Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικολόγοι Πράσινοι: Δράσεις ενόψει της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης

  • [01] Οικολόγοι Πράσινοι: Δράσεις ενόψει της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης

    Τις θέσεις τους για τη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης και τις προτάσεις τους για μια ενεργειακή επανάσταση στην Ελλάδα, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ανακοινώνοντας ότι ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης, ενεργοποίησης και πολιτικής πίεσης με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

    Όπως τόνισε ο Τάσος Κρομύδας, εκπρόσωπος του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων για θέματα κλίματος - ενέργειας στην Κοπεγχάγη, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων πρέπει να προχωρήσουν σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία με στόχους, χρονοδιαγράμματα, μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής της και με οικονομικά μέσα για ενίσχυση των αναπτυσσόμενων χωρών.

    Ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των Ο-Π, παρουσίασε ένα σχέδιο για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η χώρα μας, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη και κάλεσε την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά πρωτοβουλιών.

    "Η κυβέρνηση με κάθε μέσο και ευκαιρία πρέπει να πιέζει για δέσμευση των αναπτυγμένων κρατών να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 30-40% το 2020 και κατά τουλάχιστον 90% το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990", τόνισε, ενώ χαρακτήρισε θετικό το ότι ο πρωθυπουργός θα παραστεί ο ίδιος στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης.

    Ο Κώστας Κατόπης, υπεύθυνος των Ο-Π για θέματα κλίματος-ενέργειας, είπε ότι "περιμένουμε με ενδιαφέρον το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους και διαγράμματα, καθώς και το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που θα πρέπει να δίνει συγκεκριμένα κίνητρα".

    Τέλος, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπεύθυνος για τις θεματικές ενότητες, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες των Ο-Π, ενόψει της Κοπεγχάγης.

    Όπως είπε, η επόμενη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου στις 21 και 22 Νοεμβρίου θα γίνει στη Μεγαλόπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική ποδηλατοδρομία προς το σταθμό της ΔΕΗ.

    Μέσα στο μήνα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στη Λαμία για τις 13 Νοεμβρίου, στην Πάτρα και τον Πύργο για τις 25 Νοεμβρίου. Ακόμα σχεδιάζεται ένα ναυλωμένο "τρένο της κλιματικής αλλαγής" που θα καλύψει τη διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέχρι Φλώρινα και Κοζάνη.

    Ταυτόχρονα, αντιπροσωπεία των Ο-Π με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, θα βρίσκεται στην Κοπεγχάγη τις μέρες της Διάσκεψης, με καθημερινές ανταποκρίσεις που θα δημοσιεύονται στο www.oikologoiprasinoi.eu. Τέλος, οι Ο-Π θα διοργανώσουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας συγκεκριμένες δράσεις για τις 12 Δεκεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 November 2009 - 11:30:20 UTC