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ, είχε πει κάποτε πως θα χρειαστεί μια 20ετία προκειμένου η Ρουμανία να προσαρμοστεί στη δημοκρατία. Σήμερα, πολλοί φοβούνται ότι η Ρουμανία μπορεί να βρίσκεται μόλις στα μισά της μεταβατικής αυτής διαδρομής.

    Κείμενο: Ράντου Ι.

    [06] Προσφυγή του ΙΝΚΑ

    Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το ΙΝΚΑ, αίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για την ακύρωση της απόφασης περί διάθεσης σημάτων τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών έτους 2010, ως κανονιστικής διοικητικής πράξης και πάσης συναφούς πράξης.

    Το ΙΝΚΑ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί Αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας (ΦΕΚ Α΄219) με την οποία καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται το ύψος των τελών κυκλοφορίας και επιβάλλονται περιβαλλοντικά τέλη και ειδικός φόρος για τους κατόχους αυτοκινήτων ιδιωτικής και Δημόσιας χρήσης, ως μέτρο, παράνομο - αντιφατικό - άδικο - αντισυνταγματικό - αντιοικονομικό, με την επιστροφή όσων πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων, μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης των δικαιούχων.

    Στο μεταξύ, συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες του έτους στις Εφορίες, καθώς εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και να καταθέσουν πινακίδες παλαιών ΙΧ.

    Η προθεσμία για την παραλαβή του σήματος τελών κυκλοφορίας λήγει την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

    Για όσους δεν προλάβουν την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται από το νέο έτος αποκλειστικά από τις Εφορίες, κινδυνεύουν όμως με την επιβολή προστίμου.

    [07] "Θα τιμωρηθούν"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε σε διάγγελμα στον αμερικανικό λαό να εντοπίσει τους "εξτρεμιστές που μας απειλούν" όπου και εάν βρίσκονται.

    Παράλληλα, ο Ομπάμα δεσμεύθηκε πως θα ερευνήσει ακαταπόνητα για να ανακαλυφθούν οι υπεύθυνοι πίσω από την πρόσφατη απόπειρα για την ανατίναξη ενός αμερικανικού αεροσκάφους και να πληρώσουν για τις πράξεις τους.

    «Δεν θα εφησυχάσουμε έως ότου ανακαλύψουμε όλους όσους εμπλέκονται και να τους κάνουμε να πληρώσουν. Αυτό αποτελεί μία σοβαρή υπενθύμιση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και τη φύση όσων απειλούν την πατρίδα μας», τόνισε ο Ομπάμα από τη Χαβάη, όπου περνά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.

    Εξάλλου, ανέφερε πως διέταξε δύο μελέτες για το πώς οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να θωρακίσουν τα σύνορά τους από τρομοκρατικές πράξεις, έπειτα από την αποτραπείσα ανατίναξη του αεροσκάφους.

    «Είναι πέρα για πέρα κρίσιμο να διδαχθούμε από αυτό το επεισόδιο και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε μελλοντικές τρομοκρατικές πράξεις», δήλωσε.

    Επίσης, ο Ομπάμα τόνισε πως διέταξε μία αναθεώρηση όλων των καταλόγων με υπόπτους, καθώς αποδείχθηκε πως ο δράστης του αεροπορικού επεισοδίου Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουτάλαμπ είχε καταχωρηθεί σε κατάλογο με άτομα μικρού κινδύνου και δεν βρισκόταν μεταξύ όσων απαγορεύεται η επιβίβαση σε αεροσκάφη.

    «Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση, αλλά επίσης να έχει εμπιστοσύνη. Ως έθνος θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας», τόνισε ο Ομπάμα.

    Η Αλ Κάιντα στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη

    Η οργάνωση αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχημένη απόπειρα πυροδότησης εκρηκτικών που έγινε από έναν Νιγηριανό σε μια πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

    Στην ανακοίνωση της, η αλ Κάιντα διευκρινίζει ότι ο Ούμαρ Φαρούκ Αμπντούλμουταλάμπ, ο δράστης της αποτυχημένης προσπάθειας πυροδότησης των εκρηκτικών, "ο νιγηριανός αδελφός, πέρασε μέσα από όλα τα συστήματα ασφαλείας για την επιχείρησή του, σπάζοντας τον μεγάλο μύθο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών", αναφέρεται στην ανακοίνωση που "φορτώθηκε" στην ισλαμιστική ιστοσελίδα.

    "Χρησιμοποίησε μια τεχνική των εκρηκτικών που έχει αναπτυχθεί από τους μουτζαχεντίν στα εργαστήρια της αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο", που εδρεύει στην Υεμένη , προστίθεται στο κείμενο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2009 - 7:30:30 UTC