Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για το κλίμα
  • [02] "Στο επίκεντρο τα προβλήματα"
  • [03] "Πρόεδρος για ακόμη έξι χρόνια"
  • [04] "Αλλος είναι το αφεντικό"

  • [01] Ξεκίνησαν οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για το κλίμα

    Ξεκίνησαν σήμερα στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία προσβλέπει σε μια νέα, παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, που λήγει το 2012.

    Στην παγκόσμια διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου, συμμετέχουν ηγέτες από όλο τον κόσμο, που θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

    Τον περασμένο μήνα η Δανία αναβάθμισε τη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης προσκαλώντας επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων και από τις 192 χώρες-μέλη του ΟΗΕ.

    Μέχρι στιγμής, 105 ηγέτες έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο και ο Ινδός ομόλογός του Μανμοχάν Σινγκ.

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν δήλωσε αισιόδοξος ότι η Διάσκεψη θα οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας, την οποία, μάλιστα, θα υπογράψουν όλα τα κράτη-μέλη, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, η απόσταση που χωρίζει τους διαπραγματευτές από την επίτευξη νέας συμφωνίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη ειναι μικρή.

    "Σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατη η επίτευξη μιας συμφωνίας στη Κοπεγχάγη λέμε ότι, απλά, κάνουν λάθος", δήλωσε ο επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP), κ. Έιτσιμ Στάινερ. "Απέχουμε λίγο από την επίτευξη συμφωνίας", είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Στάινερ.

    Η UNEP και ο βρετανός ειδικός για το κλίμα σερ Νίκολας Στερν υποστηρίζουν, στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ότι το χάσμα μεταξύ των προτεινόμενων μέχρι σήμερα μειώσεων των εκπομπών και αυτών που απαιτούνται για να αποφευχθούν τα χειρότερα έχει περιοριστεί σε λίγα δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους.

    Σύμφωνα με την έκθεση, ο κόσμος πρέπει να στοχεύσει σε ανώτατο όριο εκπομπών 44 δισεκατομμυρίων μετρικών τόνων το χρόνο μέχρι το 2020. Στην έκθεση, διατυπώνεται επίσης η εκτίμηση ότι αν εκπληρωθούν πλήρως οι μέχρι σήμερα υποσχέσεις των χωρών, θα επαρκούν για μείωση των εκπομπών στα 46 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως.

    Οι εκπομπές ανέρχονται σήμερα σε περίπου 47 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους, σύμφωνα με την έκθεση και χωρίς μειώσεις, θα ανέλθουν σε 55 ή και περισσότερα δισεκατομμύρια τόνους, ετησίως, το 2020.

    Ο επικεφαλής της UNEP είπε ότι οι περαιτέρω μειώσεις των εκπομπών στις αερομεταφορές και τη ναυσιπλοΐα καθώς και η ευρύτερη χρήση των δασών για κατακράτηση διοξειδίου του άνθρακα μπορούν να συντελέσουν στην κάλυψη της απόστασης μεταξύ των υπεσχεθέντων και των αναγκαίων.

    Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχει περιοριστεί σημαντικά η απόσταση μεταξύ της άποψης των επιστημόνων για το τι πρέπει να γίνει και των προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι. "Μπορούμε να πούμε ότι απέχουμε λίγους γιγατόνους από την επίτευξη συμφωνίας στην Κοπεγχάγη, που θα θέτει στόχο τους 44 γιγατόνους το 2020".

    Ο επικεφαλής της UNEP υποστηρίζει ότι ένα ρεαλιστικό νούμερο για το σημερινό χάσμα μεταξύ των δεσμεύσεων των 190 χωρών και του τι χρειάζεται στο τέλος της διάσκεψης για να θεωρηθεί αυτή επιτυχής είναι πιθανά γύρω στους 2 γιγατόνους.

    "Αυτό δείχνει ότι, αν οι ηγέτες επιθυμούν να διαπραγματευθούν μια συμφωνία, έχουν τα μέσα να το κάνουν και να το κάνουν με τρόπο που να επιτρέψουν μια συμφωνία στο τέλος της Διάσκεψης στην Κοπεγχάγη", κατάληξε ο κ. Στάινερ.

    Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, σε συνέντευξή του δήλωσε αισιόδοξος ότι η Διάσκεψη θα οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας, την οποία, μάλιστα, θα υπογράψουν όλα τα κράτη-μέλη.

    "Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Κοπεγχάγη", είπε ο Μπαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Δανίας Berlingske Tidende.

    "Θα επιτύχουμε συμφωνία και, πιστεύω, ότι η συμφωνία θα υπογραφεί από όλες τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ, το οποίο θα είναι κάτι ιστορικό", είπε ο Μπαν στη συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

    "Διαθέτουμε το σωστό πολιτικό πνεύμα. Όλοι οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων έχουν κοινό στόχο- να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη".

