Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση"
  • [02] Άνοιξαν οι κάλπες
  • [03] Ημερήσια ατζέντα: 29/11/2009
  • [04] "Συνένοχη η ΕΕ"
  • [05] "Έργα, όχι λόγια"
  • [06] "Βαριά η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ"
  • [07] Ντέρμπι κορυφής

  • [01] "Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση"

    Τραγική, χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας, όπως την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Πολιτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση, εκτός των μελών του οργάνου, πήραν μέρος επίσης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Παπουτσής, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στο ακέραιο και αποκλειστικά την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, για το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή απέκρυπτε την πραγματική κατάσταση και γιατί, ενώ μιλούσε για "μαξιλάρι" στον προϋπολογισμό, τίποτα δεν έχει εξασφαλίσει.

    Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της χώρας από τη μεταπολίτευση, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από τη βαθειά κρίση και να ανατάξει την ασθμαίνουσα οικονομία της. Γι' αυτό, υπογράμμισε, δεν πρέπει απλά να διαχειριστούμε την εξουσία, αλλά να προχωρήσουμε σε βαθειές αλλαγές και ανατροπές, ώστε να πάμε σε μια διαφορετική Ελλάδα με αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη η κυβέρνηση να δείχνει καθημερινά την αξιοπιστία της και να εργάζεται με σκληρούς ρυθμούς όπως υποχρεώνεται να κάνει λόγω των μεγάλων αναγκών της χώρας. Αυτή, πρόσθεσε, ήταν άλλωστε και η φιλοσοφία του σχεδίου των 100 πρώτων ημερών οι οποίες είχαν σχεδιαστεί ακριβώς για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες δυσκολίες που έχει προκαλέσει στους πολίτες η γενικευμένη κρίση που βιώνουμε.

    Παρά τις δυσκολίες ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση θα την ξεπεράσουμε. Και επισήμανε τρεις τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης: νοικοκύρεμα, ανάταξη της οικονομίας και αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

    Ανέφερε επίσης ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους υπάρχει μέριμνα ώστε να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ για τις εκατό πρώτες ημέρες. Και αναφέρθηκε στα δείγματα γραφής, όπως είπε, που έχει δώσει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, τα οποία δείχνουν και την αποφασιστικότητά της να παραμείνει πιστή σε όσα δεσμεύτηκε. Ως παραδείγματα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε την παροχή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, την κατάργηση των σταζ, την έναρξη της διαδικασίας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, τον δραστικό περιορισμό των κρατικών αυτοκινήτων, τη μετατροπή της Στατιστικής Υπηρεσίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή και τη δέσμευση να υπάρξει διαφάνεια παντού με την ανάρτηση όλων των υπογραφών στο διαδίκτυο αναφέροντας σχετικά ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμο και θα εισαχθεί στη δημόσια διαβούλευση.

    Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα άρχισε και πάλι να είναι παρούσα στο εξωτερικό, να αρθρώνει λόγο, να συμμετέχει εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και να παίρνει πάλι το νήμα από εκει που το άφησε το 2004.

    Ο πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως και σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη στελέχωση πολιτικών θέσεων στο δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι η διαδικασία στελέχωσης που ακολουθείται μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα για την κυβέρνηση αλλά είναι μεγάλο όφελος για την κοινωνία. Και επισήμανε τρεις δυσκολίες που συνάντησε η κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθειά της. Η πρώτη αφορά στην ανυπαρξία μηχανισμών στο δημόσιο, που να αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτές τις διαδικασίες. Η δεύτερη στο ότι δεν υπάρχει πουθενά καταγραφή ποιοι είναι όλοι οι φορείς και οι πολιτικές θέσεις που συμπληρώνονται από την κυβέρνηση και η τρίτη μια κακή παράδοση του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία στη στελέχωση αυτών των θέσεων ή θα υπήρχαν άγνωστοι με πτυχία και ακαδημαϊκές περγαμηνές αλλά χωρίς εμπειρία ή με πολιτική αντίληψη και εμπειρία. Και τα δύο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου αποκλειόταν να βρεθούν στο ίδιο άτομο. Τον συνδυασμό αυτό επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς όσους υποδεικνύουν οικονομική πολιτική στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και, σήμερα, δεν μπορεί να ζητείται από μία κυβέρνηση 50 ημερών να απολογείται γιβ αυτά.

