Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού
  • [02] Στην πορεία προς το συνέδριο
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Νέα σκληρά μέτρα"

  • [01] Πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού

    "Θα επιμείνουμε να εκπληρώσει η Τουρκία όλες τις υποχρεώσεις της, που έχουμε συμφωνήσει στην ΕΕ, ως τον Δεκέμβριο, οπότε θα γίνει η αξιολόγησή της -και πρέπει να γίνει η αξιολόγησή της τότε - από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι η ομιλία του ομιλία αποτελεί τη συνέχεια μιας παράδοσης, που ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον κυπριακό λαό από το βήμα της Κυπριακής Βουλής στις 28 Φεβρουαρίου 1982.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι μόνιμη και σταθερή επιδίωξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η αποτροπή της νομιμοποίησης και η ανατροπή -εν τέλει - των επιπτώσεων της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο το 1974, ενώ σταθερός είναι και ο στόχος για τη νέα εποχή συνεργασίας που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    "Σταθερή είναι η προσήλωσή μας για τη διασφάλιση των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων στην ελεύθερη διακίνησή τους, στην αποκατάσταση και απόκτηση περιουσιών και στην εγκατάσταση σε όλη την επικράτεια της πατρίδας τους", πρόσθεσε.

    "Οι σταθερές αυτές επιδιώξεις μας μπορούν και πρέπει να επιτευχθούν ειρηνικά, στο πλαίσιο μιας συνολικής και συμπεφωνημένης λύσης του κυπριακού προβλήματος", ανέφερε και πρόσθεσε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ότι:

    "Θέλω να είμαι σαφής προς κάθε κατεύθυνση. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην επανένωση του νησιού. Η Ελλάδα, όπως και ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν αποδεχόμαστε την διχοτόμηση".

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι η λύση που θα επανενώσει το νησί θα οδηγήσει στην μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια λειτουργική και βιώσιμη, διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή ορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ καταλύτης και εγγύηση είναι η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη την κυπριακή επικράτεια με την διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο 10 της Πράξης Προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ.

    "Οι δικοινοτικές συνομιλίες είναι η μέθοδος επίλυσης που η Κύπρος επέλεξε και η Ελλάδα συμφώνησε, αποκλείοντας άλλες, όπως αυτές που αγνοούν την νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου", είπε ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες Χριστόφια - Ταλάτ, υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ και υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα είναι απλός θεατής αυτής της προσπάθειας, αλλά θα αναλάβει πρωτοβουλίες, πάντα στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας και του συντονισμού με την κυπριακή κυβέρνηση και τον κ. Χριστόφια.

    "Είναι δεδομένη η ετοιμότητά μας να παράσχουμε την όποια βοήθεια μας ζητήσει η κυπριακή κυβέρνηση", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι στην ΕΕ "αναδεικνύουμε το δικό της ζωτικό συμφέρον για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, ώστε να μην επανέλθει το Κυπριακό πρόβλημα υπό νέα μορφή, που είναι πιθανό να επηρεάσει άμεσα τη λειτουργικότητα της ίδιας της ΕΕ".

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα κινηθούμε και προς την Τουρκία, όχι για να διαπραγματευθούμε μαζί της το διεθνές πρόβλημα της Κύπρου, αλλά "επειδή ειλικρινά πιστεύω ότι η Άγκυρα έχει κάθε συμφέρον και δυνατότητα να επιτρέψει και να ενθαρρύνει τον κ. Ταλάτ να διαπραγματευθεί μια αμοιβαία, επωφελή λύση".

    "Η Τουρκία οφείλει να αφήσει ελεύθερο τον Κυπριακό λαό και οφείλει να δεχθεί ότι θεμελιώδης προϋπόθεση της επίλυσης του Κυπριακού είναι η αποδοχή και η αναγνώριση της Κυπριακής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας", τόνισε.

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επισήμανε ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ οπλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με νέες δυνατότητες για να υπερασπιστεί με ασφάλεια τα συμφέροντά της και προσφέρει την ευκαιρία σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να απαλλαγούν "όχι από την εθνική ιστορική κληρονομιά και συνείδησή τους, αλλά από αναχρονιστικά, διχαστικά και αδιέξοδα σύνδρομα εξαρτήσεων, ή από την αναγκαστική πολλές φορές εξάρτηση, από τις μητέρες πατρίδες", ενώ η συμμετοχή στην ΕΕ θα δώσει στους τουρκοκύπριους τη δυνατότητα, μετά από συμπεφωνημένη επανένωση της νήσου, να απολαύσουν πλήρως τα αγαθά που απορρέουν από την συμμετοχή τους στην ΕΕ.

