Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Υπουργικό τα ν/σ για την υπερχρέωση
  • [02] Στο συνέδριο του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Στο Υπουργικό τα ν/σ για την υπερχρέωση

    Τα νομοσχέδια του Υπουργείου Οικονομίας, που αφορούν στην υπερχρέωση των νοικοκυριών, και των επιχειρήσεων θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Η κα Κατσέλη, η οποία συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό, μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του πλαισίου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Η απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών, ώστε αυτές να γίνουν πιο φιλικές προς τους επενδυτές, αλλά και ο συντονισμός όλων των φορέων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι τα ζητούμενα για την κυβέρνηση.

    Στην αρχή του νέου έτους, εξάλλου, αναμένεται να έρθει στη βουλή και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς, άλλωστε, λήγει η ισχύς του προηγουμένου.

    Η ψύχραιμη στάση απέναντι στις πιέσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα, είναι εκείνη που υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία αναμένει και άλλες επιθέσεις του είδους και τους επόμενους μήνες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέδωσε το κλίμα των πιέσεων σε έναν συνδυασμό κερδοσκοπικών κινήσεων, τις οποίες χαρακτήρισε "κλασικές", και της "ανυπομονησίας" των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι επείγονται να δουν αποτελέσματα από την ελληνική οικονομία.

    Όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχουν σχέση με την έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας, κατάσταση την οποία η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε από την προηγούμενη.

    Η κυβέρνηση, πάντως, θέλει να πείσει τις διεθνείς αγορές και τους εταίρους, όπως έπεισε και τους Έλληνες πολίτες, ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα. Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα περάσουν μέσα από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το οποίο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση είναι ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί οπωσδήποτε. Και το μήνυμα αυτό θα αποσταλεί είτε χρειαστεί να γίνει συμπληρωματικός προϋπολογισμός είτε χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει τη συνολική εικόνα της οικονομίας, όπως την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου, προκειμένου όλα αυτά να περιληφθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής.

  • Ο πρωθυπουργός, θα έχει σήμερα στη Βουλή τις ακόλουθες συναντήσεις:

    Στις 10:00 π.μ., με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Καρογιάν.

    Στις 11:00 π.μ., με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο.

    Στις 3:15 μ.μ., με μαθητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων WWF και GREENPEACE, «Μαζί για το Κλίμα».

    Παπακωνσταντίνου-Προβόπουλος για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

    Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσαντίνου, ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος δήλωσε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει, αναφερόμενοι στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Προβόπουλο στο υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι η σημερινή ανακοίνωση για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από ξένο οίκο Fitch αντανακλά το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν ανταποκρίνεται η τοποθέτηση του ξένου οίκου στην πραγματικότητα και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ήδη η κυβέρνηση.

    Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μείωση του ελλείμματος, όπως ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι αρχίζει ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού καθεστώτος και ο διάλογος για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ αναμορφώνεται το πλαίσιο για τη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και είπε χαρακτηριστικά ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Αυτό που εκφράζεται από τους αναλυτές, πρόσθεσε, είναι η δυσπιστία γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε μια πλήρη κατάρρευση της εικόνας μας στο εξωτερικό.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη διάκριση ανάμεσα σε σκληρά και ήπια μέτρα διότι προωθεί μια δημοσιονομική πολιτική με την οποία δεν θα θίγονται οι αδύναμοι. Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι η αναπαραγωγή φημών δημιουργεί εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και επιδεινώνει το κλίμα, αλλά με τις κυβερνητικές πολιτικές προωθείται μια βιώσιμη δημοσιονομική αποκατάσταση.

    Από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γ. Προβόπουλος είπε ότι η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να φθάσουμε εκεί που πρέπει. Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα και ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στα τραπεζικά κέρδη διότι υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης.

    Η Fitch Ratings υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "ΒΒΒ+" από "Α-", προχωρώντας στην πρώτη, τα τελευταία δέκα χρόνια, υποβάθμιση της Ελλάδας κάτω του A από έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης.

    H υποβάθμιση του ελληνικού χρέους από τη Fitch έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την Standard & Poor's ότι θέτει σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης τη μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας "Α-".

