Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής"
  • [02] Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση
  • [03] "Μόνιμη δουλειά για όλους"
  • [04] "Βούληση για διαφάνεια"

  • [01] "Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής"

    Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη της συνοχής, στην πρώτη προτεραιότητα της οποίας θα είναι ο πολίτης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν πολιτικές που θα δώσουν δουλειές για όλους, στηρίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και μια ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία θα κοιτάζει τον άνθρωπο.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στην Πράσινη Ανάπτυξη, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή και ενόψει των μεγάλων αποφάσεων, που θα ληφθούν στην Κοπεγάχη, να δημιουργηθεί ένας μοχλός και μια ευκαιρία, ώστε να μπορέσουν οι σοσιαλιστές να πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

    Οι αποφάσεις αυτές, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα αφορούν στο μέλλον της ανάπτυξης και θα δώσουν δουλειές, θα δημιουργήσουν την κοινωνική συνοχή και μια πιο ανθρώπινη και κοινωνική Ευρώπη.

    Σκοπός της συνάντησης των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ήταν ο συντονισμός μεταξύ των Ευρωπαίων προοδευτικών ηγετών για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.

    Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης, οι προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και η Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται αργότερα να έχει,στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο μιας διπλωματίας πρωτοβουλιών η οποία δημιουργεί ευκαιρίες, τις οποίες η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει.

    Στη συνέχεια ο Γ. Α. Παπανδρέου θα πάρει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, μετά τη λήξη της οποίας θα παρακαθίσει, μαζί με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε δείπνο εργασίας.

    Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώνονται αύριο το μεσημέρι.

    Τα θεσμικά ζητήματα της ΕΕ που θα προκύψουν μετά την επικείμενη επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, οι κλιματικές αλλαγές, η οικονομία και η λαθρομετανάστευση θα είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο των 27 αρχηγών.

    Μήνυμα προς το Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΣΕ

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ως προεδρεύων του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στη Βιέννη), πρόκειται να απευθύνει σήμερα το μεσημέρι μήνυμα προς το Μόνιμο Συμβούλιο των αντιπροσωπειών των 56 χωρών-μελών του, σε βιντεοδιάσκεψη στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ στη Βιέννη, στο πλαίσιο της Προεδρίας που ασκεί η Ελλάδα στον Οργανισμό το 2009.

    Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει τη σημασία της συνέχισης του έργου της ελληνικής Προεδρίας στον ΟΑΣΕ και να προτρέπει τα συμμετέχοντα κράτη να εργαστούν για την επιτυχή έκβαση της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού, που διοργανώνει η προεδρεύουσα Ελλάδα στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

    Αναμένεται επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου θα επισημαίνει στο μήνυμά του την ειδική συμβολή της χώρας μας για το μέλλον του Οργανισμού, με την πρωτοβουλία που ανέλαβε για το ξεκίνημα της λεγόμενης «Διαδικασίας της Κέρκυρας» (κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούνιο), η οποία στοχεύει στην πιο αποτελεσματική ανταπόκριση του Οργανισμού στις προκλήσεις ασφάλειας στον 21ο αιώνα αποκαθιστώντας παράλληλα τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών. Εμπιστοσύνης η οποία είχε κλονιστεί τα τελευταία χρόνια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διένεξη στη Γεωργία.

    Ομιλία στη Στοκχόλμη

    Τη βεβαιότητά του ότι οι σοσιαλδημοκράτες μπορούν να δώσουν ξανά ελπίδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, εργαζόμενοι με αλληλεγγύη και έγκαιρα, εξέφρασε από το βήμα του τακτικού Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Μιλώντας στα σουηδικά ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην αρχή της ομιλίας του τα προσωπικά του συναισθήματα για την Σουηδία, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός «άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο δίνοντας μας εντολή για αλλαγές και σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών» και προσθέτοντας ότι «είναι βαριά η ευθύνη μας για να βάλουμε την Ελλάδα στη νέα εποχή, οι προκλήσεις είναι μεγάλες, θα τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί».