    Αυτό που πρέπει καθοριστεί είναι ο τρόπος δράσης για την επίτευξη αυτού του στόχου, είπε ο νοτιοκορεάτης γγ του ΟΗΕ.

    Ο Μπαν είπε ότι ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν έπραξε καλώς επιδιώκοντας πολιτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη, και ότι η ιδέα "'έδωσε δυναμική στις διαπραγματεύσεις".

    "Με συγκεντρωμένους τόσους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, προφανώς θα καταλήξουμε σε συμφωνία, πρώτα μία πολιτική συμφωνία και αμέσως μετά ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο. Είμαι πεπεισμένος γι αυτό".

    Ο Μπαν είπε ακόμη ότι τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει τα συμπεράσματα των επιστημόνων που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το κλίμα.

    "Οι κλιματικές αλλαγές είναι αληθινές και συμβαίνουν τώρα με ταχύτερο ρυθμό απ΄ό,τι θεωρούσαμε πριν από μερικά χρόνια", δήλωσε στην εφημερίδα ο Μπαν.

    "Η Διάσκεψη στην Κοπεγχάγη έρχεται στην καλύτερη συγκυρία να το αντιμετωπίσουμε με τις γνώσεις που διαθέτουμε", πρόσθεσε.

    "Πολύ σοβαρό πρόβλημα" θεωρούν την κλιματική αλλαγή οι πολίτες σε 23 χώρες

    Την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τις κλιματικές αλλαγές αποτυπώνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία GlobeScan για λογαριασμό του BBC.

    Σχεδόν τα δύο τρίτα από τους 24.071 ερωτηθέντες πολίτες 23 χωρών απάντησαν ότι οι κλιματικές αλλαγές συνιστούν ένα "πολύ σοβαρό" πρόβλημα- ποσοστό μεγαλύτερο του 44% που είχαν απαντήσει το ίδιο σε ανάλογη δημοσκόπηση της GlobeScan το 1998.

    Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι με τους μισούς να επιθυμούν η κυβέρνηση της χώρας τους να πιέσει για την ανάληψη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους υπόλοιπους να προτιμούν μία σταδιακή προσέγγιση.

    Μόνο το 6% δεν θέλει η κυβέρνηση της χώρας του να καταλήξει στην υπογραφή κάποιας διεθνούς συμφωνίας.

    Η GlobeScan πραγματοποιεί συστηματικά την ίδια δημοσκόπηση σε 13 από τις 23 χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα τα τελευταία 11 χρόνια.

    Οι ΗΠΑ και η Κίνα ανθίστανται στη γενική τάση καθώς φαίνεται ότι ενδιαφέρονται λιγότερο για τις κλιματικές αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια.

    "Η δημοσκόπηση δείχνει την ισχυρή παγκόσμια στήριξη για δράση αναφορικά με την κλιματική αλλαγή παρά την ύφεση", είπε ο πρόεδρος της GlobeScan, Νταγκ Μίλερ.

    Κατά μέσο όρο το 63% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά μία "πολύ σοβαρή" ανησυχία.

    Στη Βραζιλία και τη Χιλή το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 86%, ενώ στην Ινδία και στις ΗΠΑ σε 45%.

    Στις 23 χώρες, όπου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση, το 44% , κατά μέσο όρο, απάντησαν ότι επιθυμούν η χώρα τους να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής το συντομότερο δυνατό, ενώ το 39% να υιοθετήσει η χώρα τους μία συντηρητική προσέγγιση στηρίζοντας μόνο τη σταδιακή δράση.

    Οι ερωτηθέντες στη Βρετανία ήταν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο η χώρα τους (62%) κι ακολουθεί ο Καναδάς και η Κένυα (61% και οι δύο) και οι Ιαπωνία, Αυστραλία, Γαλλία (57%).

    Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι επιθυμούν η κυβέρνησή τους να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής το συντομότερο δυνατό, αλλά το 14% δεν επιθυμεί την υπογραφή διεθνούς συμφωνίας- ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

    Κατά μέσο όρο, το 61% από τους ερωτηθέντες και στις 23 χώρες απάντησαν ότι θα ήθελαν η κυβέρνησή τους να επενδύσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ακόμη κι αν αυτό πλήττει την οικονομία. Περίπου το 29% των ερωτηθέντων αντιτίθενται στην ιδέα.

    Παρά το γεγονός ότι μόνο το 57% των κινέζων που συμμετείχαν απάντησαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας, το 89% των ερωτηθέντων στηρίζουν τις κυβερνητικές επενδύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής- περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

    Στις ΗΠΑ, το 42% απάντησαν ότι θα ήταν αντίθετοι στην ανάληψη δράσης από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αν αυτό βλάπτει την οικονομία, ποσοστό που ξεπερνάει μόνο το Πακιστάν (58%) και οι Φιλιππίνες (63%).