    "Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας είναι η ενεργός υποστήριξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας, όπως και όλων των γειτόνων μας στη Νοτιανατολική Ευρώπη", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "η εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της ΕΕ όσον αφορά την Κύπρο θα ήταν η ισχυρότερη απόδειξη ότι η Τουρκία πραγματικά αλλάζει στο πλαίσιο της διαδικασίας υποψηφιότητάς της, ενώ θα οδηγούσε και στη απελευθέρωση 8 διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχουν παγώσει λόγω της άρνησης της Άγκυρας να πράξει τα αυτονόητα και θα επηρέαζε θετικά την επίλυση του Κυπριακού".

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι κυρίως δική της ευθύνη, "αλλά και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να συμβάλλουν ουσιαστικά, επιβραβεύοντας τα επιτεύγματα και στηλιτεύοντας τις παραλείψεις και τα ελλείμματα" και πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς έναντι της Τουρκίας, τόσο για την τελική έκβαση των δικών της ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όσο και για τις προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου αυτού.

    Αναφερόμενος στις απευθείας διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Τουρκία "πρέπει να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει ότι το ζητούμενο της διαπραγμάτευσης δεν είναι η κατάλυση αλλά η μετεξέλιξη του Κυπριακού Κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, με τρόπο που να διασφαλίζονται η συνέχειά του, τα κυριαρχικά του δικαιώματα, η ικανότητά του να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις του, η λειτουργικότητά του και οι ουσιαστικές εξουσίες της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης".

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να διασφαλίζει η εξισορρόπηση της ανάγκης των τουρκοκυπρίων για αποτελεσματική συμμετοχή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στη διοίκηση της δικής τους ομόσπονδης περιοχής, με το αναπόδραστο γεγονός ότι οι δύο κοινότητες δεν είναι καθόλου ίσες αριθμητικά.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε επίσης την Τουρκία να επανεξετάσει τις θέσεις της στο θέμα της ασφάλειας, λέγοντας ότι "στην ευρωπαϊκή μας γειτονιά οι μεταξύ μας σχέσεις δεν καθορίζονται και δεν μπορούν να καθορίζονται από την στρατιωτική μας ισχύ ή απειλή, αλλά από το σεβασμό των ευρωπαϊκών αρχών και αμοιβαίων υποχρεώσεων και τα ζητήματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα εγγυάται η ίδια η ΕΕ και καμία στρατιωτική δύναμη".

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Τουρκία να συμβάλλει στην επίλυση και άλλων πτυχών του προβλήματος, όπως είναι η διευθέτηση του περιουσιακού, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και με γνώμονα το δικαίωμα εκείνων που στερήθηκαν τις πατρογονικές εστίες τους και τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι τελικά ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι επιβολής τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων ή επιδιαιτησίας που δοκιμάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.

    "Πιστεύω ότι η υπόθεση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων για την επανένωση της κοινής σας πατρίδας μπορεί και πρέπει να δικαιωθεί για το καλό της Κύπρου, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της ευρύτερης περιοχής μας και της Ευρώπης", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και "είμαι βέβαιος το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου" θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες του κυπριακού ελληνισμού και σταθεροί σύμμαχοι της Κύπρου στη διεθνή αρένα και τονίζοντας ότι "σήμερα στο κυπριακό κοινοβούλιο δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί και να αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση του κοινού μας μέλλοντος ώστε αυτός ο ναός της Δημοκρατίας να εγκολπώνει και να εκφράζει όλους τους Κύπριους, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους, σε μια δημοκρατική, επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο".

    Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

    «Συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή, ώστε να εργαστούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση για το Έθνος», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ενώπιον του κ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα. Απευθυνόμενος δε, στον κ. Χρισόστομο, ο Έλληνας πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα βρίσκεται ενεργά στο πλευρό της Κύπρου.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου τον υποδέχθηκαν ιερείς και μαθητές του ιστορικού Παγκυπρίου Γυμνασίου, οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές κυπριακές ενδυμασίες. Μαθήτρια πρόσφερε στον κ. Παπανδρέου λουλούδια και εκείνος συνομίλησε για λίγο με τους μαθητές και τις μαθήτριες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Χρυσόστομο να τον πληροφορήσει για την κατάσταση των ναών και τη σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο Μακαριώτατος τού ανέφερε ότι η Εκκλησία της Κύπρου προετοιμάζει προσφυγή κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε στον κ. Παπανδρέου αργυρό δίσκο με τον δικέφαλο αετό και μια έκδοση για τις σημαντικότερες εικόνες της Κύπρου. Αργυρός δίσκος ήταν και το δώρο του πρωθυπουργού. Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι θα χρησιμοποιεί τον δίσκο του πρωθυπουργού για να τοποθετεί επ΄αυτού, κατά τη Θεία Λειτουργία, την αρχιερατική του μίτρα.