    Η σημερινή υποβάθμιση αντανακλά, σύμφωνα με τη Fitch, τις ανησυχίες όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των δημοσίων οικονομικών της χώρας, δεδομένης της αδύναμης φερεγγυότητας των δημοσιονομικών θεσμών και του ρυθμιστικού πλαισίου στην Ελλάδα, παράγοντες που εντείνονται από την αβεβαιότητα όσον αφορά μια ισορροπημένη αλλά διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη.

    "Επιτεύξιμο" χαρακτηρίζει η Fitch το στόχο της κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 9,1% του ΑΕΠ το 2010. Σημειώνει, ωστόσο, ότι η έλλειψη ουσιαστικών δομικών πολιτικών μέτρων μειώνει την πεποίθηση πως οι μεσοπρόθεσμες προσπάθειες θα είναι αρκετά επιθετικές ώστε να εξασφαλίσουν αρχικά τη σταθεροποίηση των χρεών και τη μείωσή του τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

    Οι προτάσεις της παρούσας κυβέρνησης βασίζονται περισσότερο σε μέτρα αύξησης εσόδων, ειδικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, των οποίων το αποτέλεσμα είναι αρκετά αβέβαιο, παρά στις τρέχουσες δαπάνες όπου το πρόβλημα είναι περισσότερο έντονο, εκτιμά η Fitch.

    Σύμφωνα με τη Fitch, περίπου το 50% της μείωσης του ελλείμματος της ελληνικής οικονομίας βασίζεται σε έκτακτα μέτρα, ενώ μικρό μόνο ποσοστό της πρόσφατης επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μπορεί να αποδοθεί στην κρίση, η οποία ήταν σχετικά ήπια και ειδικότερα για το χρηματοπιστωτικό κλάδο.

    Η Fitch προειδοποιεί, τέλος, ότι η πιθανή διόγκωση του χρέους σε ποσοστό άνω του 120% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και άνω του 125% το 2011, θα αφήσει τα δημόσια οικονομικά εκτεθειμένα σε μεγάλους κινδύνους.

    [02] Στο συνέδριο του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

    Στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγονται σήμερα και αύριο στη Βόννη, θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΝΔ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσουν οι: Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ.Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Παπακώστα, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου και Μ. Πεγκλής.

    Στην αντιπροσωπεία επρόκειτο να συμμετάσχει και η κα Ντ. Μπακογιάννη, η οποία τελικά για λόγους υγείας δεν θα μεταβεί στη Βόννη.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο

    "Είναι αυτονόητο ότι ισχύει η δέσμευση της ΝΔ για δεύτερη θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας", δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη 40λεπτη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Είπε ακόμη ότι "στην αφετηρία των νέων καθηκόντων μου αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να μοιραστώ σκέψεις και προβληματισμούς με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας για την πορεία του τόπου".

    Λίγο νωρίτερα κι ενώ έμπαινε στην αίθουσα της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είχε ένα σύντομο διάλογο με τον κ. Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: "Καλημέρα κ. πρόεδρε. Συγχαρητήρια και από κοντά. Πότε ταξιδεύετε;"

    Ο κ. Σαμαράς απάντησε: "Αύριο το πρωί". Ο κ. Παπούλιας σημείωσε: "Στη Βόννη, ενδιαφέρον".

    Ο κ. Σαμαράς είπε: "Ναι είναι ενδιαφέρον, είναι συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και το θέμα είναι κυρίως η κοινωνική διάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, είναι πολύ ενδιαφέρον και είναι το μεγάλο ζητούμενο".

    Ο κ. Παπούλιας έκλεισε το σύντομο διάλογο λέγοντας: "Σωστό και για μας".

    Συνάντηση με τον Π.Ψωμιάδη

    Συνάντηση 40 λεπτών είχαν στη Ρηγίλλης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως δεν ήρθε στη Ρηγίλλης για να "κολακέψει όπως κάποιοι άλλοι τον πρόεδρο" και για να ζητήσει κάποια θέση. "Είμαι νομάρχης όλων των Θεσσαλονικέων και υπηρετώ αυτό το λαό. Δεν διεκδικώ οφίτσια. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία", είπε.

    Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση σε όποιες θετικές προτάσεις υπάρχουν. "Να μην αποφασίζουμε για το λαό χωρίς το λαό. Όχι δηλαδή στις κλειστές πόρτες. Το ονειρεμένο ταξίδι με το λαό δεν τελείωσε στις 29 Νοεμβρίου. Εκεί που πρέπει να παρεμβαίνω θα παρεμβαίνω και δεν θα ανεχθώ αλαζονικές συμπεριφορές και πολιτικές" τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την Ντόρα Μπακογιάννη "αστέρι" και επισήμανε πως όλοι στη Νέα Δημοκρατία είναι χρήσιμοι. Όλοι όμως, ξεκαθάρισε, "είμαστε δέσμιοι των θέσεων και των αποφάσεων που έχουμε πάρει".