    Συνολικά 24.071 ενήλικες από 23 χώρες συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της GlobeScan από τις 19 Ιουνίου ως τις 13 Οκτωβρίου του 2009.

    56 εφημερίδες για το Κλίμα

    Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μία έκτακτη κατάσταση και εάν δεν συνδυασθούμε ώστε να αναλάβουμε αποφασιστική δράση οι κλιματικές αλλαγές θα καταστρέψουν τον πλανήτη, τονίζεται σε κοινό κύριο άρθρο, που δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδες σε 45 χώρες.

    Οι 56 εφημερίδες τονίζουν πως αποφάσισαν την πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια να ενώσουν τις φωνές τους προκειμένου να καλέσουν τους παγκόσμιους ηγέτες «να κάνουν την ορθή επιλογή» κατά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα.

    «Οι πολιτικοί στην Κοπεγχάγη έχουν τη δύναμη να καθορίσουν την κρίση της Ιστορίας για την παρούσα γενεά: είτε πως υπήρξε μία γενεά που βρέθηκε ενώπιον μίας πρόκλησης και ύψωσε το ανάστημά της, είτε μία τόσο ηλίθια που ενώ έβλεπε κατάματα την καταστροφή δεν έκανε το παραμικρό για να την αποτρέψει», τονίζεται στο κείμενο.

    «Οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί και σωρεύονται από αιώνων, έχουν συνέπειες που θα διαρκέσουν για πάντα και οι προοπτικές μας για να την χαλιναγωγήσουμε θα καθορισθούν εντός των επομένων 14 ημερών», προστίθεται στην ολοσέλιδη καταχώρηση.

    Το κύριο άρθρο δημοσιεύεται σε 20 γλώσσες, περιλαμβανομένης της ρωσικής, της κινεζικής και της αραβικής, σε εφημερίδες όπως η Γκάρντιαν του Λονδίνου, η γαλλική Λε Μοντ, η Τορόντο Σταρ, η Τάιμς του Κόλπου, η Μποτσουάνα Γκάρντιαν και η Μαϊάμι Χέραλντ.

    «Αυτός δεν πρέπει να γίνει ένας πόλεμος ανάμεσα στον πλούσιο και φτωχό κόσμο, ανάμεσα στη Δύση και στην Ανατολή. Οι κλιματικές αλλαγές πλήττουν τους πάντες και θα πρέπει να επιλυθούν από όλους μας».

    «Η επιστήμη είναι πολύπλοκη, αλλά τα γεγονότα είναι οφθαλμοφανή. Ο πλανήτης χρειάζεται να λάβει μέτρα ώστε να μειώσει στους δύο βαθμούς Κελσίου την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας, ένας στόχος που απαιτεί να φθάσουν στο ακρότατό τους και να ξεκινήσουν να μειώνονται μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια», τονίζεται στο κύριο άρθρο, που προειδοποιεί για τους άμεσους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όλες οι ήπειροι και το ζωϊκό βασίλειο από τις κλιματικές αλλαγές.

    «Το ζήτημα δεν είναι πλέον εάν θα πρέπει να κατηγορήσουμε το ανθρώπινο γένος, αλλά το πόσο λίγο καιρό διαθέτουμε για να περιορίσουμε τη ζημιά», τονίζεται.

    Στο κύριο άρθρο προτρέπονται οι ηγέτες, σε βασικά σημεία μίας δίκαιας και αποτελεσματικής συμφωνίας και για ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, για τη μετουσίωσή της σε συνθήκη, ορίζοντας πως η επόμενη συνάντηση του ΟΗΕ για το κλίμα, τον Ιούνιο στη Βόννη, θα είναι η καταληκτική ημερομηνία.

    [02] "Στο επίκεντρο τα προβλήματα"

    "Τo KKE καθόλου δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού, που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το ΚΚΕ, όμως, μετέχει σε κινητοποιήσεις και δραστηριότητες οι οποίες σήμερα έχουν ως επίκεντρο τα προβλήματα της μόρφωσης και τα προβλήματα της δουλειάς", τόνισε σε σημερινή δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Και πρόσθεσε ότι "τιμάς μια επέτειο και ένα γεγονός, προσαρμόζοντας, αν θέλετε, το περιεχόμενό της και στις επείγουσες ανάγκες της στιγμής. Η καλύτερη τιμή σε αυτή την επέτειο είναι η ιεράρχηση δραστηριότητας για θέματα μόρφωσης και δουλειάς. Κι άλλωστε θύμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής ήταν και ο Αλέξης".

