Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κάλεσμα υποταγής"

  • [01] "Κάλεσμα υποταγής"

    «Η εθνική συστράτευση και συνεννόηση που προτείνουν ο πρωθυπουργός, η πλουτοκρατία και η ΝΔ είναι κάλεσμα υποταγής του λαού και αποδοχής νέων ακόμα πιο οδυνηρών θυσιών για να μείνει τώρα άθικτη η υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών» εκτιμά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι «η ταξική-λαϊκή αλληλεγγύη και αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

    Συνέντευξη Παπαρήγα για εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία

    Τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ αναφορικά με "ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα" και της "διασφάλισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και της διεύρυνσης των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων" παρουσίασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Με αφορμή την παρουσίαση των συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών του κόμματος, η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι με τις τοποθετήσεις τους των τελευταίων ημερών οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου «επιχειρούν την ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα και την ανατροπή του συστήματος εργασιακής ασφάλισης. Πρόκειται για βάρβαρες αλλαγές. Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος χθες προέβη σε ένα βομβαρδισμό των εργαζομένων από αέρα, στεριά και θάλασσα και σ' αυτόν τον βομβαρδισμό οι εργαζόμενοι πρέπει να κηρύξουν τον πόλεμο».

    Αναφερόμενη στις θέσεις του κόμματος, η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ συνεχίζει με μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του, «στην κατεύθυνση ενός ενιαίου πολυμέτωπου αγώνα, όπου καμία πτυχή δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη, ούτε η Βουλή ούτε το Ευρωκοινοβούλιο. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε τα δύο νομοσχέδια για να πούμε στους εργαζόμενους ότι υπάρχει λύση».

    Χαρακτήρισε «πονοκέφαλο της κυβέρνησης» το που θα βρεθούν τα λεφτά και αναφερόμενη στις προτάσεις του ΚΚΕ για το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων μίλησε για μείωση των εξοπλισμών, αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, φορολογία του πετρελαίου για το μεγάλο κεφάλαιο και άμεση διεκδίκηση του κατοχικού δανείου για το οποίο μάλιστα είπε ότι αν δεν διεκδικηθεί υπάρχει κίνδυνος μετά από ένα χρόνο να χαθεί.

    Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη απ' αυτήν της Νέας Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν πρέπει να αισθάνεται δεσμευμένος από τη ψήφο του και ούτε να αποδεχθεί να τον βάλουμε σε ένα πνεύμα συνενοχής, «πρέπει να δείξει την πυγμή του ως ανερχόμενη λαϊκή πλειοψηφία».

    Επίσης διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει πρόσκληση στο κόμμα της για διάλογο στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και πρόσθεσε ότι «είτε πάμε είτε όχι τίποτα δεν αλλάζει, έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ανοιχτό βιβλίο».

    Για το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δράση της Αστυνομίας

    Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των συζητήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα για το άσυλο, χαρακτήρισε καταρχήν "απαράδεκτα" τα τελευταία επεισόδια και υπογράμμισε ότι η θέση του κόμματός της δεν αλλάζει για το θέμα του ασύλου, το οποίο "πρέπει να υπερασπιστεί στο σύνολό της η πανεπιστημιακή κοινότητα και να μην υπάρχουν παρατάξεις που κάνουν ότι μπορούν για να συκοφαντείται".

    Ακόμα δήλωσε ότι "επιχειρείται αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι η αστυνομία πρέπει να είναι μακριά απο τις διαδηλώσεις".

    Εξάλλου, αναφερόμενη και στα τελευταία γεγονότα με τις μαζικές προσαγωγές το τριήμερο των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, χαρακτήρισε "απαράδεκτη τη σύγκριση ανάμεσα στη μηδενική ανοχή του κ. Χρυσοχοΐδη και την ήπια παρέμβαση των κυρίων Παυλόπουλου και Πολύδωρα".

    Έκανε λόγο ακόμα για "επίδειξη πυγμής και δύναμης εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ" και υποστήριξε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης δεν πρέπει να στέκεται στις δάφνες του. Ήταν πύρρειος η νίκη του".

    Διευκρίνισε, δε, ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αστυνομική βία και ειδικότερα για τις προσαγωγές είπε "ίσως και να επιδιώκεται η δημιουργία φακέλων, αλλά αυτό που κυρίως επιδιώκεται είναι η καλλιέργεια κλίματος φοβίας", προσθέτοντας ότι "η πολιτική εξουσία δεν έχει την ικανότητα ούτε τη θέληση να εμπνεύσει τις αρχές του αγώνα στη νεολαία και καλλιεργεί τον αντικομουνισμό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 December 2009 - 13:30:24 UTC