    Επίσκεψη στον πρύτανη Χ. Κίττα

    "Τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Πρέπει να είναι στέγη για ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Δεν μπορεί να είναι θερμοκήπιο εγκληματικών πράξεων, νησίδες εγκληματικών πράξεων. Περιμένω από την κυβέρνηση και από τα άλλα κόμματα, να απαντήσουν στη δική μας πρόταση για το Ασυλο. Και να απαντήσουν γρήγορα, προκειμένου να πάμε στο δια ταύτα", τόνισε ο κ. Αντ. Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κίττα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. "Αυτή η υπόθεση της βίας δεν πάει άλλο, έχει ξεπεράσει κάθε όριο", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κατάσταση του πρύτανη βελτιώνεται συνεχώς, προσθέτοντας: "ευτυχώς απεφεύχθη το χειρότερο. Και το εννοώ αυτό που λέω".

    Νέοι Γραμματείς

    Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Γραμματειών του Κόμματος, ανατίθενται καθήκοντα νέων Γραμματέων στα ακόλουθα στελέχη:

    - Στο Βασίλη Μιχαλολιάκο, βουλευτή Αβ Πειραιώς, τ. Υφυπουργό, η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

    - Στο Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή Λάρισας, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού,

    - Στον Κώστα Γκιουλέκα, βουλευτή Αβ Θεσσαλονίκης, τ. Υφυπουργό, η Γραμματεία Προγράμματος,

    - Στο Γιάννη Μανώλη, πρώην βουλευτή, η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων και

    - Στο Μανώλη Αγγελάκα, πρώην ευρωβουλευτή, η Γραμματεία Οργανωτικού.

    Με απόφαση, επίσης, του κ. Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος στον βουλευτή Αβ Αθηνών και τ. υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα με θέμα "Πυρηνική Ενέργεια. Λύση για την Κλιματική Αλλαγή ή Απειλή στο Περιβάλλον;", διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, στο Μακεδονία Παλλάς (09:30:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλλάς )

  • Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θα επισκεφθεί, τον Άρειο Πάγο και θα ξεναγηθεί στο νέο Μουσείο της Ακροπόλεως (09:45:00, Μουσείο Ακρόπολης)

  • Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Igor Levitin (10:00:00, Υπουργείο Μεταφορών-Παπάγου)

  • Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Συνήγορο του Πολίτη, κ. Γ. Καμίνη (10:00:00, Χατζηγιάννη Μέξη 5)

  • Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου στη Βουλή:

    -Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Καρογιάν (Βουλή, 10:00 π.μ.)

    -Με μαθητές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των οικολογικών οργανώσεων WWF και GREENPEACE, "Μαζί για το Κλίμα" (15:15)

  • Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών, με θέμα: « Νεότερα Δεδομένα στην χρήση των βλαστικών κυττάρων», στο Μακεδονία Παλλάς (11:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου της ΚΟΘ για την παρουσίαση της Χριστουγεννιάτικης και της Πρωτοχρονιάτικης συναυλίας, του DVD για τα 50 χρόνια της Ορχήστρας κ.ά., στην αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Λ. Νίκης)

  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα για τις εργασιακές σχέσεις και τα αποθεματικά των ταμείων (12:00:00, Αθήνα/Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου)

  • Συνέντευξη Τύπου για το Κτηματολόγιο (12:00:00, Αθήνα/Ακαδημίας 60)

  • Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ,Σ. Κουβέλη, με Συμπρόεδρό του στη ΜΔΕ Ελλάδας-Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ρώσο Υπουργό Μεταφορών, Igor Levitin (12:00:00, ΥΠΕΞ-Ακαδημίας 1)

  • Συνέντευξη Τύπου των εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων για την επίθεση στη Βενετία Μανωλοπούλου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΚΘ)

  • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο (12:30:00, Βουλή)

  • Ο Α. Σαμαρας στη Βονη στο Συνέδριο του ΕΛΚ (Βόνη)

  • Παρουσίαση έκθεσης από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (12:30:00, Ν. Δούκα 4-Κολωνάκι)

