Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει, στις 11:00 π.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Μετά τη συνεδρίαση αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το επίδομα αλληλεγγύης αλλά και για το ενδεχόμενο επιβολής έκτατης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε:

    "Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης πρότασης η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τη δέσμευσή μας για ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης με μία πρόταση αναδιανομής και ευθύνης, που πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία".

    Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010. Στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος από το 12,5% φέτος στο 9,5% και από ύφεση -1,5% φέτος να περάσει σε θετική αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5%.

    Βασικό εργαλείο στην κατεύθυνση αυτή, θα αποτελέσει και το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα επέρχονται αλλαγές στους συντελεστές και τα κλιμάκια, με ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα και αυξήσεις φόρου στους έχοντες και κατέχοντες.

    Επίσης, αλλαγές αναμένονται στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας με κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής -απαντώντας σε ερώτηση περί βασιμότητος των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει άνοδος των φορολογικών συντελεστών σε εισοδήματα άνω των 30.000 και 100.000 ευρώ- παρέπεμψε στο σχέδιο του προϋπολογισμού.

    Για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να αυξήσει τους έμμεσους φόρους, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε ανάσα στα χαμηλά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας, κάνοντας μια αναδιανομή του φορολογικού βάρους. Αυτό εφαρμόζουμε και θα προκύψει από τα νομοθετήματα εντός της εβδομάδας».

  • Στις 2:30 μ.μ., ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κροατίας,Στίπε Μέσιτς.

  • Νωρίτερα, στις 10:00 π.μ., ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παραστεί στο τρισάγιο που θα τελεστεί στη μνήμη του Γεωργίου Παπανδρέου, στο Α' Νεκροταφείο.

    Με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

    "Είμαστε αποφασισμένοι και είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσουμε κάθε κατεστημένη αντίληψη και πρακτική που είναι εμπόδιο στην εφαρμογή της ευνομίας και ενός κράτους δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών μας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (Συνήγορο του Πολίτη), Νικηφόρο Διαμαντούρο.

    Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο του κ. Διαμαντούρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή συμβάλλει στο να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς καλύτερα θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    "Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τις κρίσιμες λέξεις που χρησιμοποιώ και εγώ", είπε από τη μεριά του ο κ. Διαμαντούρος, προσθέτοντας στη συνέχεια, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία του θεσμού του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή αλλά και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν τα τελευταία έξι χρόνια, προκειμένου να προωθηθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών υπό την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα.

    Επίσης, ο κ. Διαμαντούρος δήλωσε την απόλυτη διαθεσιμότητά του, ώστε να προωθηθεί το κράτος δικαίου τη μεγαλύτερη ευνομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και να εξάρει την άριστη συνεργασία του με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη Γιώργο Καμίνη, "εκείνος στην Ελλάδα και εγώ στην ΕΕ", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο κ. Διαμαντούρος ευχαρίστησε πάρα πολύ τον πρωθυπουργό για τη στήριξη στο έργο του, επισημαίνοντας ότι "θα με βοηθήσει πάρα πολύ στην προοπτική μιας περαιτέρω θητείας".

    Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο

    "Είχαμε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία μας, καθώς ξέρετε ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κυβέρνηση για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και πιστεύω ότι, με αυτόν τον στόχο, έχουμε πολλές κοινές προσπάθειες να μοιραστούμε με την Εκκλησία. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ελληνική κοινωνία και να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας σε τομείς όπως της πρόνοιας, της φτώχειας και των μεταναστών" δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

    Ο κ. Γ.Παπανδρέου είπε ότι αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Ιερώνυμο για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, "ώστε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο".

    "Συμφωνήσαμε ότι θα διαμορφώσουμε επιμέρους επιτροπές, ώστε με θετικό πνεύμα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σημαντική συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Κατβ αρχήν ήλθα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό και να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στο έργο του, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Συζητήσαμε πολλά θέματα, άκουσα τις απόψεις του πρωθυπουργού, είπα και τις δικές μου, "όμως εγώ είμαι ένα πρόσωπο, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου. Θα μεταφέρω τη συζήτησή μας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα της συνεργασίας ιδιαίτερα για θέματα πρόνοιας θα το αγκαλιάσει η ΔΙΣ" είπε ο κ. Ιερώνυμος και σημείωσε: "Μέσα από αυτή τη συζήτηση και με το πνεύμα συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην επίλυση πολλών θεμάτων".

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Η Υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, θα συναντηθούν στο Υπουργείο ( 09:30:00, Αθήνα/Αμαλιάδος 17)

  • H Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη θα απευθύνει χαιρετισμό στο πλαίσιο του GREEK SHIPPING SUMMIT 2009 (09:30:00, Αθήνα/Ledra Marriott)

  • Το Πνευματικό Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του Γέρου της Δημοκρατίας παρουσία του Π/Θ Γ Παπανδρέου (10:00:00, Αθήνα/Α΄Νεκροταφείο )

  • Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Π/Θ Γ. Παπανδρέου (11:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Επίσκεψη του προέδρου της Κροατίας Στιέπαν Μέσιτς στην ΑΘήνα

    11:30 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    14:30 - Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

    15:30 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής

    17:30 - Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

  • Παρουσίαση προγράμματος του επετειακού 50ού φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (12:00:00, Αθήνα/ΥΠΠΟ)

  • Επίσκεψη στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τα προβλήματα στις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Φυλακές Διαβατών)

  • Ανακοίνωση συνεργασίας της HSBC με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ (12:30:00, Αθήνα/Ζάππειο )

  • Ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ (13:00:00, Πειραιάς/Ποσειδώνος 14-16)

  • Υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της νεοσύστατης Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς θα παρουσιάσουν στην Υπουργό Οικονομίας, ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη,τη λειτουργία του παρατηρητήριου τιμών (14:00:00, Αθήνα/κτίριο του Υπουργείου Εμπορίου)

  • Συνάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (Αστέρας Βουλιαγμένης)

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σταντάρ Λιέγης-Συνέντευξη Τύπου Λάζλο Μπόλονι (17:30:00, Λιέγη)

  • Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Συνέντευξη Τύπου Ζίκο (18:45:00, Λιέγη)

  • Μπάσκετ-EuroCup/EuroChallenge (Προκριματικός Γύρος):

    Μπιλμπάο-Ντόνετσκ, Θα προκύψει η τελευταία ομάδα για την φάση των ομίλων του EuroCup

  • Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (4η ημέρα), 1ος Ομιλος

    Μπάγερν-Μπορντό

    Μακάμπι Χάιφα-Γιουβέντους

    2ος Ομιλος

    Μάντσεστερ Γ.-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Μπεσίκτας-Βόλφσμπουργκ

    3ος Ομιλος

    Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης

    Μαρσέιγ-Ζυρίχη

    4ος Ομιλος

    ΑΠΟΕΛ-Πόρτο

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι

  • Συνεδρίαση Ολομέλειας ΕΟΕ
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 November 2009 - 5:30:20 UTC