Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανάγκη μεγάλων αλλαγών στα ΤΕΙ"
  • [02] Ημιυπαίθριοι: «Πάγωμα» ρυθμίσεων
  • [03] Η Ελλάδα στον 2ο όμιλο

  • [01] "Ανάγκη μεγάλων αλλαγών στα ΤΕΙ"

    Στο Μεσολόγγι όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Προέδρων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας, παραβρέθηκε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Στο τέλος της συνεδρίασης η υπουργός απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

    Συγκεκριμένα, η κ.Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων : "Η χώρα έχει ανάγκη από διακριτά Τεχνολογικά Ιδρύματα υψηλής ποιότητας με προσφορά και στην οικονομία, στην κοινωνία και στην παραγωγή. Οι απόψεις μας συνέπεσαν και στο ότι υπάρχει ανάγκη μεγάλων αλλαγών που έχουν να κάνουν και με τη χωροταξική και με τη θεματική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ. Το πρόβλημά μας δεν είναι να δημιουργούμε συνέχεια νέα τμήματα. Στόχος μας είναι αυτή τη στιγμή να σκύψουμε πάνω σε αυτά που υπάρχουν και να διαμορφώσουμε τις άριστες συνθήκες λειτουργίας τους.

    Συζητήθηκε, ακόμη, το πολύ σοβαρό θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ένα θέμα που αφορά και την πολιτική στη χώρα μας, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τη διακίνηση των εργαζομένων.

    Συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων, είναι η άμεση διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και για τις οποίες είμαστε σε διαπραγμάτευση".

    Η κ. Διαμαντοπούλου όμως αναφέρθηκε και στους στόχους του υπουργείου σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    "Στόχος μας είναι, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός καινοτόμου και διαφορετικού Πανεπιστημίου. Το λέω γιατί είναι το πιο πρόσφατα ιδρυθέν Πανεπιστήμιο και έχουμε στόχο να γίνει και το πιο σύγχρονο. Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της Διοικούσας Πρυτανικής Αρχής ώστε, να αποτελείται από προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης ,της τέχνης, της οικονομίας, που θα δώσουν -γιατί αυτό θέλουμε- μια διαφορετική πνοή σε αυτό το Πανεπιστήμιο. Ας χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πρόσφατο Πανεπιστήμιο, για να το κάνουμε ένα πολύ διαφορετικό Πανεπιστήμιο.Θα ζητήσουμε υποψηφιότητες και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή".

    [02] Ημιυπαίθριοι: «Πάγωμα» ρυθμίσεων

    Κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση και τροποποίηση της από 29-10-2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την από 29 Οκτωβρίου 2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλονται για έξι μήνες οι σε αυτήν αναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του ν.3775/09 για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

    Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η αναστολή καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών αιτήσεων «τακτοποίησης» σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκονται, ακόμα και αν είχε εξοφληθεί το ποσό της προβλεπόμενης «εισφοράς». Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κυρώσεων μόνο για όσους είχαν κινήσει τη διαδικασία της «τακτοποίησης», πριν από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

    "Οι πάγιες διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών δεν θίγονται και δεν αναστέλλονται, ο δε έλεγχος των οικοδομών και άλλων κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Η Ελλάδα στον 2ο όμιλο

    Στην κλήρωση που έγινε στο Κέιπ Τάουν για τα τελικά του Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής από 11/6 έως 11/7, η Ελλάδα κληρώθηκε να αγωνιστεί στον 2ο όμιλο μαζί με τις Αργεντινή, Νιγηρία και Νότια Κορέα. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ ξεκινά τους αγώνες της με αντίπαλο τη Νότια Κορέα στις 12 Ιουνίου στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στη συνέχεια αντιμετωπίζει την Νιγηρία στο Μπλούμφοντεϊν στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώνει την Α΄ φάση με αντίπαλο την Αργεντινή στο Πολοκουάνε στις 22/6.

    Οι οκτώ όμιλοι της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2010, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Κέιπ Τάουν, είναι οι εξής:1ος Όμιλος

    1. Νότια Αφρική

    2. Μεξικό

    3. Ουρουγουάη

    4. Γαλλία

    2ος Όμιλος

    1. Αργεντινή

    2. Νιγηρία

    3. Νότια Κορέα

    4. ΕΛΛΑΔΑ

    3ος Όμιλος

    1. Αγγλία

    2. ΗΠΑ

    3. Αλγερία

    4. Σλοβενία

    4ος Όμιλος

    1. Γερμανία

    2. Αυστραλία

    3. Σερβία

    4. Γκάνα

    5ος Όμιλος

    1. Ολλανδία

    2. Δανία

    3. Ιαπωνία

    4. Καμερούν

    6ος Όμιλος

    1. Ιταλία

    2. Παραγουάη

    3. Νέα Ζηλανδία

    4. Σλοβακία

    7ος Όμιλος

    1. Βραζιλία

    2. Βόρεια Κορέα

    3. Ακτή Ελεφαντοστού

    4. Πορτογαλία

    8ος Όμιλος

    1. Ισπανία

    2. Ελβετία

    3. Ονδούρα

    4. Χιλή


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 December 2009 - 19:30:32 UTC