Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη
  • [02] Νεκρός από την κακοκαιρία
  • [03] Με οδηγό τον Κατσουράνη

  • [01] Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 132 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 500 έχουν τραυματιστεί από τη διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του μακελειού που ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος των δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων που εξερράγησαν σκορπίζοντας τον θάνατο ήταν δύο κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Από την πλευρά του ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα και σε απομεινάρια του πρώην κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ.

    "Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα φέρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα της Αλ Κάιντα και του Μπάαθ. Είναι παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν τον Αύγουστο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλι αλ Ντάμπαγ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνυπεύθυνοι για τις επιθέσεις είναι "ο μηχανισμός ασφαλείας, πολιτικοί και οι γειτονικές χώρες".

    Στις 19 Αυγούστου συγκλόνισαν την ιρακινή πρωτεύουσα 10 εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 100 και τον τραυματισμό 1.200 ανθρώπων. Στόχος τους ήταν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα σημεία των σημερινών εκρήξεων.

    [02] Νεκρός από την κακοκαιρία

    Ενας νεκρός στο Βόλο, ένας αγνοούμενος στην Πιερία και σοβαρά προβλήματα, προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες, που πλήττει από χθες τη χώρα. Τα σοβαρότερα από αυτά αντιμετώπισαν οι νομοί Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

    Στο Βόλο ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών, έχασε τη ζωή του όταν ανατράπηκε το σκάφος του από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε το απόγευμα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μαζί με φίλο του πάνω σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό. Από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε αναποδογύρισε το σκάφος, με συνέπεια οι δύο άνδρες να πέσουν στη θάλασσα.

    Ο ένας κατάφερε να βγει κολυμπώντας στη στεριά. Ο δεύτερος εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του.

    Η σορός του νεκρού μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.

    Στην Πιερία, ένας 46χρονος, πατέρας τριών παιδιών αγνοείται από το Σάββατο. Το τζιπ στο οποίο επέβαινε εντοπίστηκε σήμερα στην κοίτη του ποταμού Αίσωνα, στην περιοχή της Νέας Εφέσσου Πιερίας και από τα σωστικά συνεργεία εκφράζονται φόβοι ότι έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Οι προσπάθειες ανεύρεσής του διακόπηκαν λόγω της νύχτας και θα επαναληφθούν το πρωί.

    Επίσης, δέκα άτομα κινδύνευσαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας.

    Πλημμύρες καταγράφηκαν σε σπίτια και καταστήματα των δύο νομών, ενώ στην Πιερία, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, σημειώθηκαν ζημιές σε υποδομές, καλλιέργειες, αποθηκευτικούς χώρους, ποιμνιοστάσια και αρδευτικά έργα.

    Από χθες το βράδυ, οι κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ στο "πόδι" βρίσκονται συνεργεία των δήμων και των νομαρχιών.

    Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οκτώ άτομα που επέβαιναν σε τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκαν από τα ορμητικά νερά σε δρόμο του Δίου Πιερίας. Πυροσβεστικές δυνάμεις "επιστράτευσαν" βάρκες προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ηλικιωμένων ατόμων που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο "στήθηκε" και στη Βέροια.

    Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε ο δήμος Δίου, όπου οι κάτοικοι των χωριών Άγιος Σπυρίδων, Βροντού, Καρίτσα, Κονταριώτισσα προσπαθούν να σώσουν ό,τι απέμεινε από τις περιουσίες τους.

    Όπως διαβεβαίωσε ο νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου δεν υπέστη ζημιές και λειτουργεί κανονικά.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νομάρχης έκανε λόγο για "πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα", με το ύψος του νερού να φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα δύο μέτρα και ζήτησε να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι δήμοι Δίου, Ανατολικού Ολύμπου, Λιτόχωρου, Πέτρας και Ελαφίνας.-

    Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν και στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος της Κινέτας, καθώς από υπερχείλιση χειμάρρου, πλημμύρισε το οδόστρωμα με το ύψος του νερού να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία το ενάμισι μέτρο. Για το λόγο αυτό έκλεισαν για αρκετές ώρες και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται και στο 39-ο χιλιόμετρο του ίδιου δρόμου, στο ύψος της Νέας Περάμου, λόγω του νερού που έχει συσσωρευτεί στο οδόστρωμα. Από τις σημερινές καταιγίδες πλημμύρισαν δρόμοι και στην Αθήνα, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια.

    Συστάσεις από της ΕΛΑΣ

    Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνέστησε στους οδηγούς:

    Να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχουν πλημμύρες, υπερχειλίσεις χειμάρρων κλπ, διακοπές κυκλοφορίας ή στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα προβλήματα.

    Να ενημερώνονται για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στις περιοχές όπου μετακινούνται.

    Να ακολουθούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων, των Υπηρεσιών Τροχαίας και των αρμοδίων Αρχών.

    Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και να χρησιμοποιούν τα ειδικά φώτα ιδιαίτερα όπου υπάρχει ομίχλη.

    Σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), 199 (Π.Σ), 166 (Ε.Κ.Α.Β), 112 (ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης), και με τις αρμόδιες Αρχές.

    [03] Με οδηγό τον Κατσουράνη

    Με πρωταγωνιστή και σκόρερ (23΄, 71΄) τον Κώστα Κατσουράνη, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ 2-1 τον ΠΑΟΚ, σε αγώνα για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο «Δικέφαλος», που ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιβιτς στο 84΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ισοφάρισε προσωρινά στο 39΄ με τον Βιεϊρίνια.

    Στα άλλα ματς:

    Ολυμπιακός-Εργοτέλης: 2-1

    Με γκολ του Ντουντού πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη στο "Γ.Καραϊσκάκης". Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ενώ προηγήθηκαν με τον Σασιασβίλι στο 23΄. Ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε στο 36΄ και ο Ντουντού Σεαρένσε χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές στο 85΄.

    Αρης-ΑΕΚ 1-1:

    Ισως το καλύτερο ματς της φετινής Σούπερ Λίγκας διεξήχθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όπου Αρης και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Πολλές φάσεις και γρήγορος ρυθμός ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν τη μορφή αυτού τού αγώνα, όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αμπρέου στο 5΄ και η Ενωση ισοφάρισε με τον Σκόκο στο 48΄. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Φερνάντες στο 85΄ με δεύτερη κίτρινη.

    Ξάνθη-Καβάλα 2-1:

    Παρ΄ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια 2-1 την Καβάλα, σε αγώνα για την 8η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Ιωάννου και οι γηπεδούχοι "γύρισαν" το ματς με τέρματα των Στρμπα (61΄), Βάλλα (85΄) κι ενώ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπαδημητρίου στο 71΄ και απώλεσαν πέναλτι με τον Λουτσιάνο στο 73΄.

    Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-0

    Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός, που νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς έγινε στη Βοιωτία και το μοναδικό γκολ σημείωσε μόλις στο 6ο λεπτό ο Μουλόπουλος.

    Πανθρακικός-Λάρισα 1-3

    Εντυπωσιακή η Λάρισα, επικράτησε 3-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, παρουσία περίπου 1.000 οπαδών της, και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι Μελίσσης (30΄), Αμπουχατζίρα (32΄) και Σίμιτς (41΄) πέτυχαν τα γκολ της ΑΕΛ στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Ρομπέρ με πέναλτι στο 85΄. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντιαλό στο 39΄ και του Αμπουχατζίρα στο 63.

    Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα: 3-1

    Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15΄ από γκολ του Ντιμπαλά. Γουνδουλάκης (16΄), Μπάλαμπαν (23΄) και Καστελιόνε (72΄) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, που συνεχίζουν την «αναρρίχησή» τους στο βαθμολογικό πίνακα.

    Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: 1-2

    Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ατρόμητος με 2-1 στην Τρίπολη επί του τοπικού Αστέρα, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να φθάσει δίκαια στην επιτυχία με τα γκολ των Αναστασάκου (31') και Περόνε (47') κόντρα στον πολύ κακό Αστέρα, ο οποίος απογοήτευσε τους φιλάθλους του. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 82ο λεπτό με τον Καούνο.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων:

    8η αγωνιστική

    ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2

    Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1

    Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-0

    Πανθρακικός-Λάρισα 1-3

    Αρης-ΑΕΚ 1-1

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1

    Ξάνθη-Καβάλα 2-1

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 8 7-1-0 3-1-0 4-0-0 15-3 22

    . Παναθηναϊκός 8 7-1-0 4-0-0 3-1-0 16-4 22

    3. Άρης 8 3-4-1 3-1-0 0-3-1 8-6 13

    4. ΠΑΟΚ 8 3-3-2 3-0-1 0-3-1 9-5 12

    . Εργοτέλης 8 3-3-2 2-1-1 1-2-1 13-10 12

    6. Καβάλα 8 3-2-3 2-1-1 1-1-2 8-8 11

    . Πανιώνιος 8 3-2-3 2-2-1 1-0-2 9-8 11

    . ΑΕΚ 8 3-2-3 2-0-2 1-2-1 8-8 11

    . Αστέρας Τρίπολης 8 3-2-3 1-2-1 2-0-2 10-12 11

    10. Ξάνθη 8 3-1-4 3-1-0 0-0-4 5-7 10

    11. ΠΑΣ Γιάννινα 8 2-3-3 2-1-0 0-2-3 7-9 9

    . Λάρισα 8 2-3-3 1-2-1 1-1-2 8-11 9

    13. Ατρόμητος 8 2-2-4 1-1-1 1-1-3 9-9 8

    14. Ηρακλής 8 2-1-5 1-1-1 1-0-4 6-10 7

    . Λεβαδειακός 8 2-1-5 2-1-2 0-0-3 5-14 7

    16. Πανθρακικός 8 0-1-6 0-1-3 0-0-4 5-17 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 October 2009 - 19:30:31 UTC