    Ευθύνες επέρριψε επίσης ο κ. Παπανδρέου και στις τράπεζες διεθνώς χαρακτηρίζοντάς τες υπόλογες για την κρίση καθώς μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν.

    Ο πρωθυπουργός άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και, όπως τόνισε, το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή του τετραετούς της προγράμματος για τη χώρα, για να βγει από τον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης και των συνεχών προβλημάτων.

    "Δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε πρόσκαιρες λύσεις χωρίς προοπτική, όπως επίμονα υποδεικνύονται και μάλιστα την ώρα που η χώρα έχει μια νέα κυβέρνηση η οποία πήρε την εντολή να ασκήσει μια διαφορετική πολιτική", τόνισε.

    Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι η στήριξη της ανάπτυξης με νοικοκύρεμα αλλά χωρίς να πληρώνουν οι αδύναμοι την κρίση. Δεν μας νοιάζει πρόσθεσε, να βελτιωθούν οι αριθμοί και τα μεγέθη αν, πάνω από όλα, δεν έχουμε βελτίωση στη ζωή των ανθρώπων και αυτό, σημείωσε, είναι που μας νοιάζει.

    Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια ιδεολογική και πολιτική μάχη που διεξάγεται παγκοσμίως για τα θέματα αυτά και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση έστω και αν αυτό πάρει λίγο χρόνο. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας, πρόσθεσε, δεν θα φανούν άμεσα αλλά μεσοπρόθεσμα γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

    Η έξοδος της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός, θα γίνει μέσα από τη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, που είναι μονόδρομος. Έθεσε όμως προϋπόθεση, ως ικανή και αναγκαία συνθήκη, να γίνουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές στη χώρα. Γιατί όπως είπε, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στη ζωή μας αν δεν παρέμβουμε στον τρόπο που ασκείται η διοίκηση και η εξουσία.

    Η κυβέρνηση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές και θα το κάνει άμεσα. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής αλλά, όπως επισήμανε, για να προχωρήσουν οι αλλαγές αυτές δεν φθάνουν ούτε οι ιδέες της κυβέρνησης ούτε καν η βούλησή της: Αυτό που χρειάζεται είναι να σφυρηλατηθούν κοινωνικές συμμαχίες και να υπάρξει συμμετοχή του πολίτη. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος με την ελληνική κοινωνία, καθώς χρειαζόμαστε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δίπλα μας περισσότερο από ποτέ. Γιατί σε αυτή την πορεία η κυβέρνηση θα χρειαστεί να έλθει αντιμέτωπη με συμφέροντα, με κατεστημένα και με νοοτροπίες που θα προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω, είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε. Σε όλη αυτή την προσπάθεια κομβικό ρόλο θα έχει το Κίνημα ΠΑΣΟΚ το οποίο πρέπει να γίνει ο εγγυητής της κοινωνικής συμφωνίας που έχει ανάγκη η χώρα.

    Ξεκαθαρίζοντας τις σχέσεις και τους ρόλους κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία αλλά το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εμπνέει, να ελέγχει την κυβέρνηση, να δημιουργεί διαύλους συμμετοχής του πολίτη και να προετοιμάζει τους νέους πολιτικούς στόχους. Εν ολίγοις πρέπει να είναι ο καταλύτης των αλλαγών.

    Οι ρόλοι κόμματος και κυβέρνησης, ανέφερε επίσης ο κ. Παπανδρέου, είναι μεν διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα είναι και συμπληρωματικοί. Και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα επιτρέψει ο ίδιος να γίνει κράτος, αλλά να παραμείνει ζωντανό πιο ενεργό και πιο δραστήριο.

    Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του Πολιτικού Συμβουλίου για ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό και καινοτόμο, που θα γίνεται αρωγός στην προσπάθεια της κυβέρνησης αφενός, και από την άλλη θα διαβουλεύεται με τους πολίτες τους οποίους θα εντάσσει στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα όργανα του κόμματος πιο συντονισμένα από ποτέ, μέσα από διαδικασίες συλλογικότητας και συντροφικότητας. Διότι, όπως υπογράμμισε, θα βρεθούν πολλοί οι οποίοι θα έχουν τους λόγους τους για να θελήσουν να ελέγξουν και να εμποδίσουν το έργο της κυβέρνησης, μόνος σύμμαχος της οποίας, όπως και του ΠΑΣΟΚ, είναι ο πολίτης.

    "Δεν θα γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία"

    «Δεν πρόκειται να γίνουμε κυβέρνηση υπό ομηρία. Εάν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε για να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τα δίκαια της χώρας». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» ερωτηθείς σχετικά με την αιφνίδια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι σε καμιά περίπτωση «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να δεχθεί να πληρώσουν την κρίση τα αδύναμα στρώματα».

    «Δεν μπορεί αυτοί που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές και να παίρνουν υψηλά μπόνους να μας λένε βκόψτε τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχωνβ» τόνισε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «αυτοί που δημιούργησαν την κρίση δεν επιτρέπεται να θέλουν, τώρα, να λυθεί στις πλάτες και σε βάρος των πολλών που δεν ευθύνονται γιβ αυτή».

    Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αυτοί που σχεδόν έξι χρόνια ανέχτηκαν όλες τις αλχημείες και τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να απαιτούν από μια νέα κυβέρνηση να λύσει σε 50 ημέρες όλα όσα επισώρευσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ιδίως τον τελευταίο χρόνο». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, συνιστά και «αντιδημοκρατική αντίληψη καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που καταδίκασε μια συγκεκριμένη πολιτική και ενέκρινε μια άλλη με ιεραρχημένους στόχους, αναπτυξιακή και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δημοσιονομική τάξη».

    [02] Άνοιξαν οι κάλπες

    Ανοίγουν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

    Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

    "Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή (σ.σ. σήμερα) να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό", ανέφερε ο κ. Σιούφας και συνέχισε λέγοντας ότι η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι, έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο, διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος.

    "Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής", ανέφερε ο κ. Σιούφας.

    Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1584 εκλογικά τμήματα.

    Στις οκτώ χώρες της Ευρώπης θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

    Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. Εάν σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές τότε η διαδικασία θα παραταθεί.

    Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό για το τελικό αποτέλεσμα.

    Σημειώνεται ότι τα αποτέλεσμα θα φτάσουν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στη Ρηγίλλης με δύο οδεύσεις, η μια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και η δεύτερη με φαξ που θα έχει ειδικούς κωδικούς.

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Παρουσία των περισσοτέρων στελεχών και βουλευτών του κόμματος που τη στηρίζουν, η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική ομιλία στην πλατεία Κοτζιά. Η κα Μπακογιάννη έστειλε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους "πλήγωσαν την παράταξη το τελευταίο διάστημα" τονίζοντας πως "όσοι ζημίωσαν, όσοι πλήγωσαν την παράταξη, με εμένα στην ηγεσία, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία του αύριο. Ας ψηφίσουν άλλον αρχηγό."

    Η κα Μπακογιάννη για μια ακόμα φορά υπενθύμισε πως η ίδια δεν έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. "Όταν κατέβηκα πρώτη φορά ως υποψήφια στην Αβ Αθηνών, στις εκλογές του 1996, το σύνθημα και η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα είμαι «στην πρώτη γραμμή». Και την τήρησα. Σε όλες τις μεγάλες μάχες τις παράταξής μας κατέθεσα και την ψυχή μου για τη Νέα Δημοκρατία. Ήμουν εκεί και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν φοβήθηκα, ποτέ δεν κρύφτηκα", επεσήμανε η κα Μπακογιάννη.

    Αντώνης Σαμαράς

    "Απόψε γκρεμίζονται οι μηχανισμοί, έχει γίνει μια δημοκρατική επανάσταση και η ίδια η βάση επέβαλε να ακουστεί η φωνή της", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς,το βράδυ της Παρασκευής, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του Ζαππείου. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στις επιθέσεις που δέχθηκε απάντησε με μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι η βάση είναι ο εγγυητής αυτής της ενότητας.

