Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύγλωσσες καταλήξεις
  • [02] Ο Κόπολα στην Αθήνα

  • [01] Πολύγλωσσες καταλήξεις

    Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για να δίνει στους χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο τις διαδικτυακές τους διευθύνσεις ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να επιτρέψει την χρήση οποιουδήποτε αλφαβήτου και όχι μόνο του λατινικού στις καταλήξεις των διευθύνσεων.

    Η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN) ενέκρινε την αλλαγή σε ένα συνέδριο στην Σεούλ, ανέφερε η ανακοίνωση Τύπου της ICANN, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των χρηστών του διαδικτύου.

    "Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, αλλά πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική κίνηση προς την διεθνοποίηση του διαδικτύου", δήλωσε ο Ροντ Μπέκστρομ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ICANN. "Μόλις κάναμε το διαδίκτυο πιο προσβάσιμο σε εκατομμύρια ανθρώπους σε περιοχές, όπως η Ασία, η Μέση Ανατολή και η Ρωσία", συνέχισε.

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και η ICANN θα δέχεται αιτήσεις για την αλλαγή της κατάληξης των διαδικτυακών διευθύνσεων. Η διαδικασία αρχικά θα περιοριστεί σε ονόματα ιστότοπων που περιλαμβάνουν τις καταλήξεις χωρών, όπως .kr για την Κορέα και .ae για τα Αραβικά Εμιράτα.

    [02] Ο Κόπολα στην Αθήνα

    Το μετάλλιο της πόλης των Αθηνών, παρέλαβε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα από το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. «Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισα ότι ήθελα να συνεχίσω την κινηματογραφική μου καριέρα κάνοντας πιο προσωπικές ταινίες, με δικά μου σενάρια για σύγχρονα θέματα, όπως το ''Tetro''», είπε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξή του, κατά την οποία δήλωσε ότι δεν ήθελε να γίνει πλούσιος και διάσημος και ότι από πολύ νέος αποστασιοποιήθηκε από το σύστημα του Χόλιγουντ.

    Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σπουδαίο κινηματογραφικό του παρελθόν και σε συνεργασίες του με ηθοποιούς-θρύλους. Για τον Μάρλον Μπράντο, με τον οποίο συνεργάστηκε στο «Νονό» και στο «Αποκάλυψη Τώρα», δήλωσε ότι υπήρξε ένας μεγάλος διανοητής, αλλά ώρες - ώρες συμπεριφερόταν σαν μικρό παιδί και ότι έπρεπε να τον πείσεις να κάνει κάτι.

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του σινεμά. Είπε ότι πράγματι ο κινηματογράφος θα αλλάξει σημαντικά, λόγω των τεχνικών εξελίξεων, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει πως η κατάληξη θα είναι πολύ καλή.

    Ερωτώμενος για τη γνώμη του σχετικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εξελιχθεί σε μεγάλο ηγέτη. «Την τελευταία φορά που ήμουν εδώ, επί άλλης διακυβέρνησης των ΗΠΑ, δεχόμουν επιθέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι ο Ομπάμα «κατάφερε να αλλάξει τη συμπεριφορά προς τις ΗΠΑ».

    Στις 19.00, ο Κόπολα παρευρέθη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος) όπου έδωσε masterclass, ενώ την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα παραστεί στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, «Tetro», στο «Ιντεάλ», όπου και θα παραλάβει το ειδικό βραβείο του «Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου», για τη δράση της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 October 2009 - 19:30:22 UTC