    Πριν αναχωρήσει, αργά το μεσημέρι, από την Κύπρο, ο πρωθυπουργός είχε χωριστές συναντήσεις με τους προέδρους της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων.

    Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Θεοδοσίου, οι συγγενείς των αγνοουμένων ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να θέσει ως προτεραιότητα το θέμα των αγνοουμένων.

    Ο κ. Θεοδοσίου είπε πως τονίστηκε στον πρωθυπουργό ότι η διαδικασία των εκταφών και των ταυτοποιήσεων αποτελεί μέρος της διερεύνησης, δεν είναι η ολοκληρωμένη διαδικασία.

    «Οι συγγενείς έχουν το δικαίωμα στην αλήθεια και στην πληροφόρηση, που πρέπει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε, επίσης, στις προσπάθειες, που καταβάλλει, να δημιουργήσει κάποια κανάλια με τον Τούρκο ομόλογό του, να θέσει ως προτεραιότητα το θέμα των αγνοουμένων και να ζητήσει από την Τουρκία να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να δοθούν οι πληροφορίες, που κατέχει ο τουρκικός στρατός για το θέμα αυτό».

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων, Αλέξης Γαλανός, εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας θα έχει καταλυτικό ρόλο στην πρόοδο για λύση του Κυπριακού.

    [02] Στην πορεία προς το συνέδριο

    Συστάσεις προς τις οργανώσεις του κόμματος να τηρήσουν απόλυτη ουδετερότητα στην πορεία προς την εκλογή αρχηγού έναντι των υποψηφίων απηύθυνε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημήτρης Σιούφας μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής.

    "Βρισκόμαστε στην πορεία για το έκτακτο συνέδριο και για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας" δήλωσε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ότι στην πορεία αυτή, τόσο τα κεντρικά όσο και τα περιφερειακά όργανα του κόμματος έχουν υποχρέωση να λειτουργήσουν με δημοκρατική ευαισθησία και απόλυτη ουδετερότητα απέναντι σε κάθε υποψήφιο - υποψήφια. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι οργανώσεις του κόμματος έχουν υποχρέωση να παρέχουν τις διευκολύνσεις που ενδεχομένως τους ζητηθούν χωρίς διακρίσεις.

    Ο κ. Σιούφας συνέχισε λέγοντας ότι τηρώντας με τρόπο απόλυτο και εμφανή τις αρχές αυτές η Νέα Δημοκρατία θα βγει πιο ισχυρή, με σφυρηλατημένους τους δεσμούς ενότητας και συνοχής. Έκλεισε λέγοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποδειχθούν όλοι και όλες αντάξιοι των περιστάσεων.

    Στο μεταξύ, τροποποιητική απόφαση σχετικά με το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, εξέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ.Καραμανλής, σύμφωνα με την οποία το συνέδριο συγκαλείται προκειμένου να αποφασίσει για την αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού ως προς την εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση. Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να έχει αναδειχθεί έως τις 14 Δεκεμβρίου.

    Σημειώνεται, ότι ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (09:30:00, Ναυπηγεία)

  • Επίσκεψη υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη στον Αρειο Πάγο (11:00:00, Αθήνα/Αλεξάνδρας)

  • Συνάντηση Βγενόπουλου με εκπροσώπους των επιμελητηρίων, στις 11:00 και στις 14.30 με τουριστικούς πράκτορες στο "Μακεδονία Παλάς" (11:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση Γ. Ραγκούση - Κωστή Στεφανόπουλου (11:00:00, Αθήνα/Βασ. Σοφίας)

  • Συνεδρίαση του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων Βορειοδυτικού Τομέα (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο)

  • Τελική δοκιμή τελετής αφής Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Βανκούβερ 2010" (12:00:00, Ολυμπία)

  • Συνέντευξη Τύπου για την έκθεση "Νερό για όλους" σε συνεργασία με το Πάρκο La Villette του Παρισιού (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Συνεδρίαση ΔΣ της ΚΕΔΚΕ (12:00:00, Αθήνα/Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65 )