    Έδωσε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της ΝΔ και όπως είπε, στην "απελευθέρωση από νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κράτησαν μακριά από τις ιδέες μας".

    Παν.Ψωμιάδης

    «Όσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό μου, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της βάσης. Θα διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυνατά» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αυριανή εκλογική διαδικασία της ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Κάλεσε τους ψηφοφόρους «και αυτούς που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, να έρθουν να ψηφίσουν» και υπογράμμισε : «Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό προσέλευσης, τόσο πιο δυνατό θα νοιώθει το πρόσωπο που θα επιλέξει ο λαός».

    [03] Ημερήσια ατζέντα: 29/11/2009

  • 25η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος - 09:30:00, Αθήνα/ΔΣΑ-Ακαδημίας 60.

  • Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ.

  • "Money Show 2009": Ο Σύνδεσμος Εκδοτών θα πραγματοποιήσει συζήτηση, με θέμα: "Ηλεκτρονικό Βιβλίο", στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη.

  • "Money Show 2009": Εκδήλωση με θέμα "Πράσινη Επιχειρηματικότητα", με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη. - 14:00:00, Θεσσαλονίκη/Hyatt.

  • Εκδήλωση με θέμα "Ευκαιρίες για πράσινες επενδύσεις και συνεργασίες στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα", στο "Money Show 2009". - 14:00:00, Θεσσαλονίκη/Hyatt Regency. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής. Παράλληλα, η έκθεση φωτογραφίας για την περιοχή στην αίθουσα Ballroom.

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (12η αγωνιστική)

    Λάρισα-Καβάλα 14:30 ΝOVA

    Πανθρακικός-Λεβαδειακός 14:30 ΝOVA

    Άρης-Πανιώνιος 16:45 ΝOVA

    Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 ΝOVA

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 18:30 ΝΕΤ

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (5η ημέρα)

    Ολύμπια Λ.-Περιστέρι 16:30

    Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ 16:30

    Μαρούσι-Ηλυσιακός 17:00

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 22:00

  • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (7η ημέρα) - 12:00:00

    Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Καλ.

    Πανιώνιος-Άρης

    Αθηναϊκός-Εσπερίδες

    ΔΑΣ Άνω Λιοσίων-Π. Φάληρο

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιάδα Λάρ.

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (2ος όμιλος, 12η αγωνιστική) - 15:00:00

    Εορδαϊκός-Βισαλτιακός

    Φωκικός-Καστοριάς

    Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Γιαννιτσών

    Δόξα Κρανούλας-ΠΑΟ Νέων Επιβατών

    Μακεδονικός-Τρίκαλα

    Εθνικός Φιλιππιάδας-Πυρσός Γρεβενών

    Αναγένηση Επανωμής-Κοζάνη

    Θερμαϊκός-Βέροια

  • Ρεπό: Οδυσσέας Αναγέννησης

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (1ος όμιλος, 12η αγωνιστική) - 15:00:00

    Σαρωνικός-Παναχαϊκή

    Χαϊδάρι-Ζάκυνθος

    Καλλιθέα-Κεραυνός Κερατέας

    Αίας Σαλαμίνας-Παναργειακός

    Παναιγιάλειος-Πλατανιάς Χανίων

    Κόρινθος-Ασπρόπυργος

    Ατσαλένιος-ΠΑΟ Ρουφ

    Αγία Παρασκευή-Ολυμπιακός Χερσονήσου

  • Ρεπό: Βύζας

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (11η αγωνιστική) - 15:00:00

    Αιγάλεω-Θρασύβουλος

    Κέρκυρα-Πανσερραϊκός

    Εθνικός Αστέρας-Ιωνικός

    Παναιτωλικός-Καλαμάτα

    ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου

    Ηλιούπολη-Αγροτικός Αστέρας

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (7η ημέρα)

    14:00 Ελπίδες Δράμας-Αναγέννηση Βυρ.

    16:00 ΑΣΕ Ορμή-Αρης Θεσ.

    16:00 Ποσειδών Λουτρ.-Αρίων Πτολεμαϊδας

    16:00 Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Νέα Ιωνία

    16:00 Αναγέννηση Αρτας-Εθνικός Κοζ.