    «Η Ελλάδα επέστρεψε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας την «διεθνή» πλευρά μιας σειράς ζητημάτων, και προσθέτοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να είναι αλληλέγγυες ώστε να δημιουργηθούν προοδευτικές πλειοψηφίες στην Ευρώπη και τον κόσμο, και να αναδειχθεί μια προοδευτική πολιτική ατζέντα με τον πολίτη στο επίκεντρο.

    Το «πρώτα ο πολίτης» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής σε όλους.

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η οικονομική ανάκαμψη και η έξοδος από την κρίση είναι το σημαντικότερο καθήκον, ενώ επέκρινε τις συντηρητικές κυβερνήσεις ότι εκμεταλλεύθηκαν την κρίση για να μειώσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «πράσινη ανάπτυξη», που αποτελεί ως γνωστόν «πυλώνα» του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως αυτή αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις και να μειωθεί η ανεργία.

    «Η κρίση είναι και μια ευκαιρία για αλλαγή» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, είπε ότι σφάλλουν όσοι υποστηρίζουν ότι αυτή βρίσκεται σε κρίση.

    «Οι προοδευτικές κυβερνήσεις έχουν κερδίσει στην Ελλάδα, την Νορβηγία και την Πορτογαλία, ενώ το «κύμα» που δημιουργείται φθάνει ως την Σουηδία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για νίκη των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αξίες μας και οι στόχοι μας συνιστούν απάντηση σε αυτό που ζητούν οι πολίτες».

    Μετά την ομιλία του ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας, Μάριον Σαλίν και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιας για τις Διοργανικές Σχέσεις και την Επικοινωνιακή Πολιτική, Μάργκοτ Βάλστρομ.

    Ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδεύεται και από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, είχε νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Κάρλ Μπίλντ, με τον οποίο συζήτησε θέματα προεδρίας της ΕΕ, καθώς και ζητήματα ενδυνάμωσης της ΕΕ, ενόψει και του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής που αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα μεταβεί ο κ. Παπανδρέου, ενώ συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται των σχέσεων Δυτικών Βαλκανίων-ΕΕ, της συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, καθώς και των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού ενόψει και της εκθέσεως για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ που θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο.

    [02] Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση

    Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος θα βρεθεί η χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς στην Αθήνα πρόκειται να διεξαχθεί το Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD). Το φόρουμ αποτελείται από δυο τμήματα: τη συνάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών (που θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης) και την κυβερνητική συνάντηση (που θα διεξαχθεί 4-5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής). Συγχρόνως την ίδια περίοδο θα διεξαχθεί το «παράλληλο φόρουμ» με ΜΚΟ από όλο τον κόσμο που είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο φόρουμ στις Φιλιππίνες το 2008 ( 1-5 Νοεμβρίου στον πολυ-χώρο ΟΝΑ στα Κάτω Πετράλωνα) και το «αντι-φόρουμ» ή Διεθνής Σύνοδος Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων κυρίως με ελληνικές και κάποιες διεθνείς οργανώσεις ακτιβιστών (1-5 Νοεμβρίου στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ).

    Παρουσιάζοντας σήμερα το πρωϊ στο Ζάππειο το Διεθνές Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD) η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τσαγκρή δήλωσε ότι κύριος στόχος του Φόρουμ, του οποίου ο ρόλος είναι συμβουλευτικός, είναι η ανάπτυξη μεταναστευτικών πολιτικών προς όφελος όλων και η εφαρμογή πολιτικών που θα καθιστούν τη μετανάστευση επιλογή και όχι ανάγκη. «Η συνοχή και η αποτελεσματική διασύνδεση πολιτικών μετανάστευσης και ανάπτυξης -αλλά και άλλων πολιτικών- είναι αναγκαία, αν θέλουμε η μετανάστευση να δίνει ώθηση, να είναι θετικός παράγοντας για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας» σημείωσε η κ. Τσαγκρή

    Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η κ. Τσαγκρή σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αυτή τη στιγμή υπάρχουν 550.000 άδειες εν ισχύ, ενώ 130.000 νόμιμοι αλλοδαποί έχουν εκπέσει της νομιμότητας εξαιτίας της διασύνδεσης ενσήμων και νομιμότητας. Ερωτώμενη σχετικά, η υφυπουργός τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου πρόκειται το γρηγορότερο δυνατό να υιοθετήσει μηχανισμό που θα επιτρέπει στους νομίμως εργαζόμενους να επανέλθουν στη νομιμότητα και στους υπολοίπους να μην περιπέσουν σε παρανομία, εξαιτίας της αδυναμίας να συγκεντρώσουν τον οριζόμενο από το νόμο αριθμό ενσήμων. Επίσης, η υφυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να δοθούν εκλογικά δικαιώματα στις τοπικές εκλογές στους νόμιμους αλλοδαπούς και να ρυθμιστεί το εκκρεμές θέμα της ιθαγένειας για τους μετανάστες 2ης γενιάς.

    Παρόντες, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου, ήταν ο επικεφαλής της διεθνούς και ελληνικής επιτροπής που οργάνωσε το GFMD, πρέσβης κ. Αναστάσιος Σκοπελίτης και η γραμματέας του Δ. Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών κ. Μαριάννα Μόσχου.

    [03] "Μόνιμη δουλειά για όλους"

    «Η ανεργία δεν απαντιέται με αυτό το ψεύτικο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θέλει την αξιοκρατία. Όταν οι θέσεις εργασίας που καθορίζει η κυβέρνηση είναι πολύ λιγότερες από τους χιλιάδες ανέργους, δεν μπορεί να μιλάει για αξιοκρατία. Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση. Με πρόσχημα την αξιοκρατία, θέλει να βοηθήσει να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και να γίνει πολύ ευρύτερος και μονιμότερος. Εμείς ζητάμε μόνιμη δουλειά για όλους».

    Τη δήλωση έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τους εργαζομένους σε προγράμματα stage.

    Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχε με συμβασιούχους της Ολυμπιακής, η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση "δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της προηγούμενης, που εξαίρεσε 800 ανθρώπους που δούλευαν για πολλά χρόνια στην «Ολυμπιακή» ως συμβασιούχοι, όπως και τους εργαζόμενους του «Γαλιλαίου», και τους άφησε έξω από τις ρυθμίσεις που έγιναν για το υπόλοιπο προσωπικό με την πώληση της «Ολυμπιακής»".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι "διεκδικούμε ίση μεταχείριση, δηλαδή πρέπει να βρουν και αυτοί κανονική δουλειά και να έχουν όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρέθηκαν στη διαδικασία της πώλησης της «Ολυμπιακής» στη MIG. Σε αυτό το ζήτημα θα πούμε για άλλη μια φορά ότι για μας δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για τους εργαζόμενους είτε σε ένσημα, είτε σε Υγεία, είτε σε μετάταξη, είτε σε διαγωνισμούς με βάση τη μορφή της εργασιακής σχέσης, όταν ζούμε σε μία εποχή που αυτές οι εργασιακές σχέσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας, πάνε να επεκταθούν και να κυριαρχήσουν».

    Σχετικά δε με την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, η κα Παπαρήγα σημείωσε:

    «Οι αποφάσεις της Κοινότητας είναι πολύ σαφείς. Καταργούν κάθε περιορισμό, ακόμα και ισχνό, που υπήρχε στα ζητήματα των μορφών της εργασιακής απασχόλησης, των σύγχρονων μορφών ομηρίας, είτε με τη μορφή STAGE, είτε ενοικίασης κλπ. Που σημαίνει ότι όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα βάλει τάξη, εννοεί ότι θα προχωρήσει στην επέκταση και στην κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και αυτό το λέει «τάξη». Θα βάλει μερικά ψίχουλα, ενδεχομένως, παραπάνω και αυτό το λέει «τάξη». Για μας πρόκειται για μία εξέλιξη εξαιρετικά αρνητική που πρέπει να συναντήσει την επιθετική, θα έλεγα, αντίσταση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως με ποια μορφή απασχόλησης είναι. Δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση των ενοικιαζομένων εργαζόμενων, ή των ανθρώπων που δουλεύουν με STAGE, ή με συμβάσεις 5μηνες, 6μηνες, 7μηνες».

