Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απαιτείται ρεαλιστικό πρόγραμμα"
  • [02] Νέα αντιεγκληματική πολιτική

  • [01] "Απαιτείται ρεαλιστικό πρόγραμμα"

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

    Κάθε μέρα που περνά με την κυβερνητική απραξία και αδράνεια με αναβλητικότητα και τα λάθος μηνύματα, είναι σε βάρος της οικονομίας και του τόπου, είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "απαιτείται ρεαλιστικό πρόγραμμα με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης".

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι είχε μια πρώτη συζήτηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και ότι ενημερώθηκε πλήρως για τα ζητήματα της οικονομίας.

    Τέλος, ανέφερε ότι θα συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική όταν πρέπει, ενώ θα ασκεί κριτική όπου υπάρχει διαφωνία.

    "Απουσία εθνικού σχεδίου"

    «Να μη σπαταλά δυνάμεις σε ανοίκειες επιθέσεις κατά της ΝΔ με ευτελείς παρομοιώσεις, αλλά να κοιτάξει τις συμπεριφορές έναντι του ιδίου από τους συναδέλφους του- μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και το κόμμα του κι ακόμη να σπεύσει να πείσει τον πρωθυπουργό να κάνει το καθήκον του, δηλαδή να πιάσει γερά το τιμόνι και να οδηγήσει τη χώρα έξω από τη φουρτούνα της κρίσης», ζήτησε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, από το βήμα της Βουλής.

    Ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι 75 ημέρες μετά τις εκλογές η εικόνα της κυβέρνησης δεν είναι αυτή που είχε υποσχεθεί, πρόσθεσε όμως ότι ο μόνος τομέας στον οποίο τα πηγαίνει καλά η κυβέρνηση είναι στον επικοινωνιακό χώρο: «Ήταν επιτυχημένα τα πρώτα επικοινωνιακά τρικ. Μόνο που τα πυροτεχνήματα κρατάνε λίγο».

    Ως παράδειγμα έφερε το νέο τρόπο στελέχωσης των γενικών γραμματειών και των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, σημειώνοντας ότι από τα 35.000 βιογραφικά που έστειλαν συμπολίτες μας επιλέχθηκαν πρώην σύμβουλοι υπουργών, κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή «αστέρες της κομματικής πυραμίδας».

    Η γενική εικόνα του πρωθυπουργού, υπογράμμισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζεται από ατολμία, αβουλία και διάθεση ισορροπίας μεταξύ στελεχών του που αντιπαρατίθενται, όπως ο υπουργός Οικονομικών και η υπουργός Οικονομίας.

    Χαρακτήρισε θετικά κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στο Ζάππειο, υπογράμμισε όμως ότι «απουσιάζει το πλήρες εθνικό σχέδιο». Ταυτόχρονα είπε ότι η ΝΔ θα κάνει την αυτοκριτική της και θα αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που της αναλογούν, «γιατί το υψηλό δημόσιο χρέος είναι παιδί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ».

    « Σας πιστεύουμε ότι έχετε ειλικρινείς στόχους - δεν εμπιστευόμαστε όμως το σχέδιο που παρουσιάζετε, γιατί δεν βλέπουμε κανένα σχέδιο. Είστε αδίκως και απολύτως αιφνιδιασμένοι, καθώς ο κος Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί προεκλογικά από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κο Προβόπουλο» ανέφερε απαντώντας στον υπουργό των Οικονομικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, εξαίροντας παράλληλα την στάση του Κ. Καραμανλή που ως Πρωθυπουργός, «είπε την αλήθεια χωρίς να τάξει τίποτα σε κανέναν».

    Ο κος Μαρκόπουλος αντιπαρήλθε, κατά τα λεγόμενά του, τα υποτιμητικά σχόλια του Γ. Παπακωνσταντίνου για την παράταξή του, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα του στηρίζει την προσπάθεια για ανάταξη των δημοσίων οικονομικών. «Μην ανακαλύπτετε όμως μείωση δαπανών για το 2010 στον Προϋπολογισμό. Η μείωση είναι μηδενική, αφού απλώς αφορά μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Από τις 5 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει τρεις φορές οι προβλέψεις σας για το έλλειμμα (9,4% - 9,1% και 8,7%). Αυτά τα 1,8 δισ., πώς βρεθήκανε σε λίγες μέρες; Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι έρχεται ένα διορθωμένο σχέδιο. Πιστεύουμε ότι προσπαθείτε να ρίξετε τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση και να δημιουργήσετε ένα κλίμα ανασφάλειας ότι δεν θα βγει η χώρα απ' την κρίση. Εμείς πιστεύουμε ότι θα βγει η χώρα και θα είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε. Και βεβαίως δεν διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία και εξωτερική μας πολιτική» ανέφερε ο κος Μαρκόπουλος.

    «Μη χάνετε άλλο χρόνο και μην απογοητεύετε την κοινωνία. Χωρίς ισχυρή οικονομία δεν υπάρχει ισχυρή και συνεκτική κοινωνία και ισχυρή εξωτερική πολιτική. Χρειαζόμαστε μία εξωτερική πολιτική που θα διεκδικεί την οικουμενικότητά της και θα καταστήσει και πάλι πρωταγωνιστικό το ρόλο μας».

    Στη φράση αυτή συνόψισε την ομιλία του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας επί του κρατικού προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

    [02] Νέα αντιεγκληματική πολιτική

    Με νέο σχέδιο αντιεγκληματικής πολιτικής θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία σε μερικούς σημαντικούς τομείς, προσεγγίζει και ξεπερνά το 50%.

    Το σχέδιο προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

    Τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα "χτυπηθεί" με το έγκλημα και θα δώσει την απάντησή της στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, σοβαρά εγκλήματα παρουσιάζουν αύξηση και, ως παραδείγματα, ανέφερε: την αύξηση κατά 62% των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, την αύξηση κατά 60% των εκβιασμών, την αύξηση κατά 50% των ληστειών σούπερ μάρκετ και την αύξηση κατά περίπου 43%, των ληστειών και των ληστειών τραπεζών.

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνέδεσε και την τρομοκρατία με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα και είπε ότι όλο αυτό το φάσμα θα αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

    Η υπηρεσία αυτή θα έχει επιμέρους τμήματα, για τομείς εγκλημάτων όπως οι απάτες, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά, μαφιόζικες δράσεις αντιγραφή εμπορευμάτων, τρομοκρατία κλπ.

    Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, λειτουργεί επαναστατικό ταμείο, στο οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και απαγωγές και τα χρήματα χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατία για την αγορά όπλων, ρουκετών κλπ.

    "Σύντομα", είπε, "θα υπάρξουν απαντήσεις για τα θέματα αυτά από την Αστυνομία και οι απαντήσεις θα κριθούν από τη δικαιοσύνη".

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στον τομέα του αθλητισμού είπε ότι η Αστυνομία θα συνεργαστεί με την πολιτεία για την αντιμετώπιση της βίας στο χώρο αυτό και πρόσθεσε ότι είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος των παράνομων στοιχημάτων.

    "Σύντομα θα έρθουν ειδικοί από την ΟΥΕΦΑ, για να εκπαιδεύσουν Έλληνες αστυνομικούς στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Αποκάλυψε επίσης ότι θα στείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των χρηστών ναρκωτικών και το πρόβλημα του ΟΚΑΝΑ.

    "Να σταματήσει η διακίνηση εγκλήματος μέσα από τις φυλακές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2009 - 15:30:20 UTC