  • Συναντήσεις ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα (ΥΠΕΞ - Ωρα 12.00 θα δεχθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Πρέσβυ της Πολωνίας στην Αθήνα, κ. Michal Klinger, στις 12.30 τον Πρέσβυ της Αυστραλίας, κ. Jeremy Roger Newman, και στις 13.00 την Πρέσβυ της Κροατίας, κα Vesna Cvjetkovic Kurelec. Στις 13.30 θα συναντηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, κ. Πέτρο Ευθυμίου)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάγκου Ανδρεάδη "Από τον Αισχύλο στον Μπρεχτ - Ολος ο κόσμος μια σκηνή" (12:30:00, Αθήνα/Ιανός - Σταδίου 24)

  • Συνέντευξη τύπου, με θέμα, «Μεταναστευτικά αδιέξοδα: Θεσμικές εμπλοκές και κοινωνικές αγριότητες», διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 103)

  • Παρουσίαση έρευνας, με θέμα, "Το Μέλλον της Βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη", στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 29 )

  • Εκδήλωση με θέμα, "Η Πρόληψη και Καταπολέμηση των Κλοπών-Ληστειών και Συναφών Εγκλημάτων-Αδικημάτων", στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Λαδάδικα)

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη "Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος"-Ομιλητές: Α. Τσίπρας, Δημήτρης Κουμάνταρος, Θανάσης Μήνας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος (19:00:00, Αθήνα/Θεμιστοκλέους 80)

  • Εκδήλωση για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του H.W. Pfeiffer "Καπέλα Σιξτίνα" (20:00:00, Αθήνα/ιταλική πρεσβεία-Βασ.Σοφίας 13)

  • Επίσκεψη ΥΦΕΞ Σπ. Κουβέλη στο Αζερμπαϊτζάν

  • Διήμερο για τον κινηματογράφο στο σχολείο διοργανώνουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σερρών και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (Θεσσαλονίκη/"Ολύμπιον" )

  • Συνεδρίαση Συγκλήτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

    Αθλητική ατζέντα

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy ανδρών (Α΄ προκρ. φάση, Β΄ όμιλος, 1η ημέρα): Παναθηναϊκός-Ιλίτσεβετς Μαριούπολης - 18:00:00, Ματαρό (ESP)

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (3η ημέρα, εξ αναβολής):

    ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - 20:00:00, Θεσσαλονίκη/Μίκρα

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (1η αγωνιστική)

    19:00 Πανελλήνιος-Φοίνικας Σύρου

    19.00 ΕΑ Πατρών-Λαμία

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Γυναικών (Β΄ Φάση)

    16:00 Νίκη Λευκάδας-Πανιώνιος

    16:30 ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός

    17:00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Πυλαία

    17:00 Κτησιφών Παιανίας-Ηρακλής

    17:00 Τιτάνες Δράμας-ΦΕ ΝΦ-ΝΧ

    17:30 Σπόρτιγκ-Παναθλητικός

    18:00 Πρωτέας Βούλας-Παλαιό Φάληρο

    18:30 Αίας Ευόσμου-ΑΣ Ολυμπιακός

    19:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης Θεσ.

    19:00 Παναθηναϊκός-ΔΑΣ Άνω Λιοσίων

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (3η ημέρα), 16:00 Αναγέννηση Αρτας-Αρης Θεσ.

    16:00 Νέα Ιωνία-Αναγέννηση Βύρωνα

    16:00 Αρίων Πτολεμαϊδας-Εθνικός Κοζ.

    17:00 Ποσειδών Λουτρ.-Ελπίδες Δράμας

    18:00 Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών-ΑΣΕ Ορμή

    [04] "Νέα σκληρά μέτρα"

    Τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα επισκεφθεί σήμερα η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    "Ο λαός δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τις μεθοδεύσεις ΕΕ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που κρύβουν το ουσιαστικό, δηλαδή ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα και εμφανίζουν ως κύριο για το λαό πόση παράταση θα δοθεί για τη μείωση του ελλείμματος και πώς αυτό θα καταγραφεί", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συνομιλίες στην ΕΕ για την οικονομία και εκτιμά ότι "η νέα κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, συναινεί και προωθεί τις αποφάσεις - κατευθύνσεις της ΕΕ για νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας".

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό "να μην δεχτεί να πληρώσει τα ελλείμματα, που δημιούργησαν σε βάρος του η φορολογική ελάφρυνση και τα κίνητρα στην πλουτοκρατία. Τα δεινά που θα του φορτώσουν δεν είναι προσωρινά. Θα συνεχιστούν και θα μεγαλώνουν ανεξάρτητα από τη φάση που θα βρίσκεται η καπιταλιστική ανάπτυξη και η πορεία κάλυψης των ελλειμμάτων".

    Και καταλήγει:

    "Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς καμιά καθυστέρηση πρέπει να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους για να πληρώσει άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο για τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 October 2009 - 4:30:25 UTC