    Η κα Παπαρήγα είπε ακόμη ότι ένα δυναμικό, δυνατό, κίνημα πρέπει να έχει και σωστά αιτήματα και στόχους που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και ταυτόχρονα πρέπει να περιφρουρείται, να αυτοπεριφρουρείται από κάθε ενέργεια που μπορεί να το εκθέσει σε μηχανισμούς τρομοκράτησης και συκοφαντίας. Αυτοπεριφρούρηση σημαίνει, εσωτερική αυτοπεριφρούρηση, μακριά από κάθε μηχανισμό καταστολής, είπε.

    Αναφερόμενη στο επεισόδιο που έγινε εις βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Χ. Κίττα, η κα Παπαρήγα είπε ότι σύμφωνα με την εκτίμησή της "υπάρχει μια προσπάθεια να βρεθούν οι πρυτανικές αρχές μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα: ή να χάνουν το κεφάλι τους ή να φωνάξουν την Αστυνομία να καταλύσει το άσυλο. Πάλι υπάρχει τρόπος η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι φοιτητικοί σύλλογοι που πρέπει να λειτουργήσουν και όχι γενικά και αφηρημένα οι φοιτητικές παρατάξεις, να αναλάβουν την περιφρούρηση των ιδρυμάτων".

    Το πρωί, η γγ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

    [03] "Πρόεδρος για ακόμη έξι χρόνια"

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση και εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο.

    Πρόεδρο σαν τον Κάρολο Παπούλια δεν θα ξαναβρούμε άλλον, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του απο τη συνάντηση και ανέφερε ότι η συζήτηση περιεστράφη γύρω απο τα προβλήματα της χώρας, στα εθνικά και στην οικονομία.

    Για τα επόμενα έξι Χριστούγεννα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο Κάρολος Παπούλιας, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ και στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς "δεν θα ξεχάσει ποτέ τον λόγο για τον οποίο έριξε, το '93, την κυβέρνηση της ΝΔ και θα συνεχίσει τον αγώνα για τα εθνικά θέματα".

    Σημείωσε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά για τα εθνικά θέματα περισσότερο απ' ό,τι με την κα Μπακογιάννη και τον κ. Καραμανλή.

    Είπε ακόμη ότι η εκλογή Σαμαρά δικαιολογεί την παρουσία του ΛΑΟΣ και τόνισε ότι "πάψαμε να είμαστε ακραίο κόμμα, όσο και αν κάποιοι λένε ότι είμαστε".

    Ο Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο θέμα της σύλληψης των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, είπε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ευχήθηκε κουράγιο στον πατέρα Γρηγόρη Νιώτη, όπως είπε, και σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος.

    [04] "Αλλος είναι το αφεντικό"

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες το βράδυ στον Μπρους Σπρίνγκστιν ότι εκείνος είναι στην πραγματικότητα "The Boss" υποδεχόμενος τον μουσικό στον Λευκό Οίκο μαζί με τέσσερις ακόμη βραβευμένους με τα 32α βραβεία του Kennedy Center, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο.

    "Μια ημέρα σαν αυτή, θυμάμαι ότι είμαι ο πρόεδρος, αλλά αυτός είναι Τhe Boss!" (το αφεντικό), δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Νωρίτερα, 2.200 προσκεκλημένοι παρέστησαν στην τελετή βράβευσης των μεγάλων προσωπικοτήτων του αμερικανικού πολιτισμού στο μεγάλο αμφιθέατρο του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον.

    Την τελετή άνοιξε η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, συνοδευόμενη από τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε. "Είναι το χρυσό σύμβολο του αμερικανικού κινηματογράφου", είπε συγκινημένος ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο πιανίστας της τζαζ Ντέιβιντ Μπρούμπεκ, εκ των βραβευθέντων της βραδιάς, που γιόρταζε επίσης χθες τα 89 του χρόνια, ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης της τζαζ που παρακολούθησε ο ίδιος σε συναυλία όταν ήταν 10 ετών κατά τη διάρκεια μιας από τις σπάνιες επισκέψεις του πατέρα του στη Χαβάη το 1971. "Για ένα αγόρι δέκα ετών ένας νέος κόσμος ανέτειλε", είπε.

    Ο Μπεν Χάρπερ και η Μελίσα Εθεριτζ ερμήνευσαν τραγούδια του Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ ο σατιρικός παρουσιαστής Τζον Στούαρτ τον αποκάλεσε "γιο του Τζέιμς Μπράουν και του Μπομπ Ντίλαν".

    Τέλος, η ντίβα της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν παρουσίασε την βραβευμένη Γκρέις Μπάμπρι, την αμερικανίδα μέτζο-σοπράνο που ήταν η πρώτη μαύρη τραγουδίστρια που παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ του Μπαίροϊτ στις αρχές της δεκαετίας του '60.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 December 2009 - 13:30:32 UTC