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων

    15:30 Εβερτον-Λίβερπουλ

    18:00 Αρσεναλ-Τσέλσι

    [04] "Συνένοχη η ΕΕ"

    "Η οικονομική κρίση αποκαλύπτει ότι κερδοσκοπική-παρασιτική δράση δεν έχουν μόνο κάποιοι κακοί επιχειρηματίες, όπως ισχυρίζεται τώρα ο πρωθυπουργός, αλλά όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, είτε είναι στην πράσινη οικονομία είτε σε άλλο τομέα", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. "Συνένοχη σε αυτό είναι η στρατηγική της ΕΕ, την οποία έχουν συναποφασίσει και την υλοποιούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ."

    Ο μόνος τρόπος για μην πληρώσει ο λαός και τις συνέπειες της κρίσης είναι να ξεσηκωθεί για να αποκρούσει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει την πολιτική τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [05] "Έργα, όχι λόγια"

    «Από το παραμύθι της ελληνικής οικονομίας έλειψε ο "δράκος", δηλαδή οι κακοί κερδοσκόποι», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κ. Αϊβαλιώτης αναφορικά με την κατάσταση στην οικονομία. «Αντί να εφευρίσκουμε "δράκους" για να τους κυνηγάμε, να επιστρατεύσουμε όσα υπολείμματα αποφασιστικότητας υπάρχουν για να βγάλουμε την χώρα από την οικονομική καχεξία. Χρειάζονται έργα και όχι λόγια», πρόσθεσε.

    Σχετικά με την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΝΔ, ο κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Τους ευχόμαστε σύνεση (την οποία απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν), δύναμη (η οποία φαίνεται ότι δεν υπάρχει) και ομόνοια (η οποία έχει διαγραφεί από τις προθέσεις τους).

    Το ΠΑΣΟΚ κάνει "πάρτυ" και η μισή ΝΔ - ανεξαρτήτως ποιος θα αναδειχθεί Πρόεδρος - κάνει "μνημόσυνο". Καιρός να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ελληνικό λαό που ταλαιπώρησαν επί 5,5 χρόνια ως κυβέρνηση», επεσήμανε ο επρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ..

    [06] "Βαριά η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ"

    "Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα να υιοθετήσει πλήρως το φόβητρο της χρεοκοπίας προκειμένου να χαμηλώσει τις προσδοκίες των πολιτών και να προλειάνει το έδαφος για σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και τώρα τρέχει και δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει βαριά ευθύνη "γιατί έχει αποδεχθεί και συνοικοδομήσει ένα πολιτικό πλαίσιο που δένει τα χέρια στη χώρα μας" και πρόσθεσε ότι το πολιτικό πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, δεν επιτρέπει στη χώρα μας να δανείζεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κι έτσι είναι έρμαιη στις κερδοσκοπικές διαθέσεις αλλά και στις διαθέσεις όλων όσοι στην ΕΕ θέλουν η χώρα μας "να γίνει το πειραματόζωο ίσως και προς γνώση και συμμόρφωση άλλων χωρών".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον κ. Παπανδρέου "να σταματήσει να λειτουργεί ως δραστήριος υπουργός Εξωτερικών και να αναλάβει ρόλο πρωθυπουργού που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει να αντιστρέψει το βέλος των πιέσεων προς την ΕΕ".

    Παρέμβαση Αλ. Αλαβάνου

    Τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ο Αλέκος Αλαβάνος παρεμβαίνοντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει τους βασικούς του στόχους.

    Το ενωτικό εγχείρημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε δύσκολη κατάσταση, μπορεί όμως να απογειωθεί, ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.

    Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι σύμφωνα με διάφορες τοποθετήσεις, υπήρξε ένα εκλογικό αποτέλεσμα θετικό στις εκλογές και πρόσθεσε ότι "σε αυτό δεν είχα καμία προσωπική συμμετοχή". Ωστόσο, είπε, "οι τρεις βασικοί μας στόχοι στη φάση διακυβέρνησης της ΝΔ δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά: Η ακύρωση του δικομματισμού. Η αλλαγή συσχετισμών μέσα στη ιστορική αριστερά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το πλατύ άνοιγμα στη νεολαία και τα πρωτοποριακά της στοιχεία".

