Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για τις άδειες Κολεγίων
  • [02] Συνεχίζεται η απεργία στον ΟΛΠ
  • [03] "Πυρήνες"-Προσφυγή 19χρονου
  • [04] Στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
  • [05] Οι "θησαυροί" των ελληνικών θαλασσών
  • [06] Ανοικτή διαδικασία
  • [07] Εμπόδια από την Τσεχία
  • [08] Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης

  • [01] Αντιδράσεις για τις άδειες Κολεγίων

    Με κοινή ανακοίνωσή τους οι καθηγητές Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) και των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ), επικρίνουν τον πρώην υπουργό Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλο επειδή "επέλεξε να υπογράψει -ως «Υπηρεσιακός» και ένα βήμα πριν την κάλπη- την απόφαση χορήγησης αδειών λειτουργίας για 38 κολέγια, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του περί αναστολής των σχετικών διαδικασιών, τις οποίες ο ίδιος είχε αναλάβει. Η δυσεξήγητη αυτή πράξη του, τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές, ελέγχεται ως πολιτικά ανήθικη και εγείρει εύλογα ερωτηματικά για αδιαφανείς και περίεργες διασυνδέσεις με τους «κολεγιάρχες» επιχειρηματίες. Η ΠΟΣΔΕΠ-ΑΕΙ και η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ θεωρούν ότι η πράξη αυτή αποτελεί ωμή, απροκάλυπτη και εκτός του όποιου σχεδιασμού παρέμβαση στη βασική δομή της Ανώτατης Εκπαίδευση στη χώρα μας πέραν συνταγματικών και άλλων νομικών κανόνων και δεσμεύσεων. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση συνιστά ένα κείμενο, το οποίο είναι πολλαπλά και κατάφορα παράνομο και συνιστά ένα πολιτικό πραξικόπημα, το οποίο -αν επιτραπεί η επικράτηση του- θα έχει συνέπειες τεραστίων κοινωνικών και εθνικών διαστάσεων".

    Οι δύο Ομοσπονδίες έχουν αποφασίσει τις ακόλουθες άμεσες κινήσεις: α) "να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, β) να αποστείλουν αίτημα ανάκλησης των αδειών λειτουργίας των κολεγίων στη νέα υπουργό Παιδείας. Καλούμε επίσης το ΥΠΕΠΘ να εφαρμόσει το νόμο σχετικά με την απαγόρευση χρήσης του όρου «πανεπιστήμια» από τα κολέγια και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους παραβάτες".

    Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι ενέργειες μας αυτές εντάσσονται σε μια συνολικότερη παρέμβαση μας στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, που σκοπό έχει να συμβάλει στη διασφάλιση της αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών σε όλο το φάσμα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Ποιότητα που επιβάλλεται από τις απαιτήσεις της εποχής μας".

    [02] Συνεχίζεται η απεργία στον ΟΛΠ

    Συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά ''για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων που θα προκληθούν στην λειτουργία της αγοράς από τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών Ελλάδος''.

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στον ΟΛΠ, στην ΟΜΥΛΕ, στην ΕΣΕΕ, στο ΕΒΕΠ, στο ΕΒΕΑ, στη ΔΝΕ, στον ΣΥΝΔΔΕ&L και στον ΠΣΕΟΕΜ, για τη λήψη κοινών ενεργειών ενώ παράλληλα, απέστειλε σχετική επιστολή στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, καθώς και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα.

    Στο κείμενο αναφέρεται: «με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και η Ένωση Λιμενεργατών Ελλάδας και δεδομένου του οικονομικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η αγορά λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρία που βιώνουμε, παρακαλούμε θερμά για μια άμεση συνάντηση μαζί σας, σε χρόνο που θα καθορίσετε, προκειμένου να συζητήσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην λειτουργία της αγοράς».

