Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Α.Σαμαράς

  • [01] Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Α.Σαμαράς

    Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ ανέδειξαν νέο πρόεδρο του κόμματος τον Αντώνη Σαμαρά από τον α΄γύρο.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, επί 728 εκλογικών τμημάτων που αντιστοιχούν στο 44,3% της επικράτειας, λαμβάνουν:

    Ο κ. Αντώνης Σαμαράς 144.014 ψήφους και ποσοστό 48,53%

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη 120.979 ψήφους και ποσοστό 40,77%

    Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης 31.723 ψήφους και ποσοστό 10,69%

    "Αναλαμβάνω να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες"

    Ο νικητής των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και νέος πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Ρηγίλλης, ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που του έδωσαν την εντολή να αναλάβει την τιμή και ευθύνη για να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε νέους αγώνες, όπως είπε.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μια καθαρή, αδιαμφισβήτητη και μεγάλη νίκη. «Ο λαός μίλησε. Έδωσε μια εντολή αδιαμφισβήτητη και αναλαμβάνω την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες» είπε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες ότι «πριν από ένα μήνα μίλησα για ελπίδα. Τα ρυάκια έγιναν ποτάμια κι εσείς λαοθάλασσα που σάρωσε ότι μας πήγε πίσω».

    Επεσήμανε ότι ξεκινά μια νέα εποχή για την δημοκρατία και τη Νέα Δημοκρατία, και τόνισε για όσους δεν τον ψήφισαν ότι «δεν είμαστε πια αντίπαλοι, μας ενώνουν οι μεγάλες προσδοκίες».

    Ανέφερε ακόμα ότι θα μιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά της, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας «και θα είμαστε μαζί σε όλους τους μεγάλους αγώνες».

    Ο κ. Σαμαράς εξήρε την ανάγκη ενότητας στο κόμμα και ανέφερε ότι ξεχνάει ότι ειπώθηκε μέχρι τώρα. «Τα ξεχνάω όλα. Σφουγγάρι» είπε χαρακτηριστικά, αλλά προειδοποίησε ότι «δεν θα ανεχθώ υπονόμευση της ενότητας της παράταξης».

    Ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στον αγώνα του, την οικογένειά του, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ξεκίνησε το θέμα της εκλογής από τη βάση, όπως είπε, και τα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν δίπλα του.

    Ανήγγειλε επίσης συνέδριο θέσεων και αρχών, για τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη σε αναγέννηση, όπως είπε, και κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες «να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας».

    «Η δημοκρατική επανάσταση που έγινε απόψε, αφορά όλους μας. Αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Τώρα πρέπει να ασκήσουμε δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε για τα επόμενα και σημαντικότερα βήματα» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «πάμε για την Ελλάδα της ελπίδας, και για την ελπίδα της Ελλάδας».

    Ντ.Μπακογιάννη:"Θα είμαστε όλοι παρόντες"

    Η Ντόρα Μπακογιάννη βγαίνοντας από το γραφείο της δήλωσε ότι η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του.

    «Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σβ αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική.

    «Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», κατέληξε.

    Ψωμιάδης: "Καθαρή και δίκαιη η επικράτησή του"

    Τα συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ν.Δ. εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ παράλληλα συγχαίρει και τη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική της στάση.

    Στη δήλωση του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει: «Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του. Επίσης, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σβ αυτήν την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας διαδικασία.

    Προσωπικά, σβ αυτόν τον αγώνα μέτρησα τους φίλους μου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κομματαρχών να με ισοπεδώσουν, από σήμερα ο απλός νεοδημοκράτης θα έχει πλέον πιο δυνατή φωνή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους άντεξαν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα.

    Έδωσα μόνος μου έναν ωραίο, τίμιο και ηθικό αγώνα. Να είστε βέβαιοι πως και την επόμενη ημέρα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν πρόκειται να σωπάσει, θα είμαι παρών στις εξελίξεις, σταθερά απέναντι σε αλαζονικές συμπεριφορές που θα υποθηκεύουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.

    Η ΝΔ κέρδισε σήμερα την πρώτη μάχη στη μεγάλη προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

    Είναι τώρα η ώρα, να «καθαρίσουμε» το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει.