    Τέλος για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Παρασκευή η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

    «Ως ενέργεια βεβαίως και την καταδικάζουμε. Δεν μπορεί κανείς να στηρίξει ή να ανεχθεί τέτοιες ενέργειες. Όμως το πρόβλημα είναι το εξής: Η λογική που λέει ότι στρατιωτικοποιώ ολόκληρη την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου για να αντιμετωπίσω το οργανωμένο έγκλημα ή τέτοιες εκφράσεις, είναι αδιέξοδη πολιτική. Και δεν πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το τραγικό γεγονός, το οποίο σαφώς πρέπει να καταδικαστεί και να δεχθεί την κοινωνική κριτική, για να ισχυροποιηθούν κατευθύνσεις της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν την ανάμειξη μηχανισμών, όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και νέων στρατιωτικοπολιτικών μηχανισμών που χτίζονται, στο λαϊκό κίνημα ή στην καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

    [04] "Βούληση για διαφάνεια"

    Το ζήτημα διαφάνειας αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια οικονομικά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε, ότι δεδομένο τη μεγάλη διαφορά που διαπιστώνεται στο έλλειμμα που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και στο πραγματικό έλλειμμα είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία.

    Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Εργασίας (έχει κληθεί να συμμετάσχει και εκπρόσωπος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών), η οποία θα παραδώσει πριν το τέλος του έτους την αποτίμηση της πραγματικής κατάστασης, την αξιολόγησή της και παράλληλα θα υποβληθούν προτάσεις βελτίωσης του όλου συστήματος, με σκοπό να έχουμε μια εγκυρότητα ως προς τα στοιχεία, γεγονός που θα είναι χρήσιμο και για τις σχέσεις με τους εταίρους μας.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι τα μεγέθη τα οποία αφορούν το 2009 δεν αλλάζουν και η επιτροπή η οποία θα παραδώσει το πόρισμά της έως το τέλος Δεκεμβρίου, θα διευκολύνει την πολιτική ηγεσία να αποτιμήσει την κατάσταση να διαπιστώσει πού δημιουργήθηκαν τα προβλήματα στο παρελθόν και να διασφαλιστεί οτι τα στοιχεία που θα έχουμε θα είναι αξιόπιστα.

    Η απόφαση αυτή του υπουργείου, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δείχνει τη βούληση για διαφάνεια και παρουσίαση των πραγματικών στοιχείων και όχι κουκούλωμα.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε, ότι δεν πρόκειται για απογραφή, γιατί τότε, άλλαξαν οι κανόνες, ενώ τώρα, δεν αλλάζουν οι κανόνες. Αναφερόμενος εξάλλου, στα θέματα προϋπολογισμού είπε ότι το προσχέδιό του θα κατατεθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας, ενώ μέσα σε μια βδομάδα μια δέκα ημέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για την αυτονομία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

    Επίσης δήλωσε, ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι τηρούν μια στάση αναμονής, ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας και ανάκτηση της αξιοπιστίας αυτής στο χρόνο.

    Για το θέμα της πλήρωσης των θέσεων των γραμματέων στο υπουργείο είπε, ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πέντε γενικών γραμματέων και των τριών ειδικών γραμματέων την προσεχή Δευτέρα, ενώ δεν απέκλεισε την πρόσκληση ενδιαφέροντος και για την κάλυψη θέσεων στις διοικήσεις διαφόρων οργανισμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 October 2009 - 15:30:25 UTC