    [03] "Πυρήνες"-Προσφυγή 19χρονου

    Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο 19χρονος Παναγιώτης Μασούρας, ένας από τους τρεις προφυλακισθέντες νεαρούς στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

    Ο νεαρός, που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, χαρακτηρίζει στην προσφυγή του "νοητική ακροβασία που αντιβαίνει την κοινή λογική" την σύνδεση του με την οργάνωση και τα ευρήματα στο σπίτι του Χαλανδρίου για το οποίο υποστηρίζει ότι αποτελούσε φοιτητική κατοικία που "εμφανίστηκε ως δήθεν γιάφκα για να στηθεί ένα σκηνικό τρόμου"

    [04] Στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

    Στις 15 Δεκεμβρίου, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του μαθητή, που είχε γίνει αιτία να ξεσπάσουν μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

    Η δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας για λόγους ασφαλείας.

    Ο 15χρονος είχε πέσει νεκρός το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του, παρών στο τραγικό περιστατικό, Βασ. Σαραλιώτης για απλή συνέργεια.

    Το Συμβούλιο Εφετών που επικύρωσε το βούλευμα του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη, κάνει λόγο για "ενσυνείδητη αδιαφορία" που επέδειξε ο Επ. Κορκονέας ο οποίος "ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου".

    Ευθύνες όμως αποδίδει το δικαστικό συμβούλιο και στο Βασ. Σαραλιώτη επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του "δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης και χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης", ενώ χαρακτηρίζει "ενεργητική" την παρουσία του "και με εμφανή τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυτονομία σκέψης και διακριτή πρωτοβουλία στη λήψη των αποφάσεων, όπως η συμμετοχή του στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων".

    Τονίζει επίσης το Συμβούλιο ότι "όχι μόνο δεν απέτρεψε το συνάδελφό του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε, ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος".

    Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων έχουν ζητήσει να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη περιφέρεια που να απέχει περισσότερο από την Αθήνα.

    [05] Οι "θησαυροί" των ελληνικών θαλασσών

    Πόσο απίθανο είναι να συναντήσει κάποιος μια φάλαινα στο Αιγαίο και το Ιόνιο; Όχι και τόσο, καθώς στις ελληνικές θάλασσες ζουν δύο είδη του γνωστού θηλαστικού, «παρέα» με προστατευόμενα είδη καρχαρία, δελφίνια, φώκιες και χελώνες, που όμως κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

    Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος», το πιο σύνηθες είδος φάλαινας στην Ελλάδα, είναι ο φυσητήρας, ο οποίος ξεπερνά τα 18 μέτρα σε μήκος, τους 50 τόνους σε βάρος και συναντάται σε ανοιχτό πέλαγος. Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα εξελιγμένο εγκέφαλο, καθώς και από την ικανότητα κατάδυσης σε βάθη που ξεπερνούν τα 3.000 μέτρα.

    Ο μεσογειακός πληθυσμός αριθμεί λιγότερα από 2.500 ενήλικες φάλαινες και διαρκώς μειώνεται.

    Λιγότερο γνωστός είναι ο ζιφιός, ένα μικρότερο σε μέγεθος είδος φάλαινας, που ζει σε περιοχές με βαθιά θαλάσσια φαράγγια, σε μόνιμους πληθυσμούς ολιγομελών ομάδων. Περιστασιακά, παρατηρούνται και άλλα είδη - επισκέπτες στις θάλασσες, όπως η πτεροφάλαινα.

    Άλλωστε, τα ελληνικά πελάγη αποδεικνύονται ιδιαίτερα φιλόξενα μέρη για τα περισσότερα από τα 47 είδη καρχαριών και καρχαριοεδιών της Μεσογείου. Οι καρχαρίες, ως οι κορυφαίοι θηρευτές στην τροφική αλυσίδα, ρυθμίζουν τη βιοποικιλότητα και αφθονία των ειδών και ως εκ τούτου αποτελούν είδη με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

    Η κυριότερη απειλή για την επιβίωση των καρχαριών είναι οι ακούσιες συλλήψεις, ενώ ακολουθεί η πρακτική της αφαίρεσης του πτερυγίου του καρχαρία και της απόρριψης του υπόλοιπου σώματος στη θάλασσα. Δίχως τα πτερύγιά τους, η κολύμβηση και η επιβίωσή τους καθιστάται προφανώς αδύνατη. Η ζήτηση για πτερύγια καρχαρία αυξάνεται κατά 5% το χρόνο, με αποτέλεσμα περισσότεροι καρχαρίες να ψαρεύονται, γι' αυτό το λόγο.

