Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 7 Νοεμβρίου η εκλογή αρχηγού της ΝΔ

  • [01] Στις 7 Νοεμβρίου η εκλογή αρχηγού της ΝΔ

    Την παλαιότερη πρότασή του για εκλογή του αρχηγού της ΝΔ από τη βάση επανέφερε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι είχε μια συνεργασία με τον κ. Καραμανλή, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα ενόψει του συνεδρίου.

    Αυτό που προέχει είπε ο κ.Αβραμόπουλος, είναι η ενότητα της παράταξης και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει πρόταση από παλαιότερα να εκλέγεται ο αρχηγός από τη βάση του κόμματος. Σημείωσε δε, ότι "μαθαίνω ότι την πρόταση αυτή την έχει αποδεχθεί και η κ. Μπακογιάννη. Είναι θετικό αυτό, καθώς η πρόταση για εκλογή του αρχηγού από τη βάση, ανταποκρίνεται στην προσδοκία των πολιτών".

    "Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι από τις διαδικασίες θα αποδειχθεί η ομοφωνία και η ομοθυμία ώστε να πάμε μπροστά".

    Από την πλευρά της, η κα Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της για το συνέδριο της ΝΔ, τόνισε ότι η ΝΔ στις εκλογές υπέστη μια βαριά ήττα και είναι λογικό, όπως ανέφερε, να υπάρχει προβληματισμός, ενδεχομένως και εντάσεις.

    «Στόχος είναι η ανασυγκρότηση ταχύτατα της μεγάλης παράταξης, ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως ισχυρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε η κα Μπακογιάννη, ενώ αναφερόμενη στη διαδικασία εκλογής προέδρου σημείωσε:

    «Από το 2000 έχω ταχθεί υπέρ της εκλογής του αρχηγού από τη βάση, αλλά έχουμε καταστατικό που δεν είναι κουρελόχαρτο για να αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το συνέδριο. Όμως, οποιαδήποτε πρόταση για διεύρυνση του εκλεκτορικού Σώματος, ώστε να εκφραστεί η βάση με πιο δυνατή φωνή, εμένα με βρίσκει σύμφωνη».

    Στο μεταξύ, βγαίνοντας από τη Ρηγίλλης, ο βουλευτής κ. Θανάσης Νάκος είπε, ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της παράταξης και πρόσθεσε ότι το συνέδριο έχει τη δυνατότητα να καθορίσει άλλη διαδικασία.

    Ο κ. Στυλιανίδης από την πλευρά του, στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε μονολεκτικά "ενότητα".

    Χθες, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκεμε τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και συζήτησαν τα διαδικαστικά του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ που αποφασίστηκε να γίνει στις 7 Νοεμβρίου.

    Ο πρώην υπουργος Αμυνας πρότεινε η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από συνέδριο, τα μέλη του οποίου θα αναδειχθούν από την κομματική βάση της ΝΔ. Δηλαδή, το συνέδριο να μην έχει την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε είναι πως μια τέτοια διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

    Στις 7 Νοεμβρίου η εκλογή αρχηγού της ΝΔ

    Αποστάλησαν προς τα μέλη της ΚΕ της ΝΔ οι επιστολές με την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή να συγκαλέσει το έκτακτο συνέδριο με θέμα την εκλογή αρχηγού για τις 7 Νοεμβρίου, το οποίο βάσει του καταστατικού θα έχει την ίδια σύνθεση με το τελευταίο συνέδριο του 2007.

    Με απόφαση του κ. Κώστα Καραμανλή ορίζεται Επιτροπή Συνεδρίου με πρόεδρο τον κ. Δ. Σιούφα και μέλη τους Λ.Ζαγορίτη, Μ. Γιαννάκου, Ευ. Μεϊμαράκη, Ντ. Μπακογιάννη, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, Π. Παναγιωτόπουλο, Πρ. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα, Γ. Τραγάκη, Δ. Κοντό, Κ. Κωστούλα, Χ. Μανιάτη, Δ. Πανοζάχο, Φ. Πατριανάκου, Σ. Τσίφτη,Γ. Παπανικολάου και Μ. Δασκαλάκη.

    Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε θέματα διαδοχολογίας. Δήλωσε ότι «η παράταξη της ΝΔ διαθέτει και ιδέες και δύναμη και ανθρώπους για να την πάνε και πάλι ψηλά». Αναφορικά με τη σύνθεση της επιτροπής συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από το γραφείο του πρώην υπουργού Πολιτισμού σημειώθηκε ότι: "Φαίνεται ότι συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνει η βάση των οπαδών μας", προσθέτοντας ότι: "Θέλουμε παράλληλα να πιστεύουμε ότι η επιτροπή συνεδρίου θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων".

    Δήλωση για το θέμα έκανε έξω από την Ρηγίλλης και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος πρότεινε για τη θέση τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι το δικαιούται, με βάση την ιστορία του αλλά και την ουδέτερη στάση του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 October 2009 - 10:30:20 UTC