Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η αναμόρφωση του φορολογικού
  • [02] Στον Πρόεδρο ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Στόχος η αναμόρφωση του φορολογικού

    Αρχίζει αυτή την εβδομάδα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει ότι περισσότερους φόρους θα πληρώσουν αυτοί που σήμερα φοροδιαφεύγουν και γνωστοποιεί ότι με το "πόθεν έσχες" θα καταγραφούν σε ένα σύστημα όλες οι πληροφορίες για την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων.

    Επίσης, προαναγγέλλει αυστηρούς ελέγχους στην ακίνητη περιουσία και τις συναλλαγές των Οφ-σορ εταιρειών.

    «Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε. Αμέσως μετά την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου, θα αρχίσει ο διάλογος για νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στις αρχές του έτους θα κατατεθεί και το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας όπου θα τίθενται εκείνες οι βάσεις ώστε να γίνει η Ελλάδα ξανά αξιόπιστη στους εταίρους, αλλά και στο εσωτερικό».

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του επικεφαλής του «Γιούρογκρουπ» Ζ. Κ. Γιούνγκερ, κατά την οποία έκανε λόγο για ενδεχόμενο να μπει η χώρα σε πιο σκληρό στάδιο επιτήρησης, εάν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι αποτελεσματικά.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι "ξεκάθαρη" απέναντι στην ελληνική κοινωνία, έχει σχέδιο και αποφασιστικότητα.

    «Προχωράμε συναντώντας πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που περιμέναμε, αλλά οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις είναι σαφείς και ρητές, έχουμε συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό και στα πλαίσια του δυνατού, τις υλοποιούμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει αν ο νέος γύρος διεθνών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να μην ανταποκριθεί στις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένης της εξαιρετικά δεινής θέσης, στην οποία βρίσκεται η οικονομική κατάσταση της χώρας, «εκπορεύεται από κέντρα που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης».

    Επιπλέον, σχετικά με το εάν η κυβέρνηση μελετά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι κριτήριο ενός νέου φορολογικού νόμου θα είναι να υπάρχει μια κοινωνική φορολογική δικαιοσύνη.

    [02] Στον Πρόεδρο ο Αντώνης Σαμαράς

    Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το μεσημέρι, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα παραστεί στις εργασίες του Εκλογικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίες θα διεξαχθούν στη Γερμανία (Βόννη) στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2009.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσουν οι: Ντ. Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Κ.Τασούλας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Παπακώστα, Κ. Αρβανιτόπουλος, Στ. Παπασταύρου και Μ. Πεγκλής.

    Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανατίθενται καθήκοντα προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος στον βουλευτή Αβ Αθηνών και τ. υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, προανήγγειλε πρωτοβουλίες αξιοποίησης των στελεχών ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» στο οποίο εντάχθηκαν κατά την εσωκομματική αναμέτρηση.

    Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", υπογράμμισε πως «το εύρος της νίκης δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διχάσει τη βάση». Επίσης, για όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανακύψει ζητήματα προσωπικής ακεραιότητας παρουσιάστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «κάηκαν».

    Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε έτοιμος να συμπαραταχθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά δήλωσε πλήρως αντίθετος με την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού εκλογικού μοντέλου. Οπως τόνισε, «η εφαρμογή τέτοιου εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα θα δημιουργούσε απόλυτα αρχηγικά κόμματα».

    Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση είναι πιθανότερο να μας ξυπνήσει, παρά να μας βουλιάξει και σημειώνει πως η έξοδος από αυτήν δεν είναι δυνατόν να συντελεστεί «με ασφυξία της οικονομίας».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Ημερίδα Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα" Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2008-2009" (08:00:00, Αθηνα/Σταδίου)

  • Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" (09:30:00)

  • Special Olympics Αθήνα 2011: Συνέντευξη Τύπου και παρουσίση της μασκότ των Αγώνων (12:00:00, Ζάππειο)

  • Συνέντευξη Τύπου για το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας, στο Μακεδονία Παλλάς (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη Τύπου της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη (12:00:00, Μεσογείων 119)

  • Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο δημαρχείο (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ιδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος: Παρουσίαση έρευνας "Ετικέτες τροφίμων" (12:00:00, Ξενοδοχείο Divani Caravel)

  • Παρουσίαση μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη συνεισφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ελληνική οικονομία (12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής )

  • Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά (12:30:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ξενοδοχείου The Met Hotel του ομίλου Χανδρή (12:30:00, Θεσσαλονίκη/26ης Οκτωβρίου 48)

  • Ο Πρόεδρος Παπούλιας θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου Μάριο Καρογιάν (13:30:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος

  • Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου, Αθήνα::

    9.30: θα επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου σε πανυγηρική τελετή θα του απονεμηθεί η ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος. 15.00: επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο υπουργείο Παιδείας,

    16.00:Επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών.

    17.00: Θα δεχθεί στο Ξενοδοχείο Hilton τον πόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ώρα 17.30 και της ΓΓ του Κ.Κ.Ε., ώρα 19.00.

    Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος θα παρακαθήσει σε δείπνο στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Συνέντευξη Τύπου Ζίκο - 17:30:00, Γήπεδο Καραϊσκάκη

  • Ποδόσφαιρο-Αρσεναλ-Συνέντευξη Τύπου Αρσέν Βενγκέρ - 20:00:00, Αεροδρόμιο, Σε αίθουσα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίπλα στην πύλη αφίξεων Α

  • Υδατοσφαίριση-World League ανδρών (προκριματικά, 2η ημέρα): Ελλάδα-ΠΓΔΜ - 20:00:00, Πειραιάς (GRC)

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών-Προαγγελία 5ης αγωνιστικής

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων, 20:00 Αστρα Πλοέστι-Ντιναμό Βουκ.

  • Μπάσκετ-EuroCup (3η ημέρα), Σιαουλιάι-Αρης (19:15) 3ος όμιλος

    Πανελλήνιος-Τουρόβ Ζγκόρζελετς (21:00) 7ος όμιλος

  • Μπάσκετ-EuroChallenge (3η ημέρα)

  • Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (2η αγωνιστική, Α΄ όμιλος), 17.00 Ντιναμό Μόσχας - Ολυμπιακός

  • Βόλεϊ-Κύπελλο Συνομοσπονδίας Γυναικών (φάση των «32», β΄ αγώνας), 17.00 Εκατερίνεμπουργκ - Παναθηναϊκός
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 December 2009 - 5:30:24 UTC