    «Για να διατηρήσουμε αναλλοίωτη αυτή τη μαγική πραγματικά εικόνα που μας χάρισε απλόχερα η φύση, πρέπει να μετατρέψουμε τους εαυτούς μας, από αρνητικούς πρωταγωνιστές της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές θάλασσες, σε λυσιτελείς κομπάρσους», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Αναστασία Μήλιου, υδροβιολόγος - επικεφαλής Έρευνας και Δράσεων Προστασίας του «Αρχιπελάγους», πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ε.Ε. για την προώθηση της αειφόρου θαλάσσιας πολιτικής.

    Δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες και φώκιες

    Και αν φάλαινες και καρχαρίες, ενδεχομένως, προκαλούν φόβο, τα δελφίνια, οι θαλάσσιες χελώνες και οι φώκιες είναι ιδιαίτερα αγαπητά θηλαστικά και πολλές φορές συντροφεύουν τα τουριστικά πλοιάρια, διασκεδάζοντας με βουτιές και «κόλπα» τους τουρίστες.

    Στο ανοιχτό πέλαγος «κολυμπά» και το ζωνοδέλφινο, το πιο σύνηθες είδος, ενώ το ρινοδέλφινο συναντάται σε παράκτιες περιοχές. Σε μεταναστευτικούς πληθυσμούς, παρατηρούνται το σταχτοδέλφινο καθώς και το βραχύρυγχο κοινό δελφίνι. Το τελευταίο, παρά την ονομασία του, την οποία οφείλει στο μέγεθος των πληθυσμών του κατά την αρχαιότητα (είναι το είδος που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες της Κνωσσού), είναι στις μέρες μας ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη της Μεσογείου, με τους πληθυσμούς του να έχουν υποστεί δραματική συρρίκνωση τις τελευταίες δεκαετίες.

    Η πιο «διάσημη» θαλάσσια χελώνα είναι η «Καρέτα», με τις ελληνικές θάλασσες να αποτελούν τις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας. Ωστόσο, υπάρχουν άλλα δύο είδη, η πράσινη χελώνα και η δερματοχελώνα. Όλες τους έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλους κινδύνους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Συχνά, κάτοικοι των νησιών βρίσκουν νεκρές χελώνες στις ακτές, χτυπημένες από ταχύπλοα σκάφη, πνιγμένες από πλαστικά, μπλεγμένες σε αλιευτικά εργαλεία.

    Ένα ακόμη είδος θηλαστικού που συναντάται στην Ελλάδα και απειλείται με εξαφάνιση είναι η φώκια Μονάχους - Μονάχους. Ο παγκόσμιος πληθυσμός της υπολογίζεται σε περίπου 450 φώκιες, με τις περισσότερες από τις μισές να ζουν στις ελληνικές θάλασσες και στην τουρκική πλευρά του Αιγαίου.

    Θαλάσσια λιβάδια και ύφαλοι

    Εξίσου σημαντικά, αλλά λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό, είναι τα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας και οι ύφαλοι ασβεστολιθικών ροδοφυκών, τα οποία αποτελούν τα πλέον παραγωγικά οικοσυστήματα των θαλασσών μας.

    Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες από το «Αρχιπέλαγος», παρά το γεγονός ότι προστατεύονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και από διεθνείς συμβάσεις, η ουσιαστική προστασία τους καθίσταται αδύνατη στις θάλασσές μας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων των λιβαδιών Ποσειδωνίας και των υφάλων ασβεστολιθικών ροδοφυκών παραμένει αχαρτογράφητο και συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι περιοχές που πρέπει να προστατευτούν.