  • Συνέντευξη Τύπου του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (13:30:00, Θεσσαλονίκη/Αποθήκη Α, Λιμάνι)

  • Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (13:30:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Ο Πρόεδρος Παπούλιας θα δεχθεί τον Πρόεδρο της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» Κώστα Μπακούρη (14:00:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου (14:30:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνέντευξη Τύπου για τα ν/σ Διοχέτευση Ρευστότητας στην Αγορά και την Προστασία Υπερχρεωμένων Δανειοληπτών (15:00:00, Αθήνα/Μεσογείων)

  • Σύσκεψη συγκαλεί η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στα Κουφάλια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μπούτας, στέλεχος της ΠΑΣΥ (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Κουφάλια)

  • Εγκαίνια έκθεσης Πολιτική και Γελοιογραφία 1960 -2000 (20:00:00, Αθήνα/Ζαππειο Συνεδριακό Κέντρο)

  • Το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας στο Hyatt (Θεσσαλονίκη)

  • Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

    Κοινοβουλευτικό Έργο, Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση του σχεδίου νόμου: ««Αποζημίωση των θυμάτων εγκλημάτων βίας από πρόθεση» (Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2004/80/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 29ης Απριλίου 2004) και άλλες διατάξεις». (2/2)

    11:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Eνημέρωση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδο στο πλαίσιο του Διαλόγου για το Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας.

    11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Νεανική Παραβατικότητα. Έχουν κληθεί οι κκ Γιώργος Δημήτραινας, γγ του υπ. Δικαιοσύνης, Δημήτριος Γαλάτουλας και Αντωνία Ανδρεάκου, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. - Αστυνομικοί Διευθυντές, Κατερίνα Πούτου, εκπρόσωπος του ΔΣ της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων», Δανιήλ Εσδράς, αρχηγός της Αποστολής της Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Αντώνης Αραβαντινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) - Αρχιφύλακας Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας, Σπυρίδων Καρακίτσος, γραμματέας της ΟΣΥΕ, Γιάννης Πανούσης, εγκληματολόγος - καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Λάμπρου, εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» και Άρτεμις Τζίτζικα, υπεύθυνη Εφηβιατρικού Τμήματος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

    13:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Συζήτηση επί της «Ετήσιας Έκθεσης 2008» του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

    17:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Συζήτηση: α) για την εξαγωγή συμπερασμάτων εν όψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη, για την κλιματική αλλαγή και β) επί της Εκθέσεως «Ελλάδα-Η Κατάσταση του Περιβάλλοντος 2008».

    17:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Οικονομικών: Συνέχιση της εξέτασης του κρατικού προϋπολογισμού 2010. (3η συνεδρίαση)

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών-5η Αγωνιστική, Κραχτίδη

    16.00 ΚΑΟ Δράμας-ΑΓΟ Ρεθύμνου

    Τρίπολης 17.30 Αρκαδικός-Ολυμπιάδα Πατρών

    Βαρδινογιάννειο 17.30 ΟΦΗ-Ερμής Περάματος

    Δάφνης 17.30 Δάφνη-Ίκαρος/Έσπερος

    ΔΑΚ Σερρών 17.30 Ίκαροι Σερρών-Ερμής Λαγκαδά

    Ιβανώφειο 17.30 Ηρακλής-Νήαρ Ηστ

    Υμηττού 17.30 Αμύντας-Αιγάλεω

    Μετς Α 17.30 Παγκράτι-Ξάνθη

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών (α΄ φάση), 19.00 ΑΣΠ Απόλλων - Σταυρούπολη

  • Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (2η αγωνιστική, Ε΄ όμιλος), 18.00 Παναθηναϊκός - Φριντρισχάφεν

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ανδρών (φάση των «32», β΄ αγώνες), 18.30 Ροβανιέμι - ΕΑ Πατρών

    21.00 Λένικ - Ηρακλής

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Ανδρών (φάση των «32», β΄ αγώνας), 14.00 Μπακού - Φοίνικας Σύρου

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (φάση των «32», β΄ αγώνες), 21.00 Κάμνικ - Ηρακλής

    21.30 Ερμής Οστάνδης - Ολυμπιακός

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (7η ημέρα), Κίμκι-Παναθηναϊκός

    Μαρούσι-Ολίμπια Λιουμπλιάνα

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα Γυναικών
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 December 2009 - 5:30:24 UTC