    Ο κ. Αλαβάνος παραδέχθηκε ότι "κανείς άλλος μέσα στην αίθουσα δεν έχει τόση ευθύνη όσο εγώ. Για πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές του 2007. Για την υποτίμηση των μηχανισμών".

    Εκτίμηση του κ. Αλαβάνου είναι ότι οι δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν μεγάλες.

    "Ας χαρεί -είπε- το οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο λίγο ακόμη. Ας έχει την ψευδαίσθηση ότι κατάφερε να έχει μια αριστερά με τις μικρές προγραμματικές της διορθώσεις, με ``διαγωγή κοσμιωτάτη``. Για λίγο όμως. Ας χαρεί για λίγες βδομάδες, για λίγους μήνες".

    Δήλωση Φ. Κουβέλη

    "Εκείνο που προέχει για τον ΣΥΝ, σε σχέση και με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων και θέσεων που έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο της πολιτικής της σύγχρονης Ανανεωτικής Αριστεράς", δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στο περιθώριο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έμμεσα στον Αλέκο Αλαβάνο και πρόσθεσε ότι:

    "Ο ΣΥΝ οφείλει να υπερασπιστεί και να μην εκχωρήσει, με τον οποιονδήποτε τρόπο, το περιεχόμενο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Η Ανανεωτική Πτέρυγα, σταθερά και αταλάντευτα, για τον σκοπό αυτό μάχεται, με τη βεβαιότητα ότι η κοινωνία την Ανανεωτική Αριστερά τη χρειάζεται".

    [07] Ντέρμπι κορυφής

    ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 1-0

    Στο πρώτο ντέρμπυ της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ 1-0, ο οποίος προέρχεται από το εντυπωσιακό 4-1 στο ντέρμπι με τον Αρη. Οι εξελίξεις στα διοικητικά της Ενωσης φαίνεται πως είχαν θετική κατάληξη, δεδομένο που αφύπνισε τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αγώνα με τον «δικέφαλο του βορρά» που ήθελε αποτέλεσμα για να παραμείνει στα «υψηλά πατώματα» της βαθμολογίας και σε θέση ισχύος για την ευρωπαϊκή έξοδο.

    Ηρακλής-Εργοτέλης: 0-2

    Με γκολ των Ορφανού στο 50΄ και Μπούντιμιρ στο 85΄ ο Εργοτέλης πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή με 2-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ήταν η πρώτη ήττα για τον Ηρακλή μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες (Ολυμπιακό, Ατρόμητο), ενώ από ισάριθμες ισοπαλίες προερχόταν και το κρητικό συγκρότημα (Ατρόμητο, ΑΕΚ), που δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (2/12 με Λάρισα). Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ιάκομπ.

    Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη: 0-0

    Τον πρώτο της βαθμό μακριά από τα Πηγάδια (σε πέντε αγώνες), πήρε η Ξάνθη, που αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Σήμερα διεξάγεται το δεύτερο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, το οποίο θα διεξαχθεί (18:30-ΝΕΤ) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραισκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν για ακόμη μία αναμέτρηση χωρίς τον Ντιόγκο, όμως ο Ζίκο μπορεί να υπολογίζει στον Γκαλέτι που αποθεραπεύθηκε και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Χενκ Τεν Κάτε συμπεριέλαβε τον Γιώργο Καραγκούνη στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα, έστω κι αν χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται την νίκη για να περάσει επικεφαλής στην βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει την «πολυτέλεια» να παίξει για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να διατηρήσει την διαφορά που έχει από τον «αιώνιο» αντίπαλο του.

    Ακόμη, η Καβάλα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, δοκιμάζεται στην έδρα της Λάρισας σε μία ανοικτή αναμέτρηση, ενώ κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον αγώνα του Αρη που θα υποδεχθεί τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Πανιώνιο.

    Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός-Λεβαδειακός, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας.

    Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

    pre<

    Κυριακή 29 Νοεμβρίου 14:30 Λάρισα-Καβάλα NOVA

    14:30 Πανθρακικός-Λεβαδειακός NOVA

    16:45 Αρης-Πανιώνιος NOVA

    18:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ

    19:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA

    /pre<


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 November 2009 - 5:30:27 UTC