    Τα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας, γνωστά και ως «φυκιάδες», αποτελούν τα δάση της θάλασσας και υπολογίζεται ότι εκεί ζουν περισσότερα από 300 είδη χλωρίδας και 1.000 είδη πανίδας.

    Οι ύφαλοι ασβεστολιθικών ροδοφυκών θεωρούνται ως ένα από τα «πιο καλά κρυμμένα μυστικά» της Μεσογείου και έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνη υψηλής βιοποικιλότητας. Αποτελούν οικοσύστημα ιδιαίτερης σημασίας για την παραγωγικότητα των ιχθυαποθεμάτων, λόγω της υψηλής βιοποικιλότητας που παρουσιάζουν.

    Για το σχηματισμό των υφάλων απαιτούνται πάνω από 7000 χρόνια, επομένως σε περίπτωση καταστροφής τους χρειάζονται αιώνες για να επανακάμψουν.

    Κείμενο: Καρυπίδου Α.

    [06] Ανοικτή διαδικασία

    Αλλάζει ο τρόπος στελέχωσης των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών, καθώς αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο «Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών».

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα opengov.gr, σημειώνοντας τη Γραμματεία ή τις Γραμματείες, για τις οποίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

    Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα υποβολής ετεροπρότασης, διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής, ενώ όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους.

    Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2009.

    Στόχος της πρόσκλησης είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ενώ σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.

    Όπως σημειώνεται, τέλος, στην πρόσκληση, αυτή αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για «την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού».

    [07] Εμπόδια από την Τσεχία

    Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους θέτει ένα νέο όρο για την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ανακοίνωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ μετά τη συνομιλία που είχε μαζί του.

    Ο κ. Κλάους "επιθυμεί να προσθέσει μια σημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας με δυο φράσεις", σύμφωνα με τον προεδρεύοντα της ΕΕ.

    "Απ΄όσο γνωρίζω, το συνδέει αυτό με τον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο αρχηγός της σουηδικής κυβέρνησης.

    "Στη συνέχεια επιθυμεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να αποφανθεί για την σημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας", δήλωσε ο Ράινφελντ που είχε συνάντηση με τον ευρωσκεπτικιστή πρόεδρο της Τσεχίας.

    "Του είπα ότι είναι ένα κακό μήνυμα σε μια κακιά στιγμή, που έρχεται πολύ αργά στην διαδικασία", υπογραμμίζει ο Ράινφελντ.

    Εδώ και πολλές ημέρες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσπαθούν μάταια να έλθουν σε άμεση επαφή με τον κ. Κλάους, δηλωμένο αντίπαλο της συνθήκης, για να εξασφαλίσουν μια αποσαφήνιση των προθέσεών του.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατζίνσκι θα υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας για την Ευρωπαϊκή Ένωση το Σάββατο, ανακοίνωσε συνεργάτης της προεδρίας.

    "Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Στους προσκεκλημένους θα περιλαμβάνονται και διεθνείς προσωπικότητες", δήλωσε ο Τόμας Μπρεζίνσκι.

    Μετά την υπογραφή Κατζίνσκι θα μείνει μόνο ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους που θα πρέπει να εγκρίνει τη συνθήκη μετά και την έγκριση της από την Ιρλανδία, στο δημοψήφισμα της περασμένης Παρασκευής.

    [08] Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης

    Με γραπτή δήλωση υπέβαλε την παραίτησή του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο πρόεδρος της, Θόδωρος Ζαγοράκης. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

    "Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις. Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2009 είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Είμαι υποχρεωμένος για προσωπικούς λόγους να υποβάλω την παραίτησή μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

    Σύντομα και συγκεκριμένα όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω με σαφήνεια -ως οφείλω να κάνω απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες μετόχους που στήριξαν με πίστη και αφοσίωση την προσπάθειά μας για εξυγίανση και αναγέννηση- τους λόγους για τους οποίους σήμερα υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου.

    Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια για την αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους ανθρώπους που πριν από 2.5 χρόνια οραματίστηκαν μαζί με μένα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 October 2009 - 6:30:30 UTC