    Η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει κόμμα δύο ταχυτήτων. Ή όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την ανατροπή και θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, ή αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε κυβέρνηση.

    Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

    Μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες

    Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:30 οπότε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.

    "To τεχνικό πρόβλημα, που υπήρξε νωρίτερα στο δίκτυο του ΟΤΕ και έχει επηρεάσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη διαδικασία του ηλεκτρονικού συστήματος" δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι όσες καταγραφές χρειάστηκε και χρειάζεται να γίνουν «offline», θα ενταχθούν αμέσως στο σύστημα, όπου και μόλις αυτό αποκατασταθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι οι κάλπες δεν θα κλείσουν εάν δεν έχει περαστεί στο σύστημα «online» ό,τι έχει καταγραφεί «offline».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, το πρόβλημα που σημειώθηκε, σχετικά με το "τσεκάρισμα" όσων έχουν ψηφίσει, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοψηφισάντων, οφείλεται σε σφάλμα στο λογισμικό της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει την τεχνική στήριξη της εκλογικής διαδικασίας της Νέας Δημοκρατίας, και όχι στον ΟΤΕ.

    Δηλώσεις υποψηφίων κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας

    Α.Σαμαράς: Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από το πρωί στην εκλογική διαδικασία και κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για το καλό της παράταξης.

    Ο κ. Σαμαράς δήλωσε: Όπως με ενημέρωσε η Εφορευτική Επιτροπή, με ταχύ ρυθμό αποκαθίστανται τα όποια τεχνικά προβλήματα. Καλώ τον κόσμο εκείνον που έφυγε, να επιστρέψει. Εκείνον που είναι στην κάλπη να παραμείνει. Αυτό το τεράστιο ποτάμι που έχει ξεχυθεί προς την κάλπη δεν θα γυρίσει πίσω. Θα πρέπει ο κόσμος να είναι αισιόδοξος. Θα δοθεί και παράταση. Όλα θα πάνε καλά. Ο κόσμος να κρατήσει την αισιοδοξία του. Είναι καταπληκτική η συμμετοχή του κόσμου. Αυτό δίνει μια τεράστια, καινούργια δύναμη στη ΝΔ, και γιβ αυτό το λόγο είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Παρακαλώ όμως τον κόσμο, οι λίγοι που έφυγαν να επιστρέψουν, να υπάρχει αυτή η μαζικότητα. Και οι άλλοι να παραμείνουν δίπλα στην κάλπη. Σύντομα θα ψηφίσουν".

    Ντ.Μπακογιάννη: Κατά τη διάεκεια της εκλογικής διαδικασίας η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα της Αττικής.

    Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων και κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να δείξουν υπομονή για τις όποιες οργανωτικές αδυναμίες υπάρξουν: «Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει, οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισες έρχονται σε πάρα πολύ μεγάλους αριθμούς και θέλω να τους ευχαριστήσω γιβ αυτό. Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται υπομονή και είμαι σίγουρη ότι η ΝΔ θα δώσει το μήνυμά της», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

    Με πνευμονία ο Π.Ψωμιάδης:

    Σε κλινική του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εισήχθη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με προβλήματα δύσπνοιας.

    Οι γιατροί του έκαναν το τεστ για τη νέα γρίπη, το οποίο βγήκε αρνητικό, και διέγνωσαν πνευμονία.

    Νωρίτερα, ο Π. Ψωμιάδης δεν αποδέχτηκε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις, λόγω της πτώσης του επιγραμμικού (on line) συστήματος, όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Δημήτρη Σιούφα.

    Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι "μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας."

    Ο κ. Ψωμιάδης προσήλθε να ψηφίσει αλλά είχε πέσει το επιγραμμικό σύστημα. Δεν δέχθηκε να ψηφίσει με καταστάσεις, αποχώρησε και είπε ότι θα ψηφίσει στις 5 το απόγευμα.Λειτούργησαν 1.584 εκλογικά τμήματα, ενώ σε 8 χώρες της Ευρώπης στήθικαν 64 εκλογικά τμήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 November 2009 